icon

MUDr. Ďurovská a borelióza

aleka
9. okt 2013

máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň

marquezus
20. júl 2016

@marcipanova
No jasne, ze je to liecitelne. Tomu rozumiem, len je to fakt otrava a lezie to na hlavu. Som zvyknuty na aktivny zivot a teraz 3 mesiace lezim... Lieky ja inak znasam v pohode, mam nastastie silny zaludok. V podstate ich ani necitim. Obmedzenia mam skor z tych priznakov - bolest hlavy a ta divna teplota, inak nic. Nemoizem pre to nic robit a ked sa zacnem hybat tak mi stupne teplota a pritazi sa mi. A s tymi ATB by som moc na slnko neliezol. Takze tak 🙂

marcipanova
20. júl 2016

@lubiss je to v prdeli. Myslis, ze naozaj je tato choroba nevyliecitelna ?

marcipanova
20. júl 2016

@marquezus liecitelne, ale asi hodnoty ostavaju cely zivot a vraj sa moze vratit. Nevadi, budeme chodit ns krv, nie ? Tak musis vydrzat. Bud rad ze borelku, ludia maju rakoviny .. A navyse, je to docasny stav. Vydrz. Ja tiez dobre znasam antibiotika. Uvidime vsak hlavne vtedy, ked ich budem jest 3 mesiace .. Fu

h0sher
22. júl 2016

Uz budem musiet povedat Judite buduci tyzden nech predpisuje augmentin sr
Ja v pohode atb a slnko
@marquezus po roku atb prechadzam na uz silnejsiu palbu ..na bene=rifac:entizol uz nez vacsich problemoch zvladam ...dokonca uz trenujem cca 40-65km treningy na bajku (100-200km ked som bol zdravy)..uz herxujes?

Zvysena teplota je nielen borela

h0sher
22. júl 2016

@marcipanova ak ju vycystujes tak sa nema preco vratit

marquezus
22. júl 2016

No ja normalne sa zacinam citit lepsie. Oproti prvym dvom tyzdnom - co bolo fakt peklo sa to zacina lepsit. Nemam uz tu teplotu. Trochu to kleslo. Samozrejme este nie som zdravy, ale prisla ulava po 3 mesiacoch. No ja dufam, ze nebudem musiet tie ATB brat tak dlho. Nie som predsa len tak dlho nakazeny takze to snad uz bude len lepsie a lepsie.

marquezus
22. júl 2016

Myslim, ze najhorsi Hexheimer uz mam za sebou. :D Dufam teda, ze sa to len bude lepsit.

marcipanova
22. júl 2016

@marquezus @lubiss ahojte, tak mam za sebou navstevu u durovskej, aj ked som mala prve sedenie s alexandrosom. Tak som o 170 eur lahsia, ale spokojna, mam liecbu, prisla som skoro, uz len verit ze zaberie a zabijeme to 🙂 ked ate nejake otazky, pytajte sa. Mam antibiotika na 6 tyzdnov, pak kontrola..

marcipanova
22. júl 2016

Jaj a antibiotika mam teraz take, ze mozem na slnko 🙂 s doxyhexalom sa nemoze a spravila sa mi pigmentova skvrna na tvari do rici :P

marcipanova
22. júl 2016

@marquezus ako dlho mas borelku ?

marquezus
22. júl 2016

@marcipanova jeden rok.

marcipanova
22. júl 2016

@marquezus malo. Cochvila si z toho von.

mazula
23. júl 2016

Ahojte baby,aj ja sa liečim u pani doktorky s chronickými chlamydiami,hranicnou borelkou a ehrlichiou,ja mám 2 roky problémy svalové,slabosti,tuhnutia,zaskby,teraz sa liečim skoro 2 mesiace,a začalo mi sklbat na špičke jazyka. V elmi sa bojím,lebo som čítala že je to sprievodný znak pri ALS,nemali ste to niekto pri liečbe?ďakujem za odpoved

lubiss
23. júl 2016

@marcipanova oni davaju loecbu v podstate kazdemu rovnaku prva cast pocka si ta aj doxyhexL 🙂 ale az o 3 mesiace alebo 6 mozno teba ani nie kolko ti cca povedal ze budes mat liecbu ?

lubiss
23. júl 2016

@mazula s tym som sa este nestretla napis do diskusie na borelioza.cz tam maju vacsi prehlad ale ked mas zasklby po tele a jazyk je tiez len sval mozno je to len nejaka reakcia neviem

marcipanova
23. júl 2016

Co je ALS ?

marcipanova
23. júl 2016

ano, pocka si ma vraj, kreslili mi schemu 🙂
no a ten muz co robi objednavky, ten mi povedal ze som prisla skoro, ze moju liecbu vidi tak na cca 3, max. 4 mesiace

marcipanova
23. júl 2016

ale urobila som blbost, ze som si citala zahranicne stranky o LB, pretoze tam uvadzaju, ze kazdy kto ju ma chronicku, sa z nej uz nedfostane, ze rakoviny a neviem co vsetko, ze postupne nas zabije. Co sa povazuje za chronicke ? resp ake obdobie neliecenosti, je uz chronicke ? jasne ze moze prejst v chronicke aj nedostatocna, ci zla liecba ale ake obdobie ? mne bolo povedane rok.

mazula
23. júl 2016

@marcipanova smrteľná skleroza

marcipanova
23. júl 2016

paneboze to je uz vrchol co tu citam, co sposobi jeden kliest ...

marcipanova
23. júl 2016

a ako casto ti sklbe ? mna pichalo volaktory den, ale asi 10 min v nepravidelnych intervaloch ma pichlo v pravej casti jazyka ale skor pri mandli alebo na koreni, neviem ako lepsie by som to vysvetlila .. ale fakt len parx, neviem dodnes co to mohlo byt ..

mazula
23. júl 2016

@marcipanova začalo to včera stále na 1 mieste v špičke jazyka,ako keď máš tik v oku

marcipanova
23. júl 2016

aha rozumiem, vies co, presne ako tu vyssie pisali, jazyk je sval, proste ti v nom silha trosku, no a co 🙂 horsie by bolo keby trpol ... hlavu hore

marquezus
23. júl 2016

@h0sher tiez si mal herxheimera'? ako dlho to trvalo u teba? ja som v tretom tyzdni liecby a zas sa to trochu zhorsilo tie priznaky. zas teplota 37.2, zas slabost, bolest hlavy a malatnost. je to na hlavu...

marcipanova
23. júl 2016

@marquezus viem ze to neni otazka na mna, ale mne vcera lekar vysvetloval, ze ked mas pocas antibiotik nejake priznaky/negativne, tak je dobre, keby ti nic nebolo, je zle.
Tak sa uz nestresuj, si vo faze liecenia, mozes si tu liecbu dovolit, bud rad ze si lieceny, si v procese. Jeden den je lepsie, druhy horsie. Nexifuj sa na priznaky, nevsimaj si ich, nepripustaj si, mysli pozitivne a nestresuj sa zbytocne tolko. To je nsjhorsie co moze byt. Pozeraj sa na liecbu komplexne. Z dlhodobeho hladiska.

h0sher
23. júl 2016

Uz budem musiet povedat Judite buduci tyzden nech predpisuje augmentin sr
Ja v pohode atb a slnko
@marquezus po roku atb prechadzam na uz silnejsiu palbu ..na bene=rifac:entizol uz nez vacsich problemoch zvladam ...dokonca uz trenujem cca 40-65km treningy na bajku (100-200km ked som bol zdravy)..uz herxujes?

Zvysena teplota je nielen borela
@marquezus
@marcipanova

h0sher
23. júl 2016

Marcipanova: nepis blbosti.... vies preco je chronicka chronickostou?

Marquese: ja som bol 8 mesiacov nez liecby a budem musiet ist cely kolotoc atbciek

Citite sa dobre...este ste nezazili entizol..to len bude brutalita..mna to poslalo na 3 mesacnu pnku..

Dalsi masaker bude benemicin

Kazdy stresujuci faktor pre chlamu,borelu apod je zly a atb k nim patria

Marquese kedze ta zle liecili tak si zacystovany a liecbu rataj nadlhsie ako rok

h0sher
23. júl 2016

Marcipanova: ak to vravel Vasaras ze liecba bez jerxov je zla,tak vravel somarinu....herx je taky silny ako ho telo vie odburat,cize velkost detoxifikacie je miera odozvi herxu

h0sher
23. júl 2016

@marquezus moje herxy ma vyniesli do nebeskych bolesti takych ze som chlap ale to bola obrovska brutalita...ja som isiel uz po 2 mes liecby na augmentin sr+klacid sr+2x200mg doxy a entizol= docidenia

marcipanova
23. júl 2016

@h0sher takto sa bav s kamaratmi .. pisem co mi bolo povedane a povzbudzujem marquezusa, neviem o tom, ze by som sa ta na nieco pytala ..