Nepríjemná sestrička
Chcem sa opytat. Je divne, ze obcas s dcerou zajdem k doktorovi ako jej podpora, alebo odvoz, pricom, samzrejme, cakam na chodbe alebo v aute? Vy takto nezvyknete? Zaskocilo ma spravanie sestricky, ktorej to vadi, ze som zavolala o vysledky 25 rocnej.
Haló. Od 18 rokov je človek dospelý a zodpovedný sam za seba. O zdravotnom stave lekár informuje jeho. Príbuzného NESMIE. Iba a jedine v prípade, že je pacient v bezvedomí alebo nesvojpravny. Je tvoja dcéra jedno z toho?
Keď nie, tak prosím prestan traposit a nechaj ju nech si svoje veci vybavuje sama. Do života jej to len pomôže.
(Ako by si sa cítila, keby si šla k Dr napríklad s nechceným tehotenstvom o ktorom by si nechcela aby niekto vedel....a on by to do telefónu vykvakal tvojej matke?) 🤦♀️
ako odvoz by som brala. Alebo ako podpora, keď niekto čaká na výsledky, ale čakať v čakárni, príp. vonku, nie pchať sa do ambulancie. Ale volať kvôli výsledkom? To si 25 ročná nemôže sama? Lekár by vôbec nemal poskytovať informácie po telefone, lebo nikdy nevie , kto je na druhej strane a o zdravotnom stave nemá informovať nikoho okrem pacienta. Iné je, pokiaľ by sa jednalo o vážne ochorenie a človek je odkázaný na druhých ale lekár by mal dodržiavať lekárske tajomstvo.
@zalka iné je chodiť s rodičom, ktorý nevládze alebo má vážne zdravotné problémy. Ale 25 ročná v podstate zdravá žena - len momentálne prekonáva ochorenie, tak to je rozdiel. Keby nemala hlas, mala vysoké teploty, blúznila by. Ale je schopná rozprávať a zavolať sestričke nie je? Kolkokrát vidím ako k nám vyvolávajú matky dospelých detí - výsledky, objednania, riešia ich problémy. My nemôžeme poskytovať určité informácie po telefone a osobne ani rodinným príslušníkom. Už ja sa trápne cítim, keď volá mamička, že 22 ročný syn má zdravotné problémy a ja z nej vyťahujem, čo mu vlastne je a na kopu otázok mi ani nevie odpovedať. To je taký problém aby zavolal syn alebo prišiel osobne? Že on nevie ako to chodí. A rozprávať vie? Veď hádam k nám trafí a to ostatné mu povieme.
@kvetinka75 vieš aj mladý človek môže mať zdravotné problémy, aj mladý človek môže byť dočasne nepríčetný od bolesti, od horúčky napr. ... to nie je o veku. 🙂
@maciatkolulu dobra pripomienka..áno.doprovod zaberá miesto v čakárniach.ktore sú zväčša malé a bez wc...len im to nik nepovie..doprovod v zahraničí ? Super.len porovnajte ich priestory a podmienky..tu ani blbý kavomat niet ani dosť sedadiel...takže ak doprovod nie je nutný pre starobu či zdrav.nesposobilost dospelého pacienta.tak áno.je zbytočný a zavadzia
Nechápem načo sa pýtate ľudí na názor, či je to divné alebo nie, keď väčšina komentujúcich vás tu vysmeje. V prvom rade robte veci podľa seba nie podľa toho, čo sa zdá druhým normálne alebo nie! Ja osobne mám 29 rokov, lekárom chodím sama, ale na niektoré vyšetrenia ma objednávala mama, lebo protekcia - zdravotná sestra, vie lepšie komunikovať s doktormi lepšie sa tomu vyzná, keď sa chcem niekde objednať na vyšetrenie, že to nepotrebujem, čo ma väčšina doktorov takto odfajčí, keď sa objednávam sama, ale zase ako u koho. Nebyť mamy, čo "dupla" na doktorku počas kovidu, aby mi doktorka zobrala krv, pre zlý stav, by doktorka ani neprišla na to, že mám zlý krvný obraz, ale to len odbočka. Ja rodičom vďačím za veľa! Vôbec mi nepríde divné ani skoro v 30tke, že sa o mňa takto bojí a stará. Lebo jedného dňa to tak nebude a to si uvedomujem a preto si toho vážim! som dieťa svojich rodičov už navždy. Lebo rodina sú pre mňa jediní ľudia, ktorých mám rada, verím im a môžem sa nich spoľahnuť, v tomto svete plnom faloše, pretvárky a ľahostajnosti a nepríjemných ľudí, ako príklad sestričky, o ktorej vznikla táto diskusia...

@krkavcia_mater Presne tak. V Kanade maju v ordinaciach cedulky (privedte zo sebou doprovod. Ak nikoho nemate, poskytneme vam ho). Zalezi im na tom aby sa pacienti dobre citili a su ludia co potrebuju svedka, alebo podporu pocas vysetrenia.