MUDr. Ďurovská a borelióza
máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň
@h0sher .Máš veľmi profesionálne názory a tú istú diagnózu ako moja dcéra. Chcem len pre porovnanie vedieť ako dlho si sa liečil ? Prosím odpíš, veľká vďaka. S pozdravom Peťo.
PROSIM O POMOC!!!!
Moja 5 ročná dcérka má Boreliózu. Prvý test po mesiaci vyšiel negat. Rozvinul sa jej ukážkový fľak tak som bola odber zopakovať. Na prvý výsledok sme čakali 2 týždne! Takže o ďalšie dva budeme možno vedieť či ju už má rozvinutú! Lekár nič nerobí, vraj mama čakať!!!!!
Prosím vás, čo mám robiť!! Ja sa strašne o dcérku bojím!!!
@moonniikkaa ihneď napis žiadosť o prijatie do tejto skupiny a nápis tam to iste. Poradia ti najlepšie ako da ver mi. Ja na tvojom mieste by som žiadala lístok na infekčné, nečakala ani deň a “donútila” Dr k atb pre boreliozu. Čítaj, informuj sa, ale naj je ta FB skupina držím palce.
@pasikavamacka to su vysledky este dost dobre, ja mam borelu 17
@moonniikkaa presne ako my so 4 rocnym. Na tie vysledky treba tak dlho cakat. Lekar nemoze dat ATB liecbu ked nevie ci je to ono....
Ahojte, aj ja som sa teraz začala liečiť u Dr. Ďurovskej , testy na boleriozu vyšli vraj pozitivne, až 17, hneď nasadila ATB na 6 týždňov, potom kontrola. ATB som si u nich kúpila len na prvý týždeň, zbytok liekov na ďalších 5 týždňov mi na základe lekárskej správy od nich chvalabohu predpísal obvodný na poistku, ale bolo toho toľko, že som aj tak doplácala v lekárni skoro 30 €. Zatiaľ žiadne zlepšenie. Všetky problémy prišli zo dňa na deň, trpím na veľkú svalovú slabosť, hlavne nohy- ani do schodov nemôžem výjsť, hrozná únava, zášklby svalov v kľude v rukách aj nohách, strašné pískanie v ušiach, ktoré sa od nasadenia ATB zdvojnásobilo, idem už zblázniť z toho. Všetky vyšetrenia, neuro, MRI hlava, krv OK, mám len miernu tetániu, liečim dva roky horčíkom. Máte aj vy takéto príznaky ?
@svetlanat
@moonniikkaa
ked je pritomny flak, lekar nema co cakat na vysledky!! okamzite ma nasadit ATB liecbu. borelie sa ukazu v krvi az po nejakych 6 tyzdoch od infekcie. to snad nechcu 6 tyzdnov cakat? ved borelie sa za ten cas rozsiria do celeho tela, vratane mozgu, oci. na takych lekarov, co nenasadia okamzite atb, treba podat snaznost.
testy nech robia po dobrani ATB na skontrolovanie, ci je stale pritomna infekcia. hazardujete so zivotom svojich deti :( tato choroba nie je chripka
@nikusqa to ma mrzi. ja som mala mykoplazmy 11 a po liecbe uz negativne
@pasikavamacka Lekara nemoze nutit nasadit liecbu atb. ak nema istotu ze je to ten pravy"boreliozovy flak". Moze to byt hociaka skvrna vam povie.... Donútiť ho nemozete a staznost môžte podavat kolko chcete on je chraneny.....
Bohuzial tak to funguje ....
odporucam pozriet si reportaz ceskej TV Nova Plus- Strepiny od 19.minuty je reportaz o borelioze: https://www.facebook.com/strepiny/posts/1015768...
bohuzial to dava kruty obraz o nasej situacii. precitajte si komenty ludi na FB, ktorych sa choroba tyka a mozte si urobit vlastny nazor na infekcne oddelenie
@svetlanat chapem, ze ked je lekar debil, donutit ho nedonutia. keby islo o moje dieta, zhanam antibiotika na vlastnu past hocijako po znamych, na ciernom trhu, je jedno kde. ja nastastie mam svoj zdroj kde to kupovat, lebo som pacientka Mudr. Durovskej, tak kebyze moje dieta ochorie, okamzite sa objednavam ku nej po ATB a neriesim ziadne testy. ked je cerveny flak po kliestovi, nie je sa o com bavit. teraz mal priatel kliesta a po vybrati sme ho poslali na rozbor Mudr. Durovskej, cakame na vysledok. Kliesta treba zabalit do vlhkej vaty aby nevyschol, potom do sacku a odniest osobne alebo poslat postou do BA. vedia pod mikroskopoom pozriet, ci ma kliest v sebe bakterie. takto to planujem riesit s kazdym kliestom v rodine. druha vec je, ze nielen klieste to prenasaju ale aj komara, to sa uz neda riesit touto cestou. ak kliest dopadne pozitivne u priatela, okamzite utekame po ATB na 6 tyzdnov. nejdem nic riskovat.
@pasikavamacka chapem a suhlasim. Len ked je flak u nas tak nerovnomerny a obrovsky a ziadny kliest tam nebol ( tak to bolo aj u nas)
Iba podozrenie od lekara.... ten cakal najpr na vysledky...
@svetlanat nemozes dat fotku flaku?
@renin
@h0sherahojte, neprecitala som este celu diskusiu, mohli by ste ale prosim konkretizovat bylinne preparaty/doplnky vyzivy, ktore Vam pomohli po/popri liecbe? Dakujem.
@liv1 OBROVSKÉ ĎAKUJEM!!!!! vďaka vám sa sa posunuli !!!!
Kopírujem z facebooku môj príspevok prosím o pomoc
https://www.facebook.com/groups/135171815151164...
@moonniikkaa ďakujem a veľmi silno držím palce ✊😊
@moonniikkaa tak toto je fakt sila. nemam slov :( drzim palce, aby sa vyliecila a neostali ziadne trvale nasledky
@andrea77777 akoze na kramaroch som bola aj ja...nehvorim ti lekari su dobri ze srpavia testy alebo ti vyliecia salmonelu, hepa A, a neivem co ale ved to by si vedela aj ty keby studujes a robis tam aspon dva roky..sa stretnes s takymi vecami ...ale oni su tam vyslvoene tabulkovy ..ja VIEM JEDNODUCHO VIEM ze moje obrovske problemy su od boreliozy aj ked mi vysla pozitvina oni povedali ze podla tabuliek to neni vysoke...takze mozes si ist piskat a napisali ze moje problemy borelka nesposobiuje..proste su tam len A alebo B.. no v dnesnom svete kedy aj komar je iny ako v minulosti lekar musi byt aj niečo medzi.
@angelinja Mna na kramaroch doktor na detskej klinike infektologie povedal takuto vetu: borelie nie su odolne atb liecbe.
😲
@stellasweet neviem ci ma uz nieco prekvapi v nasom zdravotnictve
a este dodal doktor ze v zapadnej medicine je to proste tak..podla tabulky je to ok neni to vysoke..mozem sa ist liecit inou medicínou. to znamena ze mozem vyhodit a stovky eur/co uz som aj/ a sama hladat lekarov, altern. liecitelov, kupovat doplnky , ale hold clovece pomoz si aj Boh ti pomoze/hadam raz/ zázrakom jak doslo aj odide a navzdy
a ja len nechcem byt zla ale myslim ze vsetci co trpime a boli sme odbiti lekarmi by sme im asi rady dopriali...lebo ked niekto nezakusi na vlastnej kozi tak nepochopi...
@angelinja Boreliozu ma syn 2,5roka. Tam v ambulancii sa tvaria, ze je to tyzdnova chripka ktora sa prelieci a vsetko je ok. Na mojich otazkach sa mi smial do tvare, a ked som sa pytala, kedy odber krvi na kontrolu, tak povedal,ze vobec nie je potrebny, maly je zdravy. Na zaklade toho, ze je nebadam na nom unavu, ci bolest!!! Borelie v tele nepreziju. Ze mi nenapadlo si to vypytat pisomne od neho
@angelinja ten cteny lekar z infekcnej z kramarov (mam tiez s nimi svoju skusenost) je vedla ako jedla. co znamena termin "borelie nie su az take vysoke?" Test neukazuje ako velmi alebo malo ma clovek boreliozu. pokial su pritomne protilatky, borelie su v tele a robia sarapatu. z testov sa neda urcit, ako velmi je clovek chory. Borelie dokazu oblbnut imunitne bunky a preto protilatkova odpoved nehovori o nicom. Dokazu sa maskovat pred imunitou, ze ich nespozna. Dokazu napadnut biele krvinky a prezivaju vo vnutri nich, ze si imunita nic nevsimne. Infekcni lekari by mali osviezit svoje vedomosti spred 20tich rokov a dostudovat si nieco o spirochetach. Su to ojedinele bakterie, nie take jednoduche ako gulaty streptokok, borelie su spiralovite a dokazu sa zaryt hlboko do tkaniva, v krvi sa zdrziavaju iba v prvych par tyzdnoch, preto neskor uz nie su detektovatelne tymi shitnymi testami, co vsak neznamena, ze neexistuju, len su v tkanive ako mozog, oci, klby a nie v krvi. Cakat, ze to same odide je tvoje rozhodnutie. Nechcem strasit, ale neodide. Ja som sa rozhodla zobrat veci do vlastnych ruk. Chcem zit kvalitny zivot
@pasikavamacka a ako to riesis?
@stellasweet nevyjadrujem sa k tomu...mnohym ludom pomohli prave v cechach ale teraz nemyslim boreliozu ale pocula som uz desiatky pripadov ze u nas si nevedeli dat doktori radu alebo povedali rovno ze to nevedia tak ludia isli do ciech hlavne do prahy... ci to uz bolo s koznymi problémami alebo dokonca s mozgom uz som aj pocula..no borelioza je taka choroba ze je nvyspitatelna a podla mna oni nevedia ako to liecit preto hovoria to co hovoria..

@pasikavamacka a poslala by si tú fotku.. celkom ma to zaujíma. dík Andrea