Nádor v prinosových dutinách, zažila to niektorá?
Nájde sa tu prosím niekto, kto osobne zazil, alebo mal v rodine pacienta s nadorom v prinosovych dutinách, alebo na mieste tomu blizkom??? Poprosim spravicku. Dakujem 😓
@luli222 len som ti ešte chcela napísať že nie je podstatné ako bude po operácii vyzerať, všetko sa dá už v dnešnej dobe vyriešiť. Neviem či ho na to pripravovali, budú sa snažiť vybrať celý nádor, môže ísť o väčší zákrok ako si predstavujete a je to na tvári. Neviem či vás pripravovali na to čo ho konkrétne čaká pri samotnej operácii, ale treba to brať že to nie je kozmetická operácia a jednoducho musia mu to vybrať pokiaľ možno celé. Kozmetické hladisko sa dá riešiť po liečbe....Ty budeš musieť byť tá silná, lebo bude potrebovať tvoju podporu, tak pred mužom žiadne slzy.....nech už to bude vyzerať akokoľvek zlé(nemyslím len vizuálne) treba veriť že to dobre dopadne.
@mogaa
My s tym pocitame, kozmeticke hladisko nas trapi najmenej....nebudeme sa fotit do casopisu 🙂 ....nador lekari zhodnotili ako celkovo operovatelny, tak pevne verim, ze sa im ho podari vybrat cely...a sme si vedomi, ze to zanecha iste nasledky, ale nam zalezi na to aby bol zdravy to je priorita, takto pred porodom je mi tazko drzat emocie na uzde ale podporujem ho vsemozne ako len dokazem a keby to slo, bola by som cely cas pri nom..len teraz to nejde, musim mysliet aj na to babo aj na starsieho synceka ❤️myslienkami som furt s nim.... dnes zas urcite nic nepospim :(
@luli222 strašne moc držím prsty a modlím sa nech je to oki a vy sa za chvíľku budete už len tešiť s babetka. Modlím sa držte sa 💕
Drzim prsty a daj vediet ako to dopadlo.
@luli222 určite je prvoradé zdravie - s tým uplne súhlasím....len chcela som ti to napísať, ak by ťa na to nepripravili aby si nezostala šokovaná ešte z toho...podstatné je aby to vybrali podľa možnosti celé...ak by to bolo benígne - tak super. Ak malígne, tak sa sústrediť na liečbu.....pre vás oboch to musí byť veľmi ťažké - toto riešiť a hlavne pred pôrodom....ale na druhej strane - muž bude mať o ďaľšiu motiváciu viac aby to zvládol - doma dvoch drobcov, nebude mať čas na čierne myšlienky🙂hlavne keď sa drobček narodí🙂
@bobricek1979
Dakujem krasne za podporu ❤️ je uzasne ako sa dokazu ludia vzajomne podporit aj takymto sposobom, velmi si vazim vsetky Vase prispevky. Presne tak, jednoducho nech to bude akykolvek vysledok my budeme bojovat, nevzdame sa tak lahko a nase deticky nam budu ohromnou motivaciou.... ❤️
@mogaa
Som pripravena na vsetko, aj keby ostal bez oka...ako vazne, ja ho lubim, lebo ho lubim❤️ lebo je to on a vzdy to bude on 🙂 a tak v kutiku duse citim, ze je to proste pre nas len jedna tazka etapa v zivote vdaka,ktorej ta nasa laska k sebe a detom este vzrastie a budeme si vazit este viac jeden druheho..obcas choroba prichadza aby nam aj nieco darovala, ukazala, nielen brala...tak berem to ako znamenie....po operaciii ide sa dalej !!! 🙂 A manzel to je ten najstatocnejsi clovek akeho poznam...
@petka035
Zdravim 🙂 ano !!! Presne on, pan prednosta Dr. Sicak !!! 🙂 Ja mu uplne doverujem, pocula som na neho len same chvaly 🙂 panecku a prosím Vy ste pani sestricka na tej klinike??? A ten pan s nadorom co ste ho spominala, uz je vsetko v poriadku??? Silne verim ze ano !!! 🙂
@luli222 to by som vela chcela 🙂 ale skusim ist za susedou , je to sestricka , tak snad pomoze s doktorom a uvidime co 🙂
@lenocka12345 urcite si to prosim ries, nic nezanedbaj aj keby to mala byt " len blbinka " a niekedy treba byt v tom nasom zdravotnictve riadne priebojny a stale sa da dost vybavit. Nezijeme v Afrike predsa 🙂
@luli222 nie, ja robim v kasarnach v Martine na obvazisku a kedze je UVN vojenska nemocnica tak spolupracujeme s nimi. No neviem ci to pisat ☹ ale zomrel ☹
No kazdopadne minuly rok ten doktor vyberal aj kamaratovi tiez mojmu pacientovi nador podmozgovej zlazy cez nos a teda operacia uspesna. Uz chodi do prace ten chalan. Takze velmi drzim palce nech je histologia co najlepsia
Juj,neporadim ti,ale velmi vam drzim palce,v tejto nelahkej situacii pred porodom✊✊✊ Pre teba je to isto velmi tazke,zas na druhej strane,manzel bude pozitivne namotivovany,aby sa co najskor uzdravil a vratil k vam a novorodeniatku domov.
@luli222 áno presne tak si silná osôbka uvidíš bude všetko v poriadku moc držím prsty
@bobricek1979
Vsetkym Vam velmi pekne zo srdca dakujem ❤️
@luli222 ako zvladol manzel operaciu? Co aspon predbezne povedali dr,ako to vyzera?? Myslim na Vas 🙏
@zuzankkaa1
Dakujeme ❤️ este to stale prebieha...neviem ci dnes budem vediet vsetko ale napisem .... :(
ja to mam podobne za kostou na lavej strane tvare sa mi nieco vytvorilo musela som ist na cetecko lebo nebolo to vidno cez ultrazvuk ze je to za kostou .dr.povedal ze mam prist na oktober na kontrolu a ked to rastie tak von a az tak sa zisti co to je ale su tam vraj vsetky nervy okolo toho z polovice tvare takze je moznost aj ochrnut ked sa to nepodari na polku tvare tak som hotova a zase cakat
@luli222 ono to nie je vždy také jednoduché...nie každý nádor sa dá zoperovať....niekedy sa najskôr rieši ožarovanie, ale to musia vedieť že ide o nádor....a keďže je to za kosťou tak zrejme je aj problém zobrať vzorku a poslať na histológiu....ak je to v oblasti kde sú poprepájané nervy už len tým že budú brať vzorku a poškodia nerv môže časť ochrnúť, následne zo vzorky môžu zistiť že išlo o cystu alebo kalcifikát....ale tiež by som to riešila konzulzáciou na inom pracovisku, či je tam naozaj také riziko ochrnutia.....tam ide naozaj o to, že môže odobratím vzorky alebo rovno operáciou ostať na tvári čiastočne ochrnutá a pritom to môže byť neškodná cysta alebo ten kalcifikát.....

@luli222 Neviem sa k tomu vyjadriť, ale držím palce, prajem veľa šťastia a nech to dobre dopadne! 🍀💙