Napína vás z prihrievaného jedla?
Je tu niekto tak šialený ako ja že ho napina z prihrievaneho jedla najmä masa?
Asi som chorá na hlavu naozaj..nikto v mojom okoli to nemá…
Keď mám v robote obed z predošlého dňa stresujem od rana či to zjem či sa nepovracam - hlavne keď je to mäso .. ostatok a aj polievky sú v pohode
Úplne v pohode môžeš mať hit, v prihrievanom jedle sa zvyšuje histamin a každý človek s HIT reaguje na každe jedlo inak.. čo jednému nevadí, druhému ano, takže môže byť že tebe robí zle prihriate mäso.. mám muža a syna s HIT, každý má iné problémy s inými potravinami a áno, každý deň varím čerstvé, resp.velmi malo jedál môžem nechať na neskôr..
Varim si rano a jem to take vlazne, v zime taky problem nemam
Ano aj ja to mám nejem nič prehrievanie. Iba kapustu
Ja necítim žiadny rozdiel, ani na druhý ani na tretí deň
Nie, nevadí mi zohrievané jedlo
Aj ja to tak mám. Varím každý deň, na druhy deň nezjem nič mäsité - ani kuraciu polievku , bezmäsité mi nevadí 😁 jediná výnimka je u mna mleté hovädzie , to dám aj dva dni 🤦🏻♀️🤣
@veve889 nerozumiem, prečo sa pohoršovať a poslať takých ľudí do teplých krajín 🤦 Áno, niekomu to smrdí. Ale je veľká pravda, čo písala @h2, že v zohrievanom jedle a hlavne v mäse sa niekoľko násobne zvýši hodnota histaminu. Nielen v zohrievanom , ale aj mrazenom, zaváraninach, konzervach... Ak niekto nemá dostatočné množstvo enzýmu, telo nedokáže ten histamin spracovať a má kopec zdravotných problémov, od bolesti brucha, nafukovania, hnačky, migrény po kašeľ, dusenie, nespavosť atď... Volá sa to histaminova intolerancia. A reálne, sú ľudia, ktorí to majú potvrdené aj lekárom. A sú aj takí, čo to vyšetrené nemajú, ale ľudské telo sa podvedome bráni tomu, čo mu škodí.... Čiže pohoršovanie nie je na mieste ...
Ziadnu hydinu nedokazem zjest ani cerstvu, a urcite teda ani ohrievanu, ani kralika, jahñacinu, kozlacinu, vnutornosti... Brrrrrr Bleeee
Jedine maso co zjem su ryby, a ciste hovadzie alebo bravcove (toto s vela cesnakom na prerazenie pachu). Ine maso u mña nema sancu..... Ano, ochutnala som, dakujem, prenecham inym
HIT ma tieto priznaky. Ja si jedlo ani nezohrievam a z predošlého dna nejem. Maximalne salat, cisto zeleninovu polievku. Maso vobec. Googli dozvieš sa viac.
@ajsha123 asi som to zle napisala, ja sa nepohorsujem nad ludmi co to tak jest nechcu, ja verim, ze im to nechuti a nic proti tomu nemam. Ja som myslela tych, ako je moj sused - ohrnat nosom a vyzadovat od druhych aby im tak navarili ako im chuti - poslanie do teplych krajin znamena u mna "navar si sam".
Ja tiez maso na druhy den vobec nejem
A mne muž hovorí, že som fajnová na jedlo.... Doteraz som počula len o ľuďoch, ktorí majú histamínovú intoleranciu a súcitila som s nimi, nevedela som, že sú aj ľudia, ktorí to robia dobrovoľne.
@lakebabe ani cent? Dve stehná sa pečú rovnako dlho akoby sa piekli 4 stehná, tá elektrina na druhý deň nejde zadarmo. A hlavne čas, ten je na nezaplatenie. Ty sa budeš na druhý deň venovať príprave ďalších dvoch kuracích stehien, ja deťom. Je to len príklad, ja viem, že príprava kuracieho stehna je minimálne časovo náročná, ale ide o princíp.
@vyrovnanaosoba Nejako mi nejde dokopy tvoj nick s tvojou diagnózou😝
@ysseba väčšinu jedál robím v teplovzdušnej fritéze, kde je kura upečené za 20 minút, panenka za 10 , ryžu hodím do ryzovaru, uvarí sa sama za dvadsať minút, varím poväčšine zdravšie jednoduché jedla ako pečená zelenina, krémove zeleninové polievky, cestoviny , vsetko max do 45 minút . Ja tu hodinu denne rada obetujem aby sme mali čerstvé kazdy deň.
Niekedy mi buchne ten oach najme kuracinu nejem zohriatu iba rezen a to na pannvixi v mikro ee
Mne vadí jedlo zohriate v mikrovlnke, preto ani žiadnu nemáme. Na sporáku mi to až tak nevadí, je to lepšie, ale aj tak málokedy jem prihriavané jedlo. U nás sa snažíme stále čerstvé.
Aj ja to cítim, oklamať to viem, keď to akoby nanovo uvarím. Teda rezeň zohrejem v rúre, pečené mäso v rúre. V mikre len mäso v omáčke, prílohu vždy čerstvú
Manželovi zohrievane mäso vadí . Ostatné v pohode. Ale nesmie to ohrievať v mikrovlnke, tak nezje nič. Jemu to smrdí .
Mne vadi zobrievane v mikrovlnke, preto ju ani nemame. Ak sa zohrieva v hrncoch/rure, nemam problem.

Keď mám kuracie soté a náhodou zostane, tak ho jem studené a teplú mám len prílohu, inak by som to nezjedla. Neprihriate nesmrdí, prihriate chytí pachuť. Môj muž prevracia oči, on to necíti.