Ohluchnutie zo dňa na deň - stalo sa to už niekomu?
Ahojte.. Prosim Vas stalo sa niekomu nieco oodobne.? Moj brat, zdravy 28 rocny chalan ohluchol na lave ucho zo dna na den..nevedia preco a z coho vraj sa to stava..je hospitalizovany v nemocnici podavaju mu infuzie a je to bud alebo..som s toho strasne nestastna a chcem vediet ci sa niekomu nieco podobne stalo a ci nieco konkretne pomohli.. Dakujem😞
Robia všetko čo sa dá a nik dopredu nepovie ako to dopadne,na kolko percent sa mu sluch vráti,treba na to čas ,lieky a pravidelné kontroly potom.Odporúčam,nech sa "prilepí" tam v nemocnici na dákeho doktora ,aby tam potom mohol chodiť k nemu na kontroly,bude treba audiometrické vyš. robiť.Stalo sa krstnemu synovi,celkom pekne sa to upravilo,ale dosť dlho to trvalo,týždne.
@lenkakravcova predpokladá sa porucha prekrvenia vo vnut. uchu,často po viroze....
@lenkakravcova oni nevedia.. Jemu vcera na obed v uchu zalahlo hodinu nato zacalo piskat.. Isiel dnes rano na usne tam mu po vedali ze ohluchol a ma ist do nemocnice mozno mu pomôžu..tam mu robili rengen nic nenasli a objednali ho na MRI na 24.4. co je stasne dlhy cas..
@romanka_369 Fúú..
Ja som mala pár krát zápal stredného ucha a raz som dva týždne nič nepočula na jedno (na druhé zalahnuto). Mala som antibiotika, kvapky do uší. Našťastie to prešlo. Odvtedy si dávam na uši veľký pozor (ale pri každom prechladnutí mi to ide hneď na uši a dutiny).
@janinah dakujem za odpoved..citala som aj o tej hyperbarickej komore ako krajnom rieseni.. To mu odporucil prvy lekar kde bol rano..
dcéra takto ohluchla ... ešte ako bábo.
a skusenost- ja som z nicoho nic stratila sluch o 30% a tiez mi zacal tinitus/piskanie. Okamzite som letela na ORL kde mi hned nasadili kortikoidy a ginko, mudr. hned hovorila, ze je dobre, ze som prisla hned, vtedy je sanca, ze to "rozchodim" najvacsia, ale ze ziadne zaruky mi nedava. Nastastie sa to po tych kravskych davkach kortikoidov a uzivani ginka fakt po cca 2 tyzdnoch upravilo...predpokladam, ze do brata tiez leju kortikoidy, ci? Kazdopadne drzim palce.
A bola som aj na MR, ta nic nepreukazala, teda nieco hej, ale ze suvis to s tymi usami nema.
@narayan neviem co mu davaju v tych infuziach.. Bude tam minimalne do piatku kazdy den dve infuzie a doma potom dlhodobo vraj nejake lieky..ale tiez povedali ze dobre ze prisiel hned a nie neskor..
kamoska takto ohluchla na 24 ci 48h, potom to preslo
Áno aj mne sa stalo.😟.lenže nemala som dobrú lekárku bola práve zastupujúca na ORL.Predpísala mi len cavinton.Zle som počula ,zalahnute ľavé uško po viróze aj deti malú virózu brali ATB.Poslala na Audio vyšetrenie.Graf v norme.Trvalo 5tyzdnom kým som o sluch prišla.Teraz mám kochlear implantát voperovane používam procesor od medel. Teraz takto počujem..Preto odporúčam držať sa dobrého doktora ORL..nech predpíše ATB Augmentin1g + dokúpiť si Sinupret Forte alebo kvapky, nech doktor prefukne uši.Treba zachrániť sluch.Ja som moc trpela 17mesiacov som nič nepočula.Kym som sa dostala na rad operáciu na Antolskej v BA. Drzim palce. Nech to dobre dopadne.
@ypsilonik dakujem velmi pekne za odpoved a zaroven ma to mrzi.. Je to strašne ze sa to takto tolkym ludom stane😞..snad pomoze to ze to zacali riesit v cas a snad sa mu sluch vrati🙏
@romanka_369 ahoj, kolegovi sa také stalo.. Že sa ráno zobudil a nepočul na jedno ucho.. Vraj mu to spôsobil nejaký nerv (?), sluch sa mu už nevrátil.. Ale v pohode funguje aj s jedným uchom.. Keby to nepovie tak neprídem na to, že nepočuje na jedno..
Infarkt ucha, mala to nasa znama. Odvtedy nepocuje
Kocky ja sa sem pridám, nakoľko vidím, že skúsenosti máte veľa. Prosím vás moja dcérka sa sťažuje na to, že jej bucha v uchu, nie stále, väčšinou ráno, potom to prejde, sem tam cez deň, vždy to po chvíľke prejde, potom je ok. Nič iné jej nieje, je zdrava, len to uško ju trápi, ma 6 rokov. Mala to aj minulý rok, potom to prešlo, teraz sa to vrátilo. Chodíme na ORL,ale vôbec jej zatiaľ nijako nepomohol, dostala trifed a erdomed, ale výsledok žiadny, v stredu ideme zase, ORL tvrdí, že má tekutinu za bubienkom. Už to trvá 2 týždne, sú dni kedy to ani nespomenie a dni kedy ju to trápi. Nestretli ste sa s niečím podobným a neviete mi poradiť čo s tým. Dakujem
No dakujem dievcence.. Vidim ze skúsenosti je vela a nie vsetky zo stastnym koncom😞.. Dufam ze brat dopadne dobre..budem verit..
mne sa to stalo ako decku, a urobila to nosná mandľa. Keď mi ju vybrali, tak som začala počuť.
@rusalkablack a ako zistili ze to bolo od tej mandly.?
@rusalkablack ale to by asi zistili na vysetreni ze ju nema v poriadku.. Ze je hnisava alebo nieco.. Ale zas by to nemuseli tomu pripisovat🙄
To bola nosná mandľa, nie krčná, nosné nehnisajú, iba sa veľmi zväčšia, a to spôsobuje problémy.
@jankazsa ahoj, zatial sa zda, ze ano. Pocas choroby sa jej vzdy velmi zvacsila nosna mandla, az tak, ze robila taketo problemy a aj ked sa dcera zdala byt uz zdrava, mandla bola este dlho po chorobe velka a buchalo jej v usku. Takze teraz pri kazdej chorobe (sople a kasel su nase choroby) pouzivame taky silny kortikoidny sprey do nosa a zatial sa nam dari drzat velkost mandle pod kontrolou a nerobi dalej problemy. Pomohlo by ju aj zmensit, alebo vybrat, ale moja dcerka ma nulovu nosovo - sliznicnu imunitu, takze ta mandla je jedina, co ju aspon trosku chrani pred chorobami a preto sa aj sprava tak neprirodzene.
@romanka_369 ahoj. Smiem sa opýtať, ako dopadol brat? Dúfam, že dobre. Inak ma šťastie, že šiel hneď a dali ho na infuzky. Tie vraj pomôžu najlepšie. Ja si akurát prechádzam tým istým. A kvôli liečbe kortikoidmi som musela prestať zo dňa na deň kojiť svoju dcéru, čiže sme mali veselo. :/
@mirafi ahoj..brat žiaľ nepočuje na to ucho..nedalo sa mu s tým už nič urobiť žiaľ 😕..zvykol si ale a berie to ako to je..zo začiatku sa mu ťažko spávalo lebo mu Hučalo a pískalo v tom uchu a teraz neviem nepýtame sa a berieme ako to je ..a tebe sa to ako stalo tiež len tak zo dňa na deň ?a máš to lepšie po tej liečbe?
@romanka_369 to ma veľmi mrzí, že sa mu nevrátil sluch. 😪 Niekomu sa vráti, niekomu nie, niekomu z časti.... Mne sa to ako tak urovnalo, stále beriem lieky, ale nemám dobrý pocit, zdá sa mi, že aj s druhým mam problém, celkovo taky zvláštny pocit, tlaky a tak... Zrovna včera som bola na magnetickej rezonancii, tak čakám výsledky, ale veľmi sa bojím.
Bratovi držím palce, aby sa to už nikdy nezopakovalo. 🙏🍀
Inak mňa najskôr bolelo jedno ucho (nie obyčajná bolesť, ale taka pravidelná vystrelovacia bolesť), potom druhé po týždňoch a znova to prvé. Potom dlho nič a zrazu som prestavala počuť. Medzitým som, ale použila ušné sviece, tak dúfam, že to nemá súvis.
@romanka_369 ahoj, to ma veľmi mrzí, že tvoj brat na to ucho už nepočuje 😢 mne sa stalo niečo podobné pár rokov dozadu, presne 25.12. zobudila som sa a nepočula som… takze si viem predstaviť ako sa cítil. Tiež pískanie, príčina neznáma.. ja som vtedy mala podozrenie na tehotenstvo, takze mi nič nedali. Vďaka Bohu sa to same po niekoľkých týždňoch upravilo. Pre nna to bolo uplnene nevysvetliteľné.
@romanka_369 ahojte,pripajam skusenost,az potesim...17 roc.dcere po slabom naraze rukou do ucha zalahlo a zacalo piskat...dg:akut.percepcna porucha sluchu...na 4.den nasadili kortikoidy, sluch sa po tyzdni vratil a po dvoch tyzdnoch aj piskanie prestalo...jupiiiii...dnes rano prestalo,tak tu s radostou pisem😀
@romanka_369 ahoj, to ma veľmi mrzí, že tvoj brat na to ucho už nepočuje 😢 mne sa stalo niečo podobné pár rokov dozadu, presne 25.12. zobudila som sa a nepočula som… takze si viem predstaviť ako sa cítil. Tiež pískanie, príčina neznáma.. ja som vtedy mala podozrenie na tehotenstvo, takze mi nič nedali. Vďaka Bohu sa to same po niekoľkých týždňoch upravilo. Pre nna to bolo uplnene nevysvetliteľné.
@romanka_369
@narayan
@ypsilonik
@mirafi
@anjelaa
Ahojte, tak idem aj na napísať svoju aktuálnu skúsenosť.
Pred cca 2 týždňami mi začalo šustieť v ušiach, tlaky v hlave, nevolnost ako keby v žalúdku, trocha závrat...čakala som, že to každým dňom prejde. Po týždni som šla k lekárke tá ma poslala na RTG chrbtice, dutín, odbery krvy.
Na druhý deň od návštevy lekára som sa ráno zobudila, že nepočujem na ľavé ucho. Šla som na ORL kde mi teda diagnostikovali infarkt ucha..nepočujem naň 60%
Mňa nehospitalizovali...vraj to už nerobia ale nasadili kortikoidy. Objednať som sa mala na magnetickú...kde termíny šialené ďaleko ale tak našla som za 3 týždne teda nakoniec...snáď sa najhoršie vylúči.
Je to zlý pocit, keď nepočujete na jedno ucho a k tomu všetky tie zvuky, tóny vnímate len jedným a v hlave z toho máte riadny koncert 🙈
Sama neviem ako bude ďalej, či môj prípad bude mať šťastný koniec alebo to už ostane takto.
Možno keď máte s odstupom času nejakú pozitívnu skúsenosť.....sem s ňou 🙈 asi si ju potrebujem prečítat 🥲♥️✌️

@romanka_369 Príčina je aká?
Zápal alebo genetická, či nejaký vonkajší činiteľ?