icon

Nájde sa tu niekto, kto mal Covid?

lienocka2808
31. aug 2020

Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.

tslobik
1. sep 2020

@lenocka12345 Ja len jednu otázku: Chránila si sa, a obávala sa rôznych ochorení tak ako teraz aj pred týmto dianím? Ak ano - čiže nosenie rúšok, dezinfekcie, odstupy, žiadne dovolenky v zahr. a pod. plne chápem.

hettinka
1. sep 2020

@tslobik tiež si myslím svoje. Len ta karanténa má štve. A tie opatrenia, ruska, tiež toho mám plne zuby... ale hádam prežijeme zimu bez soplika, ako po minule roky. Vitamíny som nasadila, žijeme zdravo, športujeme. Viac urobiť neviem...

lenocka12345
1. sep 2020

@tslobik rúško nosím , lebo musím. Dezinfikujem ruky lebo musím. Sama od seba dezinfekciu nepoužívam , hoci ju mám. Dovolenku som zrušila , lebo Izrael bol problém a nerada by som niečo doniesla domov ....
písala som , že sa nebojím , že sa nakazím v obchode , nekúpem sa v dezinfekcii .... tieto opatrenia robím , lebo musím. Ak by nariadené neboli , nerobím to. Stačí mi bežná hygiena . A áno , každú jeseň sa obávam ,či niečo nechytím , čoho sa budem mesiac zbavovať

tslobik
1. sep 2020

@lenocka12345 Takže to dodržiavaš preto, lebo musíš.

kinats
1. sep 2020

@ladyvi Ja som otuzilec a nikdy nemavam choroby (lyziarske zlomeniny neratam) za 20rokov 30 dni PN (z toho 20 klucna kost). Takze ja som najprv neveril ze nejaku coronu vobec mam, vsak za to ze je tu corona neznamena , ze ostatne choroby vymizli. Takze som zavolal praktickej lekarke opisal tazkosti, spravil si crp-cko a nasadil antibiotika, po troch dnoch ked sa stav este zhorsil, volal som opat lekarke a ta vymenila antibiotika, pridala nieco na priedusky a sprej na dychanie a az po prvej tabletke mi zavolali z RUVZ,, ze mi nariaduju karantenu a mam sa objednat na testy lebo mam uz asi tyzden infikovaneho kolegu. A az vtedy som to zacal pripustat. A to uz zial bola odo mna infikovana aj manzelka takze ziadna izilacia nemala zmysel. Navyse ona (ako zdravotnik) sa dostala na testy ovela skor ako ja a bola pozitivna.

lenocka12345
1. sep 2020

@tslobik to , že dodržiavam nariadenia lebo musím ( ako všetci ostatní) , neznamená , že ak niekto ide do ohniska nákazy , choré deti donesie do zariadenia a tvári sa ako keby nič , že ho teraz potľapkám po pleci , veď ako super

poopsie
1. sep 2020

@lenocka12345 mne by sa páčilo, keby tí čo majú strach sa izolovali a tí čo nemajú nech môžu normálne žiť, prečo by sa mala väčšina prispôsobiť menšine?

poopsie
1. sep 2020

@lenocka12345 máš skreslenú predstavu o ohnisku nákazy 🙊.. Velka Británia sa prezentuje s tým, že 40 000( teraz už viac) majú obetí.. A z veľkomiest, kde žijú moji blízky nemajú žiadne prípady (max 2 ľudia) a idú na slovensko, kde je v nasom meste oveľa viac prípadov 🙈 napodobne to majú v taliansku

lenocka12345
1. sep 2020

@poopsie nemyslím , že nežijem normálne . Rovnako nemyslím , že by som sa klepala od strachu , písala som to , opakovať sa nebudem . Dodržiavam nariadenia , tomu sa hovorí disciplína . Nezazerám , ak niekto zakašle. Neprdím do stoličky , nekonšpirujem , len robím čo mám . Nevidím dôvod na izoláciu a už absolútne nesúhlasím , že by sa mne niekto musel prispôsobovať a už absolútne nie , že moje správanie niekomu bráni normálne žiť 🙂

tslobik
1. sep 2020

@poopsie Ja detto z NY. Ale v médiách hovorili.....

tslobik
1. sep 2020

@lenocka12345 Veď to je to - robíme, čo máme. O nič iné im nejde.

poopsie
1. sep 2020

@lenocka12345 mne bránia normálne žiť NELOGICKÉ nariadenia dementov a ty ich spokojne dodržiavaš a ešte si myslíš, že si disciplínovaná🤮.. Ja mám na to iný výraz

lenocka12345
1. sep 2020

@tslobik
@poopsie dá sa to nedodržiavať ? Je náš názor relevantný v tejto situácii ? Dokážem niečo zmeniť tým , že to budem bojkotovať ?

tslobik
1. sep 2020

@lenocka12345 Na toto práve oni spoliehajú, ožobračiť ľudí, držať ich v neistote, rozhádať ich, a potom zo strachu o svoju existenciu majú ľudí presne kde chcú. Lenže sila je v jednote, nič by nezmohli, a preto, že sú ľudia rozdelení do dvoch táborov...ťažko sa z tohto dostať a bojovať. To je na tom smutné. Preto som nervózna z tých, čo to nepochopili stále.

lenocka12345
1. sep 2020

@tslobik súhlasím ,ale odpoveď si nedala

poopsie
1. sep 2020

@lenocka12345 je to ako v ekológii, každý musí začať sám od seba, nespoliehat sa na ostatných..

tslobik
1. sep 2020

@lenocka12345 Ja keď sa mi niečo znepáči, napr. ako budú v škole jednať s mojím dieťaťom, nebudem šúchať nohami.

lenocka12345
1. sep 2020

@tslobik nebudem mať rúško tam kde mám dostanem pokutu. Som nezamestnaná , zaplatíš mi ju ? Nedám si rúško do obchodu , nenakúpim , do autobusu nenastúpim ....
povedz priamo ako ....

@poopsie zasa , niečo , ale nič konkrétne

tslobik
1. sep 2020

@lenocka12345 Jedna pani z FB zajtra posiela dieťa do školy bez rúška. Som zvedavá ako dopadne....

sisaka
1. sep 2020

@tslobik ja som už napísala, že som v pohode chodila aj moje deti s nádchou do prace. Teraz je ina situácia a iné pravidla. U nás, keď je niekto chorý a ma byt v karanténe a on zatiaľ pobehuje medzi ľudmi hrozí mu pokuta až $750 000 ak sa ukáže, že bol pozitívny a koli nemu niekoho vážne ohrozí na zdraví je to milión dolárov a/až 3 roky vo väzení.
Chcem vidieť ako hrdinky to odignorujete, lebo sa s tým nestotožňujete.
Ja nie som sní zástanca masiek, ani masívnej dezinfekcie ani ostatných na hlavu postavených opatrení, ale do prace chodiť musím, dieťa musí ísť do školy a nakúpiť tiež musím. Taktiež chcem ísť do reštaurácie, kina, či dieťa na hokej takze tie pravidla dodrzujem, nič by som neporiesila keby sme sa cela rodina na rok zavreli v dome, nikde nevychádzali ale bola by som frajerka, že nedodrzujem nariadenia

xima
1. sep 2020

@kinats prosím ta ake vysoke crp si mal pri covide?

tslobik
1. sep 2020

@sisaka Ja to chápem. A ak sa ukáže že bol negatívny? A navyše tá ujma - že bude so mnou celá rodina bezdôvodne v karanténe napr. Doplatia mi mzdu? Ak ano, ok.

miskooo1987
1. sep 2020

Mal som v rodine, príznak bol len kašeľ... asi po 10 dňoch sa z kašľa stala nemožnosť nadýchnutia.... teda nemocnica , 3 týždne tam... potom prepustenie, a aj pomesiaci veľký problém pri zatazi( nemožnosť vyjsť do schodov a pod...)

lenocka12345
1. sep 2020

@tslobik nech tá pani ide bez rúška , takto bude trpieť len to dieťa. Výkrik do tmy. Nič viac

miskooo1987
1. sep 2020

@tslobik aaaa... moja kamarátka... takze zase chcú všetci tu tvoju bezvýznamnú existenciu ovplyvňovať? Ono aj nejako sme si zvykli zakrývať pohlavne orgány, tak si zvykneme aj nos zakrývať... aspoň kým to nevyriešime inak...

nikiki29
1. sep 2020

Na covid testy sa čaká minimálne 5 dní kvôli tomu aby test vôbec vírus zachytil. Takže minimálne 5 dní každý z nás čo boli s covid osobou v kontakte vírus prenášal ďalej... ako systém fakt zlyhal 🙄 budeme to tu mať ešte o rok a riešiť nezmyselné opatrenia. A podľa RÚVZ vôbec nevadí, že spolubývajúca nakazeného človeka chodí do práce, kým sa čaká na výsledky testov, stačí že v byte obmedzia kontakt na minimum 🙄🙄🙄 na jednej strane chápem inkubačnú dobu 5d, ale nechápem ako sa toho chceme zbaviť pri tomto spôsobe testovania

sisaka
1. sep 2020

@tslobik ja nežijem na Slovensku, ty musíš vedieť, aké máte pravidlá čo sa týka karantény a ako a koľko je vyplácaná náhrada mzdy, keď musíš byt v karanténe, s tým neporadím

tslobik
1. sep 2020

@sisaka Ty máš ale šťastie, že nežiješ na SK.

lienocka2808
autor
2. sep 2020

@tslobik tvoj prispevok mi absolutne nedava logiku. Praveze, neistota, ozobracenie a strach vyvolava nestabilitu, nie to, co asi napisala, ze naa chcu a maju presne tam, kde nas chcu mat. A KTO vlastne? Pride mi to cele uz trosku konspiracne, este napis, ze virus bol vypusteny umelo z cinskych laboratorii... A je to jasne. Proste je tu novy virus a iste opatrenia su na mieste. Nehovorim, ze vsetko pozatvatat ako pri prvej vlne, ale ale zober si talianov a spanielov, ktori boli nedisciplinovani a ako dopadli..

hettinka
2. sep 2020

@tslobik "Jedna pani z FB zajtra posiela dieťa do školy bez rúška. Som zvedavá ako dopadne...."
U nás aj u syna kontrola rúšok medzi dverami, kto nemá, nemôže vstúpiť do budovy.
U nás si môže zakúpiť jednorázové rúško, nebudeme rozdávať, škola na to finančné možnosti nemá. U žiakov, ktorí majú zdravotné problémy, sme povolili aj tvárový štít (musia si zabezpečiť sami), nemusia mať vyslovene rúško.
Ja rúška od začiatku šijem celej rodine, na účely školskej dochádzky som sebe ušila jednovrstvové z najtenšej bavlny, aká existuje ... tiež sa v tom dusím. A medzi kolegami, kým neboli v škole žiaci, sme nenosili.