Narodení v roku 1985: Kedy ste dostali očkovanie proti tetanu?
Prosím vás potrebujem vediet hlavne ročniky 85 že kedy ste boli na posledy očkovany na tetanus ?
Na preočkovanie sa chodí kazdych 10-15 rokov
@katyka83 Ked som mala 29rokov.
Sice narodena v 84tom, ale uz som bola preockovavana 2x... v 27 a v 38 rokoch...
ono mozes byt preockovana niekolko razy, to vobec nie je pravidlo, niekto po 8 niekto po 10 rokoch.
v minulosti vzdy platilo, pokial si mala nejaky uraz a krvacala si, brala Ta zachranka, tak automaticky Ti supli protitetanovku (aby ochranili aj zdravotnikov co Ta brali).
padla som z bicykla a isla na pohotovost, hned mi ju pred x rokmi dali..... kedze oni nemaju ako zistit ci si alebo nie si ockovana. A bolo to po 5 rokoch
@katyka83 pozri si v zdravotnej knižke https://www.npz.sk v menu Očkovania, tam máš
Očkovací preukaz
Záznamy o vykonaných a zrušených očkovaniach
Záznamy o plánovaných očkovaniach
@katyka83 v detstve 🙂 a nechystám sa tak skoro,v pripade úrazu ti puchnu tetanovku takze je to zbytocne
kazdých 10-15 rokov pri uraze preventívne
Prvé "dospelácke" očkovanie sa za bežných okolností robieva okolo 30. roku života. Potom každých 10 rokov. Mne to akurátne vyšlo na tehotenstvo, takže podľa odporúčaní lekára som v jednej dávke mala aj čierny kašeľ (protilátky prechádzajú aj na dieťa).
85r, posledné očkovanie na 37r
myslim, ze v dospelosti kazdy inak... u nas na to vsetcizabudli, ja som o tom nevedela, lekarky na prevenciach to riesili ako vsetko = nijak, tak som bola preockovana v cca 35r :DD a to bolo moje jedine ockovanie v dospelosti, detske si vobec nepamatam. Podla mna plati = preockujeme vtedy ked lekar povie.
Ďakujem pekne za odpovede,ide o to že som rok po ťažkej operacii pečene (17cm nádor)
Moj obvodny povedal ze mu svieti ze ma maju zaockovat proti tetanusu.
Ale poviem pravdu mam strach hlavne teraz po ooeracii este vzdy mam tekutinu v mieste kde presekali pečeň zle pečenove testy.
Myslim ze som mala 31 rokov
@lucik194 strasne by má zaujimalo ako ockovanie na tetanus chráni zdravotníkov 😅🤔
@lucia147852 to bolo pri besnote, moja chyba
@lucia147852 to bolo pri besnote, moja chyba

Preockovaca sa okolo 30ky.