icon

Nízky krvný tlak u žien nad 45 rokov

10. júl 2025

Zienky nad 45r ,aj vy mate nizky tlak 100/70 pred svojim cyklom??? Uz 2.mes pozorujem,ze mam taky tlak...hlava a krize idu vybuchnut,to mi pomaha magnezium a zinok...mam trocha znizeny estrogen ,ale gynda to zatial riesit nechce,ze ked mam pravidelny cyklus aj ked velmi kratky 2dni a slaby,tak pockame...

nikaeli
10. júl 2025

Ja mám celoročne už takých 25 rokov tlak 90/70 🤷🏻‍♀️ kardiológ mi odporúčal dať si občas iontový nápoj, doplniť elektrolyty a samozrejme piť vodu, doplniť Fatru. A áno, keď mám dostať, deň predtým mám migrénové bolesti hlavy. Nič iné ako ticho v posteli, studený obklad na hlavu, tma a Nalgesin mi nepomáha. A teplý obklad na brucho (alebo výhrevná podložka pod chrbát). Na druhý deň mi nič nie je..

billy_jean
10. júl 2025

Ja mám celý rok tlak max 100/60, sú dni kedy 90/60. Vitaj v nasom hypotonickom svete.

taktotedanie
10. júl 2025

@anonym_autor ved ked si to viete odsledovat v dane dni alebo uz den vopred viac vody silnejsia kava alebo cova cola, je to bezne

btus
10. júl 2025

celý život mám tlak okolo 100 (90) / 70(60). ak náhodou vyskočí na 120/80 tak s poviem,že fúúú, dnes ho mám vysoký. 🙂

nikaeli
10. júl 2025
@btus

celý život mám tlak okolo 100 (90) / 70(60). ak náhodou vyskočí na 120/80 tak s poviem,že fúúú, dnes ho mám vysoký. 🙂

@btus mám to rovnako. Pri tabuľkovom tlaku 120/80 mi je na odpadnutie, cítim sa ako papiňák - tlak na hrudi, v hlave, celé zle.

michaela329
10. júl 2025

@anonym_autor celoživotne mám ešte nižší 🤷 Telo si zvykne, ono sa to ani nerieši. Skús trochu prisolit, viac piť a viac sa hýbať - lepšie vytlačí krv v pohybe ako na gauči.

autor
10. júl 2025

tak dakujem za upokojenie..som pravidelny darca krvi ,takze ja som mala stale tlak ukazkovy ... malo solim,tak skusim sa kuknut na to a pohybu mam vela..

oriesocek
10. júl 2025

vela ludi to tak má a potom hups okolo 55-60 ide tlak vyssie. moja mama mala celý život nizky tlak a uz berie lieky od tlaku - zacala iba pred par mesiacmi, má 67.

siska53
10. júl 2025

@anonym_autor ja mavam zvacsa nizsi az nizky tlak. Ale to mam stale.. obcas vyskoci vyssie.. ja mam skor problem nizky tlak a vysoky tep.. ak je nad 90 tep, tak v kombinacii s nizkym tlakom to pocitujem ako nepohodu.