MUDr. Ďurovská a borelióza
máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň
@lubiss tri roky na atb ?????to hádam nemyslíš vážne...ja po 3 týždňoch, liečby mám pol roka problémy so žalúdkom a črevami, u mna sa teda ani borela liečiť nedá, to teda máš môj obdiv, že tri roky, to si teda musela riadne uspory, všetky minúť...a po 3 rokoch ťa teda dr. vyliečila? UPLNE?
@marina24 na FB je veľa ľudí čo sú vyliečení. Liečba u nich trvala 2 roky - 4 roky po väčšine. Záleží asi v akom stave človek bol. Aj mna to prekvapilo. Sú tam aj Češi, lebo ako je u nás Dr Durovska, tak je v CR Dr. Klubal a ešte oveľa drahší. Ja som na tom rovnako. Viac ako 3 týždne AtB nedám. Ak bude najhoršie, pôjdem na infúznu liečbu ale ta vraj má tiež vplyv na tráviace problémy. Ale možno nie až tak.
@liv1 na začiatku sa zdalo, že to bude lepšie - prešli bolesti hlavy, kĺbov, ale postupne nabiehali svalové problémy a diagnostikovali mu už úplne iné ochorenie (ktoré mohla spôsobiť dlhodobá neliečená borel. infekcia) na ktoré atb už nezaberajú. A keďže ho to výrazne oberalo o silu rozhodol sa liečbu ukončiť.
Ahojte, tiež som bola u mudr. Durovskej mám strašné problémy nik nevie prísť na to čo mi je. vyšla mi bolerioza. Bola som na infekčnom na Kramároch a tam ma upozornili, že tie testy má pozitívne každý. Neviem čo si mám myslieť. Je tu niekto kto bol u Mudr. a má test negatívny???
@andrea77777 ahoj, ja som mala na infekcnom tiez negativne vysledky aj WB okrem 1 hodnoty a u Ďurovskej pozhtivnu boreliozu, chlamydie a koinfekcie. Ale mozem ti povedat, ze nie kazdy ma pozitivnu borelu, poznam ludi, ktorí k nej chodia a borelu maju negativnu.
@nikusqa Ja som mala vo WB len IGM hraničné ostatné negatívne mám tiež chlamídie u Durovskej hraničné. A aj ti pomohla? Prosím ako dlho sa liečiš?
čítala som aj veľa nových vedeckých článkov... a je tam.. tieto testy nemajú schopnosť spoľahlivo zodpovedať otázku, ktorá sa nimi mala vyriešiť, t.j. či máte alebo nemáte klinicky významnú boreliovú infekciu. Neviem či by nestálo za to poslať tam nikoho kto je zdraví a nič mu nieje a ako mu tie testy dopadnú.. Nerada by som aby tam 50 % ludí liečila a nakoniec boleriozu ani nemajú...
@liv1 ahoj. Výsledky už mám, boreliozu našťastie nie😃ešte mi urobili chlamýdie - to som si vduchu hovorila, ze načo, odkiaľ by som to mala ja mať a tie mám pozitívne.vzatial to neriešim. Inak každý má pozitívne hodnoty preto, lebo telo má v sebe protilátky. Borelioza je hodnota 2 a vyššie u durovskej a ja som mala hodnotu 1.
@marina24 zvladla som to uplne v pohode, teraz mam ist na kontrolu po atb pokracujem v bylinach nakolko istota je istota ..ci som minula uspory ziadne som nemala 🙂 nejak som to vzdy dala z vyplat ked som vedela ze sa blizi termin som si posetrila cosi ale tak tam ides na kontrolu nehas tam 50€ a lieky si nemusis kupovat naraz predsa da sa aj postupne ked budu dochadzat dokupis po mesiaci...da sa to zvladnut
Ja len niejak neverím tým testom, u Ď. vyšla babesioza a v teste robenom v KE neg. výsledok...Nikde inde sa to nedá spraviť iba v Augsburgu, na Slovensku neviete o ničom?
@jazminn v augsburgu vyjdú všetky zázračne pozitívne :D aj na také choroby, ktoré ani nemáš. A úprimne, babesiozu, teda maláriu, to by tu asi na SVK inak vyzeralo kebyže ju každý druhý človek má, podľa Ď. testov..ale to je len môj skromný názor. Tým testom by som neverila,a vôbec nie LTT testom na borelu, ved jasné, že vyjdú pozitívne, veď dnes už má každú tú pliagu, resp. sa s nou v živote stretol, jeho telo si to pamätá, alebo ju prekonal,a to všetko LTT zachytí.
ja som mala LTT testy negativne na babesiu aj bartonellu, takze urcite nevyjdu kazdemu pozitivne. priatel sa dal tiez otestovat, len pre istotu, ci nieco nechytil odo mna, priznaky nema. Mal negativne LTT plucne mykoplazmy aj chlamydie, pricom aj to tvrdia, ze vraj to ma "kazdy". Ja teraz cakam na svoje testy na borelie a mykoplazmy. Po 2 rokoch liecby u Mudr. Durovskej sa citim vyborne.
@andrea77777 ja by som povedala, ze je to na naopak, na infekcnom ma negativne testy kazdy, lebo je to banda nebudem menovat akych idiotov. aj clovek s jasnym erytemom ma tam negativne testy, ja tam uz v zivote nevkrocim, aj keby som mala ebolu. nech si nechaju tie svoje testy
dnes som dostala vysledky kontrolnych testov. LTT testy su negativne!!! kto neveri, mozem dat fotku 🙂)))

@jazminn