Nájde sa tu niekto, kto mal Covid?
Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.
@mondolina no hlavne ak celý svet má problém, sú štátom nariadené opatrenia , neviem , či je to pravé teraz takto vyjadrovať nesúhlas. Len ľudia už nevedia čo , konšpirujú , nadávajú a namiesto toho aby šli napr do práce bez rúška , alebo do obchodú , tak sa schovávajú za nevinné dieťa.
@lienocka2808 Čo je na tom nelogické - strach, neistota, chudoba, hádky medzi ľudmi vyvolávajú nestabilitu v spoločnosti? To je úplne logické, lebo spokojní, tolerantní ľudia znamenajú aj stabilnejšiu spoločnosť. Nikde nepíšem že cov. je umelo vytvorený, iba že je to normálne respir. ochorenie ako mnoho iných. Ako dopadli? Mám ľudí priamo v NY - kde to malo byť najhoršie podľa médií v USA a nie , neboli tam plné rakvy mrtvych. Ale ver si čomu chceš.
@tslobik pochválila sa matka rebelka ako dopadlo jej dieťa v škole ?
@lenocka12345 neviem ako dopadla matka rebelka, kazdopadne moje deti nemali problem. normalne som povedala, ze sme boli v taliansku a maju este trosku priesvitny sopel. pani ucitelky deti videli, teplotu odmerali a ani jedna z troch roznych uciteliek nemala pocit, ze je najmensi dovod, aby kvoli tomu ostavali doma 🙂
pre istotu sme zavolali aj pani riaditelke, nech sa vyjadri aj ona a tiez povedala, ze pokial nie je teplota a deti vyzeraju vyslovene zdrave a v poriadku, tak nech kludne do skoly idu.
inak, aj v tych papieroch o bezinfekcnosti je sice pisana nadcha, ale v zatvorke je doplnene, ze sa jedna o nadchu so zelenym soplom, nie priesvitnym.
@lenocka12345 Ešte nie, zato ma jeden milý pán (Matovičov kamarát) chce udávať polícií za to, že som som napísala pravdu.
@tslobik takze už ta nijaký Matovičov kamarát nejde žalovať?
@miskooo1987 Ano, iba za to, že som zverejnila nariadenia školy, kde má ísť dieťa do izolačky....Chudák, ani nevie čo píše.
My ideme na testy zajtra. V nedeľu sme prišli z Chorvátska, v pondelok volali dr, že sme chorí a máme nádchu, horúčky, kašeľ, bolesť hrdla, Dcéra (5 r) dostala príznaky deň po príchode do HR. Ja a syn (1,5 r) o dva dni neskôr, o dva dni manžel, o deň neskôr najstaršia dcéra (14) a po príchode domov prostredná dcéra (12). Objednali nác celkom rýchlo, keďže sme mali príznaky už pred týždňom. Ale s Covidom sme si to nespájali, keďže to nič hrozné nebolo. Skôr sme to pripisovali klíme v aute a apartmáne. Prirovnala by som to bežnej angíne. Lekárka nás hneď dala do karantény, s tým, že dcéra si to doniesla už zo SVK a my ostatní sme to dostali od nej. Nech to bolo čokoľvek. Každý sme mali príznaky iba 3-4 dni. Uvidíme, čo bude zajtra. Výsledky by mali byť do 96 hodín, ale pani z Regionálneho úradu povedala, že teraz bývajú zväčsa na druhý deň. Tak uvidíme.
reportujem vás na profil Polícia Slovenskej republiky za šírenie poplašnej správy a nepravdivých info. HAAAAAAAAAAAAAAA za to, že som skopírovala postup školy a prilepila na FB.... Obyčajný riťolezecký chudák. Veľmi smiešne, či skôr do plaču.
@nikiki29 No neviem. My hneď keď sme sa objednávali, dali nás do karantény, takže žiadne pobehovanie nehrozilo. Už pri prvom kontakte s RUVZ nás na to upozornili. Všetci sme doma až do výsledkov testov - konkrétne nám povedali - žiaden sociálny kontakt. Pýtali sme sa, či môžeme ísť na našu chatu, kde budeme sami, povedala, že v pohode, len aby sme sa vyhli soc. kontaktu, takže žiadne obchody, práca, škola... Nemyslím, že by ich neupozornili rovnako... ale možné je všetko
@mrva Bola by si radsej aby to bol alebo nebol Covid19?
Ja som uz aj tak uvazovala ze by som to aj rada mala ak su priznaky slabe a bola imunna aspon na nejaky cas.
@andreatytler samozrejme to nahlas povedať nemôžem, lebo by ma všetci ukameňovali, ale len tak mezi nami. Všetci by sme boli radi, keby bol test pozitívny a my už mali pokoj. Strašne mi lezú na nervy ľudia okolo mňa, ktorí umierajú, eštelen okolo nich niekto prejde. Nechodia do reštaurácií, spoločnosti, dokonca jedna nám veľmi blízka osoba ani do práce. Lebo sa bojí Covidu. A my sme za bláznov, že žijeme normálnym životom, detská chodia von s kamarátmi, my do práce, do reštaurácií, von. Rúška nosíme, hygienu dodržujeme, ale naše myšlienky nie sú deň-noc na Covid. A odmietame sa takto stresovať ďalší rok-dva, kým sa Covid stane bežnou súčasťou života a opadne Covid panika. Takže pssst, ale odpoveď je áno.
@mrva muž bol s nakazenou v deň č.1 ... dozvedel sa o tom že je pozitívna na deň 6 ... v deň 7 ho kontaktovali RUVZ a objednávali ho na testy ktoré boli na deň 12 ... ja som s ním od 6 do 14 v dobrovolnej karanténe. Keď sa do telefónu x-krát pýtal či môže ísť žena (ja) vychádzať tak povedali, že áno ak spolu obmedzíme kontakt. Nevychádzam dobrovoľne. Ten istý prípad a tie isté dni - mužova kolegyňa - čaká na test dni 7-12 ale jej spolubývajúcu netestujú lebo ona nebola v kontakte s pozitívnym a teda jej ani nevystavia karanténnu PN, čiže chodí do práce 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ toto je banánistan. Okrem toho kontakt môjho muža prvých 6 dní s okolitým svetom vraj nevadí, že kým nie je pozitívny nebudú nikoho upozorňovať 🤦🏻♀️ v realite si však jeho príbuzní museli zaplatiť testy, lebo robia v sfére kde si nemôžu dovoliť náhodou priniesť covid
@nikiki29 to hej. Tiez sme pobehovali 8 dni po svete. Nastastie, v 1. den priznakov sme pricestovali di Chorvatska. Tam sme mali samostatny apartman, kde sme sa s nikym nestretavali. APlaz sme mali bocnu, bolo tam malicko ludi, ktori sa v jej sirke rozptylili, takze odstupy boli obrovske. Chodili sme aj do reatauracii a obchodov. Ale okrem casnikov sme neprisli do kontaktu bez ruska s nikym.
Nastastie, ze to tak boli. Lebo, keby sme nesli na dovolenku, stretali by sme sa urcite s inymi ludmi, mali sme ist na oslavu, kde bolo 60 ludi, dcera mala ist na prespavacku so spoluziakmi, ibaja pracujeme, plus sme aktivni, takze stale niekam chodime. Keby sme neodisli, urcite by sme mohli nakazit obrovske mnozstvo ludi.
A preco sme behali po restauraciach? Lebo sme si priznaky vobec nespajali s koronou. Klima, unava, studena voda a detska mali sopliky. Takze ziadne prekvapenie. Sopliky riesime na zaciatku kazdej dovolenky. Doslo nam to az vtedy, ked z nicoho nic dostal horucky manzel, ktory nebyva nikdy chory. Ktovie, co to mame, vysledky by mohli byt pozajtra, tak uvidime. V kazdom pripade, nikomu uz nic nie je. Len najstarsia dcera este pokasliava. Inak nic. Tak uvidime. Sme v kazdom pripade radi, ze sme odcestovali na dovolenku do apartmanu. Nebola to totis vobec planovana dovolenka. Na obed sme sa, resp. manzel rozhodol, kupil ubytko, bam to oznamil poobede a vecer sme sli. Chceli sme si este uzit posledny tyzden prazdnin. Chvalabohu
@soldi ty proste nechápeš, že už len z princípu, že ste prišli z cudzej krajiny (a ešte Talianska), by ste mali ostať v karanténe, pretože môžete byť prenášači a nič na sebe nemusíte badať ? teraz si predstav, že ten covid máte všetci a nikomu nič nie je, vieš aké to môže mať následky na ľudí vo vašom okolí ? najprv ste mali ísť na testovanie, keď už sa ukázal sopeľ a až potom poslať deti do školy. Toto nie je charakterné. prepáč.
@banderaska29 vrchnost rozhodla, ze su bezpecne krajiny po navrate z ktorych do karanteny nemusis ist, takze nevidim dovod, preco by sme mali.
prenasacom mozes byt aj Ty a ani o tom nemusis vediet. to nie je ziadny argument.
priesvitny sopel a kychanie nie su priznakmi covidu. deti sli do skoly zdrave.
@soldi opakujem sa, po pricestovaní z cudzej krajiny. okrem toho kýchanie môže byť prejavom covidu, úplne v pohode. aj sople. a či sú priesvitné alebo žlté zelené či červené. prejavom covidu už môže byť čokoľvek, nepustila by som v tejto situácií deti do školy, ak by taký sopeľ mali po príchode z dovolenky. Lebo nemyslím len na seba ale aj na ostatných. Ale samozrejme každý sme iný, je to môj pohľad ako by som danú situáciu riešila.
@banderaska29 aká môže byť pravdepodobnosť, že cela rodina prekoná covid rovnako bezpriznakovo? Teraz si predstav, že si covid chytila ty (pretoze na sk sa prenáša tiež nemusis prisť vôbec zo zahraničia, mám taký pripad v rodine) a máš ho bezpriznakovo, alebo ti príznaky začnú o tri dni (čo samozrejme dúfam že nie) takže už môžeš byť pre svoje okolie infekčná.. čo urobíš?
Nehľadajte vinníkov, za vírusy ľudia nemôžu ani za to že môžu byť prenášaci.. dodržujte všetci pravidlá Rusko v uzavretých priestoroch, odstup a hygienu a musíme prečkať kým táto vlna prehrmi a kovid bude bežnou virózou, lebo to proste inak nejde..
@banderaska29 ono sa inak riesia veci teoreticky a inak v praxi 🙂
ked 5 ludi dostane naraz sopel a kychanie a maju ho dva dni, tak sa pravdepodobnost, ze maju chorobu, pri ktorej sa sopel a kychanie vyskytuju extremne zriedka a naopak, byva pre nu typicke, ze ju kazdy clovek inak znasa, blizi nule.
poznam svoje deti, poznam ako u nich prebieha nadcha a poznam mnoho dalsich faktorov zo svojho zivota a okolia o ktorych Ty nemas tusenia 🙂 preto som sa rozhodla tak ako som sa rozhodla a nepokladam sa ani za bezcharakternu ani za nemoralnu.
Tvoj nazor moze byt iny, ale vies ako sa hovori: nesud nikoho, pokial si aspon milu nepresiel v jeho topankach 🙂
@jana_eyre_2 aby sa stal covid beznou virozou, treba premorit spoločnosť, takto asi ťažko... Až keď vás všetkých napichajú vakcínou, vtedy bude vrchnosť spokojná a oznámi koniec pandemie
@poopsie ešte povedz , že je tam čip .... a bude to eňo ňuňo 🙂 Senník X zablokovať a Džem a vek spáliť . Píšem to naschvál takto aby ma nemohli obviniť , že som ich obvinila , že to majú v hlave trošku pomiešané a z toho vznikajú rôzne konšpiračné teórie 🙂

To už je len forma protestu, poslať dieťa do školy bez rúška🤔