icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

silvika077
13. nov 2018

@janinah
mne zatial kázal postupne zaťažovať, pravdepodobne pojdem aj na rehabilitácie. Zatial necvičím nejak mohutne, mám tam nezahojené rany, bojím sa aby mi tá rana nepraskla. Ja som už dva mesiace po operácii a stále mám chrasty a teraz znovu rana z piatku a steh čo mi vyberal drôt.
Tak zase môžem čakať kedy sa rana zahojí.

lada22
13. nov 2018

@silvika077 užívaj vitmín C aby sa ti rana rýchlejšie zahojila

lada22
Autor odpoveď zmazal
vlevicka
14. nov 2018

@silvika077 nie nemala som sadru ani drôt.Operovali ma v NZ.Na rehabilitacie chodim už mesiac cvicim aj doma hýbem s ním aj na silu ale nejde to najmä ten pohyb keď sa chcete postaviť na špičku.Mne ten palec aj skratili tak zato hľadám niekoho či mal taký problem ako ja .Topanku mojej veľkosti neobujem kvôli pohybu palca tak len o dve čísla väčšie.

vlevicka
Autor odpoveď zmazal
vlevicka
14. nov 2018

@lada22 moja noha taka bola tri týždne po operacii az mesiac

vlevicka
14. nov 2018

@janinah chodim na rehabilitacie a mam veľmi dobrú sestričku ale aj jej sa to moc nepáči že sa ten palec nehýbe

silvika077
14. nov 2018

@vlevicka ja zatial nechodím na rehabilitáciu, ale topánku som v pohode obula tú čo som nosila pred. To je realna foto dnes od operácii dva mesiace? Ty máš rehabilitácie aj ked nemáš dole chrasty a zahojenú ranu, to som prekvapená. Ak budem mať nové skusenosti s palcom, napíšem 😉

lada22
14. nov 2018

@vlevicka ja som bola dnes na výber stehov a natrel mi to takou zelenou vodičkou...už trochu pohnem aj palcom...hádam tk bude dobré..

vlevicka
14. nov 2018

@janinah
@silvika077 a takáto je moja noha dva mesiace po operacii a na foto vidno aj zmenšenie toho palca

silvika077
14. nov 2018

@vlevicka veru to je o dosť menší ! ale snád sa to postupne zlepší

vlevicka
14. nov 2018

@silvika077 nie ta foto kde su chrasty bola asi mesiac po operacii .Ale ked som zacala chodit na rehabilitaciu tak este som mala chrasty.Tak to mate dobere ze obujete topanky co pred op.

anega79
20. nov 2018

Chcem sa spytat po operacii ste mali tu nohu opuchnutu, ja to nemam v sadre, ale iba obviazane, dost ma to tlaci, ale podla mna aj pretoze to mam dost opuchnute

pauliq
20. nov 2018

@anega79 aj ja som to mala opuchnuté skoro 2 mesiace - ked som na tu nohu zacala dostupovat a postupne chodit do 2 dni uplne odpuchla 🙃

francesska2
20. nov 2018

@vlevicka a prečo vám ten palec aj skracovali?

vlevicka
21. nov 2018

@francesska2 neviem vam povedat preco mi to skratili .Je to vidno aj na foto že je skrátený.A že postaviť sa na špičku to nejde a myslím že ani nepôjde.

svetluska211
25. nov 2018

Ahojte. Som 2 dni po operácii haluxu. Čo ste si dávali od bolesti? Mali ste aj vy taký pocit ako keby vám išlo ten prst odtrhnúť?
@zuzanka1984 ty si vedela mierne dostupovať na pätu po operácii? mne doktor dovolil veľmi jemne, ale neide mi to, neviem zdvihnúť tú nohu tak aby som stála len na päte. ☹

silvika077
25. nov 2018

@svetluska211 pocity boli všelijaké, aj ako keby mi strpol a najhoršia bola cesta domov autom , ked som si musela dať dolu nohu. Polohuj si ju , od bolesti som mala Novalgin.

svetluska211
25. nov 2018

@silvika077 uff tak to som rada, lebo ja mám všelijaké pocity 😀 😀 miestami si hovorím, že to čo som si vymyslela :D Dole keď si ju dám tak mi tam natečie krv aj to je dosť nepríjemné. Zaberal ti Novalgin? Ja si dávam Nalgesin forte ako je to dosť silné, ale netlmí to veľmi bolesť.. a už sa trápim s tým..

anega79
25. nov 2018

@svetluska211 neboj aj ja mam tieto pocity, ja ju mam operovanu tyzden. na bolest nic nepouzivam, aj tak to nepomaha

novana
25. nov 2018

@francesska2, prvýkrát som operáciu podstúpila keď som mala 20. Operoval ma kamarát a pred operáciou mi povedal, že sa mi palec pravdepodobne vybočí zase, nakoľko mi ho nemôže skrátiť, to sa vraj robí až po tridsiatke. Po tridsiatke som si tú istú nohu dala operovať zase, pretože palec bol vybočený viac, ako pred prvou operáciou. Tentokrát mi ho skrátili a s výsledkom som už roky spokojná.

svetluska211
25. nov 2018

@anega79 tak to som rada, že nie som sama..lebo už som sa aj zľakla trošku, lebo pocitovo ako keby celá noha na krivo :D a po týždni si ako na tom? je to lepšie? Zvládaš v pohode tu bolesť? Mne napravovali aj palec aj klenbu.

svetluska211
25. nov 2018

@novana no mne to lekár tiež povedal, že sa mi to vráti o 10 rokov cca. Už mám 33 rokov takže snád to vydrží čo najdlhšie. Ešte ma čaká ľavá noha, ale tak skoro to nebude po tejto prvej skúsenosti :D

anega79
25. nov 2018

@svetluska211 som dost nemozna,našťastie este je dva dni dona muz,od stredy som s deťmi sama,to bude zabava.mne sa to zda prilis stiahnuté a dost to boli.ty mas sadru?

svetluska211
25. nov 2018

@anega79 no mňa to tiež bolí viac ako som čakala.. Ja nemám sadru, len zaviazané to mám. Ak máš sadru tak to možno máš pocit, že to je stiahnuté, lebo je to opuchnuté. Ja to mám opuchnuté dosť a modrinové. Za dva dni ti bude zase isto lepšie.

zuzanka1984
26. nov 2018

@svetluska211 ano dalo sa mi to ked som ale sla o barliaxh ale bolo to zdlhave, potom som uz len o palicke chodila...

zuzanka1984
26. nov 2018

@svetluska211 ja som si na bolest dala len dva dni po operacii.. Flector je best.. Potom uz som vobec nepotrenovala.. Den po bol najhorsi

vlevicka
26. nov 2018

@novana dobrý deň .Chcem sa spýtať že keď Vám skratili palec viete s nim hýbať a postaviť sa na špičku.Lebo mne tiež skratili a nič s toho neviem spraviť a som uz cez dva mesiace po operacii.A topánky o dve čísla väčšie iba obujem.

svetluska211
26. nov 2018

@zuzanka1984 áno dnes mám aj ja 3 deň po operácii a už som si liek ani nedala. Ale presne ten druhý deň bol najhorší. Flector som nemala ten asi tlmil úplne bolesť? A vedela si zdvihnúť tak nohu aby si bola len na päte? Ja mám problém tak dvihnúť nohu lebo mi ide aj palec hore..teda neskúšam dvíhať palec radšej, ale má tendeciu ísť aj on hore keď tak chcem dať nohu.

zuzanka1984
26. nov 2018

@vlevicka ja som tri mesiace uz mala lodicky na opatku na oslave