Očkovanie dospelých
chcem sa spytat..vakciny,ktore su povinne pre deticky ako dlho "chrania" pred danymi chorobami? Ak len urcity cas,preco nieje "pokutovanie" aj dospelych, ktory sa nedaju preockovat?
@veriiii chcela som tym povedat to .. ze sa to da v pohode prekonat .... neboli ockovani ... a nic sa nestalo ... kolko neockovanych deti ... prejde tymito chorobami s trvalymi nasledkami ?? su nejake take studie ? nehladala som ich :P ja som ockovana uz bola na kiahne vsak ? a mala som ich ... Preco sa mamicky ockovanych deti boja chodit do kolektivu kde ma niekto kiahne ? ked boli na ne ockovane ? Je to tazka tema ... ani rodic si nemoze byt isty 100 % .. nie to lekar.... Preto sa spolieham na to .. ze poznam viac svoje dieta... a okolnosti .. a podla toho som sa aj rozhodla 🙂 a tak by sa mal kazdy rodic rozhodnut 🙂 ako to citi ... a podla informacii co ma 🙂
@sasa1310no jasné, že mohol dostať. Pretože každá vakcína ktorá je daná proti nejakej chorobe, tak má v nežiadúcich účinkoch samotnú chorobu.
Tak toto je dezinformacia roka, kde napr v Infarix hexe sa ako NU uvazda Cierny kasel, Zaskrt, Tetanus,Polio,Hepatitida B,HiB?Vyrobca kazdej vakciny uvadza na kolko ucinkovala v klinickom skusani,nikdy to nie je 100% ockovanych zeby bolo chranenych..a to z roznych dovodov, ak vezmeme do uvahy,ze nie kazdy organizmus spracuje tak vakcinu ako by mal,toto sa deje v urcitom mensom percente z dovodu specifickej vrodenej poruchy imunitneho systemu..alebo ani nemusis mat tento defekt,ale bola ti pichnuta ockovacia latka,ktora bola zle uskladnena alebo bola zle pichnuta..
@veronikax urcite take studie su, tieto chorby su tu uz od nemapate a je znama incidencia komplikacii.
ja mam taky silny pocit,ze ty si cely cas mylis KIAHNE a OSYPKY..
Nie,proti KIAHNAM SI NEBOLA OCKOVANA,kedze je to novsie a dobrovolne,nie povinne..bola si ockovana na OSYPKY..keedze mas v tom gulas, tak tak beriem aj tvoje predchadzajuce informacie !
@veriiii aleee myslim ... studie za posledne roky ... teraz.... tak cca 5-10 rokov dozadu .. alebo od kedy boli ludia schopni neockovat svoje deti. Ci neockovane deti .. mali nejake trvale nasledky po prekonani choroby na ktoru sa ockovalo ... alebo ju prekonali bez problemov ...
@veriiii ano zle som sa vyjadrila .... tazko sa mi sustredi ked okolo mna beha drobec :DD pardon ... ale mam v tom uplne jasno .... neboj sa ... :D moja chyba ... ze som to zle napisala.... no cely cas som myslela Osypky... Plietlo sa mi to s kiahnami .. lebo malicka mala kiahne uz ako malicka.... A ja som prekonala aj kiahne aj osypky ... tak isto osypky prekonal moj brat aj mamka. Gulas v tom nemam ... ale ked musim pisat rychlo .. obcas to preskoci... 🙂 ale je dobre.. ze si ma aj tak pochopila... aj ked som to poplietla 🙂
@veriiii ja som proti kiahňam očkovaná bola ako dieťa, ale ešte proti pravým 😉 Proti osypkam sa očkuje už tiež dosť dlho.
@veronikax napríklad Tebou spomínaný mumps mal pred očkovaním v 10% (to je 1 z 10 detí! ) ako komplikáciu aseptickú meningitídu, ďalšie často sa vyskytujúce komplikácie boli pankreatitída (5%), orchitída (zápal semenníkov - u 25% mužov, ktorí dostali mumps po puberte), ooforitída (opuch a zápal vaječníkov - 5% žien).
@veronikax chapem😉 /Takze aj tie mamicky zaockovanych ,co sa boja do kolektivu,kde su Kiahne si vlastne myslela do kolektivu,kde su Osypky..ved osypky nie su az tak bezne, prave osypky a rubeoa su velmi dobre pokryte mmrkom.lenze,kedze v niekotrych krajoch klesla zaockovanost pod potrebnych ochrannych 95%,,tak asi aj toto uz bude realita..ja sa nebudem bat. 😉
malicka mala vlastne kedy kiahne? a
A vies co ma vlastne napadlo,ci ta skleroza multiplex nemoze byt dosledkom tych prekonanych Osypok! ktore mala tvoja mama ako nastrocna..kedze neurotropne virusy ,ako OSYPKY,KIAHNE,RUBEOLA mozu sposobovat zmeny veduce k skleroze multiplex..mozu spustat autoimunne pochody..
@liebling98 ano,ale veronikina mala mala ovcie kiahne-=varicella,to je novsie ockovanie a je Nepovinne...nie prave kiahne=variola..variola je uz nastastie eradikovana(vdaka ockovaniu).
@veronikax https://portal.fmed.uniba.sk/clanky.php?aid=218
Sclerosis multiplex (SM) je autoimunitná choroba, pri ktorej dochádza k deštrukcii myelínových obalov v mozgu, periférny nervový systém ostáva neporušený. Príčinu choroby nepoznáme. Predpokladá sa interakcia faktorov vonkajšieho prostredia s genetickou predispozíciou k chorobe. Zo spúšťacích faktorov sa obviňujú vírusy, ktoré mechanizmom molekulového mimikri indukujú rozvoj imunopatologických procesov. V skutočnosti, početné vírusy obsahujú proteíny, ktoré majú príbuznú štruktúru s principiálnym autoantigénom pri SM - myelínovým bázickým proteínom (MBP). Ide o vírus osýpok, CMV, EBV, HBV, HSV, humánny herpetický vírus 6 alebo 7, koronavírusy a iné
cize, tie osypky nie su az take nevinne, hlavne ak mate uz v rodine geneticku dispoziciu na SM!
cize,skor ako 2jita davka ockovania by som za spustaca brala tie osypky alebo kiahne..
@veriiii aj koli SM nechcem ockovat ... lebo malej babka ju ma .... ani neviem ci ma nejaky vyznam sa k tomu vyjadrovat .... zaklad je ...ze clovek ockovany proti istej chorobe...by ju nemal dostat .... ale dostavaju ju .... ak ju dostanu pred ockovanim...tak ockovat nemusia ...ked dostanu po ockovani...tak naco vlastne ockovali??? Zaklad je ....ze je to hnus... a ked uz ...mozno by som porozmyslala o 1 davke ...a nie o viacerych vyrusoch naraz...
Nepaci sa mi ani tvoj utocny postoj pisania.... s inymi mamickami aj ked mali iny nazor...sa dalo v pohode komunikovat.... Tak sa asi pekne kraaasne rozlucim...lebo to tu asi vobec nema ziadny vyznam 🙂))
Aj ked sme poriadne odbocili od povodnej otazky 🙂))
Mier s vami ludkovia 🙂))) Idem sa niekde nabit pozitivnou energiou 🙂)))
Kto nechce ockovat...nech neockuje ... kto chce ... nech ockuje ... no ja zo svojho dietata nedam robit pokusneho kralika 🙂
@veronikax este pises ,ze tvoja dr povedala,ze len do 2 tyzdnov sa da zistit laboratotne z krvi ,ze ci prekonala kiahne mala..podla ma si zle rozumela doktorke..skor myslela,ze az po 2 tyzdnoch sa ukazu urcite IG..a neskor,ked uz prekonas, tak v krvy mozu po dlhu dobu pootvrdit IgG a to dr predsa vie ..
@veronikax hmm..ja by som inak rozmyslala..1)mate v rodine geneticku zataz na SM,
2) kludne tie osypky mohli sputit .kedze mama ich mala, a osypky su medzi moznymi spustacmi..
ja v takej situaci by som sa porozpraval s neurologom..a nie sa riadila niecim,co si precitas a mozno tomu ani nie celkom rozumies..
utocny ton?, prepac.
a zaklad je,ze ockovanie nechrani 100% ludi..
jasne,kto chce ockovat nech ockuje, kto nechce nie,ja len reagujem na nieco,co sa mi zda dezinformujuce..
@veriiii Kiez by som mohla toho viac popisat....ale iste veci by sa nemali davat na net.... a co aa tyka Dr. Tak povedala ..ze to ziadne kiahne neboli a tym to haslo...viac nechcela o tom pocut...
Ak bude ockovanie viac bez neziaducich ucinkoch...tak porozmyslam. teraz sme neziaduce mali..tak ockovat uz nedavam a dalsie nebudem uz vobec davat...
Prajem pekny den...a majte sa tu krasne... Dobru noc
@fidka79 myslis,ze terajsie neockovane deti ju(rubeou,ale aj cokolvek ine) prekonaju v detsve?😉.ci sa budu nakoniec nechat zaockovat radsej?
Rubeola pred ockovanim sposobovala kongenitalne vady dost casto ,aby sa stym nic nerobilo..,a akoze ,ked ju mali vtedy prekonat vsetky zeny v detstve?prave preto sa zaviedlo ockovanie.aby sa predchadzalo tymto kongenitalnym vadam. ako zenska sestra by si to mohla vediet😉
ja som bola ockovana na konci zakladnej skoly, a titer som mala vyborny aj cca 23 rokov po..
zase riesite ockovanie ? ach jaaaj .....zakladatelka skupiny nech tuto otazku polozi radsej svojmu lekarovi 😀
@veriiii noo skor som citala pribalove letaciky...ktore maju v zahranici a ktore mame my. Preto nerozumiem...preco sa u nas nenapisu vsetky neziaduce ucinky...ako v inej eu krajine...pricom dodavatel je yen isty..a aj vakciina je ta ista. No pribalovy letacik je iny :/ a asi nie je normalne pchat do cloveka a nie to este do deti veci ako hlinik ... a ortut..maj ked je v inej forme. Ja by som si nieco take pichnut nedala....dobrovolne... a dufam ze som v tomto prispevku uz ziadny nazov nepoplietla 🙂))))) uz utekam spat 🙂)) aby som nepisala jak totalny blbec 🙂))))
@sasa1310 ja len pridavam australsku verziu Infarix Hexa,kde je jasne napisane:Ingredients
The active ingredients of INFANRIX hexa are non-infectious substances from tetanus, diphtheria bacteria,purified proteins of pertussis bacteria, the surface protein of the hepatitis B virus (HBsAg, derivedfrom genetically engineered yeast cells) and inactivated poliovirus.
The vaccine cannot cause these diseases (TATO) VAKCINA NEMOZE SPOSOBIT TIETO OCHORENIA..
Cierne na bielom od vyrobcu..takze ?
dnes uz bolo tu nezmyslov dost,idem spat😀
@veronikax si sa pýtala, či deti neočkované mali následky po chorobe, tak bohužial mali, je toho príliš vela na internete, napríklad toto dievčatko prekonalo osypky ako bábo v pohode, lenže vírus jej časom napadol mozog a nervovu sustavu a teraz umiera, táto komplikácia sa vola SSPE
https://www.youtube.com/watch?v=aB8kGwKZiq0, daj si do youtubu tu skratku a nájdeš vypovede rodičov. Plus daj su rubeola syndrom alebo mumps complications a nájdeš toho dosť.
@veriiii to s tými pravými kiahňami som písala na odľahčenie, preto tam bol ten smajlik. Myslím, že sa v tom dosť dobre orientujem.
@veriiii ok ... ak sme pri tej australii Austrálii i v Európe sa používa totožná vakcína, ale európske predpisy nepožadujú v zložení uvádzať látky, ktoré sa vyskytujú vo výslednom výrobku len v stopovom množstve.
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/co-obsahuje...
a smrt si mozes pozriet aj tu ... http://www.slobodavockovani.sk/news/sukl-zataju...
A zase mozem spomenut to ... ze LEKARI zatajuju neziaduce ucinky u deti .. po pichnuti akejkolvek vakciiny .. Nezapisuju to ani do karty a uz vobec nehlasia na urady .... A potom su tie uuuzasne percenta uspesnosti na slovensku ... Poslednu dobu je velmi vela deticiek s nasledkami po ockovani ... toto sa neda nezapriet... je to fakt... a pravda. Preco by som mala ja skusat.... ci sa to u nas podari alebo nie ? Milujem svoje dieta najviac na svete... a ako si mozem byt ista... ze u nas to dopadne dobre... bez problemov?? Bojim sa vakciin ... a velmi .. a zatial ma nic nepresvedcilo .... ze by som nam nimi mala popremyslat. Neverim celemu tomu priemyslu ... uz vobec nie GSK ...
@adsumus ano su take pripady. ale su aj pripady ... a kooolko ich je ... ze najdu hrcku u dietata... v tej hrcke je vakciina ... Alebo ze uplne zdrave dieta... po ockovani ma komplikacie.... a skonci na onkologii alebo ZTP ... a tychto je ovela viac... Je to tazka tema... lebo je vela dokazov pre aj proti ... Podla toho .. ktora strana hlada ktore argumenty 🙂
a este som nieco nasla ; http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock... .... v skratke napisane zlozenia latok ...
@veronikax zo stránkou sloboda v očkovaní na nás nechoď a radšej si prečítaj tú klauzulu dole ,ako veci tam písané sú názorom autora a treba si info prebraŤ z lekárom ,plus nepreberá žiadnu zodpovednosť ak sa podľa nich budeš riadiť ,plus olovo je súčasť vzduchu ,ktorý dýchaš denno denne ,plus zlúčeninu hliníka máš napr v prášku do pečiva a to nehovorím ,že v rôznych zlúčeninách je všade ,dokonca aj v pôde a teória nanočastíc od av je viac menej úsmevná ,kto ovláda ako tak tráviaci trakt a metabolizmus ,plus ortuť sa nachádza len v očku proti chrípke ,kde sa z jednej ampulky očkuje viac klientov ,ale ja som sa s takou očko látkou nestretla ..tj čo očko pac. to jedna sterilne balená očko látka proti chrípke ...inak tiež by bolo zaujímavé vedieť ,kde všade tá ortuť je ,možno v morských rybách,vnútornostiach zvierat v takej pečienke ....

@veronikax zabudla som na rubeolu ockovanie😉