icon

Odmena doktorovi po operácii

evitta2
18. mar 2018

Ahojte, som po operácii ženských vecí. Ide skôr o plastiku, ktorá ale bola nutná a po veľmi dlhom čase som našla doktora, ktorý bol schopný zákrok urobiť. Som mu naozaj vďačná. Onedlho sa idem ukázať na kontrolu a chcela by som niečo doktorovi doniesť. No nemám žiadne skúsenosti. Poisťovňa to nepreplácala, takže som si zákrok hradila sama. Čo ste niesli doktorovi vy? Dávali ste aj hotovosť? Aké máte skúsenosti?

Strana
z2
zenaajmama
18. mar 2018

Či platíš za zdrav.starostlivost na mieste alebo to hradí poisťovňa( myslím že tam odvádzame dosť, nie je to vôbec zadarmo) prečo by si mala niečo dávať navyše? Ja sa určite vždy poďakujem ak som spokojná, ale z princípu nedávam dary a hlavne nie peniaze.Ani neviem ako by sa mohlo niečo zmeniť v tomto štate keď taketo "zvyky" sú bežné.

montemotherone
18. mar 2018

@oli18 keby sme sa bavili o tom koho na Slovensku súdia a koho nie a mali by, to už sme aj v inej téme 😉 Narážala som skôr na problém niektorých tu s morálkou takéhoto kroku. Akože to už by bol des, že by za bonboniéru išli súdiť mňa, či daného doktora 🙂 A čo učiteľky a kvety, bonboniéry, kávy... ? To už sú fakt vrci pritiahnuté za vlasy 🙂

doty1
19. mar 2018

Ak máš potrebu niečo dať, tak to skús s lístkami do divadla, kina, darčekovými poukážkami do kníhkupectva, handmade obchodíkov, kvalitnou cigarou, ..... z fľaštičiek sa im už podľa mňa otvára nožík vo vrecku 😀 .... a pošli mu to na jeho adresu aj s poďakovaním, nebude "trápne" ani jemu a ani tebe.

montemotherone
19. mar 2018

@doty1 ja som raz svojmu gynekológovi (ráno som zavolala a hneď na obed som mohla prísť), doniesla domáci džem ktorý som práve dorobila. Vrchnáčiky som ozdobila takou peknou károvanou látkou, na to romantické mašličky, ručne som pekne popísala ktorý je aký... (doniesla som 3 druhy, každý iný...) Tak sa tešil že aké milé, ako z nejakého originálneho bio obchodu... že to ani neotvorí, len si to vystaví 🙂

veronikastrickova
19. mar 2018

Ja som jediny raz dala mojej gynekologicke bombonieru ako tehotna, ale to iba kvoli tomu, ze som mala v ten den narodeniny. Ja toto nedokazem len tak dat z vdacnosti, doktorovi, uradnikovina podobne.

doty1
19. mar 2018

@montemotherone o tomto by to malo byť, ja verím tomu, že väčšina lekárov ešte stále nie sú nenažratí kreténi, ale ľudia, ktorí sa potešia, keď im pacient poďakuje ešte trochu "naviac" a nemusí to byť vôbec obálka, alebo fľaša, ktorá zruinuje rodinný rozpočet. Ja nemám problém odvďačiť sa malou pozornosťou a dať tak najavo, že si naozaj vážim poctivo vykonanú prácu a prístup a človeka. A je mi fuk, či je to lekár, tesár, alebo smetiari.

lula313
19. mar 2018

Ja by som mu napr. Kuriérom poslala ovocnú kyticu s poďakovaním. Určite flasiek a bonboniér má dosť a takto sa aj vyhnes trápnej situácii pri predávaní daru. Samozrejme, že som proti úplatkom, ale na druhej strane som za, aby sa snaha a ľudsky prístup ocenil. Napr aj v reštaurácií dam väčší triangelt čašníčke, ktorá je mila a úslužná ako takému, čo sa tam tvari ako za trest. Ja som napríklad v robote pomáhala so zaucanim veľkého počtu ľudí, nemala som to ani v zmluve, teda v naplní praci, robila som to z ľútosti, keď kolega bol v koncoch, kolegyňa plakala a chcela podať vypoved.. pre mna to znamenalo nadčasy, keď som hodiny sedela pri daných kolegovcov, alebo som časť prace spravila za nich, aby sa to stihlo. Možno z jedenástich ľudí mi ako poďakovanie priniesla bonboniéru jedna! Nepotrpela som si na tom, ale myslim si, že keď niekto ostane kvôli tebe v robote miesto do šiestej trebárs do polnoci a teba vďaka tomu nevyhodia a ešte sa aj naučíš to, čo tá mal zaškoliť iný, tak tá bonboniéra je najmenej, čo mu mozes za jeho čas a ochotu dat.

montemotherone
19. mar 2018

@veronikastrickova vyskúšaj 😉 vieš aké je to príjemné potešiť niekoho 🙂

veronikastrickova
19. mar 2018

@montemotherone potesit viem, vela vexi darujem, na vianoce som velku misu medovnikov darovala len tak, ale ja neviem ani vyuzit znamosti mojich kamaratov. Neviem proste to mam nejako zakodovane v sebe.

bielavila
19. mar 2018

Nic ved si uz zaplatila za zakrok a ked pojdes na kontrolu proste mu povedz dakujem... tebe dakto dava darceky za pracu aj ked dobre odvedenu?

doty1
19. mar 2018

@veronikastrickova to si vravíme na nesmierne veľa "vecí", že to nejde, lebo to máme v sebe "zakódované", ale stačí sa len naučiť zmeniť tie akože zakódované programy.
Ach, keby som takto vedela mudrovať v 30-tke 😀

mircalla
19. mar 2018

@evitta2 Malickost a dakujem - OK. Peniaze v ziadnom pripade. Nevypada to dobre, a este on sam by z toho mohol mat mega problem

Strana
z2