Obvodná lekárka ma označuje za tučnú. Čo robiť?
Chcem sa spýtať, čo by ste robili v mojom prípade. Chodím na preventívky obvodnej, ktorá mi štandardne meria tlak váži ma a meria. Podľa váhy mi vypočíta BMI a každý jeden krát, čo tam som mi povie, že by som sa mala zamyslieť nad redukciou hmotnosti čisto na základe čísla na váhe. Som človek, ktorý cvičí 6x do týždňa a veru nepripadám si, že by som bola "tučná". Mám niečo cez 160cm, 163-164 niečo také a váhu niekde medzi 58-60 podľa toho kedy sa vážim. Dám do komentára fotku postavy.
Je toto reálne považované za niečo nie zdravé alebo som ja divná? Ďakujem.
lebo su lekari, ktori su presvedceni, ze len chuducki ludia mozu byt zdravi. moja dcera ma 172cm, 56kg, sportuje 3x do tyzdna, je taka "pevna". pred mesiacom na gastre na kontrole jej lekarka povedala, ze "do jesennej kontroly schudnut aspon 3kg." a na mna sa pozrela s dodatkom, ze mam na to dohliadnut. ( Lekarka aj sestricka uplne vychtrliny, doslova kost a koza.) Pred tyzdnom na preventivke pediatricka dceru do nebies vychvalila, aku ma peknu postavu a idealnu vahu, ze dnes u pubertiacok sa to uz vidi malo. no a vyber si!
Ty mas podla mna tip-top postavu, ziadnu nadvahu! vyzeras vyborne.
@petracandle
Ja som v puberte mala ten istý problém s pediatričkou. Len to bola stará škola, ktorá išla podľa tabuliek a tvrdila mi, že v mojom veku mám mať o 10kg menej. Potom jej matka pozrela do tej tabuľky a hovorí jej, ale že tam je výška uvedená 153cm a ja mám 170cm. Tak jasné ze keď nemám podľa jej tabuľky výšku, tak nebudem mať ani váhu. A to som bola dlhá špageta. To žiaľ, niektoré doktorky, to je katastrofa. Kebyže jej matka nepozrie do tabuľky, ja v pubertálnom veku, kedy majú dievčatá najväčšie komplexy zo svojej postavy, by som skončila ako anorektička, lebo milosť pani akosi zabudla (zámerne) uviesť, že som vyššia o 16cm podľa tej jej tabuľky, zázračne, váhu opomenúť nezabudla. Lenže táto milosť pani mala celkovo problém s mladými ženami.
Doktorka je divná, máš super postavu, o ktorej sníva mnoho žien...
Bože za takú sexi postavičku by som vraždila. 🤤 Musím už dačo so sebou začať robiť ☹️
Taku postavu ti urcite nie jedna zavidi...vratane pani Mudr...ja som tiez mala jednu obvodacku, ktora ma stale urazala pripomienkami typu, ze ,,nemate nic zaujimave,,...
to je v pohode, mna uz u tych dnesnych lekarov absolutne nic neprekvapi, ..ja mam 177cm a 58kg, a mne min.rok na preventivke povedala moja obvodacka ze by som mala viac cvicit. 🙄🙈 akoze ok, tazke vahy v posilnovni zrovna nezdviham, ale mam uz pomaly 40, tri deti a snazim sa behavat 2-3x do tyzdna priemerne 6-8km, akoze niektorym clovek nevyhovie ani kedy si bola miss bikiny fitness, aj tak by si nasli daco do coho rypnut
😂😂😂😂😂😂 áno jednoznačne , mäkké sadlo sa ti prelieva cez okraj vane v ktorej si sa zasekla .
Urobila by som to ,že by som sa jej opýtala či si vizuálne podľa nej tučná keď to ukazuje tabuľka? Lebo ty sa cítiš dobre ,si zo sebou spokojná a športujes. Ale necítis sa dobre v tejto ambulancií lebo sa tá to dotklo. A možno by bolo vhodné nastaviť jej zrkadlo ,...na to ani lekár nemusím byť aby som videla že je niekto viac alebo menej kostnaty...
@andrejkaa26 😂 vsak ty mas po 3 detoch lepsiu postavu nez ja pred prvym 😂😂
@majka36912 aale coby... ja mam hlavne dobru genetiku, metabolizmus mi gunguje zatial stale super, uvidime ked budem 40+ ci to bude stale taky ideal alebo si budem musiet zacat davat bacha, naozaj s kilami naviac som nikdy v zivote nebojovala, 58kg mam odkedy som prestala rast do vysky, aj keby som pol svine ziedla vecer o 10tej nic mi to nespravi, ale je pravda ze pohyb je asi zaklad, pri oboch tehu (jedno s dvojkami) som nabrala asi plus 12kg a do dvoch tyzdnov som bola zase na 58, .. ale podstatne je ze ani ja niesom v ociach mojej obvodnej ideal😂, to len aby si autorka z toho nic nerobila, paradox na tom celom je ze moja obvodacka je extremna fajciarka, takze co dodat.. sebareflexia u nich nehrozi, ego lekarov je niekedy neskutocne..
Ty lekárke odporuc očného lekára.
Ale to slovo “tučná” lekárka nepoužila, však? Lebo sa tu toho ženy chytili… ja mám výšku o trochu menej a vážim oveľa viac ako Ty, aj som asi o dosť staršia, mojej lekárke sa to tiež nepáči, hlavne kvôli tomu, že obaja moji rodičia zomreli na infarkt (otec pomerne mladý v 57 rokoch), tak preto ma viac sleduje. Je ale slušná a určite ju kvôli tomu nevymením 😉 V Tvojom prípade prečo sa jej normálne neopýtaš, prečo si myslí, že by si mala zredukovať hmotnosť? Keď máš svaly, sú ťažšie ako tuk a ak sa inak cítiš zdravo, nie je dôvod. Ak Ti inak lekárka vyhovuje, určite by som ju nemenila ako tu radia, ale opýtala sa jej, prečo má ten názor.
@andrejkaa26 Tak vahu urcite nemyslela, ze mas zlu. Mozno kvoli chrbtici, aby si ostala rovna, nabrat trochu svaly alebo nieco take tam videla. Alebo je upne mimo, aj to moze byt
Preč od takej lekárky
Ktohovie ako to bolo. To co pises, mi pride dost vytrhnute z kontextu. Na preventivku sa chodi raz za dva roky, tak pochybujem, ze to co ti povedala, bolo opakovane.. ak si chcela pocut teraz od milion bab, ze si chuda, tak ano, nie si tucna
doktorka je vymyslená, že?
skôr potrebuješ pochvalu na postavu.
máš ju peknú aj bez klamania😉
uplne v pohode postavicka
Dobre tak dám hlbší kontext pre všetkých, ktorí tu budú vypisovať, že potrebujem počuť, že mám dobrú postavu.
Do 17tich rokov som chodila k pediatričke, ktorá išla do dôchodku. Potom som začala chodiť k tejto pani doktorke, lebo je to moja spádová, pridelená podľa obvodu. Mala som 17 keď som tam začala t.j chodím tam 8 rokov. Keď som mala 18 mala som komplikovanú zlomeninu nohy a skoro rok som chodila o barliach - pribrala som asi 5 kíl. Keď som sa už mohla hýbať normálne, začala som cvičiť. Bola som u nej na kontrole tesne po tom, čo som odložila barle. Vtedy mi prvý krát povedala, že by som mala niečo so sebou robiť. Ja som jej vysvetlila, že som rok bola o barlách. Vrátila som sa tam o dva roky (mala som 20) už som tých 5 kíl navyše nemala. Postavila ma na váhu ani sa ma nespýtala či cvičím alebo čo len mi povedala, že tú váhu zo zlomeniny by som naozaj mala schudnúť. Povedala som si ok, bola som potom na diéte, schudla som ďalšie 3kg. Prišla som o dva roky (mala som 22) s váhou 58 kíl pani pozrela do tabuľky a povedala, že podľa BMI mám "miernu nadváhu" že či som už rozmýšľala nad tým, že sa dám dokopy po tej zlomenine. Teraz som tam bola posledný krát (mám 25), minulý rok som nebola lebo som bola v zahraničí. Fotka bola robená v deň keď som bola u nej a povedala mi zasa to isté. Že už je to nejaký čas a že teda "BMI sa mi zhoršilo" po poslednej kontrole (mala som rovnakú váhu ako pred dvoma rokmi) a "treba s tým niečo robiť". Ja som sa jej spýtala, že teda ako sa počíta BMI, lebo podľa toho, čo viem ja tak mám BMI v norme. Na to sa ma spýtala, či je lekár ona alebo ja.
Zjavne pani doktorka rada čítam staré diagnózy a opakuje sa dookola ako odohraných platňa. Ak máš z toho nejaké pochybnosti o sebe,zmeň doktorku a hlavné je,aby si sa dobre cítila. Keď chodíš k doktorke so stresom čo ti povie ku postave,tak to nie je v poriadku.
Ja mam tiež 163cm a mala som 60kg, žiaľ po pôrode už mám len 50kg a hnusím sa sama sebe fakt. Keď na mne visia ešte aj legíny...
Keď máš možnosť zmeniť lekárku, zmeň.
Sval je predsa tazsi ako tuk…
Lekarka by si mala pozriet fotky 2 rovnako vysokych zien s vahpu 60kg. Jednu, ktora vobec necvici (cize tuk) a jednu, ktora cvici 6x tyzdenne. (sval). A vtedy pochopi, ze schudnu ma ta prva.
Ja by som bola rada keby mam postavu ako ty a veru mna obvodny doktor nikdy nenazval tučnou ani to nenaznačil a to už mám tretieho...
Možno má pocit, že ti niečo musí vytknúť. Ja by som doktorku určite zmenila, načo sa stresovať, keď nemusíš.
Keď som nastupovala do prvého zamestnania, musela som sa podrobiť vstupnej prehliadke. Bola to taká postaršia doktorka. Som vysoká 170 cm a mám 61 kg. Hneď ma sprdla so slovami: preto máte nízky tlak, lebo na výšku 170 cm máte vážiť 70 kg. Mala som dosť...
Vyzeras super ,vymen lekarku
Okamžite by som zmenila lekárku. Zbytočne vyrába stresy a komplexy človeku.
Ak stanovuje diagnozu a liecbu tak ako posudzuje hmotnost, tak zbohom. Ty mozes mat vyssiu hmotnost, lebo mas vela svalovej hmoty, co evidentne aj mas. A vlastne ani nemas vysoku hmotnost. Vyzeras skvele, chcela by som aj ja tak vyzerat. Od tej truby si zober kartu.

Ja mam presne tie iste miery ako ty, a nikto by mi nepovedal ze mam chudnut