Obvodná lekárka ma označuje za tučnú. Čo robiť?
Chcem sa spýtať, čo by ste robili v mojom prípade. Chodím na preventívky obvodnej, ktorá mi štandardne meria tlak váži ma a meria. Podľa váhy mi vypočíta BMI a každý jeden krát, čo tam som mi povie, že by som sa mala zamyslieť nad redukciou hmotnosti čisto na základe čísla na váhe. Som človek, ktorý cvičí 6x do týždňa a veru nepripadám si, že by som bola "tučná". Mám niečo cez 160cm, 163-164 niečo také a váhu niekde medzi 58-60 podľa toho kedy sa vážim. Dám do komentára fotku postavy.
Je toto reálne považované za niečo nie zdravé alebo som ja divná? Ďakujem.
Tvoja lekarka ma urcite skoncenu medicinu? Lebo ak ano, tak je to velmi smutne. Mala by si skolu este raz zopakovat alebo vratit diplom.
Kašľu na to,ak si s ňou inak spokojná. Máš krásnu postavu. 👍
doktorka je divna
postava super, vaha podla mna ok. Ja mam 162cm a momentalne skoro 57kg, ale mne to vadi, mavala som okolo 54-55kg a to bolo uplne fajn, ale zacala som jazdit denne autom, sedave zamestnanie, zdrav.problem s kolenom a vaha isla hned hore :( ale verim, ze sa to vrati. Ty mas peknu postavu, vidno, ze cvicis, vobec by som lekarku neriesila. Ja ked som bola minuly rok na preventivke mala som 55kg a lekarka nic nepovedala na vahu... Odporucam vymenit lekarku, resp. napis, ako vyzera lekarka, ci len nema komplexy sama zo seba :D
Urcite nie. Ale mam skusenost, ze zatial co ozaj tucnym zenam sa lekarka toto povedat neodvazi, pripadne si asi mysli, ze je to zbytocne, mne to splechla do xichtu hned ako my vyslo vyssie bmi, tusim som mala 69 kil na 165 cm.
Neblázni, žiadna redukcia váhy. Más velmi peknú postavu, sportujes, svaly niečo vážia. Dr vôbec nerieš.
Vymen dr. Davas jej mesacne kopec eur a za co? Mas super postavu👍btw-dr.je stihla?🤔😁🙂
Vymen lekárku a tie šľapky 😁
Neverim,ze ti lekarka hovori,ze mas schudnut,fakt nie.
pekne tehly na bruchu 🙂👍 doktorka závidí
Nie si tucna. Vymen doktorku. Len pre srandu: nam vymenili dr. Automaticky, lebo nami vybrana skoncila. Sli sme k nej na preventivku mne povedala: "Liecite sa na stitnu zlazu?" "Nie""Budete". Na sone nic nezistili, neliecim sa. Muz mal kus zvyseny cholesterol, povedala mu, ze ho v 50 tke caka infarkt. A behava a sportuje, ale to je jedno, bo kus zvyseny, ta infarkt a uz mu chcela lieky nanutit. Ale ok, sme si pomysleli svoje. Potom prisiel covid. Chcela som ist na test na protilatky, pretoze som bola mesiac hotova, uz sa tak netestovalo bla bla bla a ta truba ma posielala na test na covid. Jej vravim, ze ja nepotrebujem test na covid, teraz sa citim dobre, chcem vysvetlenie, preco som bola mesiac slaba. Nic, isla si svoje. Tak sme si zmenili obvodnu, a sme velmi spokojni s novou. Pointa je, netrap sa s nou, su ludia a ludia.
Obvodná lekárka má asi problém so sebaprijatím a tebe závidí.
Tvoja dr je s prepáčením zakomplexovana p*ča...vôbec ju nepočúvaj 😘 a hlavne ju čím skôr vymeň 😊
Nie je doktor ako doktor. Máš super postavu, váhu máš dokonca aj vrámci BMI úplne v pohode. Ale ono ja veru neviem ako to vyštudovali tí lekári. Môj otec makal vo fitku, a keď uvidel dr jeho ramena , tak ma chudnúť. A čistý sval :D
Nie je to skôr tak, že si chcela počuť, že máš dobrú postavu? Pretože žiadna reakcia od autorky a neverím, že lekárka hovorí takejto postave, že je tučná
Mam 165 cm a 64 kg ...bmi je dobre . ..čiže tvoja dr nevie počítať bmi ..ale asi je aj slepá lebo si chudá až až
Vyzeráte výborne, čo by som za to dala, keby som ja tak vyzerala. Aj diabetologička môjho otca mu vždy hovorí, že by mal schudnúť a to nemá ani 90 kg a ona taká, že môže sedieť na dvoch stoličkách.
Ahoj.Dôležité je,že cvičíš a cítiš sa zdravo.Bmi máš v poriadku a na fotke vyzeráš super.
Nauc sa pocitat bmi a pri dalsej preventivke to ukaz aj doktorke. Ved to vsetkym zle pocita🙈 Radsej nech to nerobi, ked to nevie.
😂😂😂😂to čo za blbosť ? Ak ti to pomôže mam 156cm a vážim 64😂😂😂a čo ma po kom citim sa dobre priam vyborne😀
Mňa napadlo že lekárke zle váži váha,isto nemáš 58kg,neviem kde by si ich nabrala.Máš tak 50kg viac nie.Ja mám po troch deťoch 58kg pri 165cm a také ploché brucho isto nemám.Som jak v treťom mesiaci tehotenstva😄Aj chlap mi povedal že keď sme sa zoznámili som bola chudšia😊Lenže ja som mala tretiu po 40-tke a tam žial váha ide skôr hore ako dole.Snažím sa cvičiť,no nie vždy sa mi chce.Žial pomali idú kilá dole a brucho úplne.Celé zle.
BMI sa tazko aplikuje na ludi kt cvicia, moj muz je podla BMI obezny a pritom ma tehlicky na bruchu, najtazsie su asi jeho svalnate nohy 🤷🏼♀️😂 akoze podla fotky urcite nie si tucna a nemas sa nad cim zamyslat 🙈
Mas normalnu vahu.
Jednoznačne vymyslená téma 😉 čudujem sa koľké na to skočili. Buď sa tu odfotila Adminka alebo nejaká chuderka potrebovala počuť (čítať) komplimenty 😄 toto by žiadna doktorka neoznačila ako tučnú - ani výzorovo ani podla BMI, ktoré je úplne v norme.
isto niesi tucna,,mas normalnu zdravu postavu,,,ja mam 158 a vazim 50,,podla mojej doktorky este by som mala pribrat aspon do 55kg 🙂 ....neries,ak tak vymen doktorku
@petracandle ??? Nepochopím týchto ľudí. Neviem z čoho si usúdila, že je toto vymyslená téma. Ako som napísala ja som so svojou postavou spokojná, práve preto som sem písala, či ja som divná a zaslepená alebo mám divnú doktorku.
bmi uplna blbost, netreba to ani riesit
Tak toto je sila 😂 máte krásnu super postavu akoze tomsi neviem predstaviť to potom podľa jej výpočtov sú už len aký ľudia zdravý, to hovorí takto všetkým ? Brala by som keby to hovorí žene čo má ozaj nejakú nadváhu aj keď nie výraznú, po pravde som čakala že povie aj dr mne (cca 65kil) a to by som brala že ano treba aj sa snažím. Ale toto ?
Baba má kocky na bruchu a vraj je tučná… tak ja už neviem, kto je tu blbec.

Ešte že si dala fotku, lebo sa stavim že aj sem by začali niektoré písať že ak máš 160cm, tak 60kg je veľa 😅 tak totiž sem zväčša ženy píšu do diskusií čo to tu už celkom dobre poznam.. zmenila by som doktorku..