icon

Očkovanie proti tetanusu v 30. rokoch

moonface
24. okt 2022

Dali ste sa alebo nie?

Strana
z2
dekys
24. okt 2022

@moonface nie, načo ;) nemá to absolútne žiadny význam

8eva8
24. okt 2022

@moonface 27 som mala keď som sa dávala preockovat

marseillefan
24. okt 2022

@dekys ja som sa dával tento rok a mám 42 rokov... keď sa mi hrdzavý klinec zabodol do nohy a ja som si prečítal o tetane, nebolo mi všetko jedno. Je to zákerná choroba...

greta2017
24. okt 2022

Samozrejme ze som sa dala...bezne po klincoch sice nebeham ale radsej sa zaockujem ako mat tetanus

dekys
24. okt 2022

@marseillefan aby si dostal tetanus musí to byť hlboká rana, kde sa nedostane kyslík atď takže netreba robiť z každého klinca strašiaka a za druhé- pri takýchto prípadoch automaticky pichajú protitetanovku a nikoho nezaujíma očkovací status 🙂 takže - je to zbytočné ;)

beata_k
24. okt 2022

Samozrejme, ze ano. To nie je len o hrdzavych klincoch.
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Tetanus

vevesh
24. okt 2022

@dekys nepichaju automaticky. Automaticky sa pytaju, kedy bola posledna tetanovka a kedze vacsina na toto ockovanie zvacsa hmmmm a ani nemaju posajn, kedyze ocko boli, tak pri uraze a nejasnom ocko statuse radsej pichnu.

@moonface jasne, kazdych cca. 10 rokov mam preockovane.

marseillefan
24. okt 2022

@dekys Protitetanovku pichajú automaticky možno tak v nemocniciach... ja som išiel na pohotovosť a tam na mňa pozeral ako na debila, že čo to od nich chcem. V roku 1990 zomrelo na tetanus 314,000 tisíc ľudí, teraz je to len zlomok toho.. hádaj vďaka akej zbytočnosti... áno, kvôli očkovaniu.

heln
24. okt 2022

@moonface samozrejme, ze som sa dala, predstava umierat pri plnom vedomi v tetanickych krcoch ma vobec nelaka.
par rokov dozadu bol v cechach pripad chlapca, ktory mal tetanus, ci to prezil uz neviem, jeho matka bola antivaxerka.

moninah
24. okt 2022

@moonface samozrejme. Treba sa informovat u obvodneho, kedy bolo posledne ockovanie. Myslim, ze sa dava kombinovana vakcina spolu proti napr. ciernemu kaslu, co je tiez fajnova choroba. Nazor, ze tetanus sa dostane iba z hrdzaveho klinca je dost stredoveky. A s kazdym skrabancom chodit na pohotovost pre "protitetanovku"...

anjelicek26
24. okt 2022

Tetanus nie je len o hrdzavych klincoch, takze samozrejme sa davam preockovavat, naposledy dva roky dozadu...

tuippo
24. okt 2022

áno, pichli mi ju vrámci preventívky

mb2021
Odpoveď bola odstránená
ndrag
24. okt 2022

dala tou “turbo” vakcinou co bola aj na zaskrt a cierny kasel 💪

lenkadenisa
24. okt 2022

@moonface ja som bola na preočkovaní a aj manžela posielam, robíme veľa vonku a náhoda je debil

luccija
24. okt 2022

@moonface moja obvodna ma nazor, ze ak bude treba zaockuju ma.Nedala som sa nie som antivaxer, ale nie

1mina
24. okt 2022

Ano dala som sa, a voem ze aj mamina sa nedavno davala, a doktorka jej hovorila ze hlavne ked zvykne robit v zahradke v zemi je yo vhodne... Neni to naozaj len o tom ze sa pichnete hrdzavym klincom

dekys
24. okt 2022

@marseillefan ok, každý verí čomu chce 😂😂😂

belllinka
24. okt 2022

@marseillefan si si toho asi vela neprecital, ked si stale myslis, ze tetanus dostanes z hrdze 🤦‍♀️

poopsie
24. okt 2022

Nemala som na výber a obvodná so mnou odmietla o tom diskutovať

mirabelka30
24. okt 2022

Samozrejme, minuly tyzden preockovanie 30.r..

k16k18
24. okt 2022

Bola som asi mesiac a pol dozadu a v pohode trocha bolelo miesto vpichu ale nič viac....nechcela som ale moja doktorka mi to všetko vysvetlila aj mi povedala svoj názor...žiadne nútenie takže skôr dám na radu od nej ako tu z MK kde je každá vystudovana lekárka😁

nelca0510
24. okt 2022

Áno,asi pred mesiacom. Všetko ok.

marseillefan
24. okt 2022

@belllinka Kde tvrdím, že sa tetanus dostáva z hrdze? Tetanus človek dostane z baktérie a kde asi sa tak bude táto baktéria nachádzať skôr? Na chirurgickom dezinfikovanom skalpeli alebo na hrdzavom klinci?

marseillefan
24. okt 2022

@dekys verí? Ja som ti predostrel fakty... Faktom je, že len 30 rokov dozadu umierali celosvetovo stovky tisíc ľudí na tetanus. Faktom tiež je, že som bol očkovaný na tetanus 2x čo pamätám (pravdepodobne 3x dokopy) a neubudlo zo mňa. Tak čo tu šíriš zase tie antiwax bludy? Aj na COVID som sa dal zaočkovať, aj na chrípku a dám sa na x ďalších vecí a nenarástlo mi štvrté vajce - stále ich mám len tri :D

jjanulienka
24. okt 2022

Ja som sa dala ešte trochu skôr keď som mala mini kusok železa zapichuty v stehne.. mala som červenú žilu navretu, ktorá mi smerovala k srdcu. Keby by moja mama nepovedala, že to znamená otravu krvi asi by som tu už nebola... za mna keby som si mohla zo všetkých vakcín vybrať jednu bola by to práve tetanovka, ktorú by som si dala

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
akvi
24. okt 2022

@poopsie a akoze ta prinutili? Mas pravo odmietnut akykolvek zakrok, ockovanie nevynimajuc. Na mna tiez sestricka vytiahla, ze ma "nahlasi", tak som jej povedala, ze nech sa paci, moze kludne. Samozrejme, ze nic nikde nenahlasila, len bububu potrebovala spravit. Doktorke to bolo sumafuk.

gansi
24. okt 2022

Áno, dala som sa na preventívnej prehliadke tento rok a mám 36

lucia147852
24. okt 2022

@jjanulienka to ale nebol tetanus, ale lymfangitida, tzv otrava krvi. Tetanus je choroba, ktoru vyvoláva baktéria, ktorej toxín postihuje nervový systém

@marseillefan no táto baktéria sa nachádza v tráviacom trakte napr koní a kráv. Čiže teoreticky v hline, nie na hrdzavom klinci

Strana
z2