Omylom som sa napila vody pred operáciou
Idem na krátky zákrok (cca 15 minut) ale idú ma uspať a nemala som od polnoci jesť ani piť, chcela som si len vypláchnuť ústa vodou, ale zabudla som a vodu som prehltla. Je to problém? Zrušia mi teraz zákrok? Ďakujem
Take malé množstvo je bezvýznamné. Takze sa daj do pohody a chod cikat
@anonym_4f73f4 A mám im o tom aj povedať že som pila?
@anonym_autor nie. Vec je to len glg. Nevypla do pol litra
Nie, čosi. Vôbec to nie je problém....
Ja by som im o tom radšej povedala, aj keď je to fakt maličkosť. keď šiel syn na operáciu, upozornili ma že radšej ani ráno zuby nemáme umývať, aby sa trocha nenapil vody pri vyplachovani 🤷♀️
@anonym_autor dcera pred operaciou mohla dokonca glgom vody zapit oblbovaci sirup, takze je to urcite v pohode.
glgom vody sa mozu pred operaciou aj tbl uzit, ak to odporuci anesteziolog.
ja som tusim mala Zenaro uzit rano pred operaciou.
voda sa vstrebava vlemi rychlo, v zaludku dlho nezostane. najlahsie jedlo vytravi za 30min, voda este rychlejsie.
jest a pit sa nema z jedneho dovodu, ppocas anestezy by mohol zaludocny obsah vychadzat hore a moze sposobovat dusenie.
no napr akutne stavy uspavaju aj s plnym zaludkom. tam nei ej na vyber a zvladnu to uplne v pohode.
Mne povedala anesteziologička, že sa mám ráno pred zákrokom kľudne trochu napiť, že to je blbosť byť od večera úplne bez vody. Dala som si ráno dva glgy čistej vody. Ale tak povedz to kľudne anesteziológovi. Držím prsty, nech ti to dobre dopadne.
Ak to bola čistá voda nevadí. Myslím nesladená.
@anonym_autor neviem kedy si presne pila a kolko je to od zakroku, ale pokial je to glg a je to 5 hodin do zakroku, nie je to ziaden problem v tak malom mnozstve. pre istotu to povedz, zakrok nezrusia
@anonym_autor vcera bola so mnou na zakroku kocka, ktora byt nalacno pochopila tak, ze pit moze... a uspali ju... len ju zdubali a povedali, nech to nabuduce nerobi.... takze par glgov je urcite ok, ale spomen pre istotu
@anonym_autor ja som nala akutnu sekciu jedla je pravda menej ako 5hod pred nou ale pila som este pred tym ako som čakala na výsledky z krvi ....a isla som do.celkovej anestézii takze male.mnozstvo nevadi
ja som isla na planovany cisarky s tym ze som mala byt nalacno. Len vodu som pila a bolo mi potom povedane ze som nemala. Preto ma nakoniec ani neuspali. Cize ja by som im povedala a nech zhodnotia oni ci 2 glgy vody su risk alebo nie
@anonym_autor Jasné, že to nevadí malý glg
ja som bola v oktobri minuleho roka na artroskopii kolena, tiez celkova narkoza, zakrok cca pol hodinovy. Operovali ma o 13:00, s tym, ze od polnoci som nemala nic jest, rano mi dovolili aj kavu (ale ze max o 6-7hod). A potom uz nic, ani vodu. Ale aj v nemocnici mi pred zakrokom, kedze som mala sucho v ustach dovolili vyplachnut usta a sestricka, ze jeden hlt kludne mozem. Po operacii vsetko ok
@anonym_autor mne dali pred narkózou ešte preglgnúť oblbovák, takže jeden hlt ťa nezabije, spomenúť by som to spomenula, ale operácia prebehne, neboj sa. iné by bol pohár vody...
Ja som pred operaciou aj tabletku na oblbnutie zapila vodou,tak ako mi povedali. Nechaj to tak, nič sa nestane
Aj mojim deťom dovolili už v nemocnici oblbovak zapiť glgom vody
pred operaciou do mna sestry naliali liter vody... glg urcite nevadi... ;) klud
@anonym_autor mne dali pred narkózou ešte preglgnúť oblbovák, takže jeden hlt ťa nezabije, spomenúť by som to spomenula, ale operácia prebehne, neboj sa. iné by bol pohár vody...
@amdornik presne, a este davaju tbl zapit pred opkou... :DD
Bol som 3x operovaný celková anestézia.Trocha vody ok aj na zapitie liekov.Dokonca aj po operácii sa neodporúča.Zaleži aj na infúzií keď sa dáva.Aj to je v podstate voda výživa organizmu.Ale aj čo sa ide operovať iné je končatina a žalúdok či hrubé črevo.
@anonym_autor nezrušia aj ja som sa tak napila lebo som bola smädná.

Take malé množstvo je bezvýznamné. Takze sa daj do pohody a chod cikat