icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

adrianadeutschova
27. okt 2023

@katka1981 na ľavej mali robit halux a na pravej artrozu… počas operácie sa mudr.Galbavý rozhodol obe píliť a dať 🔩,ktoré mi za tri mediace chcú vyberať😌dá sa to zvládnuť .Poviem vám,že asi lepšie ako po jednej,na wecko chodím po vonkajšej strane chodidiel

adrianadeutschova
27. okt 2023

@monula20 mne v nitre v avelane urobili👌

adrianadeutschova
27. okt 2023

@reklamka bolo by super davat aj miesto ,kde vám to robili,pripadne meno lekara

adrianadeutschova
27. okt 2023

@mon92
@mon92
@mon92
@mon92
@mon92 a kto to robil?teraz som bola v AVELANE a robil mi to mudr.Galbavý ,tak dufam,že to bude ok

reklamka
28. okt 2023

@adrianadeutschova V Presove a bolo to davno.

mishel9357
28. okt 2023

Ahojte chcem sa spýtať čaká ma operácia Haluxu budú má operovať v Košiciach Šaci Agel nemocnici.Prosim.vas koľko sa za to platí ? Preplaca niečo poisťovňa dôvera ?

v19
28. okt 2023

@adrianadeutschova Adka, prosim zdielaj celu rekonvalescenciu, ako to cele zvladas. ja chcem tiez obidve nohy naraz, pri jednej PN. Ako dlho si bola v narkoze?

adrianadeutschova
28. okt 2023

@v19 dnes som druhý den po operacii a na wecko chodím bez barlí po vonkajšej strane nôh a relatívne bez bolesti.Dnes sim mala dve tabletky od bolesti NOVALGINu,aké nie prero,že by ma to extra bolelo,ale som len nechcela ani len také to strpanie a brnenie v nohe.Dnes vacsinou lava😉bola tu svojra a nechápe,že druhý den po operacii takto chodím👌
@v19

adrianadeutschova
28. okt 2023

@adrianadeutschova sprchovala som sa tak,že som do fólie zabalila nohy a potom odbalila a dala nové elasticke gazy.Takto to vyzeralo,toto som nemala odvahu odbaliť😮‍💨v pondelok idem na prevaz😏bojiiiim

adrianadeutschova
28. okt 2023

@v19 v narkoze som bola asi hodinu,ale neviem to určite,tak mi lekár povedal pred operáciou,že to tolko bude trvať🤷🏾‍♀️

adrianadeutschova
28. okt 2023

@mishel9357 ja som platila v AVELANE 180€ za operáciu oboch nôh a za konzultácie 2X10€

yuyana99
Autor odpoveď zmazal
guizui
29. okt 2023

@mishel9357 mna operovali v Agel v Saci pred vyse rokom a platila som 160e za vyber dr, ktory ma bude operovat (bola som zlozity pripad) - inak to plne hradila VSZP. informuj sa ako je na tom dovera, ale predpokladam, ze tiez hradia.

yuyana99
29. okt 2023

@mishel9357 ahoj, pred týždňom som bola na operácii v Agel Košice. Cena je 450€. Predpokladám, ze to nebola plná suma operácie, takže istotne niečo poisťovňa prepláca. Mam VšZP.
Operácia bola dosť zložité, keďže okrem palca mi upravovali aj tri ďalšie prsty.
A som spokojná, pôjdem aj druhou nohou.

Držím palce

adrianadeutschova
29. okt 2023

@yuyana99 aj sú ešte bolesti?ja mám vo stvrtok operované oba palce naraz a dnes už takmer žiadna nolest

yuyana99
29. okt 2023

@adrianadeutschova cítim bolesť ale nie je to nejaka extrémna bolesť. Dnes som len na jednom Novalgin zatiaľ a to už aj cvičím s nohou.
Ale ja bez barli neprejdem, tým, ze mne robili aj tie ďalšie prsty, tak ja môžem dostúpiť maximalne na patu.
Rany mam minimálne, je ich asi 5 a sú každá na jeden steh.
A fixovane to mam cez tejpovaciu pásku.
Ja som to už mala dosť v zlom stave, takže aj na palci robili veľký zásah,mam tam dva sroby.

adrianadeutschova
29. okt 2023

@yuyana99 dakujem🫶🏽ja zajtra na preväz,bojim sa,lebo ako vidis na fotkách mám to také krvavé.Dnes od bolesti nič.Žiadne nemám,sem-tam ma vtom trhne, strpa to,takte skôr nepríjemne,ale väčšinou necítim nič.Stsci zmeniť polohu nohy a je to ok.Dufam,že ten preväz zajtra prežijem.Ešte som si nevidela a ani nechcem😏radšej.A daka som si THERAFLU,bôbmi odchádza hlas a celkovo daka slabosť 😢🤧😷No úprimne poviem,že som čakala iné bolesti .Neverila by som,že tretí den budem bez liekov na bolest👌🦋

yuyana99
29. okt 2023

@adrianadeutschova držím palce zajtra 😊
Ja som to mala minimálne pretecene, takže prevaz bol úplne v pohode ale tiež som sa toho bála a ani som sa nechcela pozrieť na nohu 🙈.
Ale veľmi opatrne dávali dole obväzy. Inak to trhanie som mala aj ja a to mi povedali, ze je to normálne a prešlo to.

A ta bolesť asi záleží aj v akom stave boli tie haluxy a co presne tam robili.
Stretla som susedu a ta povedala, ze ju to strašne bolelo a preto si nedala robiť druhu nohu.

v19
29. okt 2023

@adrianadeutschova skvele, len sa drz. Ani ja by som to nechcela vidiet. Daj potom vediet po kontrole.

monula20
30. okt 2023

@adrianadeutschova tak super a ako si sa bála 🙂

adrianadeutschova
30. okt 2023

@v19 Zdravim vsetkych.Po operacii mi dali na rany gazu,ktorú mi dnes po štyroch dňoch dali dolu a veru,prijemne to neboli.No bolo to rýchle a dalo sa🤧teraz idem budúci stvrtok na vybratie stychov a dovtedy mám znovu neodbalovat nohu,nenamacat a snažiť sa o pokoj.Ypredpissli mi špeciálne papuče,zsjtra idem riesit.Bola tam pani,ktorej vyberali sroby z oboch haluxou a dnes už chodila ako nič.Tskze za mňa mudr.Drahomir Galbavý z AVELANE v Nitre je naozaj odbornik
Fotky priložím po vybratí stychov👌

v19
30. okt 2023

@adrianadeutschova dakujem za info. ocakavam uz len skvele spravy🫠

adrianadeutschova
31. okt 2023

@v19 Táto noc po prevaze bola dosť nepríjemná.V ľavom palci bodavá bolest,neustále som polohovala nohu a pomohlo až keď som sa na ňu postavila a bolo po pichani.Neviem,či to tak trochu nesúvisí s tým,že mi strhávali gázu z rán a či to neislo odtiaľ.Zaujimalo by ma,ako ste to mali vy?Kolko od operácie ste už mohli mať odviazanú nohu a po koľkých dňoch vám vyberali stychy?Mne to po štyroch dňoch od operácie prevazovali a po14 dňoch vyberu stychy a cely ten čas to mám mať previazané a nesmie to prísť do kontaktu s vodou😬Dakujem za kazde info🙏🏽

dominiqwa
31. okt 2023

@adrianadeutschova ahoj mne ked vybrali stihy po týždnoch tak som mala ju previazanu alebo mohla som si davat dole a mačala som v termetery a repiku a neskôr som si mastila nohu nechtikovou masťou

adrianadeutschova
31. okt 2023

@dominiqwa už nech to mám dolu veru.Včera mi daka medzi palec a ďalší prst niečo a až potom previazala,tak ma celú noc ta lava noha bolela takou pichľavou bolesťou nechutnou.Tak som si dala aj flector,čo mi pomohlo🙏🏽Dnes už ok…bola som si vybaviť papuče na recept čo sa davaju po operacii a vo nurch Piestany že až možno za týždeň to príde🤧to fakt tolko trvá????

adrianadeutschova
31. okt 2023

@adrianadeutschova zatiaľ chodím v manželových šľapkách velkost 45 a moja 37🤦🏽‍♀️ale to je jedine,čo obujem,tak som sa tešila,že dnes budem mať tie papuče a oni takto🤷🏾‍♀️

dominiqwa
31. okt 2023

@adrianadeutschova a to vám nedali hned po operacii tu topanku?? ja som ju musela mať ešte pred operaciou lebo som s nou už šla domov potom

adrianadeutschova
31. okt 2023

@dominiqwa nie,až štvrtý den keď som prišla na prevaz mi ich predpisali

adrianadeutschova
31. okt 2023

@dominiqwa takže vám po týždni vybrali stehy?Mne až po dvoch budú a to som nemala nejaky veľký zákrok myslím,keď mám len z boku rezy

dominiqwa
31. okt 2023

@adrianadeutschova a do vtedy ste ako chodili? ja musela prísť na zákrok s nou už ....nie po dvoch až vybrali mne len z boku rezali