Neviem sa zobudiť
Zdravím kočky, možno mi niekto bude vedieť poradiť... Už sa mi to dávno nestalo, no znova naposledy asi 2 dni dozadu. Jednoducho sa neviem zobudiť, nedokážem pohnúť ani rukami, nohami, ničím, chcem veľmi zakričať a nič, nedá sa. Pritom si jasne uvedomujem, že nespím, viem, že sa chcem zobudiť a nedá si mi to. Niekedy to trvá chvíľu, no naposledy teda hodne dlho a je to nepríjemné. Máte niekto skúsenosť? Možno je to spánková paralýza, niečo som si už o tom prečítala, no radšej by som prijala nejaké skúsenosti od niekoho, čo to už zažil. Vďaka moc.
@pasteleria absolutne ziadne
@jajatko no nič extra som nezistila, všade to isté o tom. už sa mi to toľkokrát stalo, že niekto by povedal, že by som si už aj mala zvyknúť...no je to také hnusné, že zakaždým sa mi rozbúcha srdce a silou mocou už chcem sa zobudiť. viem, že s niečím bojujem a kým to premôžem je to ako večnosť ☹ mám pocit akoby moje telo malo tonu a nedokážem ani len milimeter pohybu urobiť
@linda144 ved práve.. a mávaš aj pocit že sa okolo teba niekto pohybuje aj ked tam vskutku nikto nie je? je to zaujimave, ja sa o taketo veci zaujimam ale toto konkretne som este nestudovala aj ked sa ma to osobne tyka, mozno je tam urcity strach, ze sa dozviem nieco, co ma este viac znepokoji.. moj znamy podstupil hypnozu aby prestal fajcit a podarilo sa. ludske podvedomie je zahadne. vela som citala o lieceni ludi, ktori trpeli schizofrenou tak, ze im umelo vyvolali hypoglykemicku komu a oni sa tak uvadzali do stavu mimo tela..bolo t dlho utajovane, rovnako ako aj elektricke soky.. to boli pokusy na ludoch.. citala som aj, ze ludia dokazu zostat zavisly na tychto stavoch len nepochopim ako k tomu dojde ked je to take neprijemne..
@linda144 veď ani ja nie som na čáry máry len sa zaujímam o ľudské telo ako také a jeho schopnosti.. niektoré veci sú však veľmi záhadné.. prečo to potom niektorí ľudia nemajú vôbec? alebo to ešte nezažili, nepocítili? mne sa to stalo pár krát aj pri zaspávaní, ale oveľa častejšie pri zobúdzaní.. často sa mi však snívajú aj sny, ktoré sú úplne živé a všetko si v nich uvedomujem akoby to bolo naozaj, dokonca ak sa zobudím a znova zaspím, sen pokračuje 😕 a už si skúšala ten melatonínový doplnok stravy?
@jajatko nie, neskúšala. a sny na pokračovanie - aj tie mám, normálne sa mi niečo sníva, zobudím sa a potom pokračujem ďalej, ale to je také normálne, v pohode, nemám z toho blby pocit. no z tohto tu mám čudné pocity ešte celý deň potom... . Mne sa to nikdy nestalo pri zaspávaní, len eď sa zobúdam a ešte mi napadla taká zaujímavosť, a to, že sa mi to väčšinou stalo pri spánku počas dňa. Ja osobne nerada spím cez deň, a spím takto málokedy ale keď si to tak teraz uvedomujem, stalo sa mi to veľakrát práve počas dňa.
Ahoj, moja mama to mala ☹ Jej to prešlo tak, že dala večer metlu krížom pred dverami. Spodnú časť metly dole a hornú časť tam, kde máš klúče vo dverách. A nie z vonka ale z predsieni. Nevysmejte sa ma, ale toto zabralo. Mama bola už aj u psychológa, aj u farára a nič nezabralo len toto. Nestratíš nič, keď to vyskúšaš. Držím palce a daj vedieť. Okolkej cítiš to?
@linda144 v zahranici je ovela viac moznosti ziskat informacie z "inej strany". je program kde rozpravaju ludia svoje zazitky ktore sa nedaju vysvetlit inak len ze maju do cinenia s duchami. tvoj prispevok mi pride podobny. ludia ktori maju stavy ze su "zobudeni" ale nemozu sa pohnut zvycajne maju zlych duchov - energiu v dome. mozno sa teraz moju prispevku smejes, no ale pisem co si myslim zeby ti mohlo pomoct vysvetlit situaciu.
ako pomoct - skus svatenu vodu alebo nechat si vysvetit dom od knaza. nic za to nedas a mozno sa ti polepsi.
@tomikejt presne to mávam aj ja, dokonca sa mi aj zdalo? že so mnou niekto hýbe, necítila som to však ale neviem opísať presne ten pocit, bolo to akoby naozaj, že niekto je tesne pri mne a buď mi šepká do ucha alebo hovorí nahlas a ja som sa snažila odpovedať, otočiť sa smerom k tomu čo na mňa hovorilo a nedalo sa..
Mne sa to stávalo tiež, ale prestalo pred pár rokmi. Je to hrozne nepríjemné, mne sa to stávalo pri zaspávaní. Normálne som chodila do postele s tým, že nemôžem zaspať, lebo to zas príde. Mávala som to niekoľko rokov, párkrát do týždňa. Tá bezmocnosť je hrozná. Snažím sa pohnúť, kričať a nič. Určité obdobie som aj samú seba videla, akoby som ležala nad zemou vedľa postele, ale pritom som si uvedomovala, že ležím na posteli a nemôžem sa ani pohnúť.
Raz som to spomenula mojej kamarátke, psychiatričke. Ona sa zaoberá snami. A povedala mi, že to môže byť zlé svedomie. V tom období som mala zlé obdobie a aj to sedelo na mňa. Ale trvalo to hrozne dlho, aj po skončení zlého obdobia.
A tiež som niekedy videla muža v čiernom plášti a v čiernom klobúku stáť v rohu izby. Uvedomovovala som si, že spím, že to nie je realita, ale ten strach je fakt hrozný.
Momentálne to už asi 5 rokov nemám, odkedy som otehotnela.
@jajatko presne to aj ja. najhorsi je pocit ked vies ze to nieje skutocne a neda sa ti zobudit. ja som sa tak trochu vycvicila a dokazem v tom stave, ked sa velmi posnazim, prudko myknut hlavou a vtedy sa preberiem, teda vacsinou..snazit sa hybat nohami rukami je zbytocne.. a ked som o tych hlasoch povedala byvalemu, posielal ma na pschiatriu ze pocujem hlasy niesom normalna 😒 kto nezazil, nepochopi..ale teraz som kludnejsia ked viem ze je to ,,iba´´ spankova paralyza. skusim ten melatonin.
@tomikejt ten článok sedí presne. To, čo som vidávala, bola "len" halucinácia. Ja som to nikdy nikomu nepovedala, až teraz tu. Vtedy som bola slobodná, tak nebolo komu.
Bývala som s rodičmi a spomínam si, ako strašne som chcela zakričať na mamu a na otca a bolo mi úplne jedno, čo si o mne pomyslia. Nech len prídu! Bože, dúfam, že už to nikdy nezažijem.
baby, vy ste vnimavejsie ako iny ludia a viete citit "tych druhych". nie ste nijake pripady pre psychiatra alebo zeby vam sibalo. tie stavy si tiez nevymyslate. vy ich mate. skuste pohladat na nete - ale asi vela toho v slovencine nenajdete, ako s tym pomoct.
@tomikejt ja tiež dúfam, že to dcéra nezíska po mne. Ešte dočítavam ten článok a fakt všetko sedí. A tuším to máme všetci rovnaké, rovnaký priebeh. (teda, ja už nie, dúfam). Ale ako píše v tom článku, na to sa nedá nikdy zabudnúť, poznačí to človeka na celý život.
Keď si predstavím s akým strachom som dlhé roky zaspávala, až mám husiu kožu.
Mával to tu niekto aj pri záspavání alebo len pri prebúdzaní?
@dana_l ja keď som vidávala muža ( stále toho istého, v čiernom plášti a v čiernom klobúku), tak tiež som mala pocit, že je to duch. Ale neprišiel v dobrom, aspoň taký pocit som mala. A to som pritom tvrdá realistka, na duchov a podobné veci neverím. Ale v tej paralýze je všetko iné.....a máš jediný cieľ - prebudiť sa.

a neberies nejake lieky? myslim psychiatricke alebo na spanie?