Musím mať po úraze výmenný lístok k chirurgovi?
Ahojte, neviete, prosím niekto, či musím mať výmenný list ku chirurgovi, keď som dnes spadla a až teraz mi začala ruka modriet? Bolieť ma bolela, opuchnutá bola, ale až teraz, keď mi modrie, bojím sa, aby nebola zlomená. Preto som ani nešla na pohotovosť, myslela som, že to prejde. Neviem teda, aký je postup. Ďakujem 😊
@koniarova ďakujem 😊
S dcérou sme tak šli večer na urgent s palcom, najskôr opuch, nemohla pohnúť ním, ale necítila bolesť,kým ho neohla. Ale večer jej to zmodrelo, opuch sa zväčšil, tak sme sli. Palec bol zlomený.
Netreba,na poh.mozes ist aj teraz.
Na urgent môžeš ísť do 24h po úraze bez všetkého. K chirurgovi bud správa z urgentu alebo teda výmenný lístok.
Mala si normálne večer ísť na urgent.
Info z novembra a decembra z vlastnej skúsenosti.
Odporúčam ísť ešte dnes na pohotovosť ci urgent aby sa to nezhorsilo cez noc, takéto pády netreba podceňovať
Ďakujem baby, no sama neodsoferujem, mám to zrovna v zápästí a spoje odtiaľto nechodia 🙈
príklad ak by si mala že platiš poistku úrazovu a pôjdeš na druhý deň tak neviem či by ti vyplatili niečo.Treba ísť hned.
do 24 hod od urazu netreba vymenný lístok ( nehovorim o urgente), po 24 hodinach uz listok treba od OL. zdr. sestra

Nemusíš. Ráno k chirurgovi.