icon

Očkovanie proti vírusu HPV

lenteraz111
14. nov 2019

Ženy, maminy, dávate svoje dcérky očkovať proti hpv? Zvažujete? Sestra sa nevie rozhodnúť.

nina004
14. nov 2019

@lenteraz111 My sme teraz nechali ockovat najmladsiu sestru potom co som ja a o rok mladsia sestra koli HPV museli absolvovat konizaciu.. Je jej 12 a pol roka. Snad bude aspon ona tou vakcinou chranena.

sisi2212
14. nov 2019

@portret7 tak toto su kmene, ktore sa asi vyskytuju v nasej spoločnosti, preto su ockovania nastavene ako su.... Malokedy sa asi vyskytne zena s nejakym neznamym typom, bez toho aby bola v inej krajine alebo niečo podobne....a ako hovorim, nedojde mi ako nahoda, ze zeny ktoré mali problemy ako ja, neboli taktiez ockovane a hovorim o mladych ženách, samozrejme okolo 50-ky a viac sa vyskytuje statisticky viac takych problemov bezne.... Skorej by som sa zamerala asi na mlade zeny s takym problemom.... Ci mali alebo nemali ockovanie

portret7
14. nov 2019

@sisi2212 titul z nas mudrejsich nerobi, iba nam ulahcuje, kde a akym sposobom sa dostaneme k odbornym informaciam a hlavne ako ich dokazeme vyhodnotit...

portret7
14. nov 2019

vidis a ja poznam vela zien opacne, zaockovane s pozitivnym nalezom

adriannasvk
14. nov 2019

Urcite nie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️kamoska sa dala na strednej este,v neznesitelnych bolestiach bola po ockovani....a aj tak mala nalez na krcku atd....ja co poznam baby,kazda po ockovani skoncila s nalezom na krcku a pustil sa kolotoc dr atd....

sisi2212
14. nov 2019

@portret7 samozrejme, ze tituo nerobi, len som tym chcela dodat ako ty, ze tiez som odbornik a nie clovek, ktory si hovori veci len tak, lebo sa mu chce, zaroven ma velmi ovplyvnuje osobna negativna skusenost.... Co je urcite vela.... Mozno keby som ju nemala, budu moje nazory smerovans inak.... Keby som vsak sama mala rozmyslat nad mladymi zenami a takymto problemom, urcite by vyskum preukazal, ze mlade zeny, ktore maju rakovinove problemy, ockovane skorej neboli ako boli

sisi2212
14. nov 2019

@portret7 s pozitivnym nalezom na hpv? Alebo na hpv, ktore je rizikove pre rakovinu a spôsobilo im rakovinu? To je rozdiel, lebo zeny ockovane, mozu mat hpv, pripustan, ale to, proti ktoremu ockovanie nie je, a ktore nie je nebezpečné, co sa tyka rakoviny a bezne s nim ziju, len sa castejsie kontroluju.... Bavime sa o zenach, ktore boli ockovane a napriek tomu maju v mladom veku rakovinu spojenu s pozitivnym nalezom na rizikove hpv

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
portret7
14. nov 2019

@sisi2212 ano, myslim, ze si ovplyvnena takouto skusenostou, co je prirodzene, tak ako som pisala, je mi luto, ze mas takuto skusenost a v tak mladom veku... ale vysssie pises v teoretickej rovine "keby bolo keby"...drzim palce, nech hlavne zdravicko sluzi!

portret7
14. nov 2019

@sisi2212 naozaj rozoznam typy hpv!

sisi2212
14. nov 2019

@portret7 netvrdím, ze nerozoznas, ale zajdi teda niekedy na onkologiu, ked mas tu moznost a sprav si prieskum, opytaj sa mladych zien do 30 rokov s rakovinou krcka, ci boli ockovane 😉 myslim, ze sama poznas odpoveď, ako by takyto statisticky prieskum dopadol....

portret7
14. nov 2019

@sisi2212 ako vies, ze tam nechodim😉? poznam to tam doverne, bohu uprimne dakujem, ze nie ako pacient.

evittam
14. nov 2019

@sisi2212 Ale kde ty berieš tu istotu ze keby očkovane boli tak tu chorobu nemaju? A ano keby boli presne ockovane proti typu hpv ktorý maju?

ibrunova
14. nov 2019

Nie nedám

sisi2212
14. nov 2019

@portret7 tak keď chodíš, tak si sprav prieskum a opytaj sa zien do 30 rokov s rakovinou krcka, ci boli ockovane, ja mam skusenost, ze zeny do 30 rokov, ktore tam boli a chodia spolu so mnou, ockovane neboli, rovnako ako ja.... Cize moj mini prieskum ma vysledok, ze mlade zeny do 30 rokov, neockovane, maju skorej rakovinu krčka ako tie ockovane.... Mozno tvoj prieskum dopadne inak, mozno ti tam vsetky povedia, ze ano mame rakovinu krcka, a pritom sme ockovane

sisi2212
14. nov 2019

@evittam istota to nie je, ale vacsia pravdepodobnost urcite a mam ju na zaklade toho, ze poznam tie zeny, ktore mali rakovinu krcka, su do 30 rokov a ockovane neboli..... Nestretla som tam mladu do 30 rokov s takou diagnozou, ktora povedala, som ockovana a aj tak mam rakovinu krcka.... Samozrejme ockovanie nechrani pred hpv, lebo nie je proti vsetkym typom hpv.... Ale bavime sa o ochrane pred rakovinou krcka vzniknuteho z konkrétneho rizikoveho typu hpv, na ktore je ockovanie zamerane

evittam
14. nov 2019

@sisi2212 Zavidim ti tvoju istotu a vieru vo vakcíny.

sisi2212
14. nov 2019

@evittam po mojej skúsenosti by si na tom s vierou v tuto vakcinu, co sa tyka rakoviny krcka, bola asi rovnako

evittam
14. nov 2019

@sisi2212 Nie nebola. Je mi luto cim si presla. Ale proste to ze by si bola zaočkovana vakcínou proti tomu vírusu hpv ktorým si ochorela by ti nezarucilo ze by si nemohla ten vírus dostat. Viackrát to pisat nebudem. To je všetko.

eliska13
14. nov 2019

@prasiatko30 dobre je dat sa zaockovat este pred prvym pohlavnym stykom

@lenteraz111 zvazujem dat syna ockovat este mam chvilu cas pojdeme na preventivku.V dnesnej promiskuitnej spolocnosti...moja kamaratka ma dceru s HPV a genitalnymi bradavicami, ktore jej x krat vypalovali a stale zle vysledky vsetkeho.

sisi2212
14. nov 2019

@evittam ok, nazor ti neberiem, asi nezmenime ani jedna ten svoj, ty by si dceru zaockovat nedala, ja ano a kazda mame na to svoje odovodnenia.... Všetko aj odo mňa

laki
14. nov 2019

Ja som dcéru dala zaočkovať

lyci
14. nov 2019

pozna niekto osobne aj pripad tych negativnych ucinkov tejto vakciny?

kittykat22
15. nov 2019

@lyci tak staci ked si pozries cez google HPV vaccine gone wrong - su o tom dokumenty aj blogy. Mozes ich vyhladat aj podla mien - Christopher Bunch, Mia Blesky. Alebo clanok na indipendent https://bit.ly/352bCIH . Niektori rodicia maju doma paralizovane deti - v lepsom pripade, niektori uz doma tie deti nemaju. Co je ale viac menej spojovacim faktorom u problemov po vakcine, je nadmerna fyzicka namaha. Vela deti ktore mali vazne nasledky po ockovani bud viac sportovalo - dievcata hrali futbal, volejbal za nejaku mensiu ligu, alebo pravidelne behavali. Chlapci tiez futbal - tenis - niekolko hodin denne. Mne z toho pride, ze pokial sa niekto rozhodne nechat ockovat, tak by mal na nejaky cas obmedzit fyzicku namahu. Pretoze to vypada, ze zvysena fyzicka aktivita je z nejakeho zahadneho dovodu, jednym z faktorov pri neziaducich ucinkoch.

portret7
15. nov 2019

@lyci dohladaj si pribeh zuzany, ktora ochrnula po ockovani hpv, bolo to na joj

rikarika
15. nov 2019

@kittykat22
veď práve že všetci odporcovia očkovania - akéhokoľvek sa odvolávajú na vševedca google.... lepšie keby konzultovali s gynekologmi resp. detskými dr. Nehovorím, že všetci dr. by odpovedali, že jasné okamžite očkovať, ale určite by odpovede za a proti nadobudli iný pomer.......

janage
15. nov 2019

@rikarika z mojho prieskumu medzi lekarmi, ktori su rodicmi, ci robia priamo v danej oblasti mi to vyslo tak 50 na 50. Mame v rodine lekarku ona svoje deti zaockovat touto vakcinou nedala napriklad. Ja sama som momentalne tiez v rozpolozeni 50:50. Zvazujem pytam sa lekarov.

kittykat22
15. nov 2019

@rikarika Napriklad Japonsko, Anglicko, Severske krajiny plosne ockovali proti HPV, na rozdiel od Slovenskej Republiky, kde je vakcina na vyziadanie. Preto nasa krajina nedisponuje s takym mnozstvom dat ako ine krajiny. Ale chapem, co myslis. Ja poznam osobne zenu, ktorej po HPV vakcine zomrela sestra. Je tomu par rokov. V 18 rokoch sa nechala ockovat, a ihned po ockovani mala zdrav. problemy. Zakratko sa jej vratila autoimunna nemoc - liecila sa rok a pol. Zial zomrela. Jej sestra to napisala na ceskeho modreho konika - navrat choroby linkovala priamo po zaockovani. Po case ten clanok stiahla - neviem dovod, a uz nie je na modrom konikovi, tak sa jej nemozem spytat. Poznam ju osobne, pretoze robila u nas v DM.ku - spoznala som ju podla profilovej fotky. Lenze, ja si myslim, ze toto je nestastny priprad - pretoze pokial je niekto chory, tak je otazne ci si tu vakcinu moze dat alebo nie. Ona to robila preto, aby zabranila zdrav. problemu, co zial u nej vyvolalo uplne opacny efekt.

floretine
15. nov 2019

@basska_b ja iba tak, že mnohí zabúdajú alebo nevedia, že táto vakcína chráni aj pred HPV rakovinami ústnej dutiny a pažeráka a pred tými sa teda zdržanlivosťou ani preventívkami neochrániš - stačí zle umytý pohár, príbor v reštaurácii.
Svokra mala tak HPV rakovinu hlasiviek , s dnešným očkovaním by ju nemala.

lyci
15. nov 2019

@kittykat22 @portret7 ovladam google. nepytala som sa na to, co mam kde hladat. nezaujimaju ma dokumenty a blogy a youtube pribehy. internety znesu vela. ak tak jedine publikovane vedecke studie s priamym zdrojom, nie prepisane v novinach s nespravnym vykladom
takze tu nie je nikto, kto pozna alebo ma v blizkom okoli niekoho s negativnymi ucinkami.napriek tomu, ze tato tema tu nie je prvykrat
ale za to tu vela ludi pozna niekoho, kto dal ockovat a nemalo to negativne nasledky
navrat ochorenia a smrt po ockovani predsa nemozno povazovat za negat. ucinok ockovania. takto dokazovanie nefunguje. pravdepodobne to bola len nahoda. jednoducho smola. presne takto vznikaju dezinformacie a hoaxy