icon

Nájde sa tu niekto, kto mal Covid?

lienocka2808
31. aug 2020

Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.

miskooo1987
3. sep 2020

@evamarek77 to je len zvedavosť, že ktorá je taká arogantná..🤣

taga
3. sep 2020

@poopsie 😂 nekupim, uz dobru radu si dostal zadarmo, za rusko sa plati....

poopsie
3. sep 2020

@taga preco sa zaň platí? Keď ho štát vyžaduje nech ho dávajú zadarmo..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
miskooo1987
3. sep 2020

@simsalabim brat mi Rusko cez prácu prežije, a to niekedy v 5 ročníku na VS mal veľmi zlý pásový opar a dodnes má mimické svaly čiastočne nefunkčné...

lenocka12345
3. sep 2020

@poopsie no dobre , ale teraz mi vysvetli , čo majú spoločné panikou ovládaní ľudia a povinnosť nosiť rúško ? Nerozumiem , snažím sa a nechápem .
veď to nenariadili tí čo panikária a bránia ti žiť

simsalabim
4. sep 2020

@poopsie tiez nosim okuliare a treba mat rusko s plieskom hore, ktory si vytvarujes na svoj nos. Vtedy sa okuliare nerosia. Najlepsie sa tvaruju jednorazove ruska. A preco to mas pretrpiet? No z ohladuplnosti k druhym. Ani ti chirurgovia by ruska pri operacii nemali, keby realne nebolo riziko, ze ti do otvorenych ran prenesu nejake potvory zo svojich dychacich ciest. Je mnoho ludi, ktori sa covidu realne obavaju, onko pacienti, so znizenou imunitou, male babatka, diabetici..., covid je stale este nepreskumany. Ja som bola vychovana k ohladuplnosti, dokazem racionalne pochopit, preco rusko. To neznamena, ze sa z neho tesim, prave naopak.

andy03
4. sep 2020

Nás včera pozitívne testovali :( ... ja mám aj protilátky a mám to teda druhý krát .. ja som taká slabá , nemám horúčku a trochu kašlem ( včera som zakaslala asi 3 x ) .. manžel makal cez víkend až do sviatku 1.9. Vonku tak si myselel že prechladol, ale aj tak on bol na hornom poschodí a my na dolnom.. deti absolútne bezpriznakove , ja až do testovania žiadne príznaky.. dali sme sa testovať keď sme zistili že sme prišli do kontaktu s nakazenom osobou ( rodinný príslušník pracujúci v nemocnici).. ja som v robote tento týždeň bola len raz a aj to s ruskom na nevyhnutnú dobu a potom domov - niečo som normálne cítila že je vo vzduchu 😫😫 manžel mal homeoffice .. dnes čakáme na výsledky detských testov - prespektíve nie len my, ale chuda riaditeľka školy kde chodí syn ( bol jeden deň v škole ) a tak isto aj riaditeľka Skolky kde chodí dcérka ( bola len na uvitaní) podotýkam že deti ani sopel, ani kašeľ , ani zvýšená horúčka absolútne nič .. ja tak isto až v deň testovania mierne príznaky .. len sme boli opatrní a preventívne sme všetko takto riešili a baaaaac - vôbec by som to nepovedala že by sme mali coronu . Včera som riešila asi 3 hodiny len telefonáty - potom zasa mne vyvolali, celu noc som nespala .. normálne som z toho hotová 🤯🤯🤯 a som veľmi rada že sme si preventívne dávali pozor, žiadne chodenie po návštevách, obchodoch, všetko sme minimalizovali - lebo keď si predstavím kam sme to všetko mohli zaniesť a ani by sme o tom nevedeli .. až mi je zle 🤯

mondolina
4. sep 2020

@andy03
Aj ste boli v zahraničí?

andy03
4. sep 2020

@mondolina nie, nikde.. ani v tatrach, ja som v tomto až prehnane zodpovedná - rodinný príslušník pracuje v nemocnici a na 90% sme to od neho dostali .. ale keď počúvam kto čo má v okoli tak si myslím že to je rozšírené oveľa viacej, len nikto sa netestuje..je to každému na jeho zodpovednosť .

mondolina
4. sep 2020

@andy03
Tak želám skoré uzdravenie 💕👍

janulkama
4. sep 2020

@andy03 skore uzdravenie aj ja prajem

zafir01
4. sep 2020

@andy03 ahoj, ja som dnes volala detskej Dr. Manžel chodí na kamióne po celej EÚ (aktualne Belgicko točí každý týždeň) môj 2,5 ročný syn. Dva dni v škôlke bol. Dnes v noci horúčky, že ho silno hrdielko boli, tečie mu z nosa. Celu noc plakal. Chorý nebýva teda pred vyše rokom bol naposledy. Mame kvapkat do nosa pamycon, čaje varit, nurofen a byť pod dekou. Keby sa to 6horsi, máme si volať na pohotovosť. Fakt je ten, že je väčšia pravdepodobnosť, že ak by aj nakazený bol, tak skôr sa nakazil niekde tu. Počas celej pandémie sne nemali žiadne príznaky (len ja som snáď dva mes vkuse kašlala,a celkovo som bola taka fyzicky unavená ale to bola zrejme jarná alergia) len toľko k tomu testovaniu, vraj du teraz tie jesenné virozy, tak uvidím ci to u nás odznie alebo ako

janulkama
4. sep 2020

@zafir01 vidis a podla mna by automatickymali otestovať. Ked sa musia dodrzat nejake pravidlá, tak nech ich dodržuje aj stat, nie? Ale to neurobia, vzdy cakaju, aby si to rodina zaplatila sama. A pritom ako nahle ma niekto teplotu, ci ine priznaky by mal byt test automaticky preplateny. Aj Vam prajem skore uzdravenie.

zafir01
4. sep 2020

@janulkama ďakujem. No ja som tiež myslela, že keď každý straší, aký je covid nebezpečný... Napr mam staršieho syna. Šiel do školy, ved chorý nie je. Hoc ozaj myslím ze dobrá polovica obyvateľstva už covid prekonala.. Len musím malého držať od svokra a par ludi, ktorí sú v našom blízkom okolí v ohrozené skupine najmä to ma štve

janulkama
4. sep 2020

@zafir01 ved toto je to zle, ze mladsi asi dostal anginu a staršiemu nic nieje. Nemoze len tak astat doma, to by bola doma polovica ziakov. Nemozeme sa stale dookola bat, to je jasne. Ja robim vMS ucitelku a poviem ti, ze je to na prwdky toto, lebo vcera napr. 1 dievčatká zacalo soplit v pribehu dna, co teraz? Nieje alergicka, ani nic.

aristka
4. sep 2020

@miskooo1987 ani chirurgovia to rúško nemali na nose 8 a viac hodín a duplom jedno ...a teraz nemajú tiez , kto môže , keď nie je očoch ho šupne dolu a nejak všetci žijeme....je kvantum iných vírusov a bacilov , ktoré zabíjajú roky , rokúce a rúška sa verejne nenosili ...

zafir01
4. sep 2020

@janulkama ved to, ako zo samotneho covidu strach nemam. ja ho beriem skutocne ako chripku ci ine respiracne ochorenie. vsade hovoria ako su starsi ludia ohrozena skuopina, karanteny, zakazy, ruska a neviem co. a ked potom teda niekde zavolam, ze muz cestuje do rizikovych krajin, a kazdych par dni sa domov vracia, teda je tam aj cestovatelska anamneza ( aj ked mam pocit, ze je to uz jedno ) tak povedia, ze nurofen a caj . ok. ono aj tak by malemu nic ine nedali, ale vedela by som ze napr covid prekonal,a lebo ho aktualne ma . a viem sa zariadit aj co sa tyka zvysku rodiny. takto teraz co mam robit. vela veci si odporuje . a estelen prichadza cas respiracnych ochoreni. bude to " zabavne " veru . naco potom testuju len niektorych ( myslim, ze je to len z toho dovodu, aby sa nieco robilo ) lebo ked mam deti chore aj tak ich neposielam do skoly

simca06022011
4. sep 2020

@janulkama no a je september, vsetky deti budu soplit za chvilu, neviem co sa ide robit... ja som v septemri vzdy chora, teraz sa ochladilo, rano 6°C, poobede teplo.. chora budem do tyzdna. Ostaneme vsetci doma v karantene ? Mala urcite posopli par dni, co ani nezvykneme liecit, lebo za predlzeny vikend to prejde :D cista psychiatria.

simca06022011
4. sep 2020

@aristka no presne.. kvantum inych veci a co si este tymi dezinfekciami vypestujeme, bude zabava... ja uz idem na 3. ATB s aureusom, slak ma ide trafit...

janulkama
4. sep 2020

@simca06022011 ja to velmi dobre poznam, mam 2 deti, takze budem ocakavat, kedy sa ozvu zo skoly, ze zacal mladsi soplit 😔 A pritom prave on ma papier od alergologicky, ze on soplit bude pri jeho alergiach a intoleranciach

aristka
4. sep 2020

@simsalabim onko pacienti tu boli vzdy , diabetici detto , tak ako multirezistentná msrsa , ktorú nosíč roznáša a napr.onko pac.zabije ....prečo toto nikoho doteraz nesralo a to je len jeden bacil....

aristka
4. sep 2020

@simca06022011 ja som rada , že uz na sk sa zacínajú ozyvať odborníci , ktorý vyjadrujú svoj nesúhlas s krokmi hl.epidemiológa , pretože to nemá ziadnu logiku , co sa deje ....uvidíme , čo z toho vzíde .....apropó , viete o tom , ze behom izolacie ,.nam stúpli pokusy o samovrazdu u detí ....takže určite pri 2-3 pozit detí , čo nie sú pacienti , len pozit , treba zatvárať skoly ....pri 57 detskych psychistroch na sk je to úplná výhra ....

simca06022011
4. sep 2020

@aristka a potom ako sa citia tie deti, a tiez rodicia, ked "kvoli nim" zavru skolu. TO je uplne psycho.

aristka
4. sep 2020

A este , na ministra zdr.je už podané aj trestne oznámenie , za sírenie dezinformacií , vyvolavanie paniky ....myslím , ze opodstatnene.

aristka
4. sep 2020

To este len bude ...keďže tieto postupy sú nelogicke a neudržatelne...

xima
4. sep 2020

Robili vam tu niekomu crp pri covide? Ze ake vysoke bolo

simsalabim
4. sep 2020

@simca06022011 predstav si, ze za sociku cca pred 40 rokmi (ano, som stara vykopavka) mala jedna spoluziacka infekcnu zltacku. A ako pises ”kvoli nej” nam na den kvoli dezinfekcii zavreli skolu a vsetci z triedy (ostatne triedy po dezinfekcii uz nie) sme boli nejaky cas doma. Par dni, uz si nepamatam kolko. Uz vtedy sa v tomto postupovalo podobne.

simsalabim
4. sep 2020

@aristka no ono je trosku rozdiel v tom, ako lahko sa mrsa siri, ci?

tslobik
4. sep 2020

@aristka a to si ich málo vymenovala. Lebo je to politika a so zdravím nemá nič spoločné, len preriedit ľudí. Aj samovraždami co budu jedným z mnohých následkov. Zatvárajú kvôli mrse NEMOCNICE? To nikoho nesralo nikdy.