icon

Opakovaná erózia rohovky

elinka1051
12. nov 2025

Dobrý deň, prosím o radu. v roku 2023 mi syncek pichol prsty do oboch očí. bolesť veľká ale nejako som to ustála, neriešila, nemala som čas ísť lekárovi.
asi mesiac na to som išla dlhšiu cestu autom a zistila som, že horšie vidím, vyhladala som očnú kliniku , namerali mi dioptrie, dokonca mi potvrdili keratokonus.
vtedy bolesti neboli žiadne.
kým mi okuliare vyrobili, už som videla dobre.
pri ďaľšej návšteve očného dioptrie 00, rohovka v poriadku, žiadny keratokonus.
od tej doby som dostávala pravidelne eroziu rohovky, vždy len na pravé oko, niekedy menej bolestivé, inokedy horšie, kedy mi robili abráziu epitelu rohovky.
vždy je to z ničoho nič ale teda teraz moja posledná erózia bola hrozná, otrasné bolesti, ešte mám antibiotika , kortikoidy, samozrejme zhoršené videnie .
nikto mi nevie odpovedať, prečo dostávam eróziu len na pravé oko, vraj mám suché oči ale suché mám obe ,umelé slzy a gely pouzivam pravidelne
prosím reálne skusenosti. tieto stavy ma odpisujú zo zivota, boli ma zmurknut, boli ma pozerat, boli ma vsetko, ked to pride

anonym_fbd685
12. nov 2025

mala som presne toto čo ty, tiež mi syn pichol prštekom do oka a tiež som nešla hneď k dr., moja chyba, potom sa to preliečilo chvíľu bol pokoj a potom som chodila rok a pol s opakovanými zápalmi, stále dali šošovku, preliečili a znova kolotoč
u mňa sa potom zistilo, že mám problém so štítnou žľazou a kvôli opuchom sa mi to vracalo, keď mi nastavili správne liečbu hormónmi tak sa to už neopakuje
a pozor aj na kvapky a gély, niektoré sa nemajú užívať dlhodobo, nakoľko obsahujú konzervanty

elinka1051
autor
12. nov 2025
@anonym_fbd685

mala som presne toto čo ty, tiež mi syn pichol prštekom do oka a tiež som nešla hneď k dr., moja chyba, potom sa to preliečilo chvíľu bol pokoj a potom som chodila rok a pol s opakovanými zápalmi, stále dali šošovku, preliečili a znova kolotoč
u mňa sa potom zistilo, že mám problém so štítnou žľazou a kvôli opuchom sa mi to vracalo, keď mi nastavili správne liečbu hormónmi tak sa to už neopakuje
a pozor aj na kvapky a gély, niektoré sa nemajú užívať dlhodobo, nakoľko obsahujú konzervanty

@anonym_fbd685 to si robis srandu:( a na to ti prišiel obvodak alebo ako?to je neúnosné, ja ked citim,ze to môže prísť tak idem na očné a samozrejme nič a potom to príde so takého stavu, ze nevládzem. Musi prísť niekto k deťom, som uplne odpísana a nikto mi nevie povedať do kedy to bude trvať :(

anonym_fbd685
12. nov 2025

skús ísť na odber k obvodnému, základné hormóny štítnej žľazy ti vie urobiť aj on, prípadne nebrať dlhodobo kvapky ak obsahujú konzervanty, lebo tie tiež poškodzujú rohovku (toto mi zase povedala pani v lekárni)
súcítim s tebou, je to strašná bolesť a človek nevie nič robiť, lebo oko ani otvoriť ani zavrieť, je to strašné

taktotedanie
12. nov 2025
@anonym_fbd685

@anonym_fbd685 je vela umelych slz bez konzervacnych latok len si treba vybrat spravne a nepodlahnut reklame a marketingu

taktotedanie
12. nov 2025
@elinka1051

@anonym_fbd685 to si robis srandu:( a na to ti prišiel obvodak alebo ako?to je neúnosné, ja ked citim,ze to môže prísť tak idem na očné a samozrejme nič a potom to príde so takého stavu, ze nevládzem. Musi prísť niekto k deťom, som uplne odpísana a nikto mi nevie povedať do kedy to bude trvať :(

@elinka1051 robili vam dalsie vysetrenia? Nejake stery? Krv? Suche oko len povedali alebo aj realne testovali?

elinka1051
autor
12. nov 2025

Mam umele slzy bez konzervantov, vyskúšala som ich xy.davam si na to pozor
Až teraz mi na antolskej poslali šošovku do labaku,výsledky vsetko v poriadku, chodila som aj na kliniku k veselému, neviem odkiaľ maju tie suché oci.
Ja som az so toho 'urazu'nikdy nemala problém s
očami, nenosila okuliare.
A aj aspon špirálu by som si občas rada dala;(