MUDr. Ďurovská a borelióza
máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň
@bejka_h Aj ja som uz na dochodku a všetko si hradím sama, lekárka sa obvodná bojí. Predpisovala mi to pol roka.Všetky atb beriem naraz v hrsti. Som v liečbe 25 mesiacov a 22 pulzov entizolu. Stále sa cítim na začiatku, veľa sa popravilo, už viem chodiť, som po výmene kĺbu, nemám strašné bolesti celého tela,,
Praskanie kostičiek, celého tela, nartov, krku, noh pretrváva.
Neviete, prosím Vás, Klinika v Luhačoviciach na liečbu boreliozy je zrušená?
Dievcata prave absolvujem liecbu na boreliozu biorezonanciou (ale asi nie kazda je rovnaky typ). 2 mesiace vraj teraz budu krvne hodnoty vyssie, a potom by to mala byt 0. Kamoska takto dostala dceru z toho. Tak ked skoncim pojdem potom o 2 mesiace na krvne testy a dam vam vediet...
Ahojte. Vcera som bola u dr Durovskej. Teda.. ona tam nebola, bola tam taka uplne mlada doktorka, asi prave vychodila skolu. Tvrdia, ze atb nie su take skodlive, ked sa pri liecbe berie chlorella a probiotika. Ale ja tomu velmi neverim. Tvrdia ze ich liecba je 99% uspesna. Lenze co som vas precitala cca 3 strany, je vas niekolko co ste nedokazali pokracovat v liecbe... a nachadzam aj protichodne informacie. Mne bolo povedane ze liecba je na 1,5 roka.
Ked som odchadzala, uplnou nahodou pocas debaty s niekym inym vysvitlo, ze robia aj inu liecbu, nie tabletkovu ale infuznu antibioticku plus je tam magnetoterapia atd. Liecba sa ale odporuca na min 6-9 tyzdnov a viac, kde jeden tyzden stoji 1350 eur. Masaker co? Ale tuto moznost na sedeni dr ani len nespomenula. To, ze to liecbu skrati o rok aj viac, nehovoriac. Ze sa nenapchavate tym svinstvom tym padom neprechadza cez traviaci trakt.
Rada by som vedela, ked teda tvrdia ze uspesnost 99% minimalne, ci tu je niekto kto presiel komplet liecbou a naozaj ma za tym a je vylieceny.
Inak.. co ma velmi prekvapilo je, ze aj clovek ktory ma boreliozu akurnu by mal brat atb aspon 3! mesiace. Ze kopec ludi si mysli ze su ok a pritom to tam v nich drieme 😞
https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/komende-uitzen...
link na článok, kde opisujú, že klinika BCA v NEMECKU robí falošné testy na boreliozu, klinika kde doktorka posiela krv na testy za ťažké peniaze...
https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/elispot-test-i...
da sa to pekne preložiť...
@liv1 dostala som sa k tomu na FB som v Polskej skupine: Borelioza...... a tam to dali,. V Polsku je veľmi veľa chorých ľudí na boreliozu...majú veľa skupín, radia si, majú lekárov ILADS, svoje laboratoria a pod.. Tiež som dostala info, že klinika v Augsburgu nemá akreditáciu...no neviem čomu veriť. Môj príbuzny mal teraz 18.1.2018 robené testy cez Ďurovsku v Augsburgu a zaplatil 550eur. Ukázalo mu boreliozu, babesiozu, chlamidie....Ďurovska mu predpísala ATB-Stratterov protokol na 3 mesiace. On ale tú boreliozu iste má, pretože má úbytok svalstva na jednej ruke a aj zle rozpráva...my sme boli radi, že BB ukázalo, že sa máme čoho chytiť...pretože u nás u lekárov na rôznych vyšetreniach, MR, všetko negatívne...
@erulka77 všelijako o nej hovoria, aj chvália ju...je jediná na Slovensku a dokonca aj z Česka ku nej chodia, hoci oni majú MUDr. Kubalu. Hlavne je veľmi drahá, pretože nemá zmluvy s poisťovňami. Ale ona nikoho nenúti, aby sa k nej išiel liečiť.....
Hlavne trebalo by to niejako ten článok posunuť Ďurovskej, čo by na to povedala...
Aktívna Lyme choroba centrálneho nervového systému nemôže byť detegovaná pomocou testu ELISpot. Toto bolo uzatvorené výskumníkmi z RIVM a Diakonessenhuis Utrecht v časopise Journal of Clinical Microbiology . Štúdia je prvá, v ktorej bola vyhodnotená užitočnosť "bunkového testu" na rozsiahlej, dobre definovanej populácii pacientov a kontrolnej skupine z Holandska. Výskum ukazuje, že pozitívne výsledky testu Borrelia ELISpot sú bežnejšie u ľudí, ktorí sú vystavení baktérii Lyme, ale test ELISpot nemôže rozlíšiť aktívny prejav ochorenia Lymeho ochorenia na centrálny nervový systém z predchádzajúcej Lymeovej choroby.
To je preklad z holandskeho textu. A MUDr. Ďurovska dáva v Augsburgu robiť práve tento Elispot-test. BCA-lab Lyme Spot-Elispot takto je uvedené na teste, mám ho pred sebou...
Ja som k pani doktorke chodila kedysi v minulosti. Áno, ATB mi dosť pomohli, lebo môj stav začínal byť biedny... Zabúdanie, tras rúk, sústavné pískanie v ušiach apod..... Ale po 7 mesiacoch mi ATB začali robiť rôzne problémy, tak som ich vysadila. Potom som bola asi 9 mesiacov na bylinkách z Luhačovíc. Odvtedy bojujem, ako viem. Mám veľkú oporu v mojom imunológovi, ktorý mi robí pravidelne testy na imunity, KO, aj širšie testy... Pomáha, prípadne mi dá niekoľkomesačnú liečbu polyoxidoniom. Vidí, že som bojovníčka a že naozaj mám problém. Ale... môžem vám naozaj svedomito prehlásiť, že tak, ako u všetkých chorôb, aj borelka je sviňa v tom, že neskutočne vás môže zničiť psychika. Začala som žiť, pozitívne myslieť, bojovať. Opustila som ľudí, ktorí mi energiu brali a stretávam sa s tými, čo mi energiu dopĺňajú. Aj keď mám zlé dni a nie je ich málo, stále myslím na to, že "zajtra" bude znovu dobre, znovu sa zobudím a budem žiť bez bolesti. A ide to. Mám zlé a dobré dni. Žijem. Vychovávam. Prebúdzam sa. Je to fajn. Pani doktorka mi pomohla v tom, že mi nasadila silné dávky ATB, ktoré výrazne pomohli. Ale.... bolo toho moc. 1,5-3 roky ATB vám v tele zabijú snáď všetko, nielen boreliozu. Škoda, že pani doktorka iba "nepreliečuje", tzn. nedá ATB na 3-4 mesiace a neprejde na byliny. Myslím, žeby tým pacientov oveľa menej dodrbkala. Inak, nemyslím si, že je podvodníčka, podľa toho, čo viem, má aj klasickú ambulanciu neurológie, pochybujem, žeby chcela prísť o licenciu len preto, že sa dala na podvody. Takže medzi podvodníkov ju ja osobne nezaraďujem, ale ako lekárka by mala mať trochu súdnosti, pretože 1,5 roka ATB je veľa aj na koňa. Jediné, čo viem, kde by mohla profitovať ešte navyše, je tá jej lekáreň, čo je pod ordináciou, tá patrí jej a tam posiela v prvom rade pacientov, ktorí idú na priamu platbu... ak teda ešte stále sidli tam, kde sídlila v roku 2015..
@panelacikova suhlas....
@panelacikova a vedela si o tom že ponuka aj infúznu liečbu antibiotikami? Skráti to liečbu aj o rok vraj.. plus magnetoterapia atd atd.
@jazminn prosím tá a nevieš kde sa teda dajú robiť hodnoverne testy?
@liv1 to som v tej dobe nevedela. ja som u nej bola január-september 2015
@panelacikova ja som sa dozvedela náhodou po odchode z ordinácie. Je to ale brutaaaalne drahé. Jeden týždeň nejak 1300 EUR a treba aby ich bolo aspoň 6-9 a viac...
@liv1 podla mna preto neinformuje o infuznej liecbe lebo je o niekolko nasobok drahsia ako klasicka liecba ATB, nie kazdy ma peniaze na tuto liecbu a nie este na infuznu, je to proste nehorazne. A ja osobne som vedela hned od zaciatku ako som k nej zacala chodit, ze ma moznost aj infuzne liecit, dokonca som tam aj priamo videla ludi, ktori tam boli na infuzke. Ja som sa o tom aj so sestrickou bavila a ona mi hovorila, ze väcsinou na infuzky pristupia taki pacienti, ktorí zlyhavaju v normalnych ATB, ze im nerobia dobre, predsa lieky zatazuju aj zaludok atd. a infuzky idu priamo do zily, takze urcite je mensie riziko neziaducich ucinkov, minimalne tych traviacich tazkosti.

Ďakujem @renika2881980 , musím to prehltnúť ;) ako kazdy co sa nato dá ... aj cítiš ze ti to v niečom pomohlo ?ja som trocha skepticka lebo. 7 rokov to bol ” únavový syndróm “ a samozrejme som si uz prešla všeličím co sa týka liečby ale nič nezabralo