Opakujúca sa choroba začínajúcej učiteľky
Ahojte. Učím teraz druhý rok a snáď každý druhý mesiac som chorá. Užívam vitamíny, probiotiká, jem cesnak, med, robím si bylinkové čaje. Proste robím všetko čo vládzem, aby som si posilnila imunitu a aj tak zase ochoriem. Väčšinou ide o choroby horných dýchacích ciest.
Viete mi poradiť, čo by som ešte mohla urobiť, aby som nebola toľko chorá? Pred lekárkou sa už citim trápne a ako hypochonder.
@mikadooo pure lactoferrin od Andreja Medveda skus. Mne to teraz pomohlo, rozumej, nadcha tyzden, trochu skriabanie v hrdle (davala som si este Strepsils plus sprej), klasika vitamin D, C a ten lactoferrin. No u mna to zacne takto mierne a skoncim vzdy s brutal kaslom, a brhlim aj 2 mesiace niekedy. Takze za mna dobre zaberalo. Aj detom som to davala, tym starsim. Mladsim som nestihla to nejak, 9 mesacnej neviem, tu kojim, ale 3 rocak by to v kasi hadam zjedol 😅😊.
@kvetinka75 ja začínam každé leto a pri prvých soploch to vzdávam 😂. Strčiť sa do vlažnej vody, keď si telo vyslovene pýta horúcu vaňu a zababušiť do deky, je nad moje sily... Ale muž sa otužuje, no ale neviem, spolutrpí tu soplíkom so mnou teraz 🤭🤭🤭.
@mikadooo . Ja somtiež chodievala v tomto období pod horúcu sprchu ale ako som sa začala trochu otužovať, teraz mi stačí normálne teplá a potom párkrát vystriedam rýchlo teplá - studenšia - nie úplne studená a zakončím studenou. Potom mi už zima nie je. Ale roky som sa k tomu odhodlávala. A teraz už nepotrebujem takú horúcu. Mám normálne teplú ani nie vlažnú, tú už potom na záver.
@kvetinka75 skúsim, keď vyzdraviem. Keby to aj nepomohlo, určite to neuškodí 😁.
@mikadooo držím palce
Davnejsie som pocula rozhovor s pediatrom, cca 50 rocny pan a hovoril, ze isiel z choroby do choroby, kazdy mesiac si musel davat atb, vsetky detske choroby chytal od deti. Jedneho dna si povedal dost a zacal sa otuzovat, behat a chodit do sauny, vela ovocia zacal jest a dostal sa z toho zacarovaneho kolotoca a presatal byt uplne chory.
Alergo/imunologicke vysetrenie
Dr. mi vravela, ze vydrzat tie 2 roky. Nie jedno ake vitaminy uzivas, treba najst tu spravnu kombinaciu a hlavne kvalitu. Ja som uzivala magnezim, zinok, D, K a hlivu ustricovu s rakytnikom. Dodrziavanie zivotospravy. A opatrenia v triede- vetrat kazdu prestavku, umyvanie ruk, utierky a nie uterak, naucit decka kychat a kaslat do lakta.
@kvetinka75 a ako to uzivala, ako dlho, ze pomohlo?
@luxus10 čo teraz myslíš, kolostrum alebo echinaceu? Kolostrum vždy na zimu si objednáva myslím že 90 ks balenie a vyberie 2-3. Ako kedy a Echinaceu keď začnú príznaky tak potom cca týždeň.
@kvetinka75 kolostrum-2-3 balenia, ci 1 bal. 90 ks?
@luxus10 tak nakoniec 60 ks - toto balenie si objednáva a berie tak 2-3 takéto balenia. Podľa toho ako sa cíti, ako uzná za vhodné
https://www.benulekaren.sk/edenpharma-kolostrum...
@luxus10 ja mám zase toto https://www.benulekaren.sk/gs-omega-3-citrus-d3...
Choďte na imunológiu
Preplachujem si nos konvickou, inhalujem mineralku a užívam homeopatiká na podporu imunity.
Som učiteľka na ZŠ a mám malé dieťa.
ja si myslim, ze niekedy menej je viac. Jednym zo silnych histaminovych potravin je aj cesnak (ma vela vela fruktozy v sebe). Fruktoza vplyva na crevnu floru. A crevna flora ma spojenie s plucami a dychacim ustrojenstvom. A zdravie zacina v crevach. To je stara znama pravda, ci uz cinskej, alternativnej a pomaly konecne aj zapadnej mediciny.
Takze niekedy je dobre neskusat toho prilis vela, ale zacat s jednoduchsimi vecami.
A moja znama , v skôlke bola tiez casto chora, na odporucanie lekarky sa dala zaockovat proti pneumokokom a odtedy ma pokoj. Ale to uz je na kazdom ako sa rozhodne. Jej to pomohlo.
Ahoj, ja by som odporucila vyskusat vyzivove doplnky jednej firmy ( viac info v sprave) aby to nebolo povazovane za reklamu. My ich skusame cela rodina od maja...pristupila som k tomuto rozhodnutiu zo zufalstva, ze este toto vyskusam. Neustaly, opakujuci sa kolotoc chorob u nas...
Choď na alergológiu, tam ti zistia, či máš imunodeficit a vedia ti aj predpísať lieky na podporu imunity. Ja som sa tak nevedela dať do poriadku po návrate z materskej a tiež to trvalo pár rokov, lebo som si buď chorobu doniesla ja zo školy, alebo dcérka zo škôlky. Dcére a teda aj mne pomohol bronchowaxom od alergológa.
Mne pomohol až imunolog. Som športovala, brala probiotika, za vitamíny aj 40 Eur mesačne išlo. No aj tak stále hnačky, sople a herpesy. Z angín sa mi mandle rozpadli. Hygiena je samozrejmosťou, ja som na dezinfekcnych geloch frčala dávno pred kovidom. No pomohol až Isoprinosine 3 mesiace vkuse. Teraz mi zvykne na jeseň vždy imunor predpísať a samozrejmosťou je pre mňa ockovanie.
Choď na vyšetrenie k imunologovi, mne pomohol imunoglukan, ak na mňa niečo liezlo, tak vyššie dávky. Ale bola som dohodnutá, ze prídem, ak sa to nezlepší po ďalšie lieky. Tiež to nie je sranda furt byť chorá.
@michaela329 presne ako píše, hygiena zvýšená. Ruky po každej hodine umyt, mobil čistí, ak ho používaš na edupage dochadzku atd, ak treba respirátor.
Ja ked som nastupila do MS ako ucitelka tak som prvy rok bola chora snad kazdy mesiac od deti 😅 potom sa to znormalizovalo a byvala som chora raz za 3 mesiace cca. Najmenej som ochorela ked sa nosili respiratory a ruška to som vydrzala snad aj pol roka vez choroby. Aj starsie kolegyne mi povedali, ze si musi zvyknut organizmud na tie detske pliagy. Ale aj spomenuli, ze boli aj take co to nedali s imunitou a odisli na ZS tam je toho uz trosku menej 😂
Ja som byvala raz do mesiaca chora. Zmenila som pracu.
Mam male deti v kolektive a tiez sme s muzom prvy rok skolky dost trpeli, tak v skratke moje skusenosti, co nam najviac zabera: kolostrum, virostop pri naznakoch (existuje do nosa aj do hrdla), infrasauna, inhalovanie, mega davky vit.C. Pre istotu imunolog...samozrejme zdrava strava, spanok, sport...
U nás deti berú posledný rok rybí olej..a je to výrazne lepšie..plus otužovanie
V tomto chorlavom období nos do skoly rúško, u syna nosia tak dve učiteľky od jesene až po jar a ani sa im nečudujem. Lepšie ako byť stále chorá.
Skúste zájsť na imuno-alergo. Dcérke sa takto stále vracali choroby, vždy negatívny vyter. Vždy ju to odpísalo aj na 2-3tyzdne a po vyzdraveni za pár dni znovu chorá. Na ORL všetko v poriadku a doktor jej skúsil dať antihistaminika (lieky aj sprej do nosa) a odvtedy sa jej výrazne skrátila rekonvalescencia. Keď aj čosi chytí tak za pr dni ani nevie že jej čosi bolo. Kým jej nedali tie antihistaminika tak kaslala 2mesiace vkuse. Už nás dokonca aj na rtg pľúc poslali…

My some takto prisli o par kolegyn, skoncili na imunologii a potom uz proste ten system napriek podpore nejak nestihal ten napor. Skoncili v kancli a su ok. Niekto vydrzi skusi to nejaky este rok a niekto proste nemoze. Inak boli tie baby super, len telo to nicilo