Opakované mykózy - čo pomôže?
Mykózou trpím už asi 4 roky :( nie a nie preliečiť... po pôrode som na tom tak, že sa vracia každý mesiac, a už mi z toho začína prepínať... kúpila som si koloidné striebro. Je ešte niečo, čo vám pomohlo? Podotýkam, že som už vyskúšala všetko možné aj nemožné ☹
Ďakujem za každú radu 😉
Ahojte dievčata.Ja som rada,že som tu našla niekoho kto ma taky problem ako ja.Ja už som z toho zufala.Po druhom pôrode mavam skoro každy mesiac mykozu 😝 .Skusim neake rady aj od Vas.
@erika1977 normalne som si musela pozret, ze na co konkretne sa ma pytas, kedze moj prispevok je uz 1,5 roka stary 😉 pokial si dobre pamatam, tak ja som to zacala uzivat, az ked mykoza prisla...neberiem lieky zbytocne ako prevenciu...a ono mi to pomohlo a potom ma to este aj dlho drzalo v zdravom stave...
inak, uz dlho som to neuzivala, aj som zabudla, ze som take kedysi brala...teraz ked mam mykozu, tak je len slaba a kratka a pouzivam masticku (lenze tu mi raz predpisali vo france, takze je zbytocne ju sem pisat)
ahojte, myslím, že už tu bola dávnejšie podobná téma a tam som písala, že mne na opakujúce sa mykózy pomohli homeopatiká - Lamioflur, užívala som najvyššie dávkovanie a po 3 rokoch opakovaných mykóz mám už asi 6 rokov (tfuj-tfuj-tfuj) pokoj.
Problém je, že keď som sa snažila tieto homeopatiká zohnať nedávno pre kamarátku, bolo mi povedané, že už ich u nás nedodávajú... 😒 tak jedine, ak by boli eśte niekde v lekárňach staré zásoby..
Ahojte ja najnovšie na radu svokry používam lubrikačný gel že jej to odvtedy ako si ho dáva prešlo a to mala každý mesiac mykozu.Treba skúsiť možno pomôže.
Ja mám rýchlu pomoc MYCOMAX a kombinujem týždeň krémom canesten alebo canesten čipky 😉
Ahojte, vie mi niekto poradiť, čo na mykozy na tele a to počas kojenia? Moja kožná mi teraz nič nechce dať, kvôli kojeniu, ale to sa už nedá vydržať...Zabrali by aj na kožné plesne dajaké probiotiká, či vysadenie sladkého? Prosím, poraďte, keď s tým má daktorá skúsenosť...Ďakujem...
@slavusa5 a kde na tele maš mykozu?? Viem že na prsia sa može davať Canesten,tak si myslim že ten by si mohla použiť.A odporučam ti inak aj Citrovital,tym si možeš potierať aj mykozu na tele. Moj muž si tym liečo mykozu na nechtoch a pomaha. Je to vyťažok z grepovych jadierok a prave učinkuje vyborne na mykozu. Dostaneš v lekarni a stoji okolo 6 eur 😉
Ale môžem to používať aj teraz, keďže kojím...? Práve canesten mi totiž kožná neodporúčala..., ten Citrovital nepoznám...
@slavusa5
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/mam-mykozu-na-prsiach/
pozri sa sem a niečo prečitaj 😉
@martinka1981, Ďakujem za radu aj odporúčanie..., ale ja ju nemám na bradavkách, ale na hrudníku a chrbáte...Pýtala som sa, ale z tej stránky jednej mamičky, čo písala tak všeobecnejšie, tak dúfam, že mi poradí...Ale fakt dík za stránku🙂
@slavusa5 to nevadi že nepotrebuješ na prsia,ale aj tak si myslim že ten Canesten možeš. Spytaj sa tam strapco13 ,ona ti poradi 😉 a neni začo.
ano, canesten je fajn, ako pise martinka 1981. pomaha aj mne.
mne pomaha canesten vaginalne tablety. su dobre aplikovatelne. samozrejme, musim vzdy upravit stravu. najma menej sladkeho...
@modrofuzik11 ahoj,ja som mala tento mesiac take stavy že mi ani Canesten nezabral 😒
tak som siahla po prirodnych metodach a zabralo,klopem 😝
Ahojte, ja som mala rovnako problem s mykozami... Zhorsilo sa mi to, ale ked som zacala brat antikoncepciu. Nejako som si to vtedy ete neuvedomovala, ze to moze byt tym. Zvalovala som to skor na sladkosti a caste branie ATB - co iste tiez tomu dopomaha... Uplne najhorsie to bolo, ked som zacala s pohlavnym stykom. A s priatelom sme sa trapili 3 a pol roka. Neustale vytoky, palenie, bolesti pri sexe, proste katastrofa.... Ja som chodila ku gyneko ako na hodiny klavira (uz mne samej to bolo neprijemne a gyneko si uz zrejme o mne myslela, ze som hypochonder), ale tak co narobite, ked vas to tam vsetko boli, svrbi, pali... Zakazdym mi gyneko davala cipky, tabletky a pod. Skusala som sama aj Candivac, Rosalgin, probiotika, kyslu kapustu, smotanu, proste milion veci. Snazila som sa obmedzit sladkosti ako sa len dalo. Nic... Napokon siel priatel na obriezku, ze ci to nepomoze... Nic... Medzicasom mi gyneko zistila ureaplazmu, takze sme sa preliecovali obaja skoro mesiac. Ale mykozy stale boli... Az som zmenila gynekologa, ktory mi hned po vysetreni odporucil antinu vysadit (jednak, ze som ju brala uz 7rokov vkuse a jednak, ze ci to nepomoze)...Okrem toho mi predpisal Gynoflor na tri mesiace. Najskor som si ho davala kazdy den, potom kazdy druhy, potom raz za tyzden a teraz uz len podla potreby 🙂 Vysadila som antinu minuly rok v oktobri a odvtedy mi NIC nie je... ZIADNA mykoza... ZIADNE palenie, ci svrbenie, ci bolesti... Za posledny rok som mala mykozu asi, ze raz. A to som brala ATB 14 dni, takze to pripisujem tomu! Celkovo sa citim omnoho lepsie vo vsetkych smeroch. Dnes si dam Gynoflor skor preventivne, ak nahodou citim, ze sa tam nieco dole deje a nie je to celkom ok. A staci mi zvacsa jedna tabletka a je to v pohode. Takze u mna tie mykozy sposobovala antikoncepcia, baby... nechcela som tomu verit, ale je to tak! 😒
@sziwi ja verim čo by nie.
Ja neberem antikon.už niekolko rokov,atb som mala teraz 2x kvoli hnis.angine v priebehu 3 mesiacov.
Tiež skušam všetko možne nemožne.Dr.si s tym proste nevedia rady.
Tiež som sa daaavno liečila na chlamydie,ureaplazmy a neviem čo všetko aj s partnerom a nič.Chodila som k imunologičke,nič mi nebolo ale aj tak mi pichali inj na imunitu 😝 😝 😝 ale problemy boli tak či tak.
Myslela som že porodom sa všetko zmeni ale nie. Mykozy ma trapia aj dalej 😖 je to pekna pliaga teda.
Ale zas je pravda že som dosť na sladke 😝 a to bude asi moj problem....
@martinka1981 drzim palce! to su neprijemne veci.

Ani mne nepomohli anion.vložky a ešte su k tomu aj riadne drahe 😝