Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@zuzanka1984 ale lámali Vám aj kosť? Lebo mne áno a to nemôžem vôbec má to dostúpiť lebo to mám iba zviazané
Po preveze mám silnejšie bolesti ale možno preto že viac “chodim” ako tesne po operácii
Na preveze mudr povedala že nestupat minim mesiac ani má pätu.
@pauliq ano, lamali aj kosť. mam tam este nejake sroby, tie treba ist vyberat, ale uz robím, neviem kedy tam pojdem.mna uz z operačneho stola hned ze na patu smiem
Dobry vecer je tu niekto koho operovali v saci?
@katarina0205 ahoj,volám sa Olga,som 8týždnov po operácii a chcela by som sa opýtať,ako si cvičila s nohou,alebo si chodila na rehabilitacie? noha mi puchne a neviem nič obuť
@herlany1 no mna poslali na rehabku, chodila som na magnet, cvicit.. pomohlo to velmi...
@zuzanka1984ahoj, ako často ste chodili na rehabky? A po akom čase ste už mohli normálne chodiť? Ďakujem
@daniellita30 to ako naplanuju, na rehabku som zacala chodit o barliach, chodila som dve serie po 5. po prvej este predlzili..a z poslednej som sla uz bez paličky a v botaskach
dievčence a neopuch Vám noha? mne áno,nemám si čo obuť.....a cvičili ste aj sami doma?
Ahojte. Dnes som druhy deň po operácii halluxu. Robili mi to v lokálnej anestéze v Bojniciach. Operácia trvala 45minut. Dali mi nejakú injekciu na prispatie takze som nič nevnímala. Po operácii všetko Ok. Až večer som začala cítiť bolesť tak silnú, že som myslela , že si vlasy vytrham. Poprosila som sestričku nech mi dá niečo od bolesti. Pichla mi injekciu a hned zabrala. Dnes je to už oveľa lepšie.
@okmitta Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či ste po operácii dostali aj injekcie na riedenie krvi, a ako sa cítite teraz? ďakujem
@herlany1 ja som doma chodila len v muzovej ponozke a kupila som si kroksy, o číslo vačšie =)
@daniellita30 ano dostala som aj na riedenie krvi injekcie myslim ze na 2 tyzdme po operacii
Citim sa super som 3 mesiace po operacii
Normalne chodim vsetko ok len ked sa zmeni pocasie to citim
Ale s bolestou ktoru som mala predtym sa to neda porovnat
Ja sa velmi tesim
@daniellita30 nedostala som injekcie na riedenie krvi. Iva dve v nemocnici. Lekár vravel, že ak neužívam antikoncepciu tak mi dákej injekcie netreba podávať. Teraz som 4. týždeň po operácii, mám francúzsku barlu, ortezu na prst a stále chodím v tej pooperačnej topánke. Bolesti žiadne. Stále som PN.
Ahojte haluxacky, som 3tyzdne po operácii haluxu, operovali má v ke-saca a som úplne spokojná. Od začiatku žiadna bolesť, chodím len v topánke bez barli. Odporúčam všetkými desiatimi 👍👍👍
@silvika077 Želám skoré zotavenie 💐. Ako ste sa citili hneď po operacii?a teraz? bolí to veľmi? Mate to na prvej, asi pojdete aj s druhou? Ja mam tiež dosť veľký halux na pravej nohe a tiež sa chystám zájsť za nejakým odborníkom, no asi až budúci rok.
@janasydlovska Dakujem. Ako mi vyprchala anestéza, bola to poriadna bolesť a to ja mám dosť vysoký prah bolesti. Sestrička mi dala injekciu, našťastie zabrala.Bolelo to ešte asi dva dni. Teraz to je v pohode, sem tam cítim pichanie, alebo svrbenie ale to je nič.Chystám sa aj s lavou, hned ako to pravá noha dovolí.
@silvika077 dobrý večer .Pani Silvika viete hýbať s palcom ?
@vlevicka V piatok mi vyberali drôt z palca , zatial to mám zafačované a palcom viem pohnúť v rámci možností. Zatiaľ nie úplne.
Vy ste mali sádru aj drot v nohe ? Kde vás operovali ?
Ja som 11 dní po opke...tiež ešte moc s tým palcom nehýbem...lekár mi kázal po 2 týždňoch začať rozcvičovať...sú na to nejaké špeci cvičenia? Či mám len tak pomáhať si rukou rozhýbať to?😉
@vlevicka
@silvika077 treba palcom cvičiť a nielen že hýbať ako to ide,ale normálne si ten palec chytiť rukou a krútiť ním a ohýbať ako sa len dá,aj tak,že to bolí pri tom,mňa operoval brat ortopéd,takže poučená som bola ako treba aj mi všetko ukázal
Zajtra idem na vybratie stehov...teším sa,že nohu konečne budem mať len tak bez obväzu...mám ten priehlavok taký nejaký stŕpnutý...tak od piatku začínam cvičiť😉

@pauliq coze? mne kazali bez topanky na patu dostupovat, 6t po som uz chodila cvicit, barle som pouzivala len preto, ze s nimi som bola rychlejsia