Nafukovanie po zelenine

alofinka
4. mar 2024

Začala som sa zdravšie stravovať, pridala som zeleninu a strašne ma z nej nafukuje

pribinak
4. mar 2024

@alofinka tak ale aká zelenina?

stanulienkat
4. mar 2024

Asi tak ako kazdeho. Ved je to vlaknina.

taynee
4. mar 2024

Aj mňa nafukuje, pri zelenine : brokolica, karfiol, cibuľa, kapusta, kaleráb, mrkva, ružičkový kel, hrášok, kukurica, šošovica, fazuľa, uhorky, pór, hlávkový šalát, petržlen aj sladká paprika.

alofinka
autor
4. mar 2024

Ráno som mala uhorku a papriku to bolo jako tak v pohode a doma brokolicovu polievku a papriku a paradajky, možno z brokolice, ja som doteraz zeleninu moc nejedla a teraz si dávam k jedlu aj 200 g

barbora0308
4. mar 2024

@alofinka Ono ak ta vo vseobecnosti nafukuje kazda zelenina, tak je to tym, ze tvoj zaludok nie je zvyknuty na takuto stravu. Potrebuje to cas, nech si zaludok zvykne. To sa vsak vylucit samozrejme neda, ze ti z nejakej konkretnej nebude tazsie, proste musis si to vsetko odskusat a uvidis. Ja jem primarne zeleninu, kedze ta mi chuti najviac zo vsetkych potravin a mna nenafukuje ziadna. Zato ak si dam jablko, tak som nafuknuta cely den 😅.

fido69
4. mar 2024

Áno, niektorá zelenina nafukuje, presne ako píše @taynee . Napriek tomu sa ti tvoje črevné baktérie poďakujú. Grganie a prdenie je prirodzený jav, ktorým sa telo plynov zbavuje.

Ale pozor na plynatosť vyvolanú stravou plnou cukru. Baktérie cukrom rozmaznávať nemusíš. 😉

pribinak
4. mar 2024

@alofinka brokolicu odrez hlubiky, tie nafukujú. Proste nechaj len ruzicky a tenké stonky

egonsk
4. mar 2024

@fido69 veru, kto grga a prdi, zdravie si tvrdi 😉😂

patus_2
4. mar 2024

@alofinka treba ísť postupne. Pomaličky pridavať. A tiež je lepšie jesť zeleninu na "prázdny žalúdok", hneď sa začne tráviť a nekvasí v žalúdku. Tak isto rôzne smoothies a stavy, nepiť ich po jedle, ale radšej medzi jedlami.