icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

sonicka13131
28. okt 2013

@lencika je to zo zdravotneho hladiska ja som bola u sukromneho Dr. a neplatila som nic to poistovna preplaca

....

danielaob
28. okt 2013

@sonicka13131 prosim Ta akou metodou Ti robil operaciu? Ja som bola na konzultacii u sukromneho a ten mi povedal, ze to bude stat 240 Euro na jednej nohe... tak som teda prekvapena, ze si nic neplatila. Ak sa mozem opytat, v akom meste si si dala operaciu robit? Vopred dakujem.

lencika
28. okt 2013

@sonicka13131 ahoj aj ja som prekvapena ze to bolo zadarmo, mne tiez povedali ze sa za to bude platit a kde si bola ak mozes povedat dakujem

sonicka13131
30. okt 2013

@danielaob robil mi to doktor Murgas v Ziari nad hronom vyborny doktor...

sonicka13131
30. okt 2013

@danielaob ze mi to na dva krat zlomi alebo rozrezal napravil ten palec na rovno a dal drot a ked mi to trochu zrastlo drot vybral mam to pekne ani nevidno .ze som mala halux a este mi uvolmil tu slachu medzi palcom a prstami ak nieje dost uvolnena

sonca13
30. okt 2013

@sonicka13131 no neviem, tej sádry sa obávam, bývame v rodinnom dome,čiže kopec roboty, muž stále v robote... ale rada by som to stihla, kým som ešte na rodičovskej... tá jedna noha ma bolí jak fras.. ale asi s tým počkám až po novom roku, chceli by sme íst na lyžovačku, nech si ju trošku užijem... a z jari sa na to dám... 😀 nájdem dobrého ortopéda a uvidím.... díky moc 😎

danielaob
30. okt 2013

@sonicka13131 dakujem za informacie. Kolko si mala rekonvalescenciu... resp. kolko trvalo kym si mala sadru a potom nohu uz plne funkcnu od operacie. Dakujem.

janka196
3. nov 2013

@januliatko111 ahoj ja mam haluxy od detstva . operovana som bola uz 3x kludne sa pytaj co ta zaujima

ewkaaa
9. nov 2013

@janka196 ahoj ja by som sa chcela opýtat, kolko si platila za zákrok a či u sukromneho alebo v statnej nemocnici? Mám halux na pravej nohe, a chcela by som to už začať riešit kým to neni prílis velke 🙂 diky

janka196
10. nov 2013

@ewkaaa ja som neplstila ani xent. Davala som si to robit v statnej nemocnivi v kosiciach. Bola som aj v sukromnej a tam by ma to vyslo okolo 150 eur uz so vsetkym ale kedze som na materskej volila som bezplatnu verziu. Som maximalne spokojna. V stredu idem dat vybrat klonce a hadam uz budem mat klud 🙂

sonicka13131
10. nov 2013

@danielaob cca 2,5-3 mesiace

ewkaaa
10. nov 2013

@janka196 a este by ma zaujimalo to je pacient v celkovej anesteze? Ci ako? A ako do trva hojenie a tebe to vysekavali? A kolko si bola v nemocnici? Dost sa toho bojim :(

janka196
11. nov 2013

@ewkaaa takto prve dve operacie som mala pred desiatimi rokmi. postup operacia v celkovej anesteze. vysekali kost. dali tam srubu. 5 dni noha v dlahe potom vybrali stehy a dali sadru na mesiac. potom mi robili lavu nohu . postup taky isty akurat popri operacii vybrali aj tu srubu z pravej nohy. asi ju tam trebalo ale nechat dlhsie lebo na tej pravej nohe sa mi to asi po 8smich rokoch zacalo zase krivit. inak potom srubu z lavej som si dala vybrat asi rok nato. to len v lokalnej. den som bola v nemocnici.
s pravou nohou som bola teraz v marci. kedze tam uz nic nenarastlo ale krivila sa cela ta kost tak vlastne lamal kost dalej ku kotniku skratil a vyrovnal. mam tam tri klince. to som bola tiez v celkovej anesteze. postup bol vsak taky ze som sa zobudila uz so sadrou na nohe. mesiac som bola o barlach a potom na dva tyzdne este dosadroval opatok..
nemusis sa bat. ono bolestive je to tak den dva po operacii ale to utlmia liekmi da sa to prezit naozaj.
teraz v stredu idem dat vybrat klince ale uz v celkovej anesteze lebo ta sruba ked mi vyberali v lokalke dost to bolelo

ewkaaa
11. nov 2013

@janka196 dakujem ti za info, už sa musím len dokopať k tomu 🙂

janka196
11. nov 2013

@ewkaaa za malicko 🙂 drzim palce ked sa odhodlas

zuzio
5. jan 2014

@lenosko ahoj tiez ma zaujma tvoja odpoved presnena otazky co ti napisala almika4.mohla by si mi napisat odpoved do spravy? Dakujem.

kamkad
8. apr 2014

@savia ahoj saiva, ak sa mozem opýtať akým spôsobom ti to operovali? mne lekár odporučil operáciu mám 48 stupnové zabočenie. Povedal mi ze mi to zlomia a vyrovnajú.... mohla by si mi napísať podrobnejšie, a kto ťa operoval.??? Vďaka

evulkamajka
26. máj 2014

ahojte,mozte mi dat niekto adresu nemocnice v malackach,zvladnem to pri pol rocnom synovi

nikolkurucova
2. jún 2014

Ahojte chcela by som sa Vas opytat ci aj v statnej nemocnici sa plati za tuto operaciu haluxov.Alebo ci nahodou nebol niekto v KE v nemocnici stymto myslim nemocnicu L-Pasteura. Dakujem pekne 🙂

nikolkurucova
2. jún 2014

@janka196 ahoj a za operaciu si nieco platila? alebo si bola v sukromnej klinike? Dakujem ti za info 🙂

janka196
9. jún 2014

@nikolkurucova ahoj operacia bola zadarmo a dala som si to robit v novej nemocnici

nikolkurucova
9. jún 2014

Dakujem,,,dobre vediet, ale ja by som chcela ist do starej tak uvidim este 🙂 Ale dakujem za info si mila 🙂

betka37
30. jún 2014

Ahojte ja by som sa chcela opýtať či niekto nemá skúsenosť so Žilinskou nemocnicou už som tam objednaná na operáciu ale bojím sa či to nebudem mat ešte horšie ako mám. Ďakujem 🙂

gombickaaa
6. aug 2014

@janka196 ahoj mam podobny problem len uvazujem nad tou anestezou. Je to v poriadku ked ta tolko krat daju do celkovej anestezy ? Viem ze doktori to moc nechcu robit radsej davaju lokalnu. Napis prosim svoju skusenost. Dakujem ti pekne. Este by ma zaujimalo preco tie klince treba po case vyberat.

bojkovskasona
25. aug 2014

@sonicka13131 chcela by som sa spytat ako to prebieha.. dakujem za informacie

sonicka13131
27. aug 2014

@bojkovskasona čo presne? Vyšetrenie pred operačné a pitom zakrok bud pri spinalnej anesteze alebo umrtvenie nohy mne to nesekali ale napravali....

bojkovskasona
1. sep 2014

@sonicka13131 ja som chcela ist na celkovu anestezu... a kolko asi budem v nemocnici idem na operaciu do Piestan... a kolko budem mat sadru a vlastne kolko budem mat bolesti..

sonicka13131
4. sep 2014

@bojkovskasona ja som v celkovej nebola ani raz iba v spinalnej...sadru rak dva mesiace pn som bola tri mesiace a v nemocnici tuším tri dni ...bolesti no dlho kym sa to nezahoji ľavú nohu mi robili pred 6 rokmi a je úplne super ani nebolieva pravú mi robil pred 2, 5 rokom a boli pri zmene počasia a teraz ma boli aj zatazujem cvičením ale dúfam že prejde ;) Veľa sil a vydržať hlavne nestupat potom na nohu ...🙂

bojkovskasona
4. sep 2014

@sonicka13131 dakujem velmi pekne za informacie 🙂

nutrimas
4. sep 2014

Haluxy sa dajú riešiť Dornovou metódou a SM systémom. Treba len trošku trpezlivosti a času.