Očkovanie proti novému variantu Covid 19
Ahojte ľudia dneska som pozeral spravy a spomenuli o očkovanie aby sa ľudia dali zaočkovať aby mali proti latky,ale......Ale ne preháňajú stým očkovaním tak náhodou?...nechce tak štat a naše zdravotníctvo tak trosku si od ľudí vyžiadať peniaze aby štat zbohatol???....Ja som od prvého Covidu nebol vôbec za očkovaný a pritom som prekonal 3 Covidy a som tu ľudia,ktorý sa dali zaočkovať aj tak mali Covid neje to zbytočne???.....ma niekto vôbec záujem sa isť očkovať??:...ak áno prečo???....
@anonym_a6ba15 nemáš pravdu, že očkpvanie neochráni pred tým, aby si covid dostala sa vedelo od samoho začiatku, bola som medzi tými, čo sa očkovali v prvej vlne, lebo som patrila medzi viac ohrozených a vedela som to ešte pred tým, ako ma prvý krát zaočkovali. Nikdy nikto zopdovedný netvrdil, že ťa okovanie uchráni pred tým, aby si covid nedostala. Ak áno, poprosím zdroj, dôveryhodný, nie nový čas a pod.
@anonym_00c6de však som poslala video, však si ho pozri- zostrihané s televízie, kde to doslova vravia. Všade sa to tak vravelo celé mesiace! Veď preto tu píšem, že nás obviňovali, že sme vrahovia- prečo by nás potom obviňovali? Však práve preto, že vláda a lekári tvrdili, že šírenie pandemie zastavime očkovaním!!!! A my sme sa nedali, takže my sme to akože šírili ďalej! Aj tebe ťa vakcina pamäť vymazala? Prisambohu, tu nikto z ockovanych si nepamätá nič. Áno, ty si šla medzi prvými, ak si bola riziková, ale to nemá nič s tým, že takto to nebolo. Vy ste si to dali pichnúť a boli ste slobodní, tak si nič nepamätáte, vám bolo dobre. Vy neviete, ako sme my trpeli.
@anonym_a6ba15 nemáš pravdu, že očkpvanie neochráni pred tým, aby si covid dostala sa vedelo od samoho začiatku, bola som medzi tými, čo sa očkovali v prvej vlne, lebo som patrila medzi viac ohrozených a vedela som to ešte pred tým, ako ma prvý krát zaočkovali. Nikdy nikto zopdovedný netvrdil, že ťa okovanie uchráni pred tým, aby si covid nedostala. Ak áno, poprosím zdroj, dôveryhodný, nie nový čas a pod.
@anonym_00c6de a prečo by sme boli tak obmedzovaní na slobodách? V Rakúsku uvažovala vláda nad VÄZENÍM pre neočkovaných. Muž sa klepal, že príde o prácu. Pretože sme akože odmietli zastaviť pandémiu. A to si už nikto nepamätá? Zrazu" vakcina bola vždy dobrovoľná"? Hej? My sme sa báli, že skončíme vo väzení alebo minimálne pod mostom! Strašne sme trpeli.
@anonym_00c6de a prečo by sme boli tak obmedzovaní na slobodách? V Rakúsku uvažovala vláda nad VÄZENÍM pre neočkovaných. Muž sa klepal, že príde o prácu. Pretože sme akože odmietli zastaviť pandémiu. A to si už nikto nepamätá? Zrazu" vakcina bola vždy dobrovoľná"? Hej? My sme sa báli, že skončíme vo väzení alebo minimálne pod mostom! Strašne sme trpeli.
@anonym_a6ba15 v Rakúsku to bolo tiež veselé, žije mi tam brat. Vidíš, ja som sa neklepala a áno nikto z okolia, prečo asi? Najhoršia smrť je smrť z prestrašenia. Ešteže ste to prežili a ani do väzenia ste nešli
@anonym_00c6de napríklad tu je vidjko ministerstva zdravotníctva kde Dobiaš hovorí
Doslova vraví, že po vakcíne bude "imúnny". A "chráni aj celú rodinu" vakcínou. Však toho je milión.
@anonym_a6ba15 vždy vravím jedno, nikto nevie ako by sa zachovali kebyže sú pri moci Fico a spol. Jaaaj vlastne vieme. Pele nás hneď zatvoril. Ale vy ste tak zmagoreni, že ste na to zabudli. Samozrejme,že nesúhlasím so všetkým čo robil Matovič, a už vôbec nesúhlasím s lotériou a podobnými bludmi. Určite som bola a aj som za rusša. Bohužiaľ u nás je strašne veľa magorov. V zásade si treba položiť otázku ako by sa zariadil Fico a spol. Či veríš alebo nie, bolo by to to isté,keď nie horšie. Stačí si spomenúť na krivacku, slintacku. Ups, ako sa nepáčilo,keď mali zabíjať zvieratá, ale politikom to bolo jedno. A takto by to dopadlo aj pri covide.
@tetapetra Čo tu splietaš Fica? Čo to má s tým spoločné? Ja som ho nevolila! Ja už nemám koho! Počas pandemie sa nás nezastal NIKTO. Strašne sme trpeli a nikto z politikov si nás nezastal. Ja som na posledných voľbách už ani nebola. Všetci sú to zapredanci a všetci nás zradili.
@tetapetra Čo tu splietaš Fica? Čo to má s tým spoločné? Ja som ho nevolila! Ja už nemám koho! Počas pandemie sa nás nezastal NIKTO. Strašne sme trpeli a nikto z politikov si nás nezastal. Ja som na posledných voľbách už ani nebola. Všetci sú to zapredanci a všetci nás zradili.
@anonym_a6ba15 😂😂😂čo splietam? Vadí ti ako sa zachovali ti, ktorí pri moci. Myslíš si,že pri iných to bolo inak? Ale no tak, nebuď naivná. Nerob zo seba obeť, nebola si sama, bolo nás 5milionov. To že si prepadla nejakej hystérii, za to nikto nemôže. Bolo to pred piatimi rokmi, žijete s toho doteraz. Kebyže slovač sa správa tak ako má,tak by to možno nedopadlo takto divoko. Len my si stále musíme niečo dokazovať.
@anonym_a6ba15 😂😂😂čo splietam? Vadí ti ako sa zachovali ti, ktorí pri moci. Myslíš si,že pri iných to bolo inak? Ale no tak, nebuď naivná. Nerob zo seba obeť, nebola si sama, bolo nás 5milionov. To že si prepadla nejakej hystérii, za to nikto nemôže. Bolo to pred piatimi rokmi, žijete s toho doteraz. Kebyže slovač sa správa tak ako má,tak by to možno nedopadlo takto divoko. Len my si stále musíme niečo dokazovať.
@tetapetra ty nevieš čítať? Píšeš mi "myslíš, že pri iných by to bolo inak"? Však ja práve to píšem, že NIE! Všetci politici do jedného sa zachovali rovnako a preto som prestala oficiálne voliť. Ja už nemám koho!
My sme naozaj reálne - úplne úprimne reálne - žili v tom, že možno pôjdeme do väzenia. V susednom Rakúsku o tom hovorila vláda, žiadny hoax. Muž sa klepal každý Boží deň, že stratí prácu a pôjdeme pod most, ja som bola na rodicaku. Ty tomu vravíš, že ja som prepadla hystérii? Vy fakt ani zbla netusite, ako sme trpeli. Cítila som sa ako v Severnej Kórei. A z z toho žijeme doteraz? No však počkaj, onedlho príde ďalšia pandémia, a bude to ešte horšie. Však who dala podpisat univerzálnu dohodu všetkých krajinám sveta , že budú v nasledujúcej pandémii poslúchať rozkazy zhora, aby všetci konali jednotne. To tu ešte len bude iná Kórea. Toto ešte neskončilo. To nieže pred piatimi rokmi a koniec. To bol len začiatok. To bol taký testík. Ale vy ste boli poslušní už v prvej pandémii, nastúpení do radu na vakcinku, tak už viete poslúchať, uz ste naučení. Vy sa báť nemusíte.
Dva prípady z rodiny po očkovaní: mozgová porážka na tretí deň po očkovaní, polyneuropatia. Až keď človek má takéto prípady v bezprostrednom okolí, zamyslí sa, prehodnocuje. Od nás z rodiny sa už nikto proti kovidu očkovať nedá.
@anonym_8a3bc8 za 3dni sa vytvoril tromb a uvolnil sa a cieva sa tak zuzila ...., ehmmmm🙈
@viestta ale pri prvom Covide bolo povinne sa isť zaočkovať a teraz kto sa prvý krát dal zaočkovať tak už musí chodiť pravidelne nemôže vynechať
@stelly652 tak toto je co za blud? Myslím že každý čo má zdravý rozum a niečo o tom čítal tak si tieto rychlokvasené vakcíny nedá... Len nedávno začali strašiť novým covidom a už aj máme nakúpné vakcíny.. Šak si hádam viete zrátať 1+1 🤦
@tetapetra ty nevieš čítať? Píšeš mi "myslíš, že pri iných by to bolo inak"? Však ja práve to píšem, že NIE! Všetci politici do jedného sa zachovali rovnako a preto som prestala oficiálne voliť. Ja už nemám koho!
My sme naozaj reálne - úplne úprimne reálne - žili v tom, že možno pôjdeme do väzenia. V susednom Rakúsku o tom hovorila vláda, žiadny hoax. Muž sa klepal každý Boží deň, že stratí prácu a pôjdeme pod most, ja som bola na rodicaku. Ty tomu vravíš, že ja som prepadla hystérii? Vy fakt ani zbla netusite, ako sme trpeli. Cítila som sa ako v Severnej Kórei. A z z toho žijeme doteraz? No však počkaj, onedlho príde ďalšia pandémia, a bude to ešte horšie. Však who dala podpisat univerzálnu dohodu všetkých krajinám sveta , že budú v nasledujúcej pandémii poslúchať rozkazy zhora, aby všetci konali jednotne. To tu ešte len bude iná Kórea. Toto ešte neskončilo. To nieže pred piatimi rokmi a koniec. To bol len začiatok. To bol taký testík. Ale vy ste boli poslušní už v prvej pandémii, nastúpení do radu na vakcinku, tak už viete poslúchať, uz ste naučení. Vy sa báť nemusíte.
@anonym_a6ba15 v Rakúsku chodili po metre a kontrolovali ruska. A dávali pokuty. Ešte aj potom ako sa u nás uvoľnili príkazy. Bol vôbec niekto vo väzení?
Ako dokážeš žiť v takom strachu? Naozaj umries z prestrašenia. Vezmi si,že ja som za 5rokov covid nemala. Nikto u nás doma. Jediné, čo má štvalo, bolo to,že nemôžem zbehnúť do obchodu kedy chcem
@stelly652 skúsim, vysvetliť...Rozumiem, že niektorí majú pochybnosti, niektorí si nedajú ani námahu. aby si pozreli fakty a vytiahnu len to najhoršie...Fakty sú také, že počas pandémie sa na očkovanie tlačilo hlavne preto, aby sme nezaplnili nemocnice a znížili úmrtia. Vakcína nikdy nesľubovala 100 % ochranu pred nákazou, ale znižovala riziko ťažkého priebehu – preto aj zaočkovaní covid dostali, no v priemere končili v nemocnici menej často. V tom čase bolo nevyhnutné, aby neboli až tak zaťažené nemocnice , lebo ako sme videli, nebolo dosť bentilátor, miest....
Dnes sa vakcinácia odporúča hlavne seniorom, chronicky chorým, tehotným, ľuďom so slabou imunitou a zdravotníkom; mladší zdraví sa rozhodujú podľa vlastného rizika.
Nežiaduce účinky existujú (napr. zriedkavá myokarditída), ale patria medzi veľmi vzácne a riziko zápalu srdca je vyššie po samotnom covide než po vakcíne( nevie, či ste si dali tú námahu, aby ste si pozreli riziká aj z tej druhej strany - následky po prekonanom covide okrem toho , že rôzne mutácie mali rôzne silu priebehu). Databázy hlásení zbierajú podozrenia, nie všetko je spôsobené vakcínou, ale áno , môže sa stať. Ale štatisticky vychádza, že vďaka vakcinácii sa zachránilo omnoho viac životov v porovnani s tými, čo mali nežiadúce účinky. Podľa vašej argumetácii mi to príde asi : v mojej rodine sa vyskysa narodilao dieťa s genetickou poruchou, či mutáciou, ktorá sa vyskytuje 1:45 000 narodených detí, preto už ja ani nikto iný v rodine neplánujeme mať deti...
Nejde o presviedčanie – len o to, aby mal každý po ruke čísla, fakty z každej strany a rozhodol sa sám. Ak od začiatku bez faktov je odmietavý postoj, potom nemá zmysel diskutovať.
@stelly652 už len otázka o zbohatnutí štátu je pre mňa point, že milý autor/autorka absolútne nerozumieš tejto problematike - nikto ťa nenúti sa očkovať, je to odporúčanie pre rizikové skupiny, pre ktorých aj slabší covid môže by
@anonym_a6ba15 tu nejde o to, či je nebezpečný variant, je to vírus, ktorý sa rýchlo šíri a ako aj chrípka rovnako pre sité rizikové skupiny to môže byť fatálne.. pokiaľ sa očkovať, áno očkovať sa to volá, nechceš , nemusíš, nikto nikoho nenúti...
@felycity tehotným 🤦🤦🤦 neviem ktorá pri rozume tehotná by si to dala pichnúť
@anonym_a6ba15 aké opatrenia si ty vtedy robila aby sa vírus nešíril a ľudia v bolestiach netrpeli v nemocnici a doma?
@anonym_a6ba15 teta anonymna, ty fetujes alebo to mas prirodzene?🙈🤦♀️
@anonym_a6ba15 aké opatrenia si ty vtedy robila aby sa vírus nešíril a ľudia v bolestiach netrpeli v nemocnici a doma?
@anonym_1b48af a aké by som mala robiť? Ako poslušná občianka som sedela doma na riti a nosila rúško kde ho vyžadovali. To je také...ako zabraniš zemetraseniu, aby triaslo zem? Ako zabránis tsunami, aby zalialo pevninu? No proste vírus sa šíri. To, že si dám vakcínu šíreniu nezabráni, ale tlačili to do mňa všetkými moznymi vyhrážkami. My neockovani sme boli zodpovední za všetko, boli sme vrahovia, aj keby zemetrasenie prišlo, aj to by sme boli vinní, že nemáme vakcínu.
@anonym_a6ba15 teta anonymna, ty fetujes alebo to mas prirodzene?🙈🤦♀️
@ddaassuullaa sarkastická tetuška, a ty vieš aj niečo k veci napísať alebo len výsmech?
@anonym_a6ba15 nikto ťa do ničoho nenútil 🤦🏻♀️. Môj brat je neockovany, žije v Rakúsku a dokonca chodil na Slovensko. A je tu a nie je s toho pos.. ako ty🤦🏻♀️
@juluska288 strašili,že ani neostanú tehotné a uppss dosť veľa dokonca aj porodilo
....tolko mentalnej zaostalosti v jednom prispevku, az rozum zostane stat🤐 a potom sa cudujme, ako to v tomto state vyzera, ked aj toto ma plnohodnotne volebne pravo
@ddaassuullaa presne to mi napadlo...potom sa cudujeme kto volil fica...a tuto mame peknú vzorku hlupákov. 🤦🏻♀️
Chces sa dat ockovat, das sa, nechces, nedas sa. Koniec problemu.
@stelly652 už se poprali?🍿
@anonym_a6ba15 vidíš a pomohli ju očkovanci zastaviť
poslednú epidémiu na svete pred covidom sme mali pred vyše 100 rokmi španielsku chrípku, nakazila sa tretina vtedajšieho obyvateľstva zeme a zomrelo asi 50 miliónov ľudí
rozumný človek sa nechce vracať do dôb stredoveku kedy mor vyhladzoval celé mestá a ľudia s tým nemohli/nevedeli nič robiť, ak v dnešnej dobe môžeme niečo urobiť na svoju ochranu tak to urobíme
stará mama mi hovorila rozprávanie od jej mamy, že cez španielsku chrípku u nich na dedine mali v každom druhom dome mŕtveho
ešte môžeme očakávať príchod ďalších epidémií, tak už budeme lepšie pripravený čo robiť a čo nerobiť
@anonym_1b48af aj mojej babky sestra zomrela na Španielsku chrípku,babka ma 92 rokov,stále čiperná
@stelly652 aktuálne som už 3tí týždeň PN s kovidom. Po dobratí atb som šla do práce, cítila som sa už dobre a hneď prvý deň v práci zas teplotu,zimnica,slabý zápal pľúc.. som 1x očkovaná, po tom,čo brat aj mama skončili s kovidom v nemocnici, brat dokonca na JISke.. teraz,keďže ho prekonávam, sa neplánujem dať.
@juluska288 panebože, nechytajte za slovíčka a detaily, čítajte s porozumením, bolo to reakcia a vysvetlenie na príspevok od autora, nejde tu vôbec o to, aby sa tu rozdýchaval vášne a teraz a bičovali emócie, vyťahovali detaily ... prosím nerozdúchavajme tu vášne , už dosť naša spoločnosť je roztieštené, snažila som sa len vecne vysvetliť ...
@stelly652 aktuálne som už 3tí týždeň PN s kovidom. Po dobratí atb som šla do práce, cítila som sa už dobre a hneď prvý deň v práci zas teplotu,zimnica,slabý zápal pľúc.. som 1x očkovaná, po tom,čo brat aj mama skončili s kovidom v nemocnici, brat dokonca na JISke.. teraz,keďže ho prekonávam, sa neplánujem dať.
@manzanillaa ja mam tiež strach že to chytnem to iste vždy keď niekam idem sam tak ako náhle sa mi niekto prihovori tak idem ďalej od neho a za každým si umývam ruky a už aj mam strach isť do kaviarni abo na nákup sam pre seba nakúpiť
ach bože, toto človek , keď číta, tak sa mi rozum zastavuje, poniektoré/í teda vôbec nerozumejú a ani nechcú po vysvetlení pochopiť, prečo vtedy sa odporúčalo väčšine očkovať a prečo sa odporúča najmä isttým skupinám očkovať aj dnes. Naozaj urgentne potrebujem v škole predmet zdravoveda, aby ľudia ochopili základné veci šírenia vírusu a pre koho môže byť nebezpečný atď...
@felycity nie zdravoveda, ale ucit ich v skole citat s porozumenim, kriticky mysliet, ekonomicky mysliet, ako narabat v dnesnej dobe s informaciami...take veci by sa mali ucit a nie vytvarna pre 8.rocnik kde nic nerobia...
@mirokub Dobrý večer, v rámci mojej dizertačnej práce realizujem výskum zameraný na očkovanie. Vzorkou sú rodičia detí do 5 rokov/osoby v očakávaní. Veľmi by nám pomohlo keby ste si našli pár minút na vyplnenie dotazníka nižšie a podelili sa s nami o svoj pohľad. Ďakujem! https://forms.office.com/e/TzDVi3gsaQ
Ahojte, v rámci mojej dizertačnej práce realizujem výskum zameraný na očkovanie. Vzorkou sú rodičia detí do 5 rokov/osoby v očakávaní. Veľmi by nám pomohlo keby ste si našli pár minút na vyplnenie dotazníka nižšie a podelili sa s nami o svoj pohľad. Je anonymný a neexistujú v ňom žiadne správne odpovede 🙂 Ďakujem! https://forms.office.com/e/TzDVi3gsaQ

@anonym_1b48af ako ju pomohli "očkovanci zastaviť?" Ja som bola doteraz v tom, že zastavila sa tým, že vírus donekonečna mutoval, až zmutoval na obyčajnú chrípku. Či aj ty tvrdíš, že očkovaní zastavili vírus, lebo oni sa nenakazili a nešírili ho ďalej? No vysvetli mi to, lebo nechápem, ako ste pandémiu zastavili.
@anonym_a6ba15 vždy vravím jedno, nikto nevie ako by sa zachovali kebyže sú pri moci Fico a spol. Jaaaj vlastne vieme. Pele nás hneď zatvoril. Ale vy ste tak zmagoreni, že ste na to zabudli. Samozrejme,že nesúhlasím so všetkým čo robil Matovič, a už vôbec nesúhlasím s lotériou a podobnými bludmi. Určite som bola a aj som za rusša. Bohužiaľ u nás je strašne veľa magorov. V zásade si treba položiť otázku ako by sa zariadil Fico a spol. Či veríš alebo nie, bolo by to to isté,keď nie horšie. Stačí si spomenúť na krivacku, slintacku. Ups, ako sa nepáčilo,keď mali zabíjať zvieratá, ale politikom to bolo jedno. A takto by to dopadlo aj pri covide.