MUDr. Ďurovská a borelióza
máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň
dievcata tak ako je to s tou dr. Durovskou? robi alebo uz nerobi? pozeram, tu kliniku v nemecku, maju aj tie testy, co su neprikazne ale aj nove PCR testy...ale PCR sa daju robit hockde...
http://www.bca-lab.de/laboratory-methods/dna-pcr/
@anettta robi stale ale ceny su teda riadne vysoke
@angelina1003 a funguje to? neviem na nete najst ej stranku...vedeli by ste mi ju sem hodit pls?
@liv1 prepac, malo to byt nepriekazne - ELISpot...ktore ale nie su uplne od veci...iba v tej studii pisu, ze nevedia rozoznat chronicku infekciu od akutnej...
pcr su najnovsie metody, ktore detekuju dna bakterii, virusov...takze ked mas v krvi velmi mali mnozstvo bakterii, ktore sa nedaju detekovat beznymi dg metodami, tak pcr ich zdetekuje...teda s velmi vysokou pravdepodobnostou vyse 90%
@anettta ja sk. Sa informovala cez email.http://www.borelioza.sk/ambulancia.html
@liv1 to ti v tejto chvili neviem zodpovedne povedat, bolo by treba si precitat cely clanok. Ale isto su neni uplne o nicom. Treba si precitat aku akreditaciu laboratorium ma...vsetko tam msju napisane...ja zial nemam cas. Uprimne ta stranka nevyzera megazodpovedne.
Ale nechvem pisat zle, verim tomu, ze dr. Durovska pomihla vela ludom a kiez by pomohla este mnohym.
Ahojte, som tu nová aj keď už som písala do skupiny plucne chlamýdie ako autor. Pred dvomi rokmi som začala kašlať, po odbere krvi výsledok plucne chlamýdie. Nakoniec chlamydiovy zápal pohrudnice:(. 5 týždňov atb. Tri týždne akože zdravá, teplota stále zvýšená 37,2 som bola v práci. Zas som dostala atb, no už som to nezvladala, cca tri týždne. Odvtedy stále chorá, vydržím max dva mesiace, keď ochoriem mám teplotu aj dva mesiace s tým, že Dr mi vždy povie, že výsledky z krvy mám ok. V novembri som ju uprosila odbery na chlamýdie. IGG 40, IgA 15,40 pozitívne. Vraj to nič nie je. 7 týždňov som mala teplotu. V polovici februára som znovu ochorela, zápal dutin. Preliecene no teplotu mám doteraz. Všetky výsledky ok, len IgA stále pozitívne. 24.4.idem k doktorke Durovskej. Bojím sa, lebo mám len jednu obličku. Neviem si predstaviť takú nalož atb. Prosím viete mi niekto poslať link alebo nejakú stránku aké tinktury pomáhajú po liečbe. Ďakujem
Ahojte. Pred dvomi týždňami som mala kliešťa. na nohe mám iba červenú bodku ako napr. Akné. Nič veľké. Ale bolia ma kĺby na rukách a koleno. Môže to nejak súvisieť? Pomôže mi odber krvi? Ďakujem za váš čas a odpovede. Dosť sa bojím.
@milanak na tvojom mieste by som si okamzite nechala nasadit atb liecbu ale ze okamzite. K obvodnemu si chod po vymenny listok, ale rovno na infektologiu, nenechaj sa nicim odbit, aj ked ti tie testy este neukazu ze boreliu mas, vcasnym podanim antibiotik si usetris vela. Ver mi. Prestuduj si aj toto http://www.uspesna-lecba.cz/lymska-borelioza/. On sice odporuca prirodnu liecbu, ale pise o vcasnom podani ATB. Velmi drzim palce a nic nezanedbaj. Tak ako ja napriklad.......
@milanak to si nemyslím že to stačí. Možno vtedy keby to bolo v ten deň hneď po vpichu. Pisem ti len to co by som urobila ja, ihned vsetko nastudovala a maximalne riesila. Kazdy den moze byt rozhodujuci keby som ja bola po ustipnuti niekolko dni a nie 2 a pol roka, pozhanala by som vsetky info. Mozno aj u dr. Durovskej po telefone nieco zistis, mozno infuzna antibioticka liecba ale aka dlha si netrufam povedat.
@milanak prosím ťa, nepanikár. Bolesť budeš mať z niečoho iného ako z boreliózy. Kým sa nemoc vyvinie do bolesti kĺbov tak to trvá mesiace, ak nie roky. Teraz keby si si nechala spraviť aj test na borelu, tak aj keby si ju mala, tak je to v takom malom mnozstve, že sa ti ani neukáže pozitívna na teste. Prvotné príznaky sú akoby chrípka, alebo veľký ohraničený fľak na tele. Na krvné testy sa chodí až 6 týždnov po uhryznutí kliešťom.
@braveberuska neviem či si ešte tu, zaujíma ma tvoj príbeh. Aký čas od uštipnutia si mala komplikácie?
@kittykat22 nieje pravda o tych klboch ja som mala boreliozu a klby ma boleli po dvoch tyzdnoch ano nnein to tak jak starych ze nevedia chodit ale citila somt o, kazde telo je ine
@kittykat22 ďakujem za odpoveď. Bojím sa lebo je tu podobná skúsenosť na 10 strane od @braveberuska . Píše že do 2 týždňov strpnuta tvár a bolesť kolien
@milanak ale to je extrem. Takto to normalne nechodí a hlavne, válna vačšina má fľak. A keby si mala vyššie uvedené príznaky tak ťa zoberú urgentne, pretože tak sa môže prejavovať MS alebo rakovina mozgu, a bola by si v stave ktorý sa nedá prehliadnuť.
@kittykat22 ďakujem za odpoveď. Trošku ma to upokojuje 😀 ty máš nejaké osobné skúsenosti? A čo je to MS?
@kittykat22 ja keď som mala v detstve kliešťa a normálne ho v ten deň vybrali nemala som urcite fľak po 2 týždňoch podľa mna to bežne nie je.
@milanak ja som si myslela, že mám boreliózu 2 roky spať - bola som o tom presvedčená. Mala som kliešťa a potom som malá blbé stavy, že som spala, boleli ma nohy, hlava, zabúdala som veci a bola som posadnutá že mám boreliózu. Doktor nabral krv a nič. Som si nahovárala všetky príznaky 😀 v paranoji po prečítaní príspevkov online. Som sa tak vystresovala, že som si nakecala, že som chorá 😀
MS je skratka pre sklerózu multiplex, a tiež sa prejavuje tak zvláštne, že si to s borelou môže človek zo začiatku spliesť.
@kittykat22 to je tazko s tymi odbermi, ja som napr. u nas na Slovensku mala negativne vysledky z borelky cize ok a v Ausburgu mi vysli pozitivne a Ďurovska mi dala hned ATB. Tie nase odbery cez Elisu nejsu take presnee
@kittykat22 ja verím v silu myšlienok. Lenže ja som ani netušila aké príznaky môže mať borelioza. Mne viditeľne opuchli kĺby na prstoch, začalo ma bolieť koleno. To všetko teraz po dvoch týždňoch od uštipnutia. Včera som si spomenula že ma to vlastne stiplo. Tak som si pomyslela či to nemôže mať náhodou súvis a keď som teraz našla túto konverzáciu a skúsenosti tak sa mi zdá, že to aj môže súvisieť.

@liv1 v Polsku viem určite, ale aj v Budapešti som počula...
http://www.wielkoszynski.webity.pl/panel-badan-...