Nie je ľahke žiť s úzkosťou

blog_betka
9. dec 2022

Niekedy ma skutočne štve že niektorý ľudia si myslia ze uzkosti nič niesu, kto to nezažil nevie. Ale je to boj...

Každý má iné príznaky ale nech mi nikto nehovorí že je to v mojej hlave proste s tým neviem žiť poriadne keď je ta úzkosť v pohode nepoviem nič ale keď je silná je to hrozne a neviem sa vždy upokojiť...

zmrzlinka2021
9. dec 2022

@blog_betka
Pozri, nema zmysel tieto veci rozoberat s ludmi, ktorym chyba empatia a ani nemaju zaujem chapat ta.
POdstatne je co hovori tvoja psychiatricka a to najhlavnejsie je chodit na psychoterapie a ucit sa pracovat so svojou myslou + pohyb, kvalitne potraviny. Je to velmi dlha cesta, a velmi narocna, ale zvladnes to.

panelacikova
9. dec 2022

@blog_betka ja mám len otázku, nič viac: v čej hlave to potom je ak nie v tvojej?

tosomja
9. dec 2022

@blog_betka ja som nikdy nevravela, ani som nikoho nepresviedčala, že také niečo neexistuje, ale aj tak si myslím, že všetko je v našich hlavách, myšlienkach. Ale treba sa obrátiť na doktorov, nie obviňovať a presviedčať ľudí okolo, aby ti verili. Musíš sama chcieť zmenu.

bloger
9. dec 2022

@blog_betka Verím ti, že úzkosť je hrozná. Dá sa s tým ale niečo urobiť. Sú lieky pomocou ktorých to v pohode zvládneš. Neboj sa ja ti verím.

miadi
9. dec 2022

Nuz Musis na sebe pracovat ludia a ich nazor na vec to za teba nevyriesia.

iwesska
9. dec 2022

Lieky beries?

mandzula
9. dec 2022

Nema zmysel presviedcat o tom ludi, ktori to nechapu, tym sa naozaj netrap. Vyhladaj odbornu pomoc.

blog_betka
autor
9. dec 2022

@zmrzlinka2021 potraviny to tiež robia?

blog_betka
autor
9. dec 2022

@bloger ďakujem

blog_betka
autor
9. dec 2022

@iwesska áno

iwesska
9. dec 2022

@blog_betka A nepomahaju? Mne pomohli velmi.

minilla
9. dec 2022

Zalezi, ako sa clovek k uzkosti postavi. Styl “Je to boj…” nie je najstastnejsi. Cim viac proti niecomu bojujes, o to viac to pretrvava. Uzkost je v podstate pre teba informacia, ze na nejakej urovni ides proti sebe. Treba zistit kde konkretne a pokusit sa o napravu. Vtedy aj uzkost povoli az uplne vymizne.

marianarem
9. dec 2022

@blog_betka No nikto nevie pochopit chorobu, ktoru nikdy nemal. S uzkostami a depresiami je to este tazsie, lebo kto to nenal, predstavi si za tym strach a taku vacsiu skleslost a hned ma plne priehrstie rad, ako mas ppzitivne mysliet, prekonat sa, nebat sa atd.
Ja mam tiez uzkostne/panicke problemy a som presvedcena o tom, ze to len v hlave nie je. Podla mna to je realna porucha nervovehio systemu. Ano, mozu sa tie problemy spustit po nejakom vypati a strese, ale niekomu aj len po chorobe, po porode a podobne. U mna to kedysi spustilo pravdepodobne prepracovanie. Odvtedy som absolvovala roky terapii, vnutri som sa uplne zmenila, v zivote porobila pozitivne zmeny, ovela menej stresujem, v hlave to mam uplne inac...a nic. Vobec nemusim mat stres, aby to prislo, stacia hormony - PMS, tehotenstvo, porod. Alebo privela fyzickej aktivity. Alebo hluk. Alebo aj prilis velka radost. Nervova sustava vyprodukuje uzkost, pricom sa realne nicoho nebojim. U mna je to tak, ze normalne mozem popri tom mat aj dobru naladu. No tazko sa to vysvetluje, ale tak ja sa ani nesnazim niekoho presviedcat. Ale hovorim o tom, myslim si, ze treba a casom to mozno viac ludi prijme, ze takato choroba existuje.

mikadooo
9. dec 2022

@blog_betka to je vždy tak s psychickými chorobami. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí ti budú tvrdiť, že to nič nie je. 🤷. Našťastie, stále je viac a viac odborníkov, ktorí do laikov hučia, že je to choroba ako každá iná a treba ju riešiť s doktorom a nie s tetkou z potravín, ktorá tvrdí, že to nič nie je. Držím ti palce, aby si sa so svojou chorobou vyrovnala ako to len pôjde a dokázala si žiť aj s ňou čo najplnohodnotnejšie.

blog_betka
autor
9. dec 2022

@iwesska ako kedy ale mne sa zdá ze mam od nich uzkosti

zero1
9. dec 2022

je to ťažké ale veľa vie človek spraviť sám. pracovať s tým, naučiť sa čo je spúšťač a vyhýbať sa tomu. naučiť sa ktoré činnosti mi pomáhajú keď to príde. k tomu možno kombinovať aj odbornú pomoc v podobe nejakej terapie. osobne som proti užívaniu liekov na ukľudnenie typu xanax a podobne. vedie to iba k závislosti.