Načúvací prístroj v 30-tich rokoch

tilda84
12. apr 2019

ahojte
poprosim vaše príbehy,postrehy,ako vám zistili poruchu sluchu,kedy ste začali nosiť naslúchadlo,či ste na to zvykli,nezvykli.či pomohlo..
Som tridsiatnička,a potvrdili mi percepčnú poruchu sluchu.Čo je aj neprijemné,vždy sa spýtať všetko 2x,lebo nerozumiem.V rodine nikto také problémy nemá.V detstve som problémy nemala (len bežné detské,zápal mandlí,chrípka).Dúfam že porucha sluchu sa zhoršovať nebude,a zostane to na takom urovni ako to mám teraz.

aduskalac
12. apr 2019

Ja mam stratu sluchu od narodenie no zistili mi to az ked som nastupila do skoly kedze nablizko som pocula ale ked som bola dalej tak nie,od 1rocnika ZS nosim nacuvacie pristroje urcite pomohli a za tie roky som si uz zvykla bez nich by som bola stratena ale aj tak mam problem niekedy rozumiet no bez nich este horsie

deti95060810
12. apr 2019

dcéra má tiež prístroj... zistili to v 6 m...

dupinka
12. apr 2019

Ja mám obojstrannú, od cca 6 rokov po prekonaní pneumokokových infekcií... S nástupom do školy som "vyfasovala aj závesné načúvacie prístroje na obe uši. Chodilla som do klasickej školy, kde som bola "exotika", ušlo sa mi posmeškov, v puberte som odmietla nosiť. Naučila som sa odčítať z pier, ale odzadu som nepočula dobre, tak som to na strednej škole riešila pokecom s učiteľom. Nechodila som ani na kontroly.Mala som vždy krátke vlasy, hanbila som sa. Na VŠ to už ale nešlo. Paradoxnena tej istej ulici bola pobočka Slovton tak som tam išla. A pán technik mi hneď poradil zvukovodove načuvacie prístroje. Tak som si nechala vlasy "cez ucho* a bolo. Nosím ho aj v práci, keďže robím s ľuďmi. Upravilasomsi účes tak, aby nebolo vidieť, proste nepotrebujem zvedavé pohľady. A doma nie. Blízki vedia, že odzadu na mňa nemá zmysel hovoriť, potrebujem očný kontakt a počujem bežnú reč v pohode. Zvonček máme hlasnejšie, prenosný a svietiaci.
Aj keď na jednej strane je to hendikep rovnaký ako okuliare, stále je to u ľudí brané tak inak. Nie je to tak často vidieť. Ale určite si nepokaz kvalitný život odmietaním zdravotnej pomôcky.

tilda84
autor
12. apr 2019

@dupinka a v pohode si zvikla na to ze v práci máš a doma nie?

tilda84
autor
12. apr 2019

Ďakujem za odpovede.

dupinka
12. apr 2019

@tilda84 áno. V pohode 😉 Moji chlapi majú zvučné hlasy a keď treba, zopakujú. Od mala sú synovia vedení k tomu, že ak sa "nechytim" na prvý krát, zopakujú. A dôležité veci mi nehovoria v aute keď šoférujem 😂

tilda84
autor
12. apr 2019

@dupinka a ktoré su pohodlnejšie? Tie štuple alebo závesné?

dupinka
12. apr 2019

Mne tieto zvukovodové vyhovujú lebo sa v podstate ovládajú jedným stlačením (na tom mojom len zaklapnutie). Aj tu sú rôzne tipy a výrobcovia, treba si to pozrieť. Neviem, či vôbec ešte dávajú závesné aj pre dospelých,..

aduskalac
12. apr 2019

Ja mam zavesne davaju

nevestienka
25. apr 2020

Ahojte zaujima na ako pocujete s touto poruchou? Ako sa Vam zije ?dcere zistili percepcnu kombinovanu poruchu dluchu 3 roky ma. Dva mesiace mame nacuvatka moc ich teraz nechce nosit. Bojujeme nosi ich v kratkych i tervaloch cez den. Technici nam vraveli, ze vysoke tony pocuje a nizke ma problem zachytit.

dupinka
25. apr 2020

@nevestienka je ešte malá. Tie zvuky sú pre ňu niečo nové, iné, čo predtým nepočula a preto ju to môže rušiť, znervózňuje...Je to vec zvyku. Tiež neviem, aký typ prístroja má, ako ho má nastavený.
Mne napr.museli stíšiť oproti audiogramu, lebo mi to veľmi hlučné prišlo. Tak isto mám iný typ ako som mala predtým a pár dní trvalo kým som si na neho zvykla, aj má bolela hlava z "hluku" lebo mi aj tóny ktoré som predtým nezachytila (mám medzery) teraz dáva na frekvencii ktorú počujem.

nevestienka
25. apr 2020

@dupinka no zrejme hej.ma phonak sky 70. Tak chceli by sme, aby si zvykla pomaly. Zacala di ich strhavat tak nam napadlo, ze asi je to silne na nu co ma nastavene. Tak jej to prenastavili na menej na 50% teraz idu. Ona ma stredne tazku poruchu. Tak ked sme jej to stisili akceptuje tak na 30min -1 hod a potom dava dole.je mala este takze to moze byt aj ze jej to vadi na uchu a chce to cas.

lubomirala
14. mar 2022

Ahoj. Chcela by som sa opýtať ci je lepšia verzia na baterky alebo nabíjačku.. A aká je údržba?? Ďakujem

dupinka
14. mar 2022

@lubomirala ja mám na baterku. Vždy nosím ja rezervnú. Lebo stalo sa mi,že odišla v najblbšom možnom okamihu. Údržba úplne ok.