icon

Očkovanie proti novému variantu Covid 19

stelly652
23. sep 2025

Ahojte ľudia dneska som pozeral spravy a spomenuli o očkovanie aby sa ľudia dali zaočkovať aby mali proti latky,ale......Ale ne preháňajú stým očkovaním tak náhodou?...nechce tak štat a naše zdravotníctvo tak trosku si od ľudí vyžiadať peniaze aby štat zbohatol???....Ja som od prvého Covidu nebol vôbec za očkovaný a pritom som prekonal 3 Covidy a som tu ľudia,ktorý sa dali zaočkovať aj tak mali Covid neje to zbytočne???.....ma niekto vôbec záujem sa isť očkovať??:...ak áno prečo???....

terezia74
24. sep 2025
@stelly652

@viestta ale pri prvom Covide bolo povinne sa isť zaočkovať a teraz kto sa prvý krát dal zaočkovať tak už musí chodiť pravidelne nemôže vynechať

@stelly652 povinné? Určite nie. Ja som sa očkovať nedala 😉

viestta
24. sep 2025
@anonym_9f8b83

@viestta očkovaním sa do tela zavádza oslabený alebo mŕtvy vírus. Spĺňa to mňamka od pfizeru ? Ja viem, že sa len robíš hlúpa, že to dobre vieš, len ma chces provokovať. Veď si to nazvi ako chces, kľudne sloboda, láska, hudba,... Je mi to úplne jedno, kľudne si dajte šlehu aj každý deň 👌

@anonym_9f8b83 🙄

anonym_1b48af
24. sep 2025
@anonym_a6ba15

@felycity a nech sa páči video, kde všetci tvrdia, že keď sa zaockujes, kovid NEdostanes:

Klamstvá, vyhrážky, buzerácie, obmedzovanie slobody, a zas len klamstvá. Aj ty teraz klameš, keď tvrdíš, že "nikdy sa nehovorilo". Ale áno, hovorilo, veľmi dlho a veľmi dôrazne. Aj na ihrisku sa na mňa známa osopila, že "a ako to zastavíme mi vysvetli?" Lebo to bol oficiálny naratív - daj si vakcínu a zastavis rozširovanie nakazy. A zrazu "nikdy sa nehovorilo"...no prd mačí. Všetci očkovanci zabudli. Ja nezabudnem do smrti.

@anonym_a6ba15 vidíš a pomohli ju očkovanci zastaviť

poslednú epidémiu na svete pred covidom sme mali pred vyše 100 rokmi španielsku chrípku, nakazila sa tretina vtedajšieho obyvateľstva zeme a zomrelo asi 50 miliónov ľudí
rozumný človek sa nechce vracať do dôb stredoveku kedy mor vyhladzoval celé mestá a ľudia s tým nemohli/nevedeli nič robiť, ak v dnešnej dobe môžeme niečo urobiť na svoju ochranu tak to urobíme

stará mama mi hovorila rozprávanie od jej mamy, že cez španielsku chrípku u nich na dedine mali v každom druhom dome mŕtveho

ešte môžeme očakávať príchod ďalších epidémií, tak už budeme lepšie pripravený čo robiť a čo nerobiť

felycity
Autor odpoveď zmazal
felycity
24. sep 2025
@anonym_a6ba15

@felycity a nech sa páči video, kde všetci tvrdia, že keď sa zaockujes, kovid NEdostanes:

Klamstvá, vyhrážky, buzerácie, obmedzovanie slobody, a zas len klamstvá. Aj ty teraz klameš, keď tvrdíš, že "nikdy sa nehovorilo". Ale áno, hovorilo, veľmi dlho a veľmi dôrazne. Aj na ihrisku sa na mňa známa osopila, že "a ako to zastavíme mi vysvetli?" Lebo to bol oficiálny naratív - daj si vakcínu a zastavis rozširovanie nakazy. A zrazu "nikdy sa nehovorilo"...no prd mačí. Všetci očkovanci zabudli. Ja nezabudnem do smrti.

@anonym_a6ba15 e vakcíny dramaticky znížili riziko ťažkého priebehu a zachránili tisíce životov, to nie je „propaganda“, ale štatistika.
Nikomu neberiem traumu alebo zlú skúsenosť, pokiaľ ťa označili za „vraha“, je to hanebné , aj osobne neschvaľujem takéto správanie. Ale osobné urážky nemôžu byť ospravedlnením pre šírenie nepresností. A ak chceš viesť diskusiu ďalej, prestaň používať extrémne zovšeobecnenia ako všetci a pod. ja som, myslím napísala slušný koment a na nikoho som nezaútočila , skús diskutovať bez emócii. Nesúhlasíš s očkovaním, tak nesúhlas, ja ťa tu za to nebviňujem...reagovala som len na nepresnosti, čo sú tu písané, maj pekný deň bez negatívnych emócii

anonym_878196
24. sep 2025

@stelly652 Išiel by som na očkovanie, ak by sa očakávalo Sputnikom V. K dispozícii je však len Pfizer a nie, ďakujem, nemám záujem.

mateson2004
24. sep 2025
@terezia74

@stelly652 povinné? Určite nie. Ja som sa očkovať nedala 😉

@terezia74 povinné to nebolo, to je fakt. Ja si pamätám, ako očkovaná kolegyňa vykrikovala po chodbe na neočkovanú mladšiu kolegyňu, že ju nijaká šťanda nebude ohrozovať na živote. A podobné šmakociny 🙃

hiro
24. sep 2025

Toto ma neprestava uchvacovat ako ludi co veria ze ockovanie nepomaha a ani sa nikdy nedaju ockovat vkuse trapi dobrovolne ockovanie :D

anonym_a6ba15
24. sep 2025
@felycity
Odpoveď bola zmazaná

@felycity akože to nebola propaganda? Teraz som ti dokázala, že aj ty píšeš klamstvá, a ty na to žiadna reakcia. Boli to riadne klamstvá a riadna propaganda. Doteraz nikto sa neospravedlnil, že prepáčte, že sme hovorili klamstvo, že kto je ockovaný, kovid nedostane a zastaví šírenie vírusu. Zrazu sa všetko zabudlo, a tí, čo nás nazývali vrahmi, sa usmievajú akoby sa nič nestalo. Ale to robila aj celá vláda a lekári. Ono síce nepovedali priamo: si vrah, ale nepriamo: ak si nedáš vakcínu, vírus sa bude šíriť ďalej a kvôli tomu zomierajú starí ľudia. V preklade: si vrah. Ukázalo sa to ako klamstvo, doteraz sa nikto neospravedlnil. Proste zo seba odborníci a zdravotníci a politici spravili hnusných klamárov. Ja už im neverím ani nos medzi očami. A neviem aké extrémne zovseobecnovania používam. Že všetci? Však je to pravda: totálne všetci vrátane lekárov, politikov, médií, novinárov do nás pustili to isté. Nebola prípustná akákoľvek debata, akýkoľvek iný názor. Keď si povedal, že vakcina nemusí zabrániť šíreniu kovidu, bol si dezolát! Toto sú zovšeobecnovania. Ale mne sa zdá, že tá vakcina vám musela aj pamäť vymazať, lebo tu zrazu si nikto nič nepamätá a takto to nebolo. Ja viem, ako som trpela aj s celou rodinou.

slovakboy
24. sep 2025

@stelly652 ja sa plánujem ísť očkovať, pretože chcem znížiť riziko chytenia nového variantu covidu. Je to úplne logické. Neviem načo tu hodnotíte tieto veci. Nikto nenúti nikoho sa ísť očkovať. Tak nechajte na pokoji ľudí, ktorí sa dať očkovať chcú. Nikdy som nedostal chrípku, keď som bol proti nej očkovaný. A covid je teda agresívnejší aj ľahšie ho chytiť. Syn už mal pred mesiacom covid a aj jeho kolegovia z prace. Dosť náročné to bolo ale dalo sa to zvládnuť. Ako chrípka. Otázka je či je dobré riskovať hoci len trojdňové teploty. Ahlavne u starších ľudí alebo rizikových. Asi nie.

viestta
24. sep 2025
@hiro

Toto ma neprestava uchvacovat ako ludi co veria ze ockovanie nepomaha a ani sa nikdy nedaju ockovat vkuse trapi dobrovolne ockovanie :D

@hiro presne. Najviac sa v tom rypu ti, co sa ockovat nedaju. Ti co sa ockovat dali, daju sa v tom rypat nemusia, ti maju vo veci jasno.

anonym_a6ba15
24. sep 2025
@anonym_1b48af

@anonym_a6ba15 vidíš a pomohli ju očkovanci zastaviť

poslednú epidémiu na svete pred covidom sme mali pred vyše 100 rokmi španielsku chrípku, nakazila sa tretina vtedajšieho obyvateľstva zeme a zomrelo asi 50 miliónov ľudí
rozumný človek sa nechce vracať do dôb stredoveku kedy mor vyhladzoval celé mestá a ľudia s tým nemohli/nevedeli nič robiť, ak v dnešnej dobe môžeme niečo urobiť na svoju ochranu tak to urobíme

stará mama mi hovorila rozprávanie od jej mamy, že cez španielsku chrípku u nich na dedine mali v každom druhom dome mŕtveho

ešte môžeme očakávať príchod ďalších epidémií, tak už budeme lepšie pripravený čo robiť a čo nerobiť

@anonym_1b48af ako ju pomohli "očkovanci zastaviť?" Ja som bola doteraz v tom, že zastavila sa tým, že vírus donekonečna mutoval, až zmutoval na obyčajnú chrípku. Či aj ty tvrdíš, že očkovaní zastavili vírus, lebo oni sa nenakazili a nešírili ho ďalej? No vysvetli mi to, lebo nechápem, ako ste pandémiu zastavili.

anonym_c7499c
24. sep 2025

my sme sa dali na zaciatku zaockovat proti covidu, lebo sa vtedy na neho realne umieralo a mladi ludia koncili na jiskach. ockovat sme sa dali preto, aby sme mali protilatky a bolo to preto aby sa spomalilo sirenie covidu v populacii. potom sme ho mali cela rodina asi dva krat.
teraz sa zaockovat nedame, lebo si myslim, ze priebeh je realtivne mierny a predpokladam, ze nejake protilatky este mam.
ak sa chce niekto zaockovat, alebo nechce je mi uplne srdecne jedno.
a pliest do toho konspiracie a matovica je pre mna prilis. pripomeniem, ze pan premier pelegrini dal uzavriet hranice ked bolo na slovensku 12 pripadov, ci kolko.

anonym_471dc8
24. sep 2025
@anonym_a6ba15

@pribinak a momentálne je nejaký nebezpečný variant, že ľudia zomierajú?

@anonym_a6ba15 nie je to zabijacký variant ale keď ho dostaneš ako ako starý alebo slabý človek, aj chrípka ťa zabije. Preto očkovanie je na mieste a nešíriť to medzi ľud.

janage
24. sep 2025
@anonym_9f8b83

@viestta očkovaním sa do tela zavádza oslabený alebo mŕtvy vírus. Spĺňa to mňamka od pfizeru ? Ja viem, že sa len robíš hlúpa, že to dobre vieš, len ma chces provokovať. Veď si to nazvi ako chces, kľudne sloboda, láska, hudba,... Je mi to úplne jedno, kľudne si dajte šlehu aj každý deň 👌

@anonym_9f8b83 tak tu máš ďalší príklad kedy očkovacia látka neobsahuje ani mŕtvy ani oslabený vírus. Niekde sa ockuje už roky rokúce a pripad rakovin krčka maternice značne klesol.
Tým finálovým je mýtus, aby bolo jasné
Link
https://hpv.sk/myty-a-fakty.html

mirokub
Odpoveď bola odstránená
rozculena
24. sep 2025
@oliva276

Národné centrum zdrav. informácií aj ŠÚKL v r. 2020-2022 zverejňovali Mesačné štatistické hlásenia podozrení na nežiadúce účinky vakcín na prevenciu Covid 19 (novšie už nie sú verejne dostupné) - na základe hlásení lekárov. K júlu 2022 bolo 11091 hlásení, 1715 závažných. Vážne následky: infarkt myokardu, náhla mozgová príhoda, pľúcna embólia, parézy (ochrnutie) nervov, trombóza, epilepsia.

@oliva276 áno,sledovala som to

anonym_b478a6
24. sep 2025
@viestta

@hiro presne. Najviac sa v tom rypu ti, co sa ockovat nedaju. Ti co sa ockovat dali, daju sa v tom rypat nemusia, ti maju vo veci jasno.

@viestta vieš,prečo sa v tom nerýpu? Lebo by museli priznať,že sa nechali oklamať

anonym_b478a6
24. sep 2025

Krčméry dôrazne NEDOPORUčOVAL očkovanie tehotným ženám a o pár dní otočil.To mám veriť takémuto odborníkovi??

anonym_004777
24. sep 2025
@anonym_b478a6

@viestta vieš,prečo sa v tom nerýpu? Lebo by museli priznať,že sa nechali oklamať

@anonym_b478a6
Chcel, aby sa záujem o očkovanie zvýšil. Bojoval nielen cez televízne obrazovky. Osvetu šíri už aj na sociálnej sieti, kde sa snaží s antivaxermi zatočiť. Z ich postoja mu zastáva rozum: „Keď si čítam tie komenty o zapredancoch, komparzistoch, vymyslených štatistikách pod článkom doslova skropeným potom unavených, zachraňujúcich ľudí z overalov, strácam nádej. A zlomyseľne túžim, aby najväčšie antiwax svine museli za ošetrenie platiť,“ napísal rozčúlene
Ako vždy vytrhnuté z kontextu 👏🏻👏🏻👏🏻

anonym_004777
24. sep 2025
@anonym_b478a6

Krčméry dôrazne NEDOPORUčOVAL očkovanie tehotným ženám a o pár dní otočil.To mám veriť takémuto odborníkovi??

@anonym_b478a6 https://domov.sme.sk/c/22560532/koronavirus-pol...
Ďalší vyvrátený hoax a pritom stačí klik ujovi guglovi

anonym_004777
24. sep 2025
@anonym_b478a6

@anonym_b478a6 https://dennikn.sk/1026994/policajti-zacali-sti...
Hlavne si vsimni rok,kedy a komu to povedal 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
k Solteszovi, si taká hlúpa, vlastne všetci dezole, dokážeš si to krásne vyhľadať,ale tvoje IQ je natoľko nízke,že to nedokážeš

viestta
24. sep 2025
@anonym_b478a6

@anonym_b478a6 len vy, neockovani, poznate uplnu pravdu, preto sa v tom tolko rypete. Vsak vas sa to netyka, tak co z toho mate? Satisfakciu? Ked vam toto pomaha citit sa lepsie, tak dobre. Ale ked je to len toto, co vam pomaha citit sa lepsie neviem ci to nie je tak trosku malo...

anonym_b478a6
24. sep 2025
@anonym_004777

@anonym_b478a6 https://domov.sme.sk/c/22560532/koronavirus-pol...
Ďalší vyvrátený hoax a pritom stačí klik ujovi guglovi

@anonym_004777 čo je vyvrátený hoax? Ja som tie videá videla,lebo som to sledovala.

anonym_b478a6
24. sep 2025
anonym_004777
24. sep 2025
@anonym_b478a6

@anonym_004777 čo je vyvrátený hoax? Ja som tie videá videla,lebo som to sledovala.

@anonym_b478a6 aké videa,žiadne videá som ti neposlala. Reagujem na tvoje obrázky.

anonym_00c6de
25. sep 2025
@anonym_a6ba15

@felycity "Vakcína nikdy nesľubovala 100 % ochranu pred nákazou, ale znižovala riziko ťažkého priebehu – preto aj zaočkovaní covid dostali." Toto čo píšeš je totálne klamstvo. Toto sa hovorilo až po dlhyyyych mesiacoch, keď všetci videli, že aj očkovaní dostanú kovid. Prvé vyhrážky zneli inak. Vakcína je sloboda, ak si ju dáš, neprenesieš to a môžeš ísť na nákup a do kostola. Preto nás vlastní príbuzní doslova nazvali "vrahmi, lebo kvôli nám zomierajú starí ľudia v nemocnici", to doslova citujem. Boli sme zdraví tridsiatnici, pravidelne sportujúci, posilňujeme obaja s mužom. Takto ako ty píšeš naratív neznel. To až potom, keď všetci videli, že napriek vakcíne sa kovid prenáša. Ale všetci na to zabudli. Ako nás buzerovali, ako sa muž bál, že ho prepustia z práce, ako sme plakali, ako nás všetci nenávideli, ako sa nám posmievali do dezolátov a vrahov. My nezabudneme. Nikdy. Ja už si žiadnu vakcinku do tela nedám, pre mňa všetci odborníci skončili vtedy tými klamstvami.

@anonym_a6ba15 nemáš pravdu, že očkpvanie neochráni pred tým, aby si covid dostala sa vedelo od samoho začiatku, bola som medzi tými, čo sa očkovali v prvej vlne, lebo som patrila medzi viac ohrozených a vedela som to ešte pred tým, ako ma prvý krát zaočkovali. Nikdy nikto zopdovedný netvrdil, že ťa okovanie uchráni pred tým, aby si covid nedostala. Ak áno, poprosím zdroj, dôveryhodný, nie nový čas a pod.

anonym_00c6de
25. sep 2025
@felycity

@anonym_a6ba15 e vakcíny dramaticky znížili riziko ťažkého priebehu a zachránili tisíce životov, to nie je „propaganda“, ale štatistika.
Nikomu neberiem traumu alebo zlú skúsenosť, pokiaľ ťa označili za „vraha“, je to hanebné , aj osobne neschvaľujem takéto správanie. Ale osobné urážky nemôžu byť ospravedlnením pre šírenie nepresností. A ak chceš viesť diskusiu ďalej, prestaň používať extrémne zovšeobecnenia ako všetci a pod. ja som, myslím napísala slušný koment a na nikoho som nezaútočila , skús diskutovať bez emócii. Nesúhlasíš s očkovaním, tak nesúhlas, ja ťa tu za to nebviňujem...reagovala som len na nepresnosti, čo sú tu písané, maj pekný deň bez negatívnych emócii

@felycity ja sa ti divím, že míš ešte silu to vysvetľovať

anonym_00c6de
25. sep 2025
@viestta

@anonym_b478a6 len vy, neockovani, poznate uplnu pravdu, preto sa v tom tolko rypete. Vsak vas sa to netyka, tak co z toho mate? Satisfakciu? Ked vam toto pomaha citit sa lepsie, tak dobre. Ale ked je to len toto, co vam pomaha citit sa lepsie neviem ci to nie je tak trosku malo...

@viestta nechaj ich, nech sa rýpu, keď už im nevyšli tie tiež zaručené predpoklady, ako budú očkovaní hromadne zomierať

jana_eyre_2
25. sep 2025
@stelly652

@viestta ale pri prvom Covide bolo povinne sa isť zaočkovať a teraz kto sa prvý krát dal zaočkovať tak už musí chodiť pravidelne nemôže vynechať

@stelly652 očkovanie proti kovidu nikdy nebolo povinné 😒 alebo ako inak sa ti podarilo byt nezaockovany bez nejakej pokuty? To sú bludy prepáč..