Neviem sa zobudiť
Zdravím kočky, možno mi niekto bude vedieť poradiť... Už sa mi to dávno nestalo, no znova naposledy asi 2 dni dozadu. Jednoducho sa neviem zobudiť, nedokážem pohnúť ani rukami, nohami, ničím, chcem veľmi zakričať a nič, nedá sa. Pritom si jasne uvedomujem, že nespím, viem, že sa chcem zobudiť a nedá si mi to. Niekedy to trvá chvíľu, no naposledy teda hodne dlho a je to nepríjemné. Máte niekto skúsenosť? Možno je to spánková paralýza, niečo som si už o tom prečítala, no radšej by som prijala nejaké skúsenosti od niekoho, čo to už zažil. Vďaka moc.
Takze to prve si vysvetlujem nejakymi chemickymi procesmi v mozgu a to z detstva bujnou fantaziou....aj ked sa mozem aj mylit
@victory1 toho trpaslika co si videla, to nemusi byt ze v byte, dome kde byvas musel niekto zomriet (v tvojom pripade novostavba). ono sa to viaze aj na miesto kde je ten byt, dom postaveny. je vela pripadov ked boli postavene domy a potom zrazu ludia videli, poculi indiansku hudbu a ked zistovali v historii tak sa naslo ze na tom mieste boli predtym pohrebiska indianov a oni vlastne "reagovali" na narusenie ich posledneho miesta.
@linda144 skus pogooglit, mne sa stava ze ked rano vstanem ani gombik neviem zapnut, ani udrzat veci v ruke... tak som raz googlila a nasla som zopar clankov, ze v noci ked sa ti sniva sa akoby niektore nervove kontakty odpoja, to aby si nerobila s telom, co sa ti sniva (akoze behas, kopes, rukami hybes a tak) a niektorym ludom sa nezapoja hned po zobudeni, ale chvilu to trva.. takze urcite nie si sama s niecim takym. ale co okolo toho bolo, to uz si nepamatam...
@dana_l Mam 40 rokov ale doteraz to mam pred sebou.....ono sa to nedialo len obcas, ono to bolo kazdy vecer po dlhu dobu, sedela pri mne, pozerala na mna a usmievala sa, nerozpravala, len tym ze tam bola mi to pomahalo zaspat, citila som sa v bezpeci.....
To s tymi mimozemstanmi je daleko horsie, najprv citim take zvlastne trasenie naokolo a uz viem, co sa bude diat, branim sa tomu ale neda sa....znehybniem, objavia sa, naklanaju sa nado mnou a ja chcem kricat a nemozem.
Inak citliva som naozaj neskutocne, mavala som obdobie, ked som videla v snoch letecke katastrofy aj s detailmi a na druhy den rano som si o tom precitala v spravach, takisto intuicia ma neklame....ktovie, mozno niektori z nas naozaj vidime veci co ini nevidia
@tenerifka niekedy je to duch-matka a vlastne ten jej materinsky cit je ten co najsilejsie ostal aj po smrti. a tym padom chodila k tebe a ty si mala to stastie ze si ju mohla vidiet, lebo urcite iny ju nevideli.
viem ze ti ludia, ktori maju tieto schopnosti vravia ze je dobre mat "mentora", ktory by vysvetlil a pomohol pochopit co sa s nimi deje.
a urcite je dobre I zle aj na tej druhej strane. viem ze "Tereza" z Long Island Medium vysvetlovala malemu chlapcovi, ktory tiez mal tuto schopnost, ze ona si v hlave akoby zavrie dvere a povie ze nikoho "nepusti dnu" a vtedy ma akoby pokoj od nich. len ona to ma pocas dna a ty v noci. mozno je kdesi naokolo niekto podobny lebo je vela ludi co citia a vidia duchov len sa o tom asi nie vsade rozprava. vidis ze na svk je to tiez akoby tabu tema
@tenerifka to s tymi mimozemstanmi som mala presne aj ja 4 roky dozadu...kazdu noc, uz som sa bala aj zaspat...neviem z coho to bolo alebo co to bolo ale akurat som prechadzala dost psychicky narocnym obdobim...neviem ci to bolo kvoli tomu ale ked sme sa prestahovali tak to skoncilo...inak sa mi zjavil pri posteli aj nejaky chlap ktory mi tahal paplon a ja som nemohla kricat...potom mi dal taku facku ze ma bolela tvar na druhy den..
@bubo621 niekedy ten duch v dome "chce ostat" a je pomocnikom (dava pozor na dom a jeho obyvatelov). niekedy je to "strateny" duch ktory nemoze prejst na druhu stranu (proste je chyteny v jeho case a nevidi ten tunel - to svetlo - aby presiel na druhu stranu). a niekedy je to to co by nikto nechcel mat doma. mozu to byt osoby, ktore zomreli v dome ale moze to byt niekedy aj blizka osoba ktora chce pripomenut svoju pritomnost.
podla tvojich skusenosti - ci je to skor - vidis ale citis sa ok, alebo ak je to viac neprijemne a mas pritom strach (otvaraju a zatvaraju sa dvere, mas pocit ze ta nieco neustale sleduje, veci najdes kde si ich nepolozila), by som mozno riesila ocistu domu osobou ktora ma s tym skusenosti - je to ze susena salvia sa zapali a tym "dymom" sa ocisti dom. cosi podobne ako ked v kostole pouzivaju kadidlo. pripadne ak si veriaca tak mozes tavolat knaza aby ti vysvetil dom.
je to aj vela o tom ze ci sa nechas zastrasit alebo povies ze nie, toto je teraz moj dom a ja si zelam aby si ma nechal na pokoji.
@bubo621 pozri si prosim tento link http://www.huffingtonpost.com/2011/10/27/theres...
je v anglictine, dufam ze budes rozumiet
@dana_l veci ani nie len maleho hracky miznu,raz puzzla,raz lego,a ozaj uz som pozrela vsetko kde by to mohlo byt a nie je to nikde,jedine ze to zmizlo.No praveze v dome nikto nezomrel.To ze ma sleduje si mzslim lebo mam taky pocit ako keby som niekoho videla sa otocim a nikto.a po anglicky neviem.
http://refresher.sk/24134-Spankova-paralyza-naj...
niečo o paralíze
Dnes nadranom som mala neprijemny sen. Neviem, ci to bola spankova paralyza, ci lucidny sen. Skratka volam to sen v sne. Uz som to par rokov nemala. Zobudila som sa 4:30 nadranom, chvilu som sa prevalovala a potom som opat zaspala. A zdalo sa mi, ze niekto prisiel do izby a lahol si za mna zozadu. Na co som sa zobudila (ale stale sa mi len snivalo). Ked som si uvedomila ze stale snivam, tak som zacala kricat na kamarata u ktoreho som spala. Najskor mi neslo vydat hlaska (uvedomovala som si, ze ma to desi, ale stale som spala) a potom sa mi to podarilo. Kamarat mi odpovedal, ze uz idem. A nic. A potom som sa prebudila. Ale stale len v sne. To som si uz v sne uvedomovala, ze stale spim a chcem sa velmi zobudit. No este hodnu chvilu mi to neslo. Na koniec som sa skutocne zobudila. Fu, to bola ulava. Bolo 5:45. Takze cela moja snova epizoda trvala okolo hodiny. Dost neprijemne. Mavate taketo sny v sne? Proste, ze sa zobudzate a v sne si Uvedomite, ze stale spite?
Mam znameho a stala sa mu taka vec ze sa prebudil a vedla postele mu stala cierna postava bez tvare a podavala mu ruku......je s toho mimo a ma strach nakolko ma priatelku v 8 mesiaci tehotenstva....tak moja otazka znie co to znamena a ci si tym niekto presiel???? Dakujem
@nadenka2802 Ale tak mozno to nemuselo nic znamenat, ci myslis si ze ano?
je to práveže naopak telo sa preberie na podnet ale mozgu to trvá kým nabehne kľudne v takej fáze môžte vidieť hocičo sú to bludy keďže mozog nieje pri vedomí... pomáha len prekrvovat hlavu chodít behať, túry, cvičiť zdravá výživa objedzit cigarety vysadiť kávu a kofeín prejde to samé je to dôsledok zlej životosprávy a cievneho systému zasobovaniu krvi kyslíkom také niečo môžu mať ľudia čo majú chudokrvnosť.... je to nepríjemné ale dá sa toho zbaviť navždy 🙂 každopádne netreba bludom pripisovať význam je to to iste ako keď sa v noci zobudite a pozriete sa príklad na stoličku s vecmi a vidíte tam človeka sedieť a následne čím sa mozog viac sústredí tak sa tie veci vyostruju... proste ten mozog v spaní je vo vegetativnom stave a keď sa telo zobudí a nieje v tele také prekrvenie tak mozgu trvá kým sa okyslici a zapne bdely sústredení stav......

Neverim na duchov, vsetko sa snazim rozumne vysvetlit, nie som blazon.....spankovu paralyzu mavam velmi casto, lenze ja pri nej vidim mimozemstanov, spim, zrazu sa zacnem citit divne, chcem sa zobudit, ale nemozem sa pohnut, nemozem kricat, a oni su okolo mna, neviem ci to trva par sekund alebo minut, strasne sa vtedy bojim, ked to pominie, spim az do rana so zaznutym svetlom, je to psycho ale neviem co s tym.....prvykrat sa mi to stalo asi pred 16-imi rokmi este na Slovensku a odvtedy pravidelne parkrat do roka.
Ked som bola mala, asi 6-rocna, byvali sme este v panelaku pri jednom zamku (toto som si dala do suvislosti az v dospelosti, ze to mohol byt nejaky duch odtial), pravidelne ako ma mama ulozila spat sa pri mne objavila zena v dobovom obleceni s dlhymi vlasmi,akoby vyrastla zo zeme, nic nevravela, len tam pri mne sedela az pokym som nezaspala, vobec som sa jej nebala, zdalo sa mi to uplne normalne, ze tam pri mne je....neviem, ci to boli mesiace alebo roky co sa to dialo