icon

Neustále ma škriabe v hrdle

diana20
4. mar 2018

Ahojte. Ja viem, že taký problém ako skriabanie v hrdle nie je nič vážne, ale ja už som bezradna, preto sem píšem, či sa náhodou niekomu nestalo to isté a ak áno co to bolo a ako to prestalo.. Mala som tento problém vždy ale len po chorobe to trvalo možno tri týždne alebo mesiac no nie viac.. Teraz však už dlho nie som chorá a mesiace ma škrabe v hrdle každý večer a tak, že nemôžem ani spať.. Mam dve malé deti, kašlem a často ich tým aj budím.. Ani oni ešte nespia celú noc a tak som hore polku noci s nimi a polku s mojim kašľom. Už neviem naozaj co robiť.. Cez deň je to lepšie ale večer a v noci je to neznesiteľné už.. Na začiatku mi pomáhali nejaké lieky aspoň alebo napiť sa.. Ale teraz už nič.. Mam mentolove cukríky, ktoré trochu pomáhajú, ale musím zaspat a spat s cukríkom v ústach.. Inak ma hneď začne zase skrabat v hrdle.. U doktora som bola a ten povedal, že mi nič nie je, že som zdravá.. Ale po mesiacoch už ma to veľmi obťažuje.. Aj keď sa náhodou stane, že deti dobre spia tak ja sa nevyspim lebo kašlem.. 😕.

mlpj
11. mar 2018

@mlpj zdravim ,ak by som tymto niekomu pomohla budem rada, vlastne si odpovedam na svoj prispevok....uz bezradna so svojim hrdlom som isla do lekarne poradit sa znova a znova, takze zasa pantenol tabletky cmulacie,salviovy sprey....no neprechadzalo to samozrejme v noci v ustach cukrik atd....uz sa to nedalo vydrzat ten kasel a stale podliate hrdlo, zavolala som znamej dr ze som bezradna a som jej velmi vdacna za jej radu , mohla som to urobit davno...moje hrdlo aj sliznica uz su strasne unavene a podrazdene zo vsetkych tych liekov, z cmulacich cukrikov, takze vsetko vysadit aby si hrdlo oddychlo a davat si iba 3O kvapiek 3x denne do troska vody kaloby....su to kvapky bez predpisu....tie cukriky tuhe uplne vyhodit pretoze to najviac drazdi aj vsetko ostatne co som uzivala, vlastne som si to len viac a viac drazdila, preto sa mi nemohlo hrdlo zahojit...teraz vynechavam jedlo ktore drazdi pijem iba cistu vodu taku vlaznejsiu a davam si len kalobu...nastastie uz naozaj tolko nekaslem a hrdlo sa pomaly dostava do normalu....a tuto noc som ani raz nezakaslala....dufam ze to bude uplne ok ....velmi rada som pomohla...

danielahamar
11. mar 2018

Skrabanie hrdle moze byt aj nejaka intolerancia

radostka
11. mar 2018

necitala som diskusiu, mozno to uz niekto spominal. mna boli hrdlo po mliecnych vyrobkoch. alergologicka sice nezistila intoleranciu laktozy ani alergiu na mliecnu bielkovinu, ale sama som za odpozorovala. skus ist na testy, alebo vyskusaj obmedzit mliecne.

osky
Autor odpoveď zmazal
mlpj
12. mar 2018

@diana20 zdravim mozem sa spytat ako ste na tom s tym hrdlom , je to lepsie?dala som nizsie prispevok ,ak vam mozem poradit nedavajte si uz mentolovy cukrik, vraj to nieje dobre, drazdi na kasel ,skuste tie kvapky kaloba, pomozu...a kolko asi tak kaslete, lebo mne to trva 2 a pol mesiaca....dnes som skoncila u dr zasa tak som objednana na krcne, le az na 28.3. tak uvidim , drzim palce aby sme sa z toho vystrabili...

diana20
autor
12. mar 2018

@mlpj neviem presne kedy to začalo lebo vždy som mala trochu problémy a takto, že ma to už naozaj obťažuje je to podľa mňa skoro dva mesiace už.. Zatiaľ nemám žiadnu liečbu na to, lebo som zrovna bola chorá a tak doktor liečil len to.. Idem znovu v stredu tak uvidím, lebo asi dom si ublížila na sval na bruchu tým kaslanim, veľmi ma to boli keď kašlem tak dúfam, že to vyrieši už.. Snažím sa nedávať si cukríky, ako ste písali, ale je to ťažké.. V noci kvôli tomu vypijem aj dva litre vody s nakoniec aj tak skončím s cukríkom lebo mi ta voda nepomáha a nemôžem spať..

mlpj
24. apr 2018

@diana20 zdravim, tak na krcnom nic nezistila, kasel mi malo ustupuje, mam dni kedy sa nemozem dokaslat, alebo lepsie povedane vecery a noci....uz som myslela ze mi to prechadza ,ale ja mam stale akoby sucho v hrdle a to ma velmi drazdi, momentalne zasa cakam na alergologiu , ale som kupila jazveciu mast, dnes som zacalauzivat, je hnusna ale vraj pomaha... uvidim.. a vy ste ako na tom s kaslom?je to lepsie?

diana20
autor
24. apr 2018

@mlpj mne doktor povedal, že mám nejakú infekciu v dýchacích cestách a dal mi na to nejaký sirup a tabletky.. Pomohlo to, mam to lepšie oveľa, ale ne zmizlo to úplne.. Každý večer aj tak kašlem ale nie až tak veľa.. Niekedy aj bez cukríku zvládnem celú nič.. ☺️ Držím vám palce, nech vám to pomôže

mlpj
26. apr 2018

@diana20 dakujem, aj ja vam drzim palce ...🙂

tomasko9
11. máj 2018

@diana20 Ahojte dievčence, dnes som absolvovla gastro vyšetrenie, doktor povedal že mam zapaleny hrtan, žaludok je ok, a zobral vzorku?? na helicobaktera, predpisal daaky liek rano nalačno pol hodinu pred jedlom. Myslite že ta suchost v hrdle môže byt spôsobena zo zapalu pažeraka??

diana20
autor
11. máj 2018

@mlpj dobrý deň, tak ako vám to pokrocilo? Pomohlo to? Mne sa to vracia tak budem musieť ísť znova k doktorovi lebo zase nemôžem spať a deti si budím v noci kašľom..
@tomasko9 podľa mňa to. Môže byť spôsobené tým.. Pažerák možno necháva žalúdočné kyseliny vystupat hore a dráždi to hrdlo.. Ale neviem, či nepíšem blbosť, nevyznám sa v tom dobre, je to len môj názor..

bubulacikkk
11. máj 2018

Aj mna to stale skrabe neviem co to je pchoodila som vsetko😢

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
mlpj
11. máj 2018

@diana20 dobry den dakujem za opytanie, ja som uplne bez kasla, ale jedine co mi pomohlo bola ta jazvecia mast...naozaj odporucam,kaslala som naozaj styri mesiace, myslela som si ze mi to ani neprejde...citam ze mate zapal hrtana, je to strasne na dlhe trate az sa z toho clovek dostane, vy to mate tiez dobre dlho, skuste naozaj tu mast ...skutocne odporucam a prajem skore uzdravenie

stanulienkat
11. máj 2018

@diana20 presne o tom pazeraku co pisete, tak sa tam robia lezie od zaludocnej kyseliny a sposobuje to zapal priedusiek az astmu. Chodte na spirometriu alebo plucne!!

tomasko9
11. máj 2018

@mlpj Dakujem pekne, a tu jazvečiu masť kde kupim?? ono ako sa povie, už som si zvykla že stale sa trapim s hrdlom, ale ono čo mi pomahalo tak boli cukriky eukaliptus, rôzne bylinkove, citronove, a asi aj tym som si to zhoršila. No a čo ma najviac trapi, tak aby som si sama pytala od obvodneho vymenny listok že kam mam ist na vyšetrenie.Jedine čo mi dnes dal lekar z gastra , tak mam ist na sono štitnej žlazy.

tomasko9
11. máj 2018

@stanulienkat a čo mam lieky z gastra OZZION rano nalačno pol hodinu pred jedlom

stanulienkat
11. máj 2018

@tomasko9 paradoxne to moze pomoct,lebo ta kyselina tak nedrazdi. Mentolove to moze len zhorsit

tomasko9
11. máj 2018

Ak to pomôže ,dam vediet.🙂😉

3petka
11. máj 2018

@diana20 Ahoj môj muž mal niečo podobne dlhodobo podráždene hrdlo ale mal aj iné komplikácie. Tiež obiehal všetkých možných doktorov a nik nič. A nakoniec ho poslali na alergo a zistili mu histamínovú intoleranciu. Nasadili diétu a pomohlo aj ostatne ťažkosti ustúpili. Ak náhodou diétu poruší tak mu je horšie.

tomasko9
11. máj 2018

Ja ked som bola na alergo, robila mi aj tie kožne testy, ale tie vyšli dobre, a ta histaminova intolerancia sa ako zistuje,??

3petka
11. máj 2018

@tomasko9 z krvy

diana20
autor
11. máj 2018

@3petka môžem vedieť aké iné ťažkosti mal? Lebo ja mam tiež aj iné, ale je to znesitelne, len toto neviem zniesť lebo nemôžem spať a aj cez deň hocikedy ma chytí kašeľ z ničoho nič a hlavne deti si budím s tým..

diana20
autor
11. máj 2018

Najhoršie je, že bývam vo Francúzsku a síce hovorím dobre, ale takéto veci moc neviem no budem sa musieť nejako vykoktat... Lebo ma to strašite, ja viem, že v dobrom, ale začínam mať strach, či mi niečo naozaj nie je náhodou.. 😕

wojtowitch
11. máj 2018

@diana20 ahoj, neviem ci sa to tu spominalo, ale nemas stavy? Ja som sa pri refluxe budila a zaspavala s skrabanim v hrdle. Bolo podrazdene od kyseliny.

diana20
autor
11. máj 2018

@wojtowitch ako to myslíš, či nemám stavy? Budím sa normálne ale zaspať už nemôžem, lebo ma škriabe v hrdle.. Neviem, doktor povedal, že to nie je reflux lebo ma nepali zaha.. Len veľmi málokedy.. Ale boli ma často brucho, keď sa večer najem, niekedy aj cez deň, netravi mi dobre no a toto je hlúpe mi aj písať, ale bola som so sestrou a boli sme hore celú noc a od nejakej 23 do 6 som vypila necelé tri malé pivá a povracala som sa.. Nebola som ani opitá len môj žalúdok to nedokáže udržať, neviem prečo.. Nikdy som takýto problém nemala.. Nie po troch malých pivach, ktoré som pila veľmi pomaly.... 😋 Ale to, že ma boli brucho keď sa najem je už dlho a už bolo aj horšie a zlepšilo sa to.. Musím ísť ku doktorovi keď sa vrátime domov..

mlpj
12. máj 2018

@tomasko9 podla mna to urcite nieje zo stitnej, tu ja mam, uz roky sa na nu liecim a takto sa neprejavuje, jazveciu mast predavaju v ruskych obchodoch neviem ci mate taku predajnu odkial ste, ja ju mam z pn, ale chcela som kupit aj rodine , momentalne ju tiez nemaju, ale pozor toto je jazvecia ktora sa uziva vnutorne, lebo su take ktorymi sa potiera hrdlo, mozno tomu niekto neveri ale mne naozaj pomohla, aj ja som spavala s cukrikom s ustach, vraj je to najhorsie ,pretoze ten tuhy cukrik este viac drazdi aj ked my si myslime ze pomaha, opak je pravdou...ja mam za sebou 4 mesacne dennodenne kaslanie a vsetko mozne som do seba davala od prirodnych liekov, nic mi nepomahalo , odporucam vam nechcite si na to zvyknut, lebo zdravy clovek by nemal kaslat...

mlpj
12. máj 2018

@diana20 prepacte vcera som to poplietla ked som vam napisala ze citam ze mate zapal hrtana, to som citala zasa iny prispevok ,ale vidim ze dost ludi fakt ten kasel trapi...ak mate moznosz skuste naozaj tu jazveciu..a tot pivo vam asi iba nezapasovalo...dufam ze to bude vsetko dobre ,prajem iba zdravie....

mlpj
12. máj 2018

@mlpj este iba doplnim pri histaminovej ma vraj clovek aj vyrazky po tele,mala som znamu ktorej to tiez zistili, na to len prisna dieta ,inak je to vraj poriadna potvora....ale su na to lieky...

ibrunova
12. máj 2018

@diana20 nečítala som diskusiu, robili ti testy na chlamýdie alebo mykoplazmy?