icon

MUDr. Ďurovská a borelióza

aleka
9. okt 2013

máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň

marcipanova
18. júl 2016

@lubiss dakujem za radu, uz som volala, mam tento piatok termin. Jediny kto ma stale odhovara mama, ze urcite nas vyuziva na peniaze, preco nie cez poistovnu atd.atd. Ze co ak klame, ale ja nemam inu moznost, aj keby klamala, musim to podchytit co mozno najskor ze ? Povedzte mi niekto ze to je spravne 🙂 aj keby som mala prist priklad o 500-600 eur, stale mat lepsie ten povot ze som bola lepsie liecena.

marcipanova
18. júl 2016

Pardon, * pocit 🙂

Ja idem do toho, moja lekarka si robi co chce, takze neostava mi nic ine ako sa liecit u durovskej.

mandragora22
18. júl 2016

@marcipanova ak máš známosti niekde u dr., tak požiadaj občas lieky predpísať. Ďurovská nejde cez poisťovňu, lebo poisťovne nepreplácajú liečbu dlhšiu ako 2 týždne, výnimočne dlhšiu ako mesiac či 6 týždňov. a už vôbec nie kombinovanú liečbu. dajú ti 1 druh ATB na 10 dní a dovi-dopo.... preto to ona robí súkromne. jasné, že si aj zarobí, o tom potom, ale ja by som ju volila ako prvú možnosť. alebo teda luhačovice. ja chodím už tam. takže určite skús... z mojej skúsenosti poradím... dať 3-4 mesiace ATB a ak sa ti výrazne polepší, radšej prerušiť. ona ťa bude presviedčať o opaku, ale mne napríklad totálne zlyhalo fungovanie ženských vecí.... mala som bolestivé stavy, hnisavé vredy a neviem čo.... dlho. takmer 1,5 mesiaca. upravilo sa to do týždňa po vysadení ATB a ešte dlho, dlho potom to zanechávalo isté následky. verím, že už som po tejto stránke OK. problémy s hlavou mi ostali... ale čo kecám s ľuďmi v okolí, tak takéto bolesti a stavy má tak 20-30% ľudí okolo mňa, takže neriešim, posilňujem imunitu a snažím sa žiť 🙂

erulka77
18. júl 2016

@marcipanova si uz objednána aj ja zvazujem liecbu u nej

marcipanova
18. júl 2016

@lubiss dakujem za radu, uz som volala, mam tento piatok termin. Jediny kto ma stale odhovara mama, ze urcite nas vyuziva na peniaze, preco nie cez poistovnu atd.atd. Ze co ak klame, ale ja nemam inu moznost, aj keby klamala, musim to podchytit co mozno najskor ze ? Povedzte mi niekto ze to je spravne 🙂 aj keby som mala prist priklad o 500-600 eur, stale mat lepsie ten povot ze som bola lepsie liecena.

marcipanova
18. júl 2016

@mamdragora dakujem, no neviem co sa mi moze polepsit, lebo mne nic nie je, nepamatsm si ci som to uviedla, lebo som na viacerych forach ale ja keby nemam erytem, neviem ze mi nieco je. Takze toti je stastue ze som sa aj tak zaujimala a riesim to takto skoro, nakazena som 7 tyzdnov, na luhacovice nie je priskoro ? Tu asi bude sacit aj durovska.. Dakujem za kazdy cennu radi a info. No a teda este piviem ze nemamziadny priznak bereliozy od zakliestenia, nemachrujem, len chcem opisat moj stav, naozaj si klopkam na celo, zatial som ako ryba. Ale samozrejme vsetko sa moze zvrtnut hlavne ked si myslim ze liecba zatial nie je dostatucuja, pretosom sa objednala durovskej. Snad este nie je neskoro.

mandragora22
18. júl 2016

@marcipanova čím neskôr sa preliečiš, tým viac problémov sa ti nabalí, ver tomu.... takže určite je Ďurovská dobrá voľba v tomto prípade.... a ATB aspoň na tie 3 mesiace by som dala na tvojom mieste 🙂

marcipanova
18. júl 2016

Dakujem pekne, tak som spokojna. Ano smad mi ich predpise 🙂

mandragora22
18. júl 2016

@marcipanova a ešte k peniazom.... ATB ak uhradíš, tak minieš, jasné, ale ak by si mala možnosť predpisovať tie 3 mesiace, tak minieš tak dokopy možno 150-200 eur, to rátam aj poplatok Ďurovskej. ešte otázka.... ty ideš najprv ku sestričke na vstupnú konzultáciu? za 33 eur alebo ideš už priamo k doktorke?

erulka77
18. júl 2016

Mohol by mi niekto napisat ako to chodi u dr.Ďurovskej popripade kolko si mam nachystat €?

marcipanova
18. júl 2016

@mandragora22 ňo idem na vstupnu k lekarovi a kazda navsteva ambulancie je 50 eur, plus ja nemam tie testy co oni potrebuju, co obvodaci asi nerobia, ci ? Cize krvne 151, krve na chlamydie 91 eur, vstupna 50 eur a lieky ? Neviem kolko lebo nevieme na ako dlho .. A testy sa robia 6 tyzdnov od antibiotik, cize co budem bez liecby ? Mozno mi da radsej rychlo lieky a po dobrati urobi krvne testy, neviem naozaj. Musim di vziat vsetky papiere od mojej, ohladne doterajsej luecby a uvidia. No dvihol mi to taky prijemny muz asi sestricka/recepcny ? :D neviem a povedal ze maju 2 ambulancie a ta prva vstupna je vzdy s panom doktorom a potom uz s pani durovskou. Cize podla mna len krv a lieky ma vujdu na 400 eur cca a navstevy 50 eur budu isto aspon 4-5 kym budem chodit pre vysledky a podobne. Je mi zle, nie zo sumy, ale co mi zistia a ze toto budem najblizsie obdobie riesit, som z toho smutna.

marcipanova
18. júl 2016

Erulka popisujem prave v prispevku, no a sk tam budes volat, krasne ti vsetko vysype hned v uvode telefonatu. Sam nevie co vsetko budu potrebovat, napr mne povedal ze mozno test na chlamydie robit nebude, ze treba prejst tou konzultaciou kde sa vsetko pekne spise, pozrie a vyhodnoti sa ako sa bude postupovat, pekne si idem urobit kavu a spisat si presne ake lieky kedy, kedy krv atd. 🙂

marcipanova
18. júl 2016

Inak ospravedlnujem sa za chyby, pisem cez phone a zvucajne chcem vsetko rychlo napisat ze to je pomitane, som uz zvuknuta na hlasovku na vocape :D

mandragora22
18. júl 2016

@marcipanova no ak si mala EM, a mala si to toť nedávno, ani nerieš testy, nech ti hneď nasadí liečbu, zbytočne vyhodené prachy za testy. EM znamená, že borelku jednoznačne máš! no tak tá vstupná kontrola je na prd, pretože kým sa dostaneš k Ď., ubehnú ďalšie cca 2 týždne, skús sa dojednať ešte telefonicky tak, žeby ťa vzala rovno aj Ď., že si mala EM a že potrebuješ liečbu čím skôr.... volaj tam ešte zajtra, resp. v stredu by tam mala byť i dr., skús si to dohodnúť. pozerám, že si z BA, čo máš v pohode vlastne, ja som chodila zo ZA... a niektorí až z úplného východu 🙂 takže ak sa aj nedostaneš k dr hneď, tak ako domáca nemáš problém tam skočiť kedykoľvek sa im uvoľní termín... takže moja skromná rada: ihneď oznám fakt o EM a žiadaj o čo najskoršie nasadenie liečby. keďže si pomerne "čerstvá", hoci aj 7 týždňov je dosť, ja osobne radím ATB max. na 4 mesiace, aby si si nedokazila iné systémy v organizme... no uvidíš, som zvedavá, ako pochodíš 🙂 ale ako píšem, testy sú ti nateraz fakt zbytočné.... ale fakt. nedaj sa na ne nahovoriť, je to drahé ako sviňa a ty si MALA EM, čiže niet o čom. prípadne skoč ešte za svojou OL a popros o testy na pľúcne a "spodné" chlamýdie, nech ti urobí, ale to by bolo dobré ešte pred zahájením ATB, lebo popri liečbe už testy sú skreslené 🙂

marcipanova
18. júl 2016

A to mozem ? Odmietnut u durovskej krvne testy ? Ty si tam bola ? Tak ja som myslela ze hned ma k nej poslu , ja ani neratam ctym ze o 2 tyzdne a neskir, na co by ti bolo dobre a ta pauza pred vstupom ? Ved to nevedia na seba nadviazat. Zajtra tam zavolam

marcipanova
18. júl 2016

Ja som na ceskom fore pocitala snad vsetko a norelka liecena prvy rok je ok, znic chronicke, viaceri to potvrdili a ako si povedala maju to nadupane. Ze co tam vlastne robim ked mam borel 1stadium mam sa liecit anepanikarit

marcipanova
18. júl 2016

Ale zavolam tam zajtra. A ako vies ze ten ujko pri vstupnej mi lieky nepredpise ? Myslis ze on bemoze ? No uvidim sama somzvedava 🙂

mandragora22
18. júl 2016

@marcipanova ja si myslím, že je nelogické, aby ona vôbec na nich trvala, keďže si mala EM. ten ujko bol pravdepodobne jej syn... občas tam s ňou "býva".. začína sa venovať aj on tej bylinnej liečbe, čo propagujú napríklad luhačovice. preto si myslím, že nepredpíše, nie je lekár...

marcipanova
18. júl 2016

Ahaa no dobre. Zajtra tam zavolam 🙂

lubiss
18. júl 2016

@marcipanova dobre si urobila prekvapive ze ta zobrala tak skoro tvoje plus alebo pojdes k jej nastupcovi doktorovi neviem ako sa vola je to grek.. Ale je velmi vnimavy a pozorny bol na par sedeniach ked som tam bola na vsetko sa ma pytal vsetko ho zaujimalo stale prerusoval durovsku 😀 ty kedze si len kratko nakazena nebudes mat dlhu lkecbu myslim ze ti da tak 3mesiace az polrok maximalne ale neboj ja hlcem atb rok a pol vkuse. Anic mi z nich neni az na plesen ale mojou chybou lebo som nejedla dost probiotik a hltala som sladkeho vela teraz uz je to ok...ako lieky sa cenovo daju drahe su len testy ale durovska netrva aby boli robene naraz a tebe ani robit asi nebude kezde si mala erytem je to jasne takze max len kontrolne testy a natosa da nasetrit...

marcipanova
18. júl 2016

@lubiss Ahoj, paci sa mi tvoja odpoved, vidim sa v tebe, s tymi probiotikami aj sladkostami 🙂) si mila, ze si mi poskytla tieto info a mam 30 rokov, tak ja uz setrit na nu nebudem, mam peniazky a jasne ze investujem aby som bola ok, istota je istota 🙂

lubiss
19. júl 2016

@marcipanova tusim tie svine nakazene idu na same 30tnicky 🙂 aj ja mam .... Mne bohuzial ani nemal kto poradit kedze som ani netusila co sa to so mnou deje ako 80%ludi som zila spokojne v tom ze vsetky zle choroby prenasaju iba klieste no a doplatila som na komara...

marcipanova
19. júl 2016

@lubiss a ty mas kolko uz borelku ? Liecena/neliecena ?

lubiss
19. júl 2016

@marcipanova asi 3a pol roka z toho 1,5 liecena..2 roky si ma hadzali doktori od jedneho k druhému.....

marcipanova
19. júl 2016

@lubiss cize az dva roky po zakliesteni neliecena a teraz rok a pol liecena ? A za zaklade nejakych symptomov ?

lubiss
19. júl 2016

@marcipanova u mna nebol kliešť to je ta smola ani som nemala erytem..mňa stipol komar alebo pavuk doma pocas spanku..stipancu som neprikladala nejaku vaznost...symptomy boli..tocenie hlavy , zhorsenie zraku do dialky, spravili sa mi cierne musky pred ocami, cely den som sa citila ako pripita- strasne stavy plus bolesti krcnej chrbtice a krizov...mne to zasiahlo teda hlavne nervovu sustavu co si myslim ze je ovela horsie ako ti co maju "len" bolesti kolien..teraz je mi tak na 60-70 percent lepsie..

marcipanova
19. júl 2016

@lubiss a ako potom vies, ze je to borelka ? Ani jeden krvny test vraj nie je jednoznacny..

marquezus
20. júl 2016

Ahojte. Poviem vam moju skusenost s Boreliozou. Minuly rok som mal v juli 3 klieste na skautskom tabore s detmi, kde som pomahal ako dobrovolnik. Z jedneho z nich som pravdepodobne dostal Boreliozu (Karma vsakze :D). Nemal som ale flak takze som to neriesil. Po zhruba 2 mesiacoch prisli problemy. Strasne silna angina, herpesy, afty. Schudol som 6-7kg pretoze som nemohol ani jest. ATB nezaberali. Spomenul som si na kliesta a diagnostikoval som si Boreliozu sam - donutil som doktorku nech mi urobi test. To sa potvrdilo a dostal som na 1 mesiac Doxyhexal. Po dobrati ATB som sa vratil k normalnemu zivotu. Pracujem tazko fyzicky a sportujem - beham, leziem... Vsetko v pohode. Na pol roka som bol zdravy. Po pol roku sa zacali vracat rovnake symptomy ako predtym - unava, bolest hlavy, zvlastna poobedna teplota do 37.5 (kazdy den),. Vedel som, ze je zle tak som siel za doktorkou a znovu som dostal Doxyhexal na mesiac. Tento krat to ale nezabralo a to absolutne. Pro konci liecby som teda zacal googlit a narazil na Mudr. Durovsku. Liecim sa zatial u nej len 2 mesiace. Ale pride mi, ze sa tomu naozaj venuje a vie co robi. Aj ten druhy doktor Alexandros mi pride sympaticky a vysvetli vam co vam je. Zaplatil som si LTT testy a vysli pozitivne na chlamydie, aj plucne aj pohlavne. Som teraz v tretom tyzdni liecby. Beriem Amoxiklav 1g 2x denne, Prokanazol 1x denne, Klerimed obden 2x denne. Zatial necitim vyraznejsie zlepsenie. I ked mavam horsie a lepsie dni. Mate niekto skusenost s takou teplotou ako mam ja? Poobede 37.3 okolo 5tej vecer? Je to fakt na hlavu, uz to trva 3 mesiace v kuse. Na americkych forach som vycital, ze je to symptom boreliozy. Bojujem ale a nestracam vieru. 🙂

lubiss
20. júl 2016

@marcipanova hned som si na ten neobvykle velky stipanec spomenula jak mi zacalo byvat zle....symptomy su jasne nakoniec aj krvny test to potvrdil...

marcipanova
20. júl 2016

Ahoj marque.. neviem co :D @marquezus

neboj sa, vsetko do 1 roka, je liecitelne .. chce to cas, dam tym antibiotikam cas. Aj tak dobre ze sa liecis, spravila viac sarapaty ako napr. mne, kedze ja som v 7 tyzdni, ale dobre to mas stale. Dostanes sa z toho. Idem v piatok k tomu Alexandrovi :D a netesim sa na tie lieky .. mas ich vela, fu. Mas aj nejake obmedzenia ? sport /slnko ?

P.