icon

Neskutočné bolesti chrbtice

miriamka001
18. máj 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

Dobrý deň

Potrebujem poradiť, mám 40 rokov a 3 ročné dieťa, stále sa pri ňom musím skláňať a večer pociťujem neskutočné bolesti chrbtice. Lekár mi poradil len lieky od bolesti a povedal, že to prejde :/ no ja už neviem čo robiť, prosím o rady, ako to riešite?

Strana
z2
5rasto
4. jún 2015

Už ho mám doma @miriamka001 a idem testovať, už sa s manželkou nevieme dočkať, neviem kto sa teší viac 😀
ale @nikus587 má pravdu, ja cvičievam pravidelne a to som chlap

lubomira1965
4. jún 2015

mna boli na jednej strane chrbat , najma ked sedim ako by tam nieco tlacilo ked chodim tak to boli menej neviete co by to mohlo byt?

radka227
5. jún 2015

Mám podobný problém. Dôležité je určiť správnu diagnózu a následnú terapiu. Ak tak p. doktor neurobil, treba ísť k inému. Vo všeobecnosti však pomáhajú uvoľňovacie cvičenia a keď bolesti trochu ustanú, vtedy je čas začať posilňovať svaly chrbta a brucha. Najlepšie však s vlastnou váhou, žiadne činky a prudké pohyby. Ja som absolvovala pár hodín s fyzioterapeutom a musím uznať, že to pomáha.

drnkalka
5. jún 2015

@miriamka001 taky ma bolívali chrbát, je to naozaj preto, že opakuješ jeden a ten istý pohyb. Prášky som do seba pchať nechcela, masáže mi pomohli na krátku dobu a vyhadzovať koľko peňazí sa mi tiež nechcelo. Nakoniec som to vyriešila cviky na pretiahnutie chrbtových svalov a zaobstarala sem si veľmi kvalitný matrac takú ortopedickú s lamelami (http://www.i-matrace.sk/57-ortopedicka-lamelova...) a keď je najhoršie zájdem na masáž. Po práškoch ma bolel akurát žalúdok alebo som bola taká omámená.
Snáď ti môj názor trocha pomôže 🙂

klarika115
5. jún 2015

jeej, @manzanillaa aj nad tým som rozmýšlala, ale mne to príde ako pre babičky :P ale keďže mi to @5rasto tak ochotne našiel, tak som si to okamzitauleva.cz aj pozrela a vŕta mi to v hlave. Vážne nad tým rozmýšlam, bola som to u kolegyne vyskúšať a odchádzala som spokojná.

miriamka001
autor
8. jún 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

ako pre babičky :D :D :D no ja odpadnem @klarika115
@drnkalka práškom sa chcem aj ja vyhnúť oblúkom, masáže su dosť krátkodobá záležitosť a teda tie cviky vám pomohli? Čo to boli za cviky? Vyskúšala by som to, kde ich nájdem

frederikal
11. jún 2015

žienky a chlapci, ja som mala dlheeee roky problemy s chrbticou, presla som si vsetkym cez masaze, rehabilitaie az po injekcie a uz ma to nebavilo, tak som to nechala tak a to som nemala robit, bol to mesiac hrozy, uz som sa nevdela ani postavit. moj manzel uz nad mnou zalamoval rukami. rozhodol sa pomoct mi ako sa dalo a nakupoval-kupil mi lieky, maste, termo vankuse, novy matrac, masazne pristroje, podozky atd.. a nakoniec mi aj tak pomohla len akupunktura a pozicany cellion, takze zienky moje neviem vam presne poradit, ale u mna je toto top

radka227
12. jún 2015

@miriamka001 Ahoj. V žiadnom prípade nie je dobré experimentovať. Ak budeš cvičiť sama na vlastnú päsť, môžeš si viac ublížiť. Naozaj je najlepšie, keď sa človek poradí s odborníkom aspoň prvé 2-3 cvičenia. Vysvetlia techniku, a potom už človek vie, ako má cvičiť. Zo začiatku je to ťažké, ale neskôr to pôjde. A s masážou máš pravdu, je to krátkodobá záležitosť, ako aj všetko ostatné. Ani cvičenie nepomôže, pokiaľ sa na to niekto po pol roku vykašle.

5rasto
17. jún 2015

Poslušne hlásim- test ukončený! A ja neviem čo mám napísať lebo som z toho normálne vykoľajený. 😕 dúfal som, že po toľkých dobrých ohlasoch to nebude len klam, ake toto to je teda niečo. Večer sme si s manželkou sadli, preštudovali ešte raz všetko info a skúšsali. 😵
Už po tom provom raze mi to manželka odpisovala, ale ja proste chlap, povedal som si,že to je z maste ktorou sa natierala. Skúsil som to ja niečo som aj cítil, uľavilo to, ale tak nejako som to nechcel priznať.
Druhý deň sme to zopakovali a išli sme spať ako do oblakov, ja som sa čítil ako vták, je to BOHOVSKÁ ÚĽAVA. Mne sa zdá, že lietam nie chodím a bolesti sú preč. Ja som z toho normálne padol na riť, takže si ho idem kúpiť. 😉 takže vrelo odporúčam cellion- okamzitaulava.cz

5rasto
17. jún 2015

oprava: ... manželka mi to hňeď ospevovala..
ospravedlňujem sa, neviem, ako sa to dá opraviť

labelo
21. jún 2015

Ja mam bolesti chrbtice uz velmi dlho sprvu boli take minimalne hlavne krcna chrbtica ma bolela,brala som na tadu lekarky voltaren a dorziflex,ale vobec nic to so mnou nerobilo,bolesti sa v poslednom case stupnovali boli ma cely chrbat od polky az hore,ale je to taka bolest,ktora je intenzivna hlavne v noci nemozem spat a rano mam problem vobec vstat,cez den som bolest necitila,vybrala som 10 injekcii a nic vobec ziadna ulava,bola som na nervovom v piatok,poslala ma rentgen mam vysledok a na kontrolu mam ist v stvrtok opat mi dala lieky dorziflex a arthrotec forte a teraz cez vikend sa idem od bolesti zblaznit, takto ma to este nikdy nebolelo nemozem sediet,stat ani lezat bolest chrbat ma boli v kuse celyden a noc....som uz zufala 😒 rozumiete niekto co mi zistili?napriamenie krcnej lordozy,spondyloza cervik,thorak.,skolioza thorak

lubomira1965
21. jún 2015

optrebovana kriva chrbtica , aj ja som to mala mne zabrali asi tie injekcie voltarena milgama , a ked boli bolesti nepricetne tak mi zabral zaldiar sumive tabletky , napise vam ich asi aj obvodna

klarika115
22. jún 2015

tak ja idem tiež do toho @5rasto 😀 peniazky isli teraz na dovoleku, ale požičať si to chcem a keď to bude také super ako rasto napísal, tak to berem

map0007
22. jún 2015

@miriamka001 Dobrý skúste doplniť vitamín Thiamin,mne stále pomáha.Ak cítim že ma už bolia kríže,alebo krcna,ako keby ma šlo seknut,alebo ak sekne-dám si 2tabletky a povolí .Skúste🙂Skóre uzdravenie

alexandra2222
23. jún 2015

Mne pomáha cvičenie SM system a masáž minimálne raz za dva týždne

lubomira1965
23. jún 2015

co je to za cvicenie SM ?nepoznam to

nutrimas
23. jún 2015

@lubomira1965 O SM systeme si mozete precitat viac aj na nasej stranke. Spominali sme ho aj v uvodnych prispevkoch na zac. tejto temy. Je to subor naoko velmi jednoduchych cvikov, ktr. su ale velmi ucinne. Zakladnych cvikov je 12, pokrocili mozu cvicit aj dalsie cviky podla kondicie a moznosti. Cviky maju za ulohu stabilizovat cely pohybovy aparat. Posilnit svalstvo, ktr. je ochabnute a uvolnit svalstvo, ktore je stuhnute - cize odstrani sa nim svalova disbalancia, ktr. je castokrat pricinou degenerativnych zmien nielen na chrbtici.
Vyhodou je, ze cvicit sa da aj v akutnej faze bolesti, napr. posediacky.
Zo zac. by sa malo cvicit pod dohladom odbornika, cvicitela, lektora, ktr. Vas nauci spravne dychat, zapojit svalstvo. V ziadnom pripade neodporucame ucit sa cviky na zaklade CD, DVD alebo knihy, toto by malo sluzit len pre kontrolu. Pocas 1 cvic. lekcie sa zväcsa klienti naucia 1-2 cviky, sucastou lekcie konkretne u nas su aj spec. manipulacne techniky, ktr. pomozu uvolnit svalstvo a pripravit na cvicenie. Vhodne je navstivit odbornika 1xtyzenne, okrem toho kazdy den je potrebne cvicit aj doma, v akutnej faze aj kazde 2-3 hodiny.
Jedinou pomockou na cvicenie je elasticke lano a neskor aj stabilizacna podlozka, oba Vam vydrzia niekolko rokov. (najdete aj v nasej ponuke na eshope, prip. tu na MK v pro shope: https://www.modrykonik.sk/shops/sportove-potreb... )
Cvicit je mozne v kazdom veku. V nasom salone mame klientov od 5 do 70 rokov, so skoliozami, herniami platniciek, artrozou, artritidou, osteochondrozou, lordozou, kyfozou, karpalnym tunelom, tehotne mamicky ci klientov po operaciach, aktivnych sportovcov. Cviky prisposobujeme podla ich kondicie, diagnozy a bolestivosti. Doteraz sme sa nestretli s inymi ako pozitivnymi reakciami.
Cvicenie naozaj nie je narocne ani na cas, ani kondiciu, je potrebna ale velka davka trpezlivosti, nakolko u mnoho rokov pestovnanych diagnoz k zlepseniu zdr. stavu logicky neprichadza zo dna na den. Niekedy to trva aj mesiace, vo vynimocnych pripadoch aj rok, je to velmi individualne. Ak by ste mali akekolvek otazky, pokojne nas kontaktujte. Vyucujeme SM system aj na mas. skole, prip. Vam mozeme odporucit cvicitela vo Vasom okoli.
Pripajem zoznam diagnoz, pri ktorych je cvicenie SM system ucinne:

drnkalka
25. jún 2015

@miriamka001 uff dostala som taký papier od doktora, kde sem najskôr chodila na rehabilitácie. Môžem sa po tom papieri pozrieť a skúsila by som ho nafotiť. 🙂

miriamka001
autor
27. jún 2015

Dobre môžeš @drnkalka bola by si zlata, možno by mi to pomohlo.
:D 5rasto ďakujem za hlásenie, tak podľa toho čo ste tu zatial napísali vyzerá ten prístroj z www.okamzitauleva.cz dobre, uvidím či to aj ja neskúsim nakoniec, ale najprv vyskúšam nejaké to cvičenie s fyzioterapeutom a snad aj dovolenka pomôže. 😀
Thiamin?? @ map0007 tak o ňom som ešte nič nepočula.
Najnovšie mi jedna známa odporúčila aj jógu, ale to asi nie je len tak a cvičenie na doma. 😖

lubomira1965
14. júl 2015

natierat janskym olejom fakt to pomoze

miriamka001
autor
15. júl 2015

O janskom oleji som tiež nič nepočula jedine o konskej masti, ale to je asi niečo uplne ine.
Ja teda skúsim aj tie prístroje aj nejaké cvičenie a uvdím čo pomôže, ale ďakujem za všetky rady, ste strašne zlatí. 😅

map0007
15. júl 2015

@miriamka001 je to vitamín B1,

lubomira1965
10. aug 2015

natierat lubovnikovym olejom

lubomira1965
10. aug 2015

jansky lubovnikovy olej je super , vyskusaj , ak tak kukni v googli a precitaj si nieco o nom

drnkalka
20. okt 2015

@miriamka001 Ospravedlňujem sa, že píšem až teraz. Ten papier som nemohla doma nájsť ale je to skoro ako toto (http://www.hospital-bojnice.sk/pict/spravodajst...) a cvičí sa pomaly, skôr preťahovať.

denamir
25. feb 2018

Baby som dva mesiace po pôrode ale strašne ma boli chrbát mam aj skoliozu aj kyfozu hrudnej chrbtice. Ale mňa pichá aj pod ľavým prsnikom ako keby pri srdci ale mam robene za mesiac 4 krát ekg a všetko ok aj echo a všetko ok mate to niektorá? je to fakt z chrbtice keď ma pichne vždy si myslím ze infarkt a už som kao

essenceee
20. jan 2020

ja mam taketo bolesti a to som ešte nerodila...ale mam to zo spráce. Takže si asi kupim nejaku lepšiu zdravotnu kancelarsku stoličku a začnem cvičit

petrapod
20. jan 2020

Ja som to mala minulý rok. Pomohli rehabilitácie. Poslali ma najskôr na elektro. A magnet . A keď nezabralo tak nahrievanie rastlinou a ultrazvuk. Potom to prešlo . Niekedy sa mi to vráti teta cez zimu ale večer nahrejem a je lepšie. A samozrejme cvičiť keď neboli.

nutrimas
24. jan 2020

@essenceee Odporucam ak mas sedavu pracu, tak na stolicku si dat taku bedernu opierku. Su rozne druhy, osobne odporucam McKenzie opierky, maju rozny tvar podla tvaru stolicky, su aj do auta, aj podla hmotnosti.

Strana
z2