Očkovanie, antikoncepcia a nadváha
Baby ste tu nejaké čo sa dali zaočkovať aj napriek tomu že brali anti a mali nejaké to kilo navyše? Mali ste nejaké problémy? Ja stále váham a hlavne toto ma odrádza či nebudú nejaké vedľajšie účinky. Ďakujem
@zooeynka Ako politolog na to jednoducho nemas, prepac. Vies, ak mas strach, tak prirodzene veris tym outlayerom, lebo podporujú tvoje presvedcenie. Ale vacsina tychto ludi je zaockovanych a silno ockovanie odporuca. Je jasne, ze to, ako sa ty rozhodnes je na tebe. Ale sirit na sociálnych sietach myslienky, kde chvalis lekara odporcu ockovania, co tvrdi, ze vakcina ma vplyv na dieta. Nie nema. A ty nemas kompetenciu ohodnotit toho lekara, ak vobec taky existuje, ze je dobry lekar.
@zooeynka A este ako politolog, ak povies, ze lekari su rozdeleni na dva tabory...mylne to evokuje predstavu, ze to je 50:50. Co nie je pravda. Správnejšie by bolo uviest, ze je mala skupina odbornikov, ktori nesuhlasia s plosnym ockovanim...ako politolog asi rozumies tomu, ze je rozdiel v tom, ako sa informacia sformuluje
@dadis strach? Ved ten maju v prvom rade ludia co sa utekaju ockovat, nie?? Ockuju sa zo strachu pred covidom, ten strach je systematicky tvoreny v ludoch mediami a nasimi kvazi kapacitami vo fachu a tiez politikmi. Bez tohto vytvoreneho strachu by sa nesiel ockovat nikto, ani ty. Ja ako neockovana som ta, ktora ma sice pred covidom respekt, ako aj pred kazdou chorobou, ale strach nemam. Ty ano preto si ockovana.
@dadis povedz mi, kolko priestoru dostavaju v mediach lekari, ktori su proti hromadnemu ockovaniu? Kde beries istotu ze je to mala skupina odbornikov? Skus sa zamysliet preco nemaju priestor v mediach a preco su zaznavani okamzite ako verejne vystupia. To ja ako politolog viem uplne presne preco je to tak a preco na nich system utoci.
@tiffibaby doktor ti nepovie nic,lebo na tom zaraba. Ja som brala antikoncepciu mala som potom zle vysledky a dokonca aj zrazanlivost krvi nebola dobra a moja gynekologicka len mavla rukou. V tom momente som vysadila a viac nechcem vidiet antikoncepciu. Zvlast pri nadvahe by si sa mala mat na pozore.
@zooeynka To nie je pravda. Mojim prvym motivom bola ochrana mojho okolia(nieco ako spolocenska zodpovednost), dalej tuzba navratu k normalu (lockdowny, zatvorene skoly, preplnene nemocnice a odlozene operacie a zabedbane ine diagnozy, trapiaci priemysel - gastro, turizmus, kultura), potom moja ochrana. Som zdrava 40r zena, bez diagnoz, normalna vaha, ziadna antikoncepcia, dobra imunita - nebala som sa kovidu, bala som sa len toho, ze nakazim svojich rodicov/babku/deti a oni by to nahodou nedali...ale covid som nemala, ale moji rodicia a brat ano. A poviem ti, ze moj brat skoncil v nemocnici a mama bola 1 nohou v hrobe, dostavala sa z toho este par mesiacov.
@dadis a este mi prezrad ako si prisla na to, alebo co ta presvedcilo o tom ze ockovanie neskodi dietatu tehotnej zeny?🙂 Prehlasujes to s takou istotou akoby to bol rokmi overeny fakt. Ty si sen kazdej propagandy, uveris vsetkemu co ti povedia, nic v zlom. A urazis sa keby ta niekto nazval ovcou.
@zooeynka Tento priestor maju politici. LSNS a Republika, Smer a Hlas. Tito ludia formuju nazory v nasej spolocnosti. Bohuzial. Preto je vo vyspelych krajinach 2x taka zaockovanost ako u nas. Myslis, ze tam priestor outlayeri nedostavaju? Dostavaju priestor rovnako ako u nas. U nas su vsak ludia formovani politikmi a nie odbornikmi.
@zooeynka Ved popis mi sposob, akym by to dieta mohla vakcina poskodit a potom sa podme o tom rozpravat. Ja viem o rizikach tehotnych zien v suvislosti s kovidom, je zdokumentovanych mnoho pripadov tazkych priebehov a umrti tehotnych zien a su zdokumentovane aj umrtia novorodencov, ktorych imunita covid nezvladla.
Preco sa pytas tu, kde je tak tretina zenskych antivaxeriek a fanusiciek konspiracii v style, ze sme cipovani a pod? To je posledne miesto, kde by som si pytala radu. Len by som sa nasrala, s prepacenim.
@dadis ty si uz nacisto prepnuta🤦♀️aky hoax...Ja nechapem,ako moze byt len 1 "nazor" ten "pravy"🤦♀️Teraz si to rozober normalne logicky...
1.vakcina je EXPERIMENTÁLNA
2.este su neni zistene strednodobe a ani dlhodobe "ucinky"
3.kazdy,opakujem KAZDY,ci uz ocko alebo neocko moze ochoriet,mat tazky priebeh a aj zomriet(vid napr.Izrael)
4.Preco,su ludia neni informovani aj z "druhej" strany?
5.Stale veris niecomu,co uz bolo viac x vyvratene,ale pravdu ma len jedna strana
6.Vakcina je dobrovolna,takze nikoho nepresviedcam o za a ani proti!Kazdy jeden sa musi rozhodnut sam!
7.Ked by sme sa chceli bavit o "kolektivnej imunite" tak mozme si ako priklad zobrat napr. Izrael
8.Ludia si uz asi nepamataju,ze bolo slubene- 2 davky a mate slobodu...a zrazu,kde sa vzala tu sa vzala uz sa ockuje 3 davka(niekde som postrehla,ze uz uvazuju,alebo zacinaju 4)A to je v priebehu cca roka a pol😱
...
Takze treba sa rozhodnut sam za seba,lebo ja,ani ty,ani Jozko,ci Ferko nebude niest nasledky(ak sa nejake objavia)...A kedze je to EXPERIMENT mali by byt ludia plateni za to a riadne sledovani lekarom...Nie sa vakcinovat horsie ako psy,lebo ja so svojim psom chodim do veterinarnej ambulancie na ockovanie a nie do Tesca,kulturaku a neviem kam vsade.Pekny vecer
@lucinka2ho Tieto donekonecna kopirovane odstavce menej vzdelanej casti populacie uz zacinaju byt otravne. Nema zmysel ani vyvracat kazdy bod, v tvojom pripade by to bola cista strata casu, ani nevies, co pises a ani nema zmysel ti nieco vysvetlovat, proste chyba mozgova kapacita. Odpovede by si nasla, keby si citala nieco ine ako infovojnu ci Mazureka, ale to samozrejme nechces.
@lucinka2ho dakujem za urazku, z tvojich ust si urazku cenim viac ako pochvalu. Tvoje tvrdenia boli x krat vyvratene. Vakciny nie su experimentalne. Presli vsetkymi fazami skúšania a bola overena podla protokolov narodnych skusobnych ustavov (napr.najvacsie FDA, EMA). Mali podmienecnu certifikaciu, co zdaleka neznamena, ze je experimentalna. Uz dokonca niektore ziskali bezpodmiencne schvalenia. Ze sa objavili dalsie neziaduce ucinky v priebehu jej podavania (napr.trombozy mladych zien pri AZ, nekomplikovane myokarditidy u teenagerov muzov pri mRna) boli len ucinky, ktore testovania logicky nemohli zachytit, lebo sa objavovali tak zriedkavo. Uvedomujes si, kolko ludi na svete je zaockovanych? A ano. Pandemia aj vdaka ockovanym vo vyspelych krajinach ustupuje. Jasne ze budu aj ockovani umierat, to je prirodzene. Aj dalsie davky su logicke. Ale data potvrdzuju vyhody ockovania a ako vyhody ockovania vysoko prevysuju rizika kovidu. Dokonca aj u deti, ktore nemali casto komplikacie z covidu.
@lucinka2ho Opat nieco lacne, ubohe a trapne (pre teba zrejme duchaplne)
@tiffibaby Pozri je to na tebe, moja znama s obezitou (neockovana) momentalne bojuje o zivot. Nie je prva. Vsetky tie nechutne kospiracie a sirenie nenavisti antivaxermi v lete sa teraz kruto prejavia. Zial suvisi to dost so (ne)vzdelanostou obyvatelstva, a tie okresy a % zaokocvanosti s tou vzdelanostou dost suvisia. Viac sa nebudem vyjadrovat, opat by to bola strata casu
@lucinka2ho Aha tak dakujem za hodnotenie, ze som prepnuta. Mam to brat ako kompliment? Urazila som ta niecim? Preco mas potrebu zverejnovat fakty, ked nepoznas suvislosti? Ake je tvoje vzdelanie?
@lucinka2ho Cize 1. Na covid zomiera v auguste ovela menej ludi ako v januari (lebo ockovanie) 2. Nejaky konspirator sa zamysla nad tych, ako je mozne ze na covid zomiera ovela menej ludi v auguste, kedze celkovo mortalita je rovnaka ako v januari
PS: Vedela by si nam prosim vysvetlit ten prvy graf? Ja tam totiz nevidim ziadne mesiace na osi X. Ty ano?
Vsak skus....ak nieco davas, predpokladam, ze tych grafom aj rozumies. Podla mna ten prvy totiz nema ziadne premenne. Dakujem za vysvetlenie
@mircalla zaroven na prvom grafe je zamerne vyznaceny januar, kde krivka nie je zdaleka najvyssia...kedze nema na osi vyznacene mesiace, nie je mozne z grafu zistit, v akom termine to bolo a preco prave toto obdobie neporovnava s augustom? Pretoze by musel napisat, ze v auguste je nizsie a a uz by mu to nesedelo do konceptu? Podla mna islo o zamer tvorcu toho textu zdramatizovat situaciu a vybrat si porovnanie, ktore zasiahne emocie citatela. Kedze jeho priemerny citatel cital grafy cca 5x v zivote, ani ho nenapadne pochybovat a overit si dany fakt pohladom na tu krivku v grafe.
@dadis len som skonstatovala...
@mircalla Nerozculuj sa,budes mat vrasky😉
nech sa paci,studujte o vakcinach😉Vsade mate linky na origos stranky..Je tam hadam dost faktov pre vas😉pekny vecer
https://www.dostojneslovensko.eu/
@lucinka2ho A to vzdelanie, draha? Prezradis?
@lucinka2ho Vies co je tragicke? Ze kopirujes veci, bez toho, aby si sa im snazila vobec rozumiet, vytrhnute z kontextu. Ale ono to opat suvisi. Trosicku inteligetneho cloveka na taky graf totiz nenachytas, teba ano, ides dalej. A to je to toxicke, cim si tato spolocnost prechadza. Ludia, ako ty.
@lucinka2ho A poznas tych 2 skrachovancov z toho oz? Preco si sa rozhodla verit prave im? Hovori ti nieco pojem hybridna vojna?
@dadis Vysoka skola dezolat a antivaxer😂😉
Skus si len prestudovat tie zahranicne stranky,ich z toho mozes vynechat😉
@mircalla ty priam srsis mudrostou😂
Dievcata majte sa ako chcete👋A zamyslite sa trosku nad sebou...ja nevravim,ze niekomu ocko pomoze...ono to je tak 50:50😉ale nikoho nebudem presviedcat😉Treba sa na to pozriet z oboch stran...A dievcata poznate tohto "dezolata"?Mozte si precitat aj o nom nieco...
@lucinka2ho Ja som ta niekde urazila? Uplne opravnene sa pytam na tvoje vzdelanie. Hadam to nie je hanba. Ja som analytik v hernom priemysle, tiez nie som zdravotnik.
@lucinka2ho Nie, nie je to 50/50, to by si ale musela sledovat data. Inak konspiratori sirili dokonca aj dezinformacie, ze Luc sa vyjadril, ze vsetci ockovani do 2 rokov zomru. Ale vsak o tom asi nieco vies lepsie ako ja. O prekrucani faktov tiez. Ockovanie nie je vseliek. Ale rozhodne znizuje riziko tazkeho priebehu a smrti. Ked su porovnas napriklad UK a Rusko, v Rusku, kde je slaba zaockovanost zomiera denne na covid skoro 1000 ludi, v UK cca 150 pri vyssom pocte nakazenych

Keď píšete, že jeden lekár tak a druhy inak... Podľa čoho rozhodujete, na ktorého radu date? Môj gynekológ je napr. tiež výborný operater a odborník vo svojom fachu, a on zase proti očkovaniu nenamietal, ako odborníka si ho vazim🤷♀️ naopak, moja všeobecná zase až také haló okolo covidu a očkovania nerobila (aj keď ma prekvapila a sama začala po čase očkovať..) a nejak nepadla na zadok z očkovania skôr prízvukovala imunitu a tiež ju ako odborníčku vážim. Na ktorého radu by som mala dat? Obidvaja sú moji lekári 🤔
Autorka tebe viem poradiť len z vlastnej skúsenosti ja síce nadváhu nemám, ale v čase očkovania som HAK brala a to mame v rodine nábeh na kŕčové žily.. A našťastie som to zvládla. Aj moja sestra a moja mama. Aj moje dve sesternice a dve svagrine. Ja som sa snažila zvážiť, čo je pre mňa nižše riziko, schytať covid, alebo očkovanie. Benefity okolo očkovania nevyužívam, mne je jediným benefitom ta ochrana.. Aspoň potenciálna. Nakoľko som v minulosti už prekonala zápal pľúc a donedávna som bola ročne dvakrát PN kvôli obyčajnej nadche/chrípke, tak som sa rozhodla, že cesta pre mňa je očkovanie. To ty musíš rozhodnúť a zvážiť všetky pre a proti.