Očkovanie proti novému variantu Covid 19
Ahojte ľudia dneska som pozeral spravy a spomenuli o očkovanie aby sa ľudia dali zaočkovať aby mali proti latky,ale......Ale ne preháňajú stým očkovaním tak náhodou?...nechce tak štat a naše zdravotníctvo tak trosku si od ľudí vyžiadať peniaze aby štat zbohatol???....Ja som od prvého Covidu nebol vôbec za očkovaný a pritom som prekonal 3 Covidy a som tu ľudia,ktorý sa dali zaočkovať aj tak mali Covid neje to zbytočne???.....ma niekto vôbec záujem sa isť očkovať??:...ak áno prečo???....
@stelly652 tie chrípky budú mutovať do nekonečná kým sa budú tí tupci stále očkovať
@anonym_a361a1 vidím, že si odborníčka 😂
@mirokub predpokladam, ze virus este zmutuje, takze to, ze ma zaockuju proti jednemu kmenu, nemusi znamenat, ze ma ochrani aj pred inymi.
Prosim ta a na informaciu, ze kto sa vtedy ockoval musi sa aj dnes si kde prisla? 😂 Fakt nerozumiem, ludia prisli o zakladnu schopnost citat s porozumenim a vyhodnocovat informacie alebo tato tema bola zalozena presne s jednym cielom....
@petamich aby sa tu opet oba tabori pohadali.Ak niekto chce a potrebuje nech sa ockuje,kto to nechce a nepotrebuje nech sa neockuje.Na co je dobre sa presviedcat navzajom,len do hadky to pojde opet.Ludia su ako manzelia ani jeden zastanca nepopusti od svojej pravdy,to iste plati aj pre politiku,pre vojnu a vsetky tieto temy od covidu.
@michaela329 to vážne? Moja sestra očkovaná 3x a už prekonala 4x covid, nedávno posledný a vždy horšie a horšie príznaky. Nemá žiadne chronické ocborenia, nepatrí do rizikovej skupiny, tak si vyber!?
@anonym_45d09c poznám pár takých, čo sa neockovali a už tu nie sú, tak si vyber.
Tak za mňa cca. 2 roky pred covidom som skončila v nemocnici na infekcnom s atypickym zápalom pľúc. Nezistili príčinu a pozor počas celej doby dýchanie čisté. Horúčky, vysoké CRP a RTG potvrdilo zápal. Od vtedy chorá jak pes, aký bacil prešiel po chodbe predom nou, ten som chytila. Lieky na imuno nepomohli.
Zmenila som obvodný a ta, ze ci nevážim ocko proti chrípke.
Takže už 4 rok sa proti chrípke dám zaočkovať lebo to jediné spolu s posilnením imunity liečbou pomohlo. A to som tiež počúvala rôzne story kto ako bol strašne chorý, keď sa zaočkovať dal.
Mam aj 3 dávky proti covidu.
Tak každý nech podľa seba.
Mam aj 2 deti už väčšie. Jedno proti chrípke nikdy neockovane, auto imunitného ochorenia od mala.
Druhé to tiež auto imunitného ochorenia, choré ešte aj v škole ako skolkar. Až som sa rozhodla zaočkovať chripku aj u neho, nebolo čo stratiť. A pomohlo. Ockovali sme aj minulý rok a budeme aj tento.
Takže netreba šíriť bludy a nepravdy milá autorka.
Nikto ta nenúti sa očkovať nepovinným očkovaním.
Každý sa slobodne rozhodne.
Dva prípady z rodiny po očkovaní: mozgová porážka na tretí deň po očkovaní, polyneuropatia. Až keď človek má takéto prípady v bezprostrednom okolí, zamyslí sa, prehodnocuje. Od nás z rodiny sa už nikto proti kovidu očkovať nedá.
....tolko mentalnej zaostalosti v jednom prispevku, az rozum zostane stat🤐 a potom sa cudujme, ako to v tomto state vyzera, ked aj toto ma plnohodnotne volebne pravo
Čo to tu siris za nezmysly? Očkovanie je zdarma. Tak tu nesir blbosti
@pribinak očkovanie je zdarma, to je ako obedy a vlaky sú zdarma. A zaplatíme to všetci z našich vrecák.
@anonym_a6ba15 tu saplsria úplne ine veci z môjho vrecka, napr brutálne predražené letenky, občerstvenie na agraci, ….ale však určite máš prehľad
@pribinak na vakcíny išli MILIONY.
Národné centrum zdrav. informácií aj ŠÚKL v r. 2020-2022 zverejňovali Mesačné štatistické hlásenia podozrení na nežiadúce účinky vakcín na prevenciu Covid 19 (novšie už nie sú verejne dostupné) - na základe hlásení lekárov. K júlu 2022 bolo 11091 hlásení, 1715 závažných. Vážne následky: infarkt myokardu, náhla mozgová príhoda, pľúcna embólia, parézy (ochrnutie) nervov, trombóza, epilepsia.
Národné centrum zdrav. informácií aj ŠÚKL v r. 2020-2022 zverejňovali Mesačné štatistické hlásenia podozrení na nežiadúce účinky vakcín na prevenciu Covid 19 (novšie už nie sú verejne dostupné) - na základe hlásení lekárov. K júlu 2022 bolo 11091 hlásení, 1715 závažných. Vážne následky: infarkt myokardu, náhla mozgová príhoda, pľúcna embólia, parézy (ochrnutie) nervov, trombóza, epilepsia.
@oliva276 kolkym ludom naopak vakcina zachranila zivot ta absolutne nezaujima. Kazdy jeden existujuci liek ma aj neziaduce ucinky a velmi dufam, ze nikdy ziadne neuzivas. A ani neuzivaj, naozaj maju negativne ucinky, su zhrnute v pribalovych letakoch a je viac ako pravdepodobne ze sa ti prejavia vsetky
@anonym_a6ba15 Máš účet? Tá vakcína niektorým ľuďom zachráni život, že? Na taký detail si zabudol?
@pribinak tito mentalni atleti len verklikuju, co vyziapuje mafia, dementny takmerotoped = samozvany epidemiolog a nesvojpravna cast naroda. Staci im chrlit bez zamyslenia sa vsetky 💩, ktorymi ich dezinformatori krmia
@anonym_a6ba15 Máš účet? Tá vakcína niektorým ľuďom zachráni život, že? Na taký detail si zabudol?
@pribinak a momentálne je nejaký nebezpečný variant, že ľudia zomierajú?
@oliva276 nediv sa, ak niektorí prijmú takúto vecnú informáciu o možných následkoch očkovania podráždene. Som zvedavá, aký bude záujem o ďalšie očkovanie, z práce sa údajne neplánuje nik očkovať a v rodine taktiež nie.
@stelly652 tie chrípky budú mutovať do nekonečná kým sa budú tí tupci stále očkovať
@anonym_a361a1 takze za mutacie virusov je zodpovedne ockovanie? Treba to vedecky dopracovat a prelozit odbornej verejnosti. Mozno budes laureatom Nobelovej ceny za biologiu a aj medicinu v jednom
@anonym_a6ba15 pan Kotlar, pre rizikove skupiny je KAZDY variant nebezpecny. Spat do skoly a dostudovat. A potom su skupiny/pracovne oblasti, ktorych vypadkom z prace dojde k ochromeniu kritickych oblasti - ti maju ockovanie odporucane napr.
Hlavne by sa to malo prestať nazývať očkovanie. To žiadne očkovanie nie je. A nie, nedám sa, tak ako doteraz..
@anonym_a6ba15 pan Kotlar, pre rizikove skupiny je KAZDY variant nebezpecny. Spat do skoly a dostudovat. A potom su skupiny/pracovne oblasti, ktorych vypadkom z prace dojde k ochromeniu kritickych oblasti - ti maju ockovanie odporucane napr.
@ddaassuullaa ja som veľmi dávno nepočula, že by na kovid zomrel hoc aj niekto z rizikových skupín...
Hlavne by sa to malo prestať nazývať očkovanie. To žiadne očkovanie nie je. A nie, nedám sa, tak ako doteraz..
@anonym_9f8b83 a aky je spravny nazov?
@stelly652 skúsim, vysvetliť...Rozumiem, že niektorí majú pochybnosti, niektorí si nedajú ani námahu. aby si pozreli fakty a vytiahnu len to najhoršie...Fakty sú také, že počas pandémie sa na očkovanie tlačilo hlavne preto, aby sme nezaplnili nemocnice a znížili úmrtia. Vakcína nikdy nesľubovala 100 % ochranu pred nákazou, ale znižovala riziko ťažkého priebehu – preto aj zaočkovaní covid dostali, no v priemere končili v nemocnici menej často. V tom čase bolo nevyhnutné, aby neboli až tak zaťažené nemocnice , lebo ako sme videli, nebolo dosť bentilátor, miest....
Dnes sa vakcinácia odporúča hlavne seniorom, chronicky chorým, tehotným, ľuďom so slabou imunitou a zdravotníkom; mladší zdraví sa rozhodujú podľa vlastného rizika.
Nežiaduce účinky existujú (napr. zriedkavá myokarditída), ale patria medzi veľmi vzácne a riziko zápalu srdca je vyššie po samotnom covide než po vakcíne( nevie, či ste si dali tú námahu, aby ste si pozreli riziká aj z tej druhej strany - následky po prekonanom covide okrem toho , že rôzne mutácie mali rôzne silu priebehu). Databázy hlásení zbierajú podozrenia, nie všetko je spôsobené vakcínou, ale áno , môže sa stať. Ale štatisticky vychádza, že vďaka vakcinácii sa zachránilo omnoho viac životov v porovnani s tými, čo mali nežiadúce účinky. Podľa vašej argumetácii mi to príde asi : v mojej rodine sa vyskysa narodilao dieťa s genetickou poruchou, či mutáciou, ktorá sa vyskytuje 1:45 000 narodených detí, preto už ja ani nikto iný v rodine neplánujeme mať deti...
Nejde o presviedčanie – len o to, aby mal každý po ruke čísla, fakty z každej strany a rozhodol sa sám. Ak od začiatku bez faktov je odmietavý postoj, potom nemá zmysel diskutovať.
@stelly652 už len otázka o zbohatnutí štátu je pre mňa point, že milý autor/autorka absolútne nerozumieš tejto problematike - nikto ťa nenúti sa očkovať, je to odporúčanie pre rizikové skupiny, pre ktorých aj slabší covid môže by
@anonym_a6ba15 tu nejde o to, či je nebezpečný variant, je to vírus, ktorý sa rýchlo šíri a ako aj chrípka rovnako pre sité rizikové skupiny to môže byť fatálne.. pokiaľ sa očkovať, áno očkovať sa to volá, nechceš , nemusíš, nikto nikoho nenúti...
@anonym_9f8b83 ja som už počula pomenovanie "príspevok pre pfizerovcov".
@stelly652 skúsim, vysvetliť...Rozumiem, že niektorí majú pochybnosti, niektorí si nedajú ani námahu. aby si pozreli fakty a vytiahnu len to najhoršie...Fakty sú také, že počas pandémie sa na očkovanie tlačilo hlavne preto, aby sme nezaplnili nemocnice a znížili úmrtia. Vakcína nikdy nesľubovala 100 % ochranu pred nákazou, ale znižovala riziko ťažkého priebehu – preto aj zaočkovaní covid dostali, no v priemere končili v nemocnici menej často. V tom čase bolo nevyhnutné, aby neboli až tak zaťažené nemocnice , lebo ako sme videli, nebolo dosť bentilátor, miest....
Dnes sa vakcinácia odporúča hlavne seniorom, chronicky chorým, tehotným, ľuďom so slabou imunitou a zdravotníkom; mladší zdraví sa rozhodujú podľa vlastného rizika.
Nežiaduce účinky existujú (napr. zriedkavá myokarditída), ale patria medzi veľmi vzácne a riziko zápalu srdca je vyššie po samotnom covide než po vakcíne( nevie, či ste si dali tú námahu, aby ste si pozreli riziká aj z tej druhej strany - následky po prekonanom covide okrem toho , že rôzne mutácie mali rôzne silu priebehu). Databázy hlásení zbierajú podozrenia, nie všetko je spôsobené vakcínou, ale áno , môže sa stať. Ale štatisticky vychádza, že vďaka vakcinácii sa zachránilo omnoho viac životov v porovnani s tými, čo mali nežiadúce účinky. Podľa vašej argumetácii mi to príde asi : v mojej rodine sa vyskysa narodilao dieťa s genetickou poruchou, či mutáciou, ktorá sa vyskytuje 1:45 000 narodených detí, preto už ja ani nikto iný v rodine neplánujeme mať deti...
Nejde o presviedčanie – len o to, aby mal každý po ruke čísla, fakty z každej strany a rozhodol sa sám. Ak od začiatku bez faktov je odmietavý postoj, potom nemá zmysel diskutovať.
@stelly652 už len otázka o zbohatnutí štátu je pre mňa point, že milý autor/autorka absolútne nerozumieš tejto problematike - nikto ťa nenúti sa očkovať, je to odporúčanie pre rizikové skupiny, pre ktorých aj slabší covid môže by
@anonym_a6ba15 tu nejde o to, či je nebezpečný variant, je to vírus, ktorý sa rýchlo šíri a ako aj chrípka rovnako pre sité rizikové skupiny to môže byť fatálne.. pokiaľ sa očkovať, áno očkovať sa to volá, nechceš , nemusíš, nikto nikoho nenúti...
@felycity "Vakcína nikdy nesľubovala 100 % ochranu pred nákazou, ale znižovala riziko ťažkého priebehu – preto aj zaočkovaní covid dostali." Toto čo píšeš je totálne klamstvo. Toto sa hovorilo až po dlhyyyych mesiacoch, keď všetci videli, že aj očkovaní dostanú kovid. Prvé vyhrážky zneli inak. Vakcína je sloboda, ak si ju dáš, neprenesieš to a môžeš ísť na nákup a do kostola. Preto nás vlastní príbuzní doslova nazvali "vrahmi, lebo kvôli nám zomierajú starí ľudia v nemocnici", to doslova citujem. Boli sme zdraví tridsiatnici, pravidelne sportujúci, posilňujeme obaja s mužom. Takto ako ty píšeš naratív neznel. To až potom, keď všetci videli, že napriek vakcíne sa kovid prenáša. Ale všetci na to zabudli. Ako nás buzerovali, ako sa muž bál, že ho prepustia z práce, ako sme plakali, ako nás všetci nenávideli, ako sa nám posmievali do dezolátov a vrahov. My nezabudneme. Nikdy. Ja už si žiadnu vakcinku do tela nedám, pre mňa všetci odborníci skončili vtedy tými klamstvami.
@felycity a nech sa páči video, kde všetci tvrdia, že keď sa zaockujes, kovid NEdostanes:
Klamstvá, vyhrážky, buzerácie, obmedzovanie slobody, a zas len klamstvá. Aj ty teraz klameš, keď tvrdíš, že "nikdy sa nehovorilo". Ale áno, hovorilo, veľmi dlho a veľmi dôrazne. Aj na ihrisku sa na mňa známa osopila, že "a ako to zastavíme mi vysvetli?" Lebo to bol oficiálny naratív - daj si vakcínu a zastavis rozširovanie nakazy. A zrazu "nikdy sa nehovorilo"...no prd mačí. Všetci očkovanci zabudli. Ja nezabudnem do smrti.
@anonym_9f8b83 a aky je spravny nazov?
@viestta očkovaním sa do tela zavádza oslabený alebo mŕtvy vírus. Spĺňa to mňamka od pfizeru ? Ja viem, že sa len robíš hlúpa, že to dobre vieš, len ma chces provokovať. Veď si to nazvi ako chces, kľudne sloboda, láska, hudba,... Je mi to úplne jedno, kľudne si dajte šlehu aj každý deň 👌