icon

Môžu žily alebo cievy dole od kolena bolieť?

22. jan 2023

Prosím aká je to bolesť?ak niekto máte skúsenosti prosím o radu.

kvietok173
22. jan 2023

Samozrejme, neprospieva im dlhe sedenie so spustenymi nohami ci dlhe statie ale prospieva pohyb a pocas sednia ci lezania nohy dat do vyvysenej polohy. Je potrebne navstivit angiologa aby pozrej funkcnost chlopni v zilach.Taktiez sa stav zhorsuje aj pocas tehotenstva ci zvysenej telesnej vahe.

deti95060810
22. jan 2023

bolia krčové žily - ešte predtým ako sa vytvoria resp. ako ich ty zbadáš....
bolesť je v podobe kŕčov lýtok...

roja01
22. jan 2023
autor
22. jan 2023

@roja01
@deti95060810
@kvietok173 ja mám bolesť od kolena dole niekedy z predu niekedy do zadu ..stačí mi si dať elasticku bandáž a keď je to stiahnuté mám pokoj.Je pravda,že mám začínajúcu artrozu kolien...ale mne nepripadá ta bolesť že má bolí koleno...neviem či má chápete ortoped ,že in tam nič iné nevidí...bolesť mám stále pichol mi do kolena kyselinu hyalurónovu....ale ja mám pocit,že to nieje kolenom

paulinam99
22. jan 2023

Môže ísť o kŕčové žily (viditeľné, ale i "neviditeľné" - tzv. vnútorné tromby), ale aj nemusí.
Môže to byť aj otázka zápalu nervu, ktorý ide z chrbtice (krížová oblasť nad zadkom), pokračuje cez sedací sval, zadnú časť stehna a tušim za kolenom sa rozdvojuje (jedna časť ide lýtkom až do chodidla).

Pri tomto zápale nervu je príčin viacero:
- hernia medzistavcovej platničky a jej tlačenie na nerv
- zúženie otvoru v stavcoch a tlačenie na nerv
- útlak "sedacieho" nervu z dôvodu menej svalovej hmoty sedacieho svalu
- nádor

Rady:
1. urobiť krvné testy na zápal (S-CRP) a tzv. P-Dimér (kŕčové žily - zápal žíl)
alebo
2. RTG chrbtice + neurologické vyšetrenie + cvičiť

autor
22. jan 2023

@paulinam99 mám za sebou Mri chrbtice....ževraj tam žiadny nález nieje....ortopédia začínajú artroza na kolenách.
Hematologia výsledky v poriadku.
Ževraj aj crp.
Myslíte,že to môže byť nádor?

kvietok173
22. jan 2023

chod na vysetrenie k angiologovi a budes vediet viac, ked ti pomaha bandaz lytok tak to vyzera skoe na tie krcove zily, ktore nemusia byt vidietlne. Mas vnutorne a vonkjsie .

deti95060810
22. jan 2023

mala som problémy v tehu s krč. žilami... kupovala som si v lekárni kompresné podkolienky - veľmi mi pomáhali.
vyskúšaj, možno pomôže.

kvietok173
22. jan 2023

@deti95060810 ja osobne som nemohla podkolienky lebo mi tlacia v kolenach na zily a tak som nosila stehenne . Maju peknu krajku na stehnach 😁

autor
22. jan 2023

@deti95060810
@kvietok173 práveže keď mám kompresné pančuchy všetko je okej...alebo bandáž alebo niečo keď je to stiahnuté....vtedy je dobre inak mám také divné bolesti...

kvietok173
22. jan 2023

v poriadku neviem co chces pocut dalej prepac ale tocime sa tu dookola. Pises ze si podstupila rad vysetreni a nebola si u cievneho? To je divne. Tak ak si nebola a pomaha Ti bandaz tak evidentne ide o zilovy problem ktory my tu nevyriesime a navstiv cievneho lekara cize angiologa a on vysetrenim zIsti ci ide o cievny problem. My co mame problemy so zilami ti piseme ze sme nosili stahujuce pancuchy ako prostriedok na pomoc s problemom. Avsak diagnoz z haldiska cievneho moze byt x y. Treba vystretit a nenahovarat si iny problem ci nebodaj nador. Ak by si mala nador tak by ti asi vysli z krvi nejke nezorvnalosti. Kdezto pri cievnom probleme krv nevplyvnuje diagnozu. Jedine “husta “ krv mozne trombozy ale u hematologa si vysetrena predsa bola.

paulinam99
22. jan 2023

To si nedovolím tvrdiť.
Bola to uvedená iba ako jedna z možností uvedenej v niektorom z článkov, o ktorých mám vedomosť. (link žiaľ neviem dodať, lebo článok nemám uložený)
Ak však máš MRI chrbtice, považujem to za dobrú správu, pretože napr. útlak nervu sa dá vyriešiť cvičením a elimináciou istých druhov pohybu/posedu a pod.

Skús teda tie cvičenia a sleduj, po ktorých pohyboch alebo druhu sedenia (pri PC, v aute, počítači atď) sa Ti stav zhorší a snaž sa im vyhnúť.

Cvičiť, cvičiť a cvičiť - pohyb je korením života človeka.

autor
22. jan 2023

@paulinam99 práveže sedím ležím nič..urobím drevo hýbem nohou všetko okej.Začnem chodiť a už mám také divne tlaky v nohe ako by mi niečo nohu ťahalo dole

autor
23. jan 2023

Tento tyyden cievny,som zvedava..dúfam,že sa na niečo príde…ja už nevládzem s tou nohou skoro 4 mesiace bolesti.Strašne sa bojiiim,že to niečo bude