icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

emily199
13. nov 2023

@adrianadeutschova Ja som tiež 18 deň po operácii, tiež som ok, len chodím ešte v pooperáčnej topánke a oblepujem si prst tejpovacimi pásikmi. Vy chodíte tiež ešte v pooperáčnej topánke?

emily199
13. nov 2023
6myska
13. nov 2023

@adrianadeutschova wau to znie skvele (a vyzera skvele!). Prosim ta, co uz robis pocas dna? Neviem si predstavit tolke dni len lezat a nic 🙈 nech mam aspon predstavu...barle este pouzivas?

6myska
13. nov 2023

@yuyana99 uf to znie bolestivo a este to zazit 😕 sama som zvedava, co ma caka, tiez mam haluxy dedicne snad od 10 rokov a postupom rokov sa to zhorsuje. V lete som si nemohla kupit sandale a to bol prvy impulz. Dufam, ze po operacii uz nebudem musiet riesit obuv a kupim si co sa mi paci 😊

adrianadeutschova
13. nov 2023

@emily199 ano do 12.12. mám chodiť v tých topánkach.Mám trochu opuchnuté,takže aj tak iné neobujem.No som úplne bez bolesti a cvičím, roztahujem pomaly prsty , krútim nohami…všetko super.V januári mi vyberu sroby a dokoriguju

adrianadeutschova
13. nov 2023

@6myska ani som nepoužívala 🩼🩼cez den si urobím kavu,čaj,pomaly žehlím ,ale nepreháňam, lebo sa mám do štvrtka ešte minimálne pohybovať.Ale sprchu už môžem

adrianadeutschova
13. nov 2023

@emily199 mate to super

adrianadeutschova
13. nov 2023
adrianadeutschova
14. nov 2023

@emily199 a už môžete chodiť?cvicit?ja by som si tie tejpy tiež dala.To sa dá kúpiť?

adrianadeutschova
14. nov 2023

@emily199 a farba tejpu je jedno?dakuhem za odpovede😌

yuyana99
14. nov 2023

@adrianadeutschova
Ja mam tieto tejpy a farba je úplne jedno

yuyana99
14. nov 2023

@6myska ja som kvôli haluxom skončila na barefoot ale neľutujem, menej ma bolia nohy ako v klasických topánkach. Čiže aj po operácii ich budem nosiť a asi sa už nevrátim ku klasickým topánkam.

tatjana14
17. nov 2023

@marijka1104 Ahoj môžem ťa poprosiť mám termín 4 Decembra na vybratie drôtu po oper,halux chcem sa spýtať či si mohla normálne dostupovat na nohu prosím napíš mi priebeh po operácii dakujem

tatjana14
17. nov 2023

@adulka1212 Ahoj majú mi vyberať drôt po operácii halux budem potrebovať barly do nemocnice? Či budem môcť dostupovat na nohu pretože mám ísť na oceňovanie darcov krvi asi 4 dní po operácii a neviem či budem môcť chodiť ďakujem

tatjana14
17. nov 2023

@silvika077 Ahoj aj mne majú vyberať drôt prosím popis podrobnejšie čí si mohla hneď chodiť či si musela mať barly atď ďakujem

6myska
21. nov 2023

@emily199
@adrianadeutschova
Ahojte, ako pokracujete so zotavovanim? 😊

adrianadeutschova
21. nov 2023

@6myska Tak ja už chodím v ortopedických papučiach,až do toho 12.12.,ale dnes som si dala mužove slapky,lebo som sa v nich lepsie cítila a dosť som bola na nohach,tak ma spodky nôh palia

adrianadeutschova
21. nov 2023

ale nemám problémy ani bolesti.Len to nezreba preháňať,ale už štvrtý týždeň len sedieť a priberať ma už nebaví.

emily199
21. nov 2023

@6myska Tak ja už chodím od dnes bez pooperáčnej topánky, dokonca som už obula aj svoje topánky na šnúrky, bez vložky a iba v silonkovej ponožke, lebo nohu mám ešte opuchnutu. A bola som aj v v obchode.... Stále si to tejpujem.Maximalna spokojnosť.

adrianadeutschova
21. nov 2023

@emily199 ako to tejpujes prosím ta,lebo mám tejpy,ale neviem to urobiť a mám aj rany na nohach po operacii ešte nie úplne zahojene a cez to si to davat nechcem

6myska
22. nov 2023

@adrianadeutschova
@emily199 wau to je skvele, tesim sa, ze to ide tak dobre. Teda mate 4 tyzdne po a uz viete nejako fungovat, presuvat sa? S tou pooperacnou topankou sa da chodit v pohode? Uvazujem, ze kedy sa budem moct vytrepat von a ist pod blok do skolky po dceru 😀 tolke sedenie/lezanie si zatial vobec neviem predstavit 🙈 a kedy ste zvladli uz nieco rychle uvarit?

adrianadeutschova
22. nov 2023

@6myska všetko hneď.Chodila dom si variť kavu,čaj…niečo,kde nemusím dlho stáť.Nie kvôli tomu,že by som nevydržala,ale prero,lebo lekár mi povedsl ,,len nutne veci”-teda wecko…Veď keď už sa odhodlate,tak si to nechcete zbytočne pokaziť.Treba byt trpezlivý.Von so psami som toez išla hneď.Ale výťahom dolu a tam som ich vypustila ,oni sa vyspinili a išli sme hore.To len taká bleskovka.Vacsie venčenie robil muž a syn🤷🏾‍♀️💃🏻🤭🙏🏽

emily199
22. nov 2023

@6myska 1,5 týždňa som chodila iba o barlach, potom 2 týždne bez barli v pooperáčnej topánke a cca necelé 4 týždne po operácii už v normálnej topánke. Keď som chodila o barlach tak na WC a do kuchyne sa najesť mala som max 250 krokov. Potom v pooperáčnej topánke trocha viac, ale nerobila som nič. Oddychovala som,čítala knihu, trocha telka, zašivala som.... Teraz keď už chodím normálne, tak aj niečo uvarím. Len keď dlhšie pochodim,noha mi opuchnune, aje trocha si ju vyložíma je hneď úľava...

adrianadeutschova
22. nov 2023

@emily199 presne 👣

6myska
23. nov 2023

@adrianadeutschova
@emily199 ďakujem dievčatá, to znie super, teda tých 6 týždňov, ako mi dr. povedal, je reálnych na zotavenie 🙏 ja som mala stále predstavu, že to bude hrozne bolieť a trvať veľmi dlho dať sa dokopy, no už keď mám termín a pozerám sa na tie krivé nohy, neviem sa dočkať operácie 😀 ako jasne, je to individuálne, ale veľmi ste ma povzbudili 😉

adrianadeutschova
23. nov 2023

@6myska koncom januára idem na vyberanie🔩a tiež mám strach.Ale tak mi to všetko aj teraz ubehlo,že už som kludnejsia

emily199
23. nov 2023

@6myska keď sa môžem opýtať, koľko budete platiť? Ja som platila 200 Eur.

6myska
23. nov 2023

@emily199 200 €? Wau...povedal mi, ze 450 € kazda noha

emily199
24. nov 2023

@6myska To preto, lebo je to cez víkend, ale cez týždeň je suma nižšia....

6myska
24. nov 2023

@emily199 ahaaa no to som nevedela..kazdopadne mi dal presne taky termin aky mi vyhovuje, v piatok hodime deti na prazdniny a v sobotu to vypukne 🙈😁