icon

MUDr. Ďurovská a borelióza

aleka
9. okt 2013

máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň

renika2881980
27. júl 2017

Ahojte, nezvýšil sa niekomu náhodou entizol a potrebuje sa ho zbaviť?

panelacikova
27. júl 2017

@renika2881980 asi mám, pozriem.....

panelacikova
27. júl 2017

čaute vospolok, máte niekto oslabené kosti, alebo máte pocit, že ich máte oslabené? ja mám za sebou toho dosť, čo sa týka tejto "problematiky", aj dlhodobú liečbu, aj infúzky, aj Luhačovice.....atď... ale mám dojem, akoby som sa rozpadávala. a všimol si to už aj môj priateľ, že "praskám". všade. ruky, nohy, chrbtica, krk, v hlave mi hocikedy čosi praští.... akože, žijem zatiaľ, len mi to je divné. sú dni, keď praštím a sú dni, keď som OK, vôbec netuším, od čoho to závisí, hoci som sa snažila to odsledovať. máte niekto takéto skúsenosti? ak áno, viete mi poradiť, čo na to? k dr. už chodím len na kontrolné KO, pretože mi všetci ráčili (až na Ďurovskú v minulosti) oznámiť, že som zdravá 😀

panelacikova
27. júl 2017

@renika2881980 mám 2 balenia a 4tbl (spolu teda 44 tabliet), záruka 04/2018, ak máš záujem, píš IP 🙂

nikusqa
27. júl 2017

@panelacikova a teraz sa uz neliecis?

panelacikova
27. júl 2017

@nikusqa nie... ja som brala koncom 2014 30 dní ATB do žily Ceftriaxon tuším a potom v 2015 som užívala 7 mesiacov Str.protokol, ale "udrelo"mi to potom nepriaznivo na iné veci, napríklad ženského charakteru. ale naozaj veľmi nepriaznivo. tak som pokračovala bylinkami z BCL ale z finančného dôvodu som musela vypustiť aj to 🙂 akože, momentálne som lajdák, priznávam. aj u nás máme obchody, kde sa dajú zohnať super tinktúry, ale som lajdák. tinktúry doma, no zabúdam ich pravidelne užívať 🙄 budem sa musieť do toho pustiť, tie prírodné veci mi naozaj pomáhali 🙂

bejka_h
20. aug 2017

Dobry den,
som tu nova.
Trpim nechutnymi bolestmi kolien. Roky ma liecili na reumu, ortoped ma posiela na vymenu kolennych klbov.
A hla - laboratorium v Augsburgu mi zistilo boreliozu, kam som poslala krv na odporucanie dr. Durovskej. Od juna som v liecbe antibiotikami a antimykotikom a okrem toho beriem probiotika a detoxy.
Moja vseobecna lekarka sa za to, ze mi predpisuje lieky, boji poistovne, preto som napisala na kosicke pracovisko VsZP ziadost o uhradu liekov odporucanych nezmluvnou lekarkou. Dosla mi odpoved negativna, velmi povrchna, preto idem pisat na generalne riaditelstvo VsZP.
V Zákone č. 577/2004 Z. z. , kde sa predsa pise, ze :
"(2) Na základe verejného zdravotného poistenia sa plne uhrádzajú aj zdravotné výkony
a) vedúce k zisteniu choroby,
b) poskytnuté pri liečbe choroby uvedenej v Zozname prioritných chorôb, ktorý je v prílohe č. 3.

A v prilohe c. 3 je aj: A69.2 Lymská choroba
To nic neznamena? Ma niekto podobnu skusenost?

Pozdravujem.

mia407
20. aug 2017

Ludia jediny odbornik na boreliozu je pan doktor z Kosic..najdite si ho na nete.😉tusim je obvodny.

renika2881980
20. aug 2017

@mia407 Myslíte Dr. Kozma? Bohužiaľ už nie je v Košiciach :( ale v BA.

katrin21
20. aug 2017

ktokolvek sa chcete zbavit borelky, tak jedine tak , ze spolu s ATB si date aj nejaky odmaskovac k tomu, nejake enzymy .. typu NAC, serapeptaza alebo Wobenzym aspon.... inak su ATB neucinne v 90% pripadov, ono sa ta potvora totiz maskuje pred nimi , vnuttri buniek a aATB ju akoby nevidia, proste neucinkuju na nu, nenajdu ju.... Takze nasadit k liecbe toto a bude to lepsie...

renika2881980
20. aug 2017

@bejka_h Držím palce, ale u nás je systém zdravotníctva čo sa týka liečby tejto choroby na dve veci na ho... a na nič. Liečba Dr. Ďurovskej nie je oficiálne schválená, smernica schválená ministerstvom je na smiech, resp. na zaplakanie. Potom daj vedieť ako si dopadla. Ja si lieky už siedmy mesiac hradím sama, nemám chuť ani silu bojovať s poisťovňou a chudák lekár je medzi pacientom a poisťovňou.

bejka_h
20. aug 2017

Myslim, ze mam silu bojovat. Som uz dochodkyna, ale cely zivot som pracovala ako novinarka a neraz som bojovala za inych. Ako citam aj na tomto fore, je sialene vela ludi, co maju nas spolocny problem.

werty2
20. aug 2017

Ahojte po akej dobe liecby ste si davali urobit prve testy ? Ja som momentalne 3.mesiac a beriem ( amoxicilin + klerimed +minostad+prokanazol) ..este otazka nie je tu niekto , kto byva v Prahe a chodi k imunologicke Dr .Martincovej ? Dik

liv1
20. aug 2017

@h0sher ahoj. Prosim ta nevies kde sa tym teraz niekto tak podrobnejsie zaobera? Mam zistenu boreliozu rok po pichnuti komarom, bohuzial.. Robili sa testy vtedy, vraj atb nepotrebujem. O par mesiacov skoro s rovnakymi hodnotami. Od dr viem ze len drzat imunitu no nic viac. Bojim sa o tom vela citat, myslim ze u mna tym utrpel najma nervovy system a ozaj aj maly stres mi robi zle... Dik

braveberuska
20. aug 2017

@liv1
Dobrý deň, odporúčam okamžite navštíviť ambulaciu Dr. Ďurovskej a neriešiť vôbec štátnych doktorov...

liv1
20. aug 2017

@braveberuska dakujem. no u mna su to ale uz 2 roky :-/. A kde ona ordinuje?

renika2881980
21. aug 2017

V Bratislave na Teslovej, ale je potrebné si vopred telefonicky dohodnúť termín.

braveberuska
22. aug 2017

@liv1
Poštipal vás kliešť? Aké máte príznaky?
Nečakajte, objednajte sa tam... čudujem sa vám že to beriete tak ľahkovážne. Neliečená borelioza, chlamydie a podobné svinstvá dokázu človeka priputať na vozík.. tu máte jej web stránku: http://www.borelioza.sk/ .. v tejto ambulacii to bude dosť "mastné", ale zdravie je prvoradé...

liv1
22. aug 2017

@braveberuska dr mi povedala ze to netreba riesit hodnoty nie su akutne .. Urcite tam pojdem. Postipal ma komar...

liv1
22. aug 2017

@braveberuska no a priznaky? Sama uplne neviem. Uplne nizky prah stresu, brnenie v nohach (moze byt aj chrbtica). Bolesti hlavy-tiez chrbtica. A srdce od busenia po extra systoly atd. ale tvrdia ze srdce zdrave ze to su nervy. No a nonstop zdurene lymfaticke uzliny na krku, unava. A tak. To vsetko moze a nemusi byt to, cokolvek ine. Unavou trpim od kedy mam deti 😀

braveberuska
23. aug 2017

@liv1
štátna doktorka vam povedala že hodnoty nie su akutne? a vy jej veríte? :D
veď oni o tomto svinstvu nič nevedia, budu vás posielať po ortopedii, reumatologii, neurologii a nakoniec na psychiatriu, že simulujete..

liv1
23. aug 2017

@braveberuska no ved smutne ze nevedia...

panelacikova
23. aug 2017

žienky, len s ATB naozaj opatrne! ja som ich brala 7 mesiacov a poriadne mi dodrbali iné organické systémy alebo ako to nazvať ☹ a chlamýdií som sa aj tak nezbavila ☹ borelku mám pod kontrolou IS... našťastie, imunológ ma pravidelne kontroluje, aj čo sa týka imunity, aj iných rôznych krvných testov, chvalabohu za takého lekára. aspoň jeden "štátny", čo ma drží nad vodou 🙂

slnko159
3. nov 2017

Ja som na boreliozu skusala aj antbiotika aj mms. Mala som pocit, ze mi to pomaha, ale po ukonceni liecby sa mi stav vzdy zhorsil, a dostala som sa este do ovela horsieho stavu ako som bola pred tym. Nakoniec som sa rozhodla pre alternativnu liecbu, ktora mi zatial najviac pomohla. Pomoc som vyhladala cez www.bionance.eu, tam mi poradili ako sa mam stravovat a tiez ze pricina je hlavne psychickeho povodu, tak pracujeme na odstraneni priciny a vysledky su naozaj vyborne.

iway
3. nov 2017

@slnko159 ahoj, tiež sa ma to týka, vedela by si viac popísať o tom psychickom pôvode? Konkrétnejšie čoho by sa to malo týkať, na ktorej oblasti pracovať, ďakujem

liv1
3. nov 2017

Po nejakej dobe co som nad tym rozmyslala a som sa rozhodla, ze atb si rozhodne nasadit nedam. A uz vobec nie na dlhsie ako 2 tyzdne. A hodnoty z krvi vraj klesaju...

nikusqa
3. nov 2017

@slnko159 netreba zase kazdu chorobu hadzat na psychiku, neni to pravidlom. Su aj ludia, ktori maju psychiku uplne v poriadku a maju zdravotne problemy.

renika2881980
3. nov 2017

@liv1 Hodnoty klesajú, lebo sa neskúma či tu chorobu máš alebo nemáš, ale len imunitná odpoveď, teda či si telo vytvára protilátky. Dôležité je ako sa človek cíti. Na 2 týždne po takej dobe je to zbytočné. To by som skôr skúsila bylinné tinktúry a nejaké prírodné ATB ako oreganovy olej a pod.

michaelabluemoon
21. nov 2017

Ahojte ... som tu nová a začala som liečbu Dr durovska / raposova.. 5 ty deň ; beriem medoclav/ klerimed/ prokanazol / artemisia APP ... artemisia som ešte nezačala - chcem sa spýtať či artemisiu naraz s prokanazolom prehltnite večer ako je predpísané alebo s odstupom času lebo všade čítam ze artemisia a prokanazol sa nemajú naraz ...samozrejme ako nováčik neviem stráviť fakt ze toľko liekov naraz ..ďakujem

renika2881980
21. nov 2017

Ahoj, ja som to brala naraz všetko spolu. Tiež som mala rovnaké pocity, že toľko liekov naraz, ale vydržala som to cca 15 mesiacov.