icon

Nahlásili by ste ordináciu s vnukom lekárky?

26. aug 2024

Dobrý deň,
Mama je chorá a úplne malátna, má teplotu, tlak jéj stúpa, má hnačku, povracala od rána 5x.
Brat mal byť v práci od 9:00 a tak ju o 7:00 zaviezol k Dr.
Po dvojhodinovom čakaní ju tam nechal a šiel do práce.
Mama sa nám nehlásila dlho a tak nám zostalo iba čakať kedy príde domou.
Teraz je 12 hodín a ozvala sa.
Keď mi povedala čo sa tam dialo tak som zostala až v šoku.
Pani doktorka v svojéj ordinácii mala vnuka ktorý vyšetroval pacientov a písal do počítaču čo mu stará mama (lekár) diktovala.
Chlapec mal cca 10 rokov a teda do detailov nepôjdem ale vyšetrenie trvalo hodinu.
To že sa vytvorila rada je najmenej ale to z čoho som ja v šoku je to že lekárka oznámila vnukovi že bude musieť isť von lebo téjto tety sa budú robiť odbery a výtery z rektuma, čo chlapec odmietol a teda tam aj zostal.
Moja mama odmietla výter z rektumu pred ním, zobrali jej iba krv a sama si to taka malatna nosila do nemocnice.
Je mi to jedno keď sa tu nejaká mamina nájde že to je jéj syn a jéj mama alebo svokra, lebo mi toto príde úplne cez.
Toto už kde sme že sa toto stáva?
Nahlásili by ste to?
Nikto nikomu neublížil ale mamin stav fakt neból a ani nie je na srandu, neviem ani čo k tomuto dodať... som len nasratá...

ina2405
26. aug 2024

@simca06022011 ak sa odber robí po určitej hodine, kedy chodí človek z labáku vzorky zbierať, tak si často pacient zanesie sám. To je jeden z dôvodov, prečo sa chodí na odbery skoro ráno.

abbey1
26. aug 2024

@simca06022011 Ako si napísala, ranné odbery majú zabezpečený odvoz do labáku. Ak sa robí odber neskôr, musí si ho zaniesť sám. Ťažko bude sestrička volať odvoz pre každý odber počas dňa. 🙂

simca06022011
26. aug 2024

@ina2405 @abbey1 to viem, ale pisem prave o tych beznych rannych odberoch, ze uz ani to nenosia :D myslim, ze som to tam dost jasne popisala..

anna777115
26. aug 2024

Ďalšia vymyslená debilina.A, čo by už len ten chlapec bol schopny napisať, veď to sú odborne terminy v latinčine.

simca06022011
26. aug 2024

@anna777115 prakticka lekarka nemusi nic odborne v latincine pisat, vsak to su par vetove opisy, ako sa citi clovek, a co ordinuje = a podla mna preto to tak dlho trvalo lebo mu to diktovala+kontrolovala a chlapec netusil ako a co pise

liusa82
26. aug 2024

no aspoň budeš vedieť kto prebere prax po babke už teraz si ho zaúča pána budúceho doktora😀 smiešne ale zároveň smutné.Nechodila by som tam keby sa toto opakovalo.Ja mám tiež svoju súkromnú ambulanciu a neviem si toto predstaviť mať tam nejaké dieťa a zároveň preberať pacientov stav a problémy atd.A otrčiť pred ním zadok už vôbec nie

lakebabe
26. aug 2024

Vrcholne neprofesionálne, nahlásila by som ju ale ja by som jej aj povedala svoj názor osobne. Druha vec je, že sa nebojí ze tam ten malý cosi chytí od niekoho. Moja sestrička si tiež niekedy musela vziať syna do prace, keď som prišla na krv. Vzdy sa mi ospravedlnila, či mi to nevadí, ale maly, len sedel poslušne ticho a nie v ordinacii ale u nej . Väčšinou cez covid keď im zatvárali školu neplánovane. Pokiaľ chcel doktor aby tam bola, musela tam byt s nim ale odisla už na obed domov.

ina2405
26. aug 2024

@simca06022011 to evidentne nebol ranný odber, keď ju brat nechal o 9 tam.. jasné, že si pacienti ráno nenosia do labáku nič. Ale napr.u nás na ambulancii prišli pacienti mimo časov zanášania a chceli mať výsledky skór a zaniesli si sami. To bola špecializovaná ambulancia a nechodila som s každou skúmavkou, ale po dvoch hodinách.

maryetta
26. aug 2024

Absolutne neprofesionalne. Sama neviem ako by som sa zachovala ale… uz nejedno vysetrenie mam za sebou kedy tam bol nejaka ta osoba navyse-povacsine studenti mediciny. Tak ale vzdy sa prv pytali ci tam mozu byt pocas vysetrenia. Museli mat suhlas.

medda_beda
26. aug 2024

Tak v prvom rade by sa patrilo to nikam nehlásiť, ale najprv sa s lekárkou normálne porozprávať a riešiť to až keď nepochopí, že to nie je v poriadku.Introvert-neintrovert niektoré veci sa dajú vyriešiť normálne.
Za ďalšie to čo dieťa ťukalo do pc možno ani sama nevieš, možno len nejaké bludy do wordu.Ja som naposledy bola u lekára a nerozumela som ani pol slova čo sestričke diktoval.
Pri vyšetrení ho mala poslať preč a trvať na tom.
Mne by to nevadilo ak by sa jednalo o zdravotníckeho študenta akože ani dieťa by mi nevadilo možno chce byť lekárom ja neriešim každú blbosť, ale už len z úcty k pacientom ho mala poslať preč kedže nie každý s tým môže byť ok a hlavne pri takej veci ako je výter by to mala byť samozrejmosť, že dieťa pošle preč.

biba_18
26. aug 2024

@simca06022011 lekári na dôchodku chodia do práce aj kvôli tomu že niet lekárov…

rozculena
Autor odpoveď zmazal
biba_18
26. aug 2024

@rozculena haha

anna777115
26. aug 2024

@simca06022011 A ty tomuto veríš? Každá diagnoza sa piše aj latinsky nazov aj forma ako má tá lekárská správa vyzerať. To, nie je diktovanie nákupu desatročnému dieťaťu na desiatu do Tesca.

simca06022011
26. aug 2024

@ina2405 JA som presne napisala co myslim.. evidentne. 🙂))
@anna777115 videla som dekurz svoj bezne, mozem ti aj odfotit, tak nieze verim, ale viem... diagnoza sa dava kod a potiahne si.. predpokladam, ze lekarka si to doplnila

dagas
26. aug 2024

Nejako sa mi tomu nechce veriť ;)

rozculena
26. aug 2024

@biba_18 ježiš,šak sú prázdniny😂 to vieš,nemám deti....

elenkaba
26. aug 2024

Ja neviem...nejak sa mi tomu nechce verit, bud bol starsi, trebars zacinajuci student mediciny a babka ho chcela nieco naucit, alebo fakt dieta, a v tom pripade mal sediet v rohu a kreslit si,peciatkovat nalezy, ale ze by 10rocne decko nechala pomaly pisat do pocitaca, odborne latinske slova, diagnozy, lieky a davkovanie,sa mi nechce verit...
A keby to naozaj tak bolo, tak sa treba stazovat a najst noveho lekara!

zeldia
26. aug 2024

No ja neviem či toto brat tak že nikto nikomu neublížil. Ono lekar je v praci normalne berie prachy, ja si neviem predstaviť že by za mňa ťukalo decko do pracovného pc veci o zákazníkovi v tomto prípade pacientke. Ak nema mama VŠZP ale súkromnú poisťovňu zavolala by som na poisťovňu a nech mi okamžite žoženú nového lekara a túto babku nech rieši trebárs aj polícia. Či počkáme kým bude mŕtvola? Keďže sa v podstate nic nedeje?

zeldia
26. aug 2024

@biba_18 lekári na dôchodku chodia do prace koli tomu že sú nenazrati a nechcu predať za veľa peňazí ambulancie mladým lekárom ktorí si aj keď vezmu pôžičku nedokážu nahrabať dosť pacientov.

mariska1989
26. aug 2024

Lekárske tajomstvo jej nič nehovorí ? Však to dieťa nikoho z pacientov nie je rodiny príbuzný . Riešila by som to isto . Dieťa nemá čo robiť podľa mňa v ambulancii. Do toho ak sa o neho nemohla postarať mama tak 10 ročný vydrží sám doma na 100%

maciatkolulu
26. aug 2024

@zeldia zaujímavé a preto je akútny nedostatok pediatrov ... Škoda ťa,mala si študovať😉

nevenka
26. aug 2024

@anavixy asi tak

estellas
26. aug 2024

Mne sa to tiež nesedí. Ak je to pravda, tak by som určite prešla k inej lekárke.
Ani sa mi nechce veriť že by niekto dal svojmu vnukovi písať lekárske správy. Tie odborné výrazy sú ťažké pre laika a nie to ešte pre 10. ročného chlapca.

zeldia
26. aug 2024

@maciatkolulu tebe stačí veštecka guľa, ja som musela študovať. Všetci to mame inak.

nevenka
26. aug 2024

No dnes boli nase deti na ocnom a mojho takmer 11 rocneho strasne zaujimali pristroje. Tak mu lekarka vysvetlovala a ukazovala ocne nervy, cievy, mala v pristroji kameru a na obrazovke v PC to videli, vsetko mu ukazovala vysvetlovala, ako to mame v oku. Takze kukal na sestrine oko. To je tak uzasny pristup. Ak to dieta zaujima, tak takto sa to da. Alebo tak, ze stetoskop a "pocuvat" doma - mamu, otca, kamaratov, dajme tomu. Ale toto? Ak je to pravda, tak nahlasit, vsade, kam sa da.

biba_18
26. aug 2024

@zeldia ☺️ štátne ambulancie asi nepredávajú, že…

nevenka
26. aug 2024

@anna777115 ale tak zas nas takmer 11 rocny vie toho dost, vela cita a je sikovny, zas ich netreba az tak podcenovat. Ale tym neobhajujem toto, len takna okraj poznamka, ze tie decka sa niekedy nezdaju 🤪. Ja som napriklad zakazala vsetky obrazovky ako trest. A najdem syna v kuchyni, vytiahnuty letacik zo Solmucolu a spokojne cital. Jemu je jedno, co cita, aj letaky od liekov 🤣

maciatkolulu
26. aug 2024

@zeldia jeeej,zase ťa guľa 🤣🤣🤣,ja neviem,ale v akom kontexte mi teda ma stačiť. Že je málo pediatrov? To nepotrebujem vestit. Mala si sa lepšie učiť. Možno by si to dotiahla ďalej,ako na kydanie na MUDr.

tiezjedna
26. aug 2024

To je také slovenské až to bolí... keď ťa holub poserie, tak len zdvihneš hlavu a poďakuješ, pretože na teba vlastne mohlo spadnúť lietadlo, že... 🙄