icon

Našla som si tvrdé hrčky po celom tele

shiroitora
26. nov 2015

Pred mesiacom som nasla hrcky na krku su asi 1,5 cm velke. Priserne chudnem, je mi na zvracanie, vnoci ale niekedy aj cez den sa potim, som unavena vycerpana, neviem spat. Tazko sa mi prehlta niekedy dusivo kaslem. Take iste som nasla aj pod klucnou kostou, pazuchamy a trieslach. Tam su este vacsie. Behom pol roka som schudla z L-na Xs velkost a behom minuleho tyzdna som schudla 13 cm ov, bez priciny. Snazim sa jest no len po troske mi to ide, inac mi je na vracanie, stale ma trapi nevolnost. Stitnu zlazu, odbery, crp mam v poriadku. A mam stale zvysenu teplotu no chora nie som. Mam stazene hltanie, a aj dychanie.mam aj zavrate. Tehotna nie som to by som nechudla ale priberala. Vyzeram pomali ako anorekticka no neznam pricinu. Co to moze byt?

janinah
26. nov 2015

Môže to byť vážne,treba vyšetrovať ,nech ťa obvoďák pošle k odborníkom,ale neodkladaj to.

8291
26. nov 2015

Predpokladam ochorenie lymfatického systému.ale ked si bola u doktorky nechapem ze ťa neposunula na ďalšie vyšetrenia.ze máš labaky v poriadku to nič neznamená.maš dost vemi tväčsene lymfatické uzliny a neverim ze doktorka na tento fakt nereagovala.jedine ze by ta nevyšetrila.

smnb
26. nov 2015

Fuuuuu, nechápem preco ta lekárka neposlala na vyšetrenia, ja som mala len za uchom trosku zväčšenú a hned ma moj obvodný po doktoroch podoznáňal......mepodcenovala by som to, daj sa vyšetriť odborníkom

cintorina
26. nov 2015

Veru neodkladaj to. Nemusi sa hned mysliet na najhorsie moze sa len telo chranit pred nejakym zapalom ale to nahle chudnutie sa mi nepozdava. Ja mam tiez napriklad zvacsene uzliny uz asi 15 rokov a vraj som ok. Ale ja nemam ine problemy ktore opisujes. Nechaj sa urcite hned poslat na vysetrenia povedz vsetko este raz lekarke a trvaj na tom.

janickadr
26. nov 2015

@shiroitora Priznaky zneju dost vazne az desivo. Lymfom? Chod hned zajtra k obvodnemu, nech ta posle ako akutneho pacienta na interne vysetrenie, pripadne nech ta posle rovno na hospitalizaciu na Interne oddelenie. Uz ziadne odkladanie dalsich vysetreni!

red_cat
26. nov 2015

To stazene hltanie, nevolnost, rychle dychanie a zavrate mi pripominaju uzkostnu poruchu. Uzliny nemusia vobec suvisiet s uvedenymi priznakmi. Skus psychologa, kazdopadne ti pomoze zvladnut tazke obdobie zistovania priciny..a mozno tam najdes samotnu pricinu

inull5
26. nov 2015

@shiroitora čítam v bloku že si prešla vysetreniami,ako to uzavreli? Prechádzas zrejme ťažkým obdobím čo sa dieťaťa týka,môže to mať aj psychicky pôvod.mňa tiež napadlo prvé lymfom..ako v príspevku trochu vyššie..Rtg si mala ok?

shiroitora
autor
26. nov 2015

@inull5 no rtg nebolo v poriadku na dalsie vysledky este musim cakat do stredy. Ale zapalove ci infekcne parametre boli v poriadku, stitna zlaza tiez.
Lebo lekarka si myslela ze to bude stitna ako pricina. Som astmaticka takze to dychanie moze byt aj z toho. No v noci sa budim, ze sa zadusim. Ked uz konecne sa mi podari zaspat.

janickadr
26. nov 2015

@shiroitora Este som si docitala niektore tvoje prispevky. Doma to mas ozaj velmi narocne, hospitalizacia bude v tvojom pripade asi az uplne krajne riesenie. Ak mas teda potvrdenu lymfadenopatiu (zistenu asi pri usg), mala by si mat doplnene co najskor najma CT hrudnika, brucha a malej panvy, na rtg pluc nemusi byt nic vidiet, lebo je to fotka a casto byvaju zvacsene lymfaticke uzliny schovane za tienom srdca. Ak chces, posli IP.

inull5
26. nov 2015

@shiroitora tak držím palce.inak na výsledky Rtg do stredy? Veď to bývajú hneď..čo tam chcú hodnotiť? Podľa mňa tá pošlú na CT.

inull5
26. nov 2015

@shiroitora jaj zle som napísala,aha pochopila som ze na ďalšie výsledky čakáš do stredy nie na Rtg..A syn?

brulinka
26. nov 2015

ked obvodny lekar zakladnymi vysetreniami nic nenasiel tak pre zavaznost toho komplexu priznakov co ty mas ta mal ozaj poslat do nemocnice na dalsie vysetrenia , ambulantne budes akurat stracat cas s objednavanim...chod na pohotovost na interne oddelenie kludne aj bez doporucenia povedz ze ti je zle,a ked vyklopis to vsetko co si tu napisala neverim ze ta poslu domov !fakt treba vylucit vazne veci co najskor...drzim palce!

shiroitora
autor
26. nov 2015

@inull5 no so synom pobehujeme po dalsich vysetreniach, 9-ho imuno, 10 teho gastro 11 teho psycholog. Potom v january ma mri mozgu. No potom dnes som bola na ortopedii, mam 4 diagnozy, cervikalgiu, gonalgiu, schmorlove uzly, a napatie v hrudnej chrbtici. Okrem toho astmu, zvacsenie srdce, mala som ist na zatazove, lebo idem odpadnut po mansej namahe no tam som sa nedostala este.... teraz na treti termin na ortopediu. Mam elektrorehabilitaciu kolena a potom mri. Asi tak vsetko. Ale v decembri pribudne synovy kardiologia a aj ortopedia bo nevladze chodit.

inull5
26. nov 2015

@shiroitora moje nervy,zvládaš?? Musíš byť totálne vyčerpaná..s malým máš toto od narodenia?

shiroitora
autor
26. nov 2015

@inull5 no.... nie celkom dojeho 2 rokov som bojovala o jeho zivot lebo vsetky problemy ma z ockovania, no som nemohla dopustit ho dalej ockovat. Lekar chcel len a len ockovat... hovorim dieta ma astmu, on na to. Nie nem ma alergiu na mlieko. Bez vysledkov mu napisala bezlaktozove mlieko a s dusenim a kaslani sa nezaoberala len ockovanim. Hovorim jej dieta sa hadze o zem, je agresivne neznasa dotyk. Odpoved na to to je normalne to vyrastie.... takze 2 roky som bojovala s tymto. No konecne som sa dobojovala k lekarke ktora aj mozog uziva a ona nas odoslala na neurologiu, kde synovy zistilila poskodenie mozgu a vyvoja... potom nas poslala na psychologiu tam zistili autizmus.

tykat
27. nov 2015

@shiroitora ...okamzite k lekarovi, ale fakt hned teraz...presne mu popis co si napisala tu, ak ta znovu odbije hladaj ineho lekara, toto moze byt vazne.

inull5
27. nov 2015

@shiroitora no máš to zložité..môj má tiež iba dve očkovania,prešli sme 4 operácie takže viem ze ta psychika nie vždy všetko zvláda..ja doteraz neviem ako som to všetko zvládla,doma ďalšie malé dieťa.držím ti palce aby toto obdobie nekakal prešlo a bolo len dobre co sa týka teba aj malého.

katrin21
27. nov 2015

@shiroitora nechapem, ze si to doteraz neriesila... nie je to normalne... moze ist o lymfaticke uzliny a tam treba cim skor zasiahnut, chod si dat zobrat krv, na sono a vsetky vysetrenia, obvodna ta posle.
pytaj sa na sono a hematologiu, bezny odber nemusi nic zistit, oni skumaju viacej...

red_cat
27. nov 2015

@shiroitora nie v zlom odporucam psychologa...ale naozaj mi vsetko zapada.. aj to že sa vnoci zobudis na to že nemozes dychat je priznak panickej poruchy... Tuto poruchu može spustit aj fyzicka choroba, alebo nejaka psychicky tažsia situacia..ba dokonca sa môže rozvinut len tak. Mne sa niečo podobne spustilo črevnou virozou.. no zostala som ,,chora,, aj ked choroba presla...strasna unava, zavrate, chvenie, slabost, rychly pulz, vnoci som sa tiež budila že mi je na zvracanie a neviem sa nadychnut... stacili dva-tri mesiace na autogennom treningu u psychologa ktorý mi stanovil panicku poruchu🙂 Autogenny trening pomohol a už dva roky opať veselo priberam (počas pol roka som vtedy schudla 15kg) a som absolutne ok, ako predtym..ako prislo, tak odislo... naozaj to skus, je to dobre mienena rada, ak si z BA tak viem odporucit užasnu lekarku (všetko hradene poistovnou). Držím palec

sasa1310
27. nov 2015

@shiroitora na sone si nebola? inak pri rakovine lymfatických uzlín je krv v úplnom poriadku, ani zápalové parametre nie sú zvýšené.

mentolka28
27. nov 2015

....

mentolka28
27. nov 2015

priznaky ako pri lymfome, dufam ze sa to nepotvrdi, drzim palce...

shiroitora
autor
28. nov 2015

@sasa1310 na sone som bola tam nasli na krku mnozstvo 15mm ovych zvacsenych uzlin, no vtedy pod pazuchom a trieslach som este nenahmatala. Bola som poslana na endo tam bolo vsetko ok. Aj krvny obraz je ok...
no teraz zase nebudem mat cas pobehovat po lekaroch syn mi ochorel. Asi bude mat zapal pluc, pysti pri kasli.... takze na seba zasa nebudem mat cas.

shiroitora
autor
28. nov 2015

@red_cat no psycholog mi asi skor zoberie cas na jeho hluposti nemam vobec cas. Aj niektore mamicky su vacsi psychologovia ako co sedia za stolickami a pocuvaju.....
chodila som na autogenny trening este v budapesti k najlepsej trenerke, no vela sa nestalo. Nemala som cas na jej 10-15 minutove oddialenia a nepremyslania. Je to dobre pre clovek! Ktory nema v mozgu naraz tolko starosti.... max 1-2 a nie okolo 10-15.....
pre mna je lepsie si lahnut do horuceho kupela ponorit sa zapchat usi, aby vreskot syna som nepocula.... no tych 15-20 minut mi klud vydrzi.....
a mozem pokracovat tam kde som skoncila.....

jeemima
28. nov 2015

aho tie uzliny kade tade su "bezne" pri infekciach telo tak reaguje ale uzlina pod klucnou kostou to uz nie je ok....aj ta dlhodobozvysena teplota ....ako pisu baby vysse popisala si presne lymfom....drzim palce nech to nie je ono a halvne sa nenechaj odbit mnoho chorob tejto kategorie v krvi nevidno

shiroitora
autor
28. nov 2015

@jeemima no snazim sa neodbit ale skor bojujem za inych ako za seba... keby tam mal syn alebo dcera tak by som kopla lekara ze ma len tak odbije. Ale za seba nemam sil ani chut bojovat. Skor sa zdialim a ked mi je zle vtedy sa zase hlasim, ze mozno teraz sa stane nieco, ale stale to iste krv je v poriadku nic vam nie je....

yukki
28. nov 2015

@shiroitora to myslíš vážne? Za obvoďákom a potom na hematológiu.

jana_eyre
28. nov 2015

@shiroitora ked sa nebudes bit aj za seba moze prist cas, ked uz bude neskoro..
A ty si dolezita pre svoje deti, kto sa bude potom za ne bit, ak sa ti stane nieco hrozne? Prave kvoli detom mas mysliet na seba a trvat na poriadnom vysetreni! Mozes zmenit vseobecneho dr..

shiroitora
autor
28. nov 2015

@yukki ano, myslim to vazne tak mi to napisali v sprave. Aby som sla k obvodnej a ju poziadat o dalsie vysetrenia.