icon

Neovízia - skúsenosti

1mina
11. sep 2021

Rozhodla som sa pre operaciu očí (odstránenie dioptrií) najviac sa mi pozdáva neovízia ale budem rada ak pridate svoje skúsenosti, kludne aj priebeh, postrehy, hojenie, cenu cca kolko Vas to vyslo, ci ste so zakrokom spokojny .

Strana
z2
ghostrider_117
3. jan 2023

@stanzi zaujimave, ja som tam za cely cas co som tam chodil stretol mozno 1 nemecky hovoriaceho klienta. Je to zaujimave tvrdenie.😉 ze maju vela zahranicnych klientov…

ghostrider_117
3. jan 2023

@stanzi Nechcem robit nikomu reklamu, no jedinu slovensku kliniku, ktoru poznaju napriec Nemeckom a Svajcarskom je Excimer.. nemam dovod ale nikomu robit reklamu.. Laserova operacia je ruska ruleta so zrakom.. Napisal som svoju negativnu skusenost, treba si dobre rozmyslet predtym nez si da clovek rezat z oka.. Zmeny su nezvratne a dozivotne…

stanulienkat
3. jan 2023

@ghostrider_117 ty to vôbec nemusíš dávať na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ty to môžeš dať rovno na súd. Daj si vypracovať posudky u tých lekároch ktorý som bol na vyšetrení. UDZS je jedna darmozracska organizacia, ktora nic nevysetri.

stanzi
3. jan 2023

@ghostrider_117 Prepac, ale neviem co myslis tym ze je zaujimave tvrdenie, ze maju vela zahranicnych klientov 🙂 Nemam dovod si vymyslat, pisem len svoj postreh. Bola som tam minuly rok trikrat, vzdy sa mi zdalo, ze je tam vela nemecky hovoriacich pacientov 🤷‍♀️ Urcite je dobre, ze si napisal celu skusenost, ja sama som pred svojou operaciou hladala aj negativne recenzie na Neoviziu a nenasla som nic, az som sa cudovala…

ghostrider_117
3. jan 2023

@stanzi bola si na Lasiku alebo SMILE?

stanzi
3. jan 2023

@ghostrider_117 Lasik. Ale teda ja som nebola ziadny komplikovany pripad, moja jedina diagnoza bola kratkozrakost, ani dioptrie som nemala nejake strasne velke…

ghostrider_117
3. jan 2023

@stanzi ja som nemal tiez velke dioptrie -2 cyl a +1 sph a vobec som nebol komplikovany pripad.. dopadlo to ako dopadlo..dobra rada- Flap po lasiku sa nikdy nezahoji, nepretieraj si oci a davaj pozor napr na akykolvek zasah do oka( napr od dietata prsty, udery a narazy).. moze sa posunut..

stanzi
3. jan 2023

@ghostrider_117 Dakujem za radu

100alex100
10. máj 2023

@stanzi Je to aj o peniazoch.

miska2796
23. jún 2023

Dobrý deň, ja som absolvovala v Neovízii zákrok 13.06.2023 a chcela by som sa poradiť či nemá niekto podobnú skúsenosť ako ja. Absolvovala som vyšetrenie, bola som vraj vhodnou na metódu NeoLasikHD, ihneď po zákroku ma oči veľmi štípali akoby som v nich mala šampón a liali sa mi slzy potokom, po prvej kontrole po pol hodine od zákroku som šla na hotel, kde som si ihneď ľahla na 2 hodiny, keď som sa zobudila, nič mi nebolo, necítila som ani žiadnu bolesť, ale okamžite som spozorovala veľký rozdiel vo videní medzi pravým a ľavým okom, kedy som úplne čisto a jasne ľavým okom videla každý drobný detail a pravým som nevidela ani veľké písmená. Na kontrole na druhý deň som to povedala a bola som vybavená tým, že sa mi po zákroku porobili suché mapy na oku a mám si kvapkať umelé slzy aby som oko zvlhčila, to mi však povedala pani optometristka, pretože pani doktorka na kontrole prítomná nebola. Po pár dňoch sa to nekepšilo, tak som volala doktorke že či je to v poriadku a ona mi do telefónu povedala že nemám porovnávať jedno a druhé oko, že keď vidím oboma naraz, nemám to riešiť, čo he podľa mňa úplná hlúposť, povedala mi že keď tak potrebuje to vidieť a že mám prísť, tak tretí deň od zákroku som letela do BA z PE s tým že mi hodinu vkuse kvapkami umelé slzy do očí a kázali čítať písmenká až kým som povedala stop, že už sa mi až točí hlava a začalo ma rezať oko, potom som šla k doktorke a tá mi povedala že zápal nemám a že sú to tie suché mapy, ale nevedela sa mi vyjadriť čo s tým a ako dlho to potrvá, iba že mám čakať a používať umelé slzy, deň po návšteve kliniky ma začali oči rezať, páliť, bolieť, dostala som zrejme na tom vyšetrení zápal, dva týždne už beriem antibiotika a teraz mám brať vraj antibiotiká ďalšie dva týždne, zrak na tom pravom oku sa stále nelepší, máte prosím nejaké skúsenosti? so suchými mapami prípadne niečím podobným? ďakujem. 28.7. mám mať ďalšiu kontrolu po zákroku, tak aby som vedela reagovať a nenechala som sa odbiť, ďakujem

ghostrider_117
23. jún 2023

@miska2796 nenechajte sa odbiť, zároveň ak je možné, choďte aj inému očnému lekárovi pre druhý názor.

lienka.7
23. jún 2023

@miska2796 ist sa dat vyšetriť inému lekárovi. Sla by som veselemu. Urcite to nie je normalne, mohli vám pokojne poškodiť zrak. Drzim palce.

jarkap1
25. mar 2024

@miska2796 mozem sa opytat, tak ako ste na nakoniec v neovizii dopadla? A celkovo stav?
Sice som si po precitani tohto celeho operaciu uz rozmyslela, ale aj tak.
Dakujem🙂

miska2796
25. mar 2024

@jarkap1 dobrý deň áno samozrejme, zľakli sa keď sa mi to nezlepšovalo a nevedeli prísť na to prečo, pretože vyšetrenia vraj vyzerali byť v poriadku a že chyba musela nastať v niektorej z vrstiev, ktorú pri vyšetrení nevidieť. Každopádne preto ako ma zo začiatku odbijali začali byť iniciatívny a dokonca doktorka začala študovať zahraničné štúdie a pokusy a stal sa zo mňa pokusny králik, kedy mi na základe americkej štúdie dala namiešať doktorka inzulínové očné kvapky, nakoľko podľa tej štúdie inzulín povrchovo dokáže vyliečiť rôzne očné problémy, ja som to riskla a stal sa zázrak, do mesiaca sa mi začal zrak čistiť a tak do dvoch troch mesiacov som už videla úplne krásne, teraz nemám žiadny problém, dokonca ani také bežné ako majú ľudia po operácii že suché oči a pod., absolútne nemávam suché oči, kvapky použijem iba občas ak mám pocit takých špinavých oči že mi do nich niečo napadlo čo mi vadí, prach alebo tak, ale nakoniec pre mňa všetko dopadlo dobre za čo som veľmi šťastná a ja teraz vidím tak ako nikdy predtým či už vo dne či v noci, ani v šere čo zvyknú uvádzať že ľudia po operácii nevidia dobre tak ani s týmto nemám žiadny problém, takže kontrolu mám až o 2 roky, kedy preveria či sa nič nezmenilo 🙂

majka9911
29. mar 2025

@miska2796 Ako si dopadla Miška?Rada by som vyskúšala tie očné kvapky. Mohli by sme sa spojiť cez FB?

sonya1985
31. mar 2025

@ghostrider_117 Aj ja mam velmi zlu skúsenosť s ocnou kliniku Neovizia v Bratislave.

katarina111
23. jún 2025
@sonya1985

@ghostrider_117 Aj ja mam velmi zlu skúsenosť s ocnou kliniku Neovizia v Bratislave.

@sonya1985 prečo?

jozef94
22. nov 2025
@katarina111

@sonya1985 prečo?

@katarina111 Neovizia Poprad katastrofa , primár je vraj z Bratislavy, mojej mamke robil šedý zákal, teraz je po druhej operácii v Prešove a dúfame že bude znovu vidieť, budem to riešiť cez právnika ale to už je nepodstatné hlavne aby znovu videla.

Strana
z2