MUDr. Ďurovská a borelióza
máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň
Www.borelioza.sk tam nájdeš všetko
@marcipanova zdravím Vás, mne dali kontakt na dr.Juditu Ďurovskú, neurologičku, že vraj ordinuje v Pod.Biskupiciach. Mám problémy už viac ako rok so zápalom 3-klanného nervu.Táto Durovská, ktorá sa tu spomína je tá istá lekárka, ku ktorej by som mala ísť ? Ale tu som čítala, že ordinuje na Teslovej.-..neviem kam mám ísť, poradili by ste mi ? Aj o tom, aká je a aký má prístup. Ja mám67 rokov, ATB už by som nerada brala, lebo mám imunitný systém na nule.dakujem
@betka22betka MUDr. Ďurovská ordinuje na Teslovej, ale myslím, že to je tá istá lekárka. To usudzujem len podľa tejto stránky http://lekar.pluska.sk/13108/mudr-judita-durovs.... Ja sa u nej liečim na boreliózu. Na Vašom mieste by som skúsila zavolať a informovať sa najprv telefonicky.
@betka22betka ja chodim k dr.Durovskej 15 mesiacov a liecim sa antibiotickym protokolom 3 druhy atb plus doplnky.Mam uz tiez 61 a mam problemy 2 roky zapal sedacieho nervu a vyzrate chrupavky v bedrach od bakterii.MUDr D. Je prijemna empaticka , ale lieci atb protokolom, nakolko ma skusenosti, ze liecba bylinami je slaba.Ale to je o mne.Treba sa objednat na konzultaciu priniest co najviac testo krvny obraz imuno testy testy na chlamydie mykoplazmi borelie a virusi ..od obvodneho, aby ste nemuseli platit vsetko.Dr.D nena zmluvu si ziadnou poistovnou.Vstupny pohovor stoji 50 euro a pripadne testy v Nemecku LTT testy cca 80 za kazdy druh.
Ostavam s pozdravom edita.
@editaobetko Editka, ďakujem pekne
@renika2881980 ďakujem pekne za info
@renin Ahoj, prosím ťa, mohla by si mi poradiť, z čoho si ri obila tie obklady na kolená?
Ja sa trápim s boreliou už 9 mesiacov.. užívam ATB, všetky príznaky mi takmer prešli, len ma kolená stále bolia... Mala by si pre mňa aj nejaké iné tipy? Napr. nejakú prírodnú liečbu, popri ATB, či po nich a pod.? ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď a gratulujem ti, že si zvíťazila nad tou pliagou.
@braveberuska
Tiež by ma zaujímalo, čo zaberá na kolená. Rovnako sa liečim ATB ôsmy mesiac.
@braveberuska
@renika2881980 tak všeobecne. Kostihoj lekársky. Ja som mala to šťastie,že v mieste kde bývam je hodne rastúci,tak som ho mala priamo z prírody. No a po antibiotikách ešte Chlamydil, a ešte čaj Vilcacora a Žihľavový čaj. vitamíny B a C. dlhodobo. Mne je teraz super. Ale trvalo to veľmi dlho.
@renin
ďakujem veľmi pekne Renin, tiež bývam na dedine, tak dedko zbiera, určite skúsim 🙂 Ja som počula, že aj aloevera je super na regeneráciu, tak môžeš skúsiť ;)
@renika2881980
Liečiš sa "svojpomocne", či si u Dr. Ďurovskej?
@braveberuska Zatiaľ sa liečim u Dr. Ďurovskej, a ty?
@braveberuska Mne momentálne nič netreba. Ale ďakujem za radu. No a ten Kostihoj si umi,postrúhaj na hrubom strúhadle a rozmixuj na kašu pomocou tyčového mixéra. Potom si to daj na nejaké,plátno a zaviaž. Ešte sú obklady so surového zemiaka a tvaroh sa mixuje s vaječným bielkom na obklad. Ak budete niečo potrebovať,tak sa kĺudne pýtajte. Aj ja som brala lieky,aj dlhšiu dobu,len mi bolo veľmi zle od nich na žalúdok.
@renin.
Ďakujem vám☺ ako zle v tomto zmysle, že vás bolel žalúdok? Mne sa tento týždeň vyskytli také ťažkosti, že sa cítim malátna, mám slabé ruky a nohy a mám taký žalúdok na ,, vode,,.. doteraz som to nemala.. celkom sa bojím..
@renika2881980
No ja sa práve liečim sama.. zohnala som si lieky na Wheldonov protokol, lebo k zistili borelie a chlamydie..plus mi diagnostikovali SM
Takže som hneď konala a snažila sa co najskôr nasadiť atb. Samozrejmé liečba od infektologa bola mesačná kura doxyhexalu... dozvedela som sa o Dr.Durovskej, volala som tam a ochota sestričky má ,, dojala ,,..ty si a ňou spokojná ?? Ja som študentka mám 23 rokov. Takže liečbu by mi platili rodičia. Ako to u nej prebieha? Ďakujem za odpoveď 😉
@braveberuska
Ja som sa dostala do takého stavu tak trochu vlastným pričinením, keď som si naivne myslela, že to budú liečiť naši lekári. Bohužiaľ až po 5 týždňoch od nákazy som prišla na to, čo je to za svinstvo a liečba od obvodného boha 20 dní doxyhexal. Potom, že testy o 6 týždňov - hodnoty boli stále hraničné (to som vôbec nechápala, tak buď niečo máš alebo nemáš). U Dr. Ďurovskej sa liečim už skoro rok, ATB beriem od júla minulého roku, platím si ich sama a to je myslím, vzhľadom na platy v SR dosť vysoká suma. Tak už len dúfam, že to pomôže. Cestujem tam až spoza Košíc. Minule som sa dozvedela o Dr. Kozmovi (obvodnému) v KE, že vraj to chcel liečiť, ale .... Už je vraj tiež v BA. Ty si sa sama zaradila do tohto protokolu? Je mám stratonov protokol.
@braveberuska
Čo je SM?
@braveberuska ano,bolel ma žalúdok,lebo lieky boli zrejme silné.
Ahojte, kedysi som sa liečila u MUDr.Ďurovskej, a to 7 mesiacov St.protokolom, avšak organizmus to nezvládol, musela som ukončiť ATB a pretĺkam sa len za pomoci prírodnej liečby.
Ak sa niektoré liečite aj liekom Minostadt (náhrada Doxy, liek s rovnakými účinkami pri liečbe, a zároveň menej škodlivý na organizmus), tak mi ostali 3 celé balenia. Kto by mal záujem, napíšte mi cez IP, pretože ja ich už nevyužijem. Balík ma stál tuším 7,50, ale pošlem aj za polovicu, pretože inak poputujú asi niekam... Záruka: 11/2017. Taktiež mi ostal nejaký Entizol, Benemicin, Fromilid. Všetko by som pustila za zvýhodnenú cenu, prosím, ozvite sa, ak máte záujem. Všetky liečivá sú v záruke a neotvorené.
@renika2881980
Ako ti je?? zlepšilo sa ti to?? Ja som objednaná ku Dr.Ďurovskej 5.4. na odbery..To ti verím že je to vysoká suma, ja som študentka, čiže nezarábam a všetko mi budu musieť platiť tiež rodičia, ktorí tiež nemajú bohvie aký plat... čo už, zdravie je prvoradé.. a hlavne keď ide o takéto svinstvo, ako je borelka a chamydie, ktoré keď sú neliečené, tak dokážu človeka pripútať na lôžko.. u mňa toto všetko začalo minulý rok v júni, poštípal ma kliešť a do dvoch týždňoch mi strpla tvár a už som ležala v nemocnici a diagnozy ako SM- skleróza multiplex,... dve lumbálne punkcie, kortikoidy, ktoré mi takmaximálne znížili imunitu a borelia ešte viac prenikla, reči o tom že doxy na Mesiac musí stačiť a že ma kolená bolia z ortopedických problémov a pod. škoda reči, však to poznáte..prvé ATB som dostala až v októbri, lebo som mala testy stále negatívne = urobili mi 3 testy v Alphe medice a vyšli negatívne... ležala som aj v Banskej Bystrici a tam mi urobili jeden a vyšiel pozitívne.. Od začiatku som doktorom neverila, tak sme si s priateľom hľadali iné cesty, našli sme vedecké štúdie a tam bola spojitosť SM a borelie a chlamydii a bol tam Wheldonov protokol.. tak sme neváhali a zohnali si ATB.. od oktobra jem Doxy, Aziromicin, Entizol a myslím že je to to najlepšie čo sme mohli urobiť, začať s ATB čo najskôr..Tak som zvedavá čo mi povie Dr. Ďurovská... Ale mám problém, posledný mesiac ma všetko hrozne svrbí a mávam velké nevoľnosti.. neviem z čoho.. či už to telo nezvláda atb? :(
@braveberuska Ahoj, je to na striedačku. Teraz beriem ATB už 9 mesiac, podľa Dr. Ďurovskej to má byť 11 mesiacov, tak snáď to nejako vydržím. NaJprv som brala len Amoksiklav a Klaritromicín, potom mi pridala doxyhexal a entizol som začala brať tuším v novembri 5 dní - 20 dní pauza, zase 5 dní .... vybrala som tak 6 "pulzov" Myslím, že najskôr Ti robí problém ten entizol, tiež ma pri ňom bolel žalúdok, pri poslednom ma 3 dni v kuse bolela hlava. Čo sa týka svrbenia, netuším, to som nemala, ale okrem ATB beriem aj antimykotiká a zo začiatku, kým mi imunológ predpísal aj isoprinosine, keďže ma v kuse valcoval herpesový vírus a v likvóre som mala pozitívne protilátky na mumps. Samozrejme, že Dr. Ďurovská odporúča aj podporu imunity Imunorom, ale keďže nemám boreliózu potvrdenú "normálnymi" lekármi a pozitívne protilátky som mala len na jednej Elise, WB bol negatívny, stále bojujem s lekármi. Najnovšie sa mi na kolene utvoril taký vačok naplnený tekutinou, snáď by tam mohli niečo nájsť, ale myslíš že sa niekto z lekárov chce zaoberať. Až teraz som zistila, že celý systém zdravotníctva je na ho... a hlavne čo sa týka diagnostiky a liečby tejto choroby. Smernica je taká smiešna, že až to bolí. Keď mi robili v nemocnici LP, bola tam jedna pani po 70-tke, tiež mala LB a liečbu ako treba, teda 3 týždne a teraz má stále neskutočné bolesti hlavy (to sme ležali na neurológií), ale nikto to s LB nespája.
Chcela by som spýtať, ake všetky testy Vám robila Dr.D. na to aby urcila diagnozu? Mne ju stanovila len na základe LTT výsledok bol 2+,1,0, Elisa bola aktuálne negatívna.
Ja som mala jemne pozitivnu Elisu, v 2010 vtedy som bola preliecena Azytromicinom u infektologa. Keďže mam dlhodobo zdravotne problémy, ktoré by mohli byt priznakmi chronickej boreliozy dala som si u Dr.D. urobiť LTT testy.
Myslite, ze stanovenie diagnozy v mojom prípade je to lymska borenioza atralgicka forma len na základe LTT a pri takej hraničnej hodnote 2 +, je postacujuce? Niekde som citala, ze tento test by sa mal vždy kombinovať min s nejakým Cd testom, ale ten mi nerobila. Ďakujem za radu.
@braveberuska a v prvom rade hneď vedela, že mám žalostne málo vitamínu D (aj keď bolo leto, teda dosť slnečného svetla), takže beriem vigantol počas celej liečby 🙂
Dobry den , zistili mi LB. po prvy krat som sa objednala k Dr.Ďurovskej , na vyšetrenie som cestovala až z Prahy . Na moje počudovanie mi sestrička po vyplneni vstupnej dokumentacie hovori: " o chvilu si Vas " zavola pan Doktor... chcem sa opytát či tu máte niekto takúto skúsenosť.. nechcem povedať , že by som mala zlý pocit , ale na dverach nebolo ani meno doktora ani na webe ho nemajú , a objednávala som sa k Dr. Ďurovskej ...jedná sa o Dr. Daniel Zahustel ...dakujem
@werty2 aj mne robil vstupnú prehliadku iný lekár, ale predpokladám, že rovnaký odborník ako dr. Ďurovska. Nie je v jej silách vyšetriť toľko pacientov, koľko nás je.
@nikusqa
Dakujem za odpoved a ako si spokojna ?
@renika2881980 Renika ja som bola teraz tiežbiba na vstupnej a na LTT a mala si potom moznost vyberu Lekara?
@werty2 V tom čase som nemala na výber, ale väčšinou som chodila k Dr. Ďurovskej, len naposledy som bola u iného lekára.

@h0sher
dobry den, presne s rovnakymi problemami bojujem asi rok, vsetci doktori si ma posuvaju a tvrdia mi ze je to psychika, robili mi test na chlamidie a boreliozu u nas ale podla tabuliek je v norme, mohla by som prosim poprosit kontakt na pani doktorku a na laboratorium kde by som si mohla dat urobit tie testy? dakujem velmi pekne