Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@19daska76 nemáte sa čoho báť. Tie bolesti sa zniesť dali ako ide o to. Po operácii som dostala pooperačný sandal, takže v pohode sa viem doma pohybovať. A mali mi to robiť v lokálnej anesteze, ale nejako ma asi zle napichali a cítila som to, tak ma prispali. Ale poviem vám som rada, že som to cele prespala 😉
@19daska76 pravdu? Bolelo to dosť, ale dalo sa to vydržať. A dobre na tom bolo, že tá bolesť dlho netrvala, keď pichli a začalo to pôsobiť bolelo to, ale hneď to začalo trpnut, takže ta bolesť rýchlo prešla. Vydržať sa to dá, ja som sa ešte pri tom smiala, lebo mi povedali, že to ako keď vcelicka pichne, tak im vravím, že toto vcelicka nie je 😁 tie prve vpichu najviac boleli, potom už nie.
@19daska76 aj ja to mam aj na druhej nohe, chcem hlavne túto vyliečiť a potom uvidíme. Mate už aj termín operácie? Ja som už vyše 4 týždne od a pomaly chodím už aj na tej nohe 😉 a vravím bolesti po operácii nič hrozné, lieky od bolesti zabrali a aj to som ich asi len 2 dní užívala. Jasne treba pozitívne myslieť. Držím palce 😉
Dobrý deň, plánujem si zoperovať hallux, chcela by som poradiť dobrú nemocnicu resp.súkromnú kliniku, západné slovensko. Váš názor na Avelane Clinic Nitra, Clinica Orthopedica Ružinov, Medican Piešťany? Ďakujem...
@garnier66 ja som si davala robit ma Avelane Clinic Nitra. Tiez by ma zaujimal nazor kto si to tak dal robit a ako je spokojny. Ja som teraz 8tyzdnov po operacii.
@svetluska211 A ste spokojná s výsledkom?
Ahojte baby, tak pridávam môj príspevok. 4.1 som bola operovaná na halux na pravej nohe, operácia trvala asi pol hodku a pozdlž palca má, asi 7 cm rez, ako prvé mi dal hrubšie injekcie veľmi bolestivé ale noha hned strpla a potom uz lahoda, dali sa vydrzať prvé tri dni po operácii som kusala vankúše ako to bolelo, ako keby vá lámali kosti, ale potom uz to odznievalo a vlastne, som pomaly dva týždne po a doktor mi kázal ešte nechodiť, iba cvičiť s velkým palcom, mám v nohe tri šruby, jedna asi 6 cm a dve menšie a vraj mi napravil aj klenbu, neviete asi kedy sa da začať pomaly zatazovat noha? teda stupat na nu? operoval ma doktor Ševčík v nemocnici Šaca a prístup bol veľmi dobrý,
@garnier66 halux sa operuje 20 roznymi technikami a kazdy to ma inak.. ja este neviem posudit nakolko mam nohu opuchnutu a mam tam srob a taku titanovu dlazku cize ta noha je este v takom pooperacnom stave a nehybem este s tym klbom, lebo tam mam srobik a to asi az ked vyberu za pol roka zistim ci sa to zlepsilo 😀
@garnier66 dobrý deň. Ja som bola operovana v skalici a som spokojná s prístupom doktora a personálu. Operoval ma Dr. PETRÍK. Operujú tam vraj po novom. Metóda scarf. Doktor mi povedal, že touto metódou operuje už asi 5 rokov a ze pacienti sú spokojni a je menej recidiv. Ja som po operácii vyše 4 týždňoch, takže vám zatiaľ k tomu viac neviem povedať, ešte to mam spuchnute a pomaly už na to chodím. S inými metódami porovnať neviem, keďže nemám skúsenosť. Ja by som mala mat v nohe len jednu srobu, žiadne platničky.
@svetluska211 dakujem
Ahojte..ja som po operácii 1.tyzdeň,operovali má v Skalici dr.Uhrín a úplne v pohode..o 1.tyzden ma čaká kontrola tak uvidím ako to bude,lebo ešte to musím mat obviazane a nezaťažovať...dalo sa to vydržať,robia to lokálne,asi 2dni to ešte bolelo ale teraz už bez bolestí,dali mi antibiotiká a injekcie ktoré si musím pichat do brucha...čaká má ešte druhá noha,ale nie je to nič hrozné,takže sa nemusíte ničoho bát😉
@sacul vsetko zavisi od toho akou technikou vam to robili a hlavne ako vazne ste to mala. Ja som skoro 2 dni ani nedychala, bolest bola velka az potom sa to dalo vydrzat.
@ewita88 tak už to mám za sebou. Najhoršie na tom boli tie ihli. Museli my viac opichávať lebo mi aj malíček robili. Ale inak operacia v pohode. Dnes je deň po operácii a ešte nič nezačalo boleť. Iba taký tlak. Mám tam zopár klincov a dáky drôt. Uvidim ako sa to hojiť bude. Po tyždni na kontrolu a šesť týždňou nestúpať na ňu. Vám už tie klince alebo drôt vyberali?
@19daska76 super, tak som rada, že ste to zvládli 😉 no tie ihly boli nepríjemné. A kde vám to robili? Inak som na vás myslela, že vám idem napísať. Ja som pomaly 6 týždňov po operácii a už chodím na ňu, ale ešte to nie je ono. O týždeň by som mala ísť do práce, ak má pustia, ale sa obávam, lebo okrem slapiek neobujem absolútne nič. Noha ešte pobolieva. Ja mam asi len jeden srob, žiadny drôt a neviem, či mi ho budú vyberať. Skóre uzdravenie prajem. Nech sa to rýchlo hojí. Teraz vás to bude par dni bolieť, ale každým dňom to bude lepšie a lepšie 😉
@ewita88 v L.M. mi to robili na ortopédii. Ja v práci chodim a pobehujem, takže budem doma asi zo tri mesiace. Boli to zatial menej ako som si to predstavovala. Ihli ma este cakajú keď mi to budú vyberat. No uvidim ako sa to bude hojiť. Držim vám palce aby sa vám to dohojilo čo najskorej....
@19daska76 a nebojte sa nebude to zas tak strašne bolieť ako niekto pri zlomenine hovorí, že by sa najradšej skrabal po stenách. Keď sa mi noha odmrtvila, tak som asi 2 dní nespala, lebo to bolelo, aj lieky si dávala a potom stále lepšie a lepšie. Ako pobolieva to ešte aj teraz. Pre mňa bolo potom doma najneprijemnejsie pichať si sama injekcie do brucha.
A vy ako?uz aj chodíte na tu nohu?palcom viete hýbať?,lebo mne to ešte nejako nejde..máčěm zatiaľ v repíku..aj používate nejakú masť na tu jazvu?

@ewita88 ja mám presne taký istý hallux ako vy a čaká ma za týždeň operácia. Mám z nej veľké obavy aby som to zvládla. Vám to robili v celkovej anestéze alebo len v lokálnej? Po operacii to máte pekne. Vopred ďakujem za info.