icon

Necitlivosť po injekcii na umŕtvenie

nadezdah
19. jan 2015

Dobrý deň. Mám taký problém. Bola som u zubára a dal mi injekciu na umrtvenie, lebo mi vyťahoval nervy zo zuba. Injekciu mi pichol do ďasna, po tom mi začalo tŕpnuť, ale asi málo, lebo som cítila bolesť, tak mi ešte dal trochu umrtvováku. Už sú to 4 dni a ústa mám stále stŕpnuté. Časť mi povolila, ale ostala mi stŕpnutá a necitlivá dolná sánka do polovice a spodná pera. Cítim také mravenčenie, tupú bolesť, ale na ďasne necítim vôbec nič a aj pri jedení a pití mám problémy. Bola som dnes opäť u zubára a on tomu nechápal, že ako to je možné a poslal ma na neurológiu. Tam sa žial treba objednať, to idem až v piatok, odporučili mi užívať vit. B a žuť žuvačky, aby som s tým hýbala, zrejme aby mi to neochablo. Mali ste nieto takýto problém? Čo vám s tým robili, ako dlho to trvalo a všetko okolo toho? Ďakujem za každú odpoveď.

Strana
z3
palomino700
10. okt 2024

@conta22 u mna detto, po chirurgickej extrakcii osmicky v decembri 2022 zostala necitliva cast pery a pod perou, brala som vsetko mozne na obnovu inervacie (B-komplex, Revitanerv, Milgama je z dlhodobeho hladiska dost nebezpecna) ale citlivost sa uz nevratila.....to iste aj u jednej znamej, prve 2 bez nasledkov, tretia s nasledkami, takze sa s tym treba len zmierit :(

conta22
11. okt 2024

@palomino700 a prosím ako to máš necitlivé úplne alebo čiastočne? Ja keď sa dotknem tak cítim taký mravenčenie alebo skôr take že ako cudzie pery/brada ale cítim to len nie tak ako druhú polovicu…tak neviem že či je to stav kedy by sa to mohlo zlepšiť alebo to takto zostane :/

palomino700
11. okt 2024

@conta22 presne tak ako pises, na dotyk si to samozrejme citim, ale inak ako by to bolo "cudzie" - ja to niekedy popisujem tak akoby som tam mala v tom mieste kusok dreva a stale si to podvedome zvnutra tak zubami "kusem" tu peru akoby som to chcela rozhybat, rozmasirovat, ale kedze uz su to skoro 2 roky takto to uz zostane, bohuzial :( aj zubarka mi povedala, ze ked sa do 1/2 roka nevrati citlivost tak uz je to nezvratne, a ako citam a pocuvam (aj vo svojom okoli) stava sa to velmi casto prave pri osmickach pri umrtveni, ze vlastne pri tej lokalke napichli nejaky nerv a tych je tam v puse pri zuboch a v dasne dost...
ja mam teraz dokonca podobny problem po vyrezani 2 znamienok, tiez mi napichli pri lokalke nejaky nerv na chrbte a uz 3 tyzden mam obmedzenu hybnost ruky, a len veeelmi pomalicky to polavuje, a kebyze tieto rizika viem vopred, asi by som viac zvazovala ci do toho ist alebo nie, hoci ta 8-cka sa zacala prerezavat a zacala boliet, cize nebol to moj rozmar, ta proste musela ist von, ale ostatne su v klude a tie by som si uz dobrovlne vybrat nedala, lebo riskovat ze si nebudem citi celu pusu, to je des!

romanka797
23. mar 2025

@dorottka Dobrý deň, doporučíte mi zubnú ambulanciu, kde používajú anestéziu the WAND? Ďakujem.

ivanaa346
30. sep 2025
@nadezdah

@daniela.ho stolicka vpravo dole.
@miskacharly na pohotovosti mi povexia to iste, aj na neurologii mi povedali len to ze mi asi trafil nerv,ze to po case ustupi, vraj
@luna11 tu milgamu som si kupila,ze to je 10xsilnejsie vit. B ako klasicky B komplex. Ale to si mala hrozne dlho. A aj si si ziadala nejaku nahradu skody,alebo nejake bolestne? Lebo ma to aj trosku stve, som mu zaplatila 87 eur a dalsich min. 100 dam a k tomu taketo problemy. trafi ma

A ustupilo to po čase?

ivanaa346
30. sep 2025
@silesias

@nadezdah
@debnicka a naozaj sa s tým nič nedá robiť ? Pravei volal manžel že mu dávali injekcie, momentálne si necíti pol sánky a pol jazyka. On veľmi psychicky všetko prežíva.
Co mu odporučiť robiť aby to aspoň trochu ustúpilo?

@silesias peosim vas prestal manželovi ten jazyk trpnut po tom zubnom ošetreni

ivanaa346
30. sep 2025
@jankako

@krasnasvadba ahoj. Veru toto iste mam aj ja. Brnenie, mravčenie.
Dnes som to išla skonzultovat s dotycnym lekárom.ze to sa stáva pri podaní anesteze. Prepichol nerv, alebo pichol doňho. Pri najhoršom rekonvalescencia do pol roka. No super. Peru mam dosekanu už parádne. Chlieb si posúvam prstami do pravej str. úst, pretože predkom keby zahryzam, hryziem si aj do pery. No žiaľ, podarí sa mi beztak cvaknut do tej spodnej pery.
No a vraj teda postupne to ma odchádzať, lepšit sa.
Len ty nemáš premna pozitívne správy, keďže žiadna zmena po troch mes.
Akože bez pardonu, vydrbe ma!!!!
Užívať b komplex naďalej, nahrievat miesta.
A pri trhani že sa určite neposkodil nerv, lebo zub išiel úplne v pohode von, žiadne drastické trhanie. Rana krásne vyhojena. Bez opuchu. Záver, nie je to trvalé poškodenie /vraj/a prejde to.. 😔

@jankako prešlo vam ro prosim cas uz je to ôk?

nadezdah
autor
30. sep 2025
@ivanaa346

A ustupilo to po čase?

@ivanaa346 už to nie je také intenzívne, ale mne to ostalo, spodná pera je stále necitluva z polovice Ten nešťastný zub už je dávno von a myslela som, ze možno sa dáko tie nervy obnovia, ale nie. Viacmenej ja som si na to zvykla, takže...

Strana
z3